Kirli Çıkılar )))

Karalahana zammın hayırlı olsun, kartı da yavaş yavaş ödersin hiç dert etme bence.

Altın yavaş yavaş yükseliyor gibi ne dersiniz

canım çok teşekkür ederim.birbirimiz için ettiğimiz dualarımızla yükseleceğiz hepimiz inş...

inş canım inş...
Rabbim en kısa zamnda nasip etsin...

evet canım ben de öğretmenim ve maalesef öyle birşeyler okudum. Aldığımız zam hiçbir işe yaramayacak. Oysa çok sevinmiştim zam haberine =(

BİM konusunda haklısın, çoğu ürünleri hem güzel hem de ucuz oluyor.

eşinle farklı yerlerdeydiniz değil mi?

canım maalesef öyle birşey duydum
ve bazı memur sitelerinin forum köşelerinde de ele alınmış sanırım 85 tl 2008 öncesi atananlardan kesilecek bu durumda da zammın bir manası yok
ben de oralardan okudum canım. Valla çook can sıkıcı bir durum. Zammı verdikleri gibi geri alıyorlar

nasıl yani? niye kesiliyormuş ki bu bir de ben 2008 ağustosta atandım
1 ekimden önce atananlar için geçerliymiş. beni de kapsıyor yani.
bu arada her ay mı kesilcek yoksa bi defa mı?
HEr ay, emekli olana kadar keserler canım.

evet farkettim ben de baktım memurlar nete filan. neyse hayırlısı artık..
ben şu an 7 nin 2 sindeyim ama bizim memur ağustostan bu yana bunu yapmayı unutmuş 7.1 de kalmışım. geçen söyledim düzeltti bi 10-15 tl onun farkı tutar herhalde bir de %3 zam olcak değil mi? eder 50 tl +enflasyon farkı ne kadar olcak ki:44: bir de -85
bizim ekders yüksek olduğundan zaten ben zamlardan hiç bişey anlamıyorum hemen vergi dilimine giriyoruz. benim şu an 1672 dört gözle kaç olacağını bekliyorum. ama en büyük korkum yanlışlıkla kademeden gelecek 4 aylık paranın her ay verilmesi. bizim bürosunda dantel ören maliye memurları sağolsunlar bir keresinde 1 ayda alacağım fazlalığı bordroya eklemişler her ay o para geliyordu. onu düzeltmek için ne çektim. yine öyle bişey yapmasalar bari..

Merhaba arkadaşlar ne iyi yapmışsınız bu sayfayı açmışsınız, kirli çıkılara bayıldım.

yıllarca ısrafı, markayı, para harcamayı savunmuş biri olarak bana tasarruf yöntemleri konusunda ilham verdiniz. Yanlış yolda olduğumu biliyordum bunu yaşayarak öğrendim.
Bir kaç yıldır ısraf etmiyorum ama biriktiremiyorumda. Şu an ev hanımıyım. Eşim tasarruf yapma yanlısı değil. Tasarruf yapılmasına da taraftar değil. Bu yüzden tüm birikim çabalarım bir kaç ayda suya düştü. Bir kaç gün yazdıklarınızı okudum ne yapabilirim dedim kendi kendime. Sayfanızı her bilgisayarı açışımda karşımda gördüm. Kızımın eğitimi için minikte olsa bir şeyler yapmak zorunda olduğumu biliyordum. Mini minnacık bir adım attım ve sigarayı azaltmaya karar verdim. Eşim sigaramı almayacak, her gün bana parasını verecek. Ben de bu sayede 100-150 tl arası bir parayı biriktirebileceğim. İyi ki bu şekilde paylaşımlarda bulunuyorsunuz. En azından düşünmemi ve karar vermemi sağladınız. Bir de işe başlarsam çok daha güzel birikimler yapabilirim. Ama önce tasarruf yapmayı öğrenmek için ayda 20-30 adet sigaranın parasını biriktirmek ile başlayacağım. Bu parayı kızım için birikeceğinden 30 sigara parasının tamamını biriktireceğim zamanlar gelecek ve ben sigarayı bırakmış olacağım. Hem de kızımın üniversite eğitimi için şimdiden para biriktirmeye başlamış olacağım. Paranın miktarını küçümsememeyi burada yazılanlardan öğrendim. Yaklaşık günde 5 tl nasıl bir başlangıç olur sizce?

burda bulunmaya ihtiyacı olan kişilerin başında geliyorsun bence. hayırlı olsun şimdiden 5 tl çok iyi zamanla artırırsın merak etme..
aramıza hoşgeldin

canım çok teşekkür ederim.birbirimiz için ettiğimiz dualarımızla yükseleceğiz hepimiz inş...

inş canım inş...
Rabbim en kısa zamnda nasip etsin...

çok teşekkürler inşallah... pzt. belli olacak sabırsızlığım dorukta :18:

Son düzenleme:

canım 1672 tl olan maaşının önce %2.67 sini ekleyeceksin 1672 ye
sonra çıkan sonucun % 3 nü ekleyeceksin o da 1767 tl ediyor

hoşgeldin canım bereketli birikimler yapabilmen dileğiyle

İnşallah güzel birikimler yaparsın selen, hoşgeldin.
Fakat merak ettim eşin neden tasarruf yapılmasına karşı :44:

canım 1672 tl olan maaşının önce %2.67 sini ekleyeceksin 1672 ye
sonra çıkan sonucun % 3 nü ekleyeceksin o da 1767 tl ediyor

1767-85= 1682tl Yani bu bahsedilen para kesilirse sadece 10tl zam oluyor
Onu da vermeseler ne iyi olurmuş

ay 10 tl zamla kaldık haa..
eşimin maaşı benimkinin yarısı ona bile 50-60 zam gelmişti..

ay 10 tl zamla kaldık haa..
eşimin maaşı benimkinin yarısı ona bile 50-60 zam gelmişti..

bugün okuduğum habere göre emekli olmuş ama şuan mecliste olan 300 civarındaki milletvekilleri hem millet vekili maaşı hem de emekli milletvekili maaşı alacaklar

bugün okuduğum habere göre emekli olmuş ama şuan mecliste olan 300 civarındaki milletvekilleri hem millet vekili maaşı hem de emekli milletvekili maaşı alacaklar
Benim maaşa tam tamına 9 tl zam gelmiş
Çok aslında bu bize, vekillerimize bağışlama kararı aldım şuanda

bizim 85 ler oraya mı gidiyor dersin...

yazık yaa yazıkkk

benim anlamadığım enflasyon varsa bir ülkede herkes için vardır yoksa da herkes için yoktur.

bu çifte standart için ben hakkım varsa asla helal etmiyorum.
Rabbim nasıl biliyorsa öyle muamele etsin herkse

selam nasılsınız hanımlar? bende katılabilirmiyim aranıza? ne yapıyoruz?

burda bulunmaya ihtiyacı olan kişilerin başında geliyorