KIZLARRR MERHABA KKNIN YAPMIŞ OLDUĞU BİR GÜLÜMSE BİR HAYAT KAMPANYASI İÇİNN GRUP AÇTIK SİZDE GRUBUMUZA KATILIP HEM YARDIM HEMDE SOHBET ETMEK İSTERSENİZ SİZLERİDE BEKLİYORUZ ŞİMDİDEN DUYARLILIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLERRR
http://www.kadinlarkulubu.com/geyik-...dolu-grup.html (Aşk Dolu Grup...)
şimdi ben söylecektim hem para biriktirirken rabim rızkımızı genişlletir bir arkadasıma gülücük oluruz gülümsetmek bile sadaka olur bizee 30 tl ye pro kart üyesi oluyoruz 5 tl de kargo parası okdr
merhaba kızlar sitelerde dolaşırken rastladığım hoşuma giden birşeyi sizlerle paylaşmak istedim .
Para biriktirmek söylemesi yapmaktan daha kolay olan işlerdendir. Herkes “para biriktirmeliyim” deyip durur ama bunun için planlı bir şekilde emek harcamak gerekir. Birikim yapabilmek için kazandığınızdan daha az harcamanız gerektiği aşikar. Harcamanızı kısmadan daha fazla kazanmak için daha fazla çalışmak veya ek iş yapmak da başka bir yol tabii ama bu yolun hayatınızdan neler götürdüğünü de değerlendirmeniz gerekir. Para biriktirebilmeniz için bir kaç öneri…
* İşe borçları temizleyerek başlayın. (Eğer borcunuz yoksa bu aşamayı geçin.) Borcunuz varsa öncelikle yaptığınız hataları değerlendirin ve kabul edin. Bu durumda olmanız eğer elinizde olmayan bir durum yoksa (büyük bir kaza, hastalık, işsizlik vb.) çeşitli alışkanlıklarınızın kısacası yaşam tarzınızın bir sonucudur. Örneğin bazı insanlar zengin olmadan zengin gibi yaşamaya çalışırlar. Bu yapılacak en büyük hatalardan biridir ve sonu büyük ihtimalle bir türlü kapatılamayan borçlarla sonuçlanır.
* Para biriktirmenizi engelleyen olumsuz düşüncelerinizden kurtulun. Kalem kağıt alıp olumsuz bir düşünce karşısına olumlu bir düşünce yazın. Polyanna olmayın ama durumunuz ne olursa olsun daha iyi olabileceğine inanın. Eğer siz inanmazsanız bu işe hiç başlamayın. Olumsuz örnek: Kazandığım olduğu gibi gidiyor, nasıl para biriktireceğim? Olumlu örnek: Temel giderlerimden kısıntı yapamayabilirim ama harcamalarımı dikkatli takip edip incelersem bazı ufak kararların nasıl büyük miktarlara dönüştüğünü görebilirim. Örneğin dışarıda yemek içmek yerine biraz evde kendim hazırlarsam bütçeme yaptığı olumlu etkiyi görebilirim.
* Alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Alışkanlıklarınızdan bir gün hemen kurtulamazsınız. Bir davranışın alışkanlık olabilmesi için belirli bir zaman dilimi ve tekrar gerekir. Bazı kötü alışkanlıklarınızı yavaş yavaş değiştirmeye çalışın.
* Harcamalarınızı bütçe yaparak analiz edin. Temel giderler (gıda, sağlık, eğitim vb.) dışında para biriktirmenizi engelleyen harcamalarınızı tespit edin. Bu harcamalarınızdan hangilerini kısabileceğinizi değerlendirin. Keyif veren bazı harcamalar (içki, sigara vb.) bazen kısılabilir. Tamamen hobilerinizden vazgeçmeyin ama periyotlarını azaltın veya alternatif üretin. Sinemaya gitmek yerine evde film izlemek gibi…
*
* 1 TL deyip geçmeyin. Bütün harcamalarınızı kuruşuna kadar takip etseniz o kuruşların nasıl da birikip onlarca liraya dönüştüğüne hayret edersiniz. Bunun en basit örneği market alışverişlerinde yaşanır: 20-30 TL’lik pahalı bir ürün almayıp 2-3 TL’lik çok ürün almışsanız kasadaki toplam tutarı görünce şaşırıp “ne aldım ki?” dersinizi kendi kendinize. Hatta bazen toplama inanmayıp kendiniz bile toplarsınız. Bazen cep telefonu görüşmelerinde de olur benzeri. Ama her defasında toplamın doğru olduğu gerçeğiyle yüzleşirsiniz.
* Tutturabileceğiniz hedefleri bir takvim boyunca belirleyin. Örneğin “6 ayda 5000 TL biriktireceğim” gibi. Para biriktirememekten şikâyet eden biriyseniz, aylık ortalama 1000 TL geliriniz varsa ve ayda 500 TL para biriktirmeyi hedeflediyseniz büyük ihtimalle bu hedefi tutturamayacaksınız.
* Son olarak yatırım araçlarını öğrenerek biriken paranızı nasıl değerlendireceğinize karar verin.
Paylaşım için saol tatlım,
çok faydalı bilgiler bunlar, çokda doğru
slm kirli çıkılar nasılsınız??
Geçmişe tam bakamadım,
ALtın alan arkadşalarım hayırlı olsun, yeni gelen arkadaşlarımızda h.gelmişler..
Bizimde bugün maaşlarımız yatmış, bu ay iyi çalışmışım fazla mesaim vardı 1380 yatmış hesabıma, 600 tl de günüm vardı onuda p.tesi günü alacağım..
Bu ayki bütün maaşımı ve gün paramı anneme ev hediyesi olarak koltuk takımı alması için verecektim.. Ama eşim sen 1000 ver, 1000 de ben veririm 2000 olur deyince çok sevindim,bu şekilde bu ay maaşımdan bana 980 tl kalmış olacak..
onunda 250 tl sini visaya yatırıcam, 100 lirada harçlık ayırıcam kalanı 630 tl yede gr. altın alıcam.. Bu ayki hesap böyle kızlar.. Allah herkesin keseine berekt versin. Hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin..
rica ederim bitanem
bu arada bu ayki 420 tl lik mutfak parasının bu hafta 63 tl sini harcadım.
geriye kaldı 357 tlcik
çok iyi bir başlangıç yapmışsın cnm, devamıda gelir inşallah
ohhh ohh bereketli olsun bitanem
teyzecim de şimdiden güzel günlerde kullansın inşallah koltuk takımını
Market masraflarınızı kısmanın 10 yolu
Kriz olsa da olmasa da en çok yakındığımız masraflardan biridir market alışverişi. Şöyle bir dolaşayım diyerek çıktığınız alışveriş turu, kasa göründüğünde bir araba dolusu eşya ile sonlanabilir. Peki hepsi mi lüzumludur? Genelde bu aldıklarımızın yarısına yakını fazladan eşya statüsüne girer. Sonra da “Arkadaş, yoğurt bitmeden kullanım süresi bitti.” gibi yakarışlarda bulunuruz. üstelik böyle büyük alışverişlerde yine de bir şeyleri unuturuz. Ketçabı alır, patatesi bırakırız. Marketin başında aklımızda olan yemek tarifi, reyonları gezdikçe sürekli değişir. Market arabasının altındaki malzemelerle üsttekiler birbiriyle uyuşmaz. Sonuç; kasiyerin önünde kaos, evde fiyasko… Ama basit birkaç tedbirle bu işin üstesinden gelinebilir, garanti olmamakla birlikte:
Bütçenizi ayarlayın.
Alışverişe çıkmadan önce kendinize bir limit koyun. En fazla şu kadar liralık alışveriş yapacağım deyin. Bu gereksiz yere harcama yapmanızı ve ihtiyacınız olmayan ürünü almanız önleyecektir. Üstelik bunun maddî durumunuzla ilgisi de yoktur. Boşa harcama her türlü ailede boşa harcamadır, öyle görülmese bile.
Liste yapın.
Tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Bir yemeğin malzemeleri olabilir mesela. Bunu liste hâline getirin. Böylece markete girdiğinizde “Nereden başlasam?” demeden nokta atışı yaparak ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Bu hem zaman hem de para kaybını önler.
Evdeki bitmeden yenisini almayın.
Bu ne yazık ki çok sık yapılmaya başlanan bir davranış. Evde ekmek varken ekmek almak, birinden birinin bayatlamasına hatta küflenmesine yol açabilir. Aynı durum yoğurdu, salçası, mayonezi, peyniri vb için de geçerli. Markete gitmeden önce şöyle bir bakının. Evdekinin bittiğininden emin olduktan sonra yenisini alın.
Marketin kendi markalarını deneyin.
Bazı market zincirlerinin kendi isimlerini taşıyan ürünleri vardır. Kolasından deterjanına, makarnasından, tereyağına kadar geniş bir yelpazeye sahip olabilir. Bunlar, bilinen bazı markaların o markete özel ürettiği yan markalardır. Kaliteleri genelde pek farketmez. Marketler kendi adlarını taşıdığı için bunlarda kâr marjlarını biraz daha düşük tutarlar.
Bozulmayacak gıdaları toptan alın.
Pirinç, bezelye, kuru fasulye, nohut, makarna gibi kuru gıdaları toptan alın, tabi evinizde onlara ayırabileceğiniz nemsiz bir yer varsa. Çoğu müstakil evin bir kiler bölümü bulunur ki zaten o da tam bunun içindir. Eğer sizin kileriniz yoksa, mutfak dolaplarınızdan birini buna ayırabilirsiniz. Buna değer, çünkü toptan alış normal fiyattan daha ucuzdur. Marketin aldığı fiyata almış oluyorsunuz. Marketin malın üzerine koyduğu kâr cebinizde kalıyor.
Markete aç karnına gitmeyin.
Hele ki iftar önü. Normalde dönüp bakmayacağınız aperatiflere nasıl iştahla bakmaya başladınıza siz bile şaşırırsınız. “Şunu da alayım, bunsuz doyamam, canım ne de çok çekti, yemekten sonra tatlı niyetine…” diyerek, market arabasını ağzına kadar doldurur da “Onu da alsam mı acaba?” dersiniz. Boyunuz kadar fişi görünce de yüreğiniz hoplar ama o saatten sonra şunlar kalsın demek de epey zordur.
İmkanınız varsa bazı sebzeleri kendiniz yeriştirin.
Bu müstakil evlerde yapılabilecek bir şey. Zira bunun için küçük de olsa bir bahçe şart. Eğer müstakil eviniz varsa biraz zahmete katlanarak bazı sebzeleri kendiniz yetiştirmeyi deneyin. Ayrıca bitkilerle uğraşmak insanı dinlendirir, en azından ruhen.
Buzdolabınızı, kilerinizi kontrol edin.
Bunu tam olarak ne eksik onu anlamak için yapmanız gerekir. Karnıyarık pişirmeyi plânlarken patlıcan almadığınızı farketmeniz pek de iyi bir başlangıç sayılmaz. Bu kontrol işlemi evde olanlardan almanızı da engeller.
Evinizdekileri değerlendirin.
Elinizdeki malzemeleri farklı şekillerde kullanarak yemek yapmayı deneyin. Bir iki denemede kıvamı tutturursunuz. Yok “Ben bugün illâ şatobrian yiyeceğim.” diyorsanız, tasarrufa el sallayın.
İndirim kuponlarından yararlanın.
Hemen hemen bütün marketler arasıra hediye çekleri, indirim kuponları verirler, belli bir fiyat ve üzeri alışveriş yapanlara. Sırf bunları elde etmek için o meblağa ulaşmaya çalışmayın ama kupon kazandığınız zaman da onu bir kenara atmayın. Ayrıca kampanya ürünlerinden de mümkün olduğunca yararlanmaya gayret edin.
Bu 10 maddenin de hedefi masrafı kısmak yani tasarruftur. Tasarruflu olmayı fakir işi görenler ne yazık ki gün geçtikçe artıyor. Lakin para harcanınca gider; onu fakir de harcasa, zengin de.
çok teşekkür ederim cnm
Annemin henüz haberi yok hem sürpriz olsun istedim hemde bir aksilik olur da veremem sonra sözümde durmmaış olurum diye söylemedim,
Yarın eşim 1000 tl getirsin pazar günü hem ziyaret yapıcam hemde parayı vericeğim, eminim çok sevinecek, yeni ev aldılar tadilat felan bayağı masraf yaptılar, yeni bir takımada ihtiyacı vardı..Kendi gün parasıda vardı üzerine ekleyip istediği takımı alabilir.. Çocuklarıma bakıyor, bizim evimizde onlar aldı benim ona aldığım bir koltuk neki onların bize yaptığının yanında..
oo farmasi bu bilgilerin çıktısını alıp her yere yapıştımalı..
Bizim market alışverişimizde bayağı indi
Önceden büyük alışveriş merkezlerine gidiyorduk dönüştede alışveriş yapıyorduk en aşağı 150 tutuyordu,
Şimdi liste yapıyorum aylık yağ,şeker,çay, bakliyat gibi ihtiyaçları alıyorum..150 tl tutuyor..
sonra her hafta kahvaltılık alıyorum 40-50 arası , haftalık 20 tlde pazar parası ayırıyorum ki yetiyor..
yani 600 tutan aylık alışverişimi 400-450 civarına indirdik..
harikasın canım 150 - 200 tl bence süper bir tasarrufdaha ne olsun Rabbim bereketli kılsın inşallah bitanem
merhaba kızlar sitelerde dolaşırken rastladığım hoşuma giden birşeyi sizlerle paylaşmak istedim .
Para biriktirmek söylemesi yapmaktan daha kolay olan işlerdendir. Herkes para biriktirmeliyim deyip durur ama bunun için planlı bir şekilde emek harcamak gerekir. Birikim yapabilmek için kazandığınızdan daha az harcamanız gerektiği aşikar. Harcamanızı kısmadan daha fazla kazanmak için daha fazla çalışmak veya ek iş yapmak da başka bir yol tabii ama bu yolun hayatınızdan neler götürdüğünü de değerlendirmeniz gerekir. Para biriktirebilmeniz için bir kaç öneri
* İşe borçları temizleyerek başlayın. (Eğer borcunuz yoksa bu aşamayı geçin.) Borcunuz varsa öncelikle yaptığınız hataları değerlendirin ve kabul edin. Bu durumda olmanız eğer elinizde olmayan bir durum yoksa (büyük bir kaza, hastalık, işsizlik vb.) çeşitli alışkanlıklarınızın kısacası yaşam tarzınızın bir sonucudur. Örneğin bazı insanlar zengin olmadan zengin gibi yaşamaya çalışırlar. Bu yapılacak en büyük hatalardan biridir ve sonu büyük ihtimalle bir türlü kapatılamayan borçlarla sonuçlanır.
* Para biriktirmenizi engelleyen olumsuz düşüncelerinizden kurtulun. Kalem kağıt alıp olumsuz bir düşünce karşısına olumlu bir düşünce yazın. Polyanna olmayın ama durumunuz ne olursa olsun daha iyi olabileceğine inanın. Eğer siz inanmazsanız bu işe hiç başlamayın. Olumsuz örnek: Kazandığım olduğu gibi gidiyor, nasıl para biriktireceğim? Olumlu örnek: Temel giderlerimden kısıntı yapamayabilirim ama harcamalarımı dikkatli takip edip incelersem bazı ufak kararların nasıl büyük miktarlara dönüştüğünü görebilirim. Örneğin dışarıda yemek içmek yerine biraz evde kendim hazırlarsam bütçeme yaptığı olumlu etkiyi görebilirim.
* Alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Alışkanlıklarınızdan bir gün hemen kurtulamazsınız. Bir davranışın alışkanlık olabilmesi için belirli bir zaman dilimi ve tekrar gerekir. Bazı kötü alışkanlıklarınızı yavaş yavaş değiştirmeye çalışın.
* Harcamalarınızı bütçe yaparak analiz edin. Temel giderler (gıda, sağlık, eğitim vb.) dışında para biriktirmenizi engelleyen harcamalarınızı tespit edin. Bu harcamalarınızdan hangilerini kısabileceğinizi değerlendirin. Keyif veren bazı harcamalar (içki, sigara vb.) bazen kısılabilir. Tamamen hobilerinizden vazgeçmeyin ama periyotlarını azaltın veya alternatif üretin. Sinemaya gitmek yerine evde film izlemek gibi
*
* 1 TL deyip geçmeyin. Bütün harcamalarınızı kuruşuna kadar takip etseniz o kuruşların nasıl da birikip onlarca liraya dönüştüğüne hayret edersiniz. Bunun en basit örneği market alışverişlerinde yaşanır: 20-30 TLlik pahalı bir ürün almayıp 2-3 TLlik çok ürün almışsanız kasadaki toplam tutarı görünce şaşırıp ne aldım ki? dersinizi kendi kendinize. Hatta bazen toplama inanmayıp kendiniz bile toplarsınız. Bazen cep telefonu görüşmelerinde de olur benzeri. Ama her defasında toplamın doğru olduğu gerçeğiyle yüzleşirsiniz.
* Tutturabileceğiniz hedefleri bir takvim boyunca belirleyin. Örneğin 6 ayda 5000 TL biriktireceğim gibi. Para biriktirememekten şikâyet eden biriyseniz, aylık ortalama 1000 TL geliriniz varsa ve ayda 500 TL para biriktirmeyi hedeflediyseniz büyük ihtimalle bu hedefi tutturamayacaksınız.
* Son olarak yatırım araçlarını öğrenerek biriken paranızı nasıl değerlendireceğinize karar verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?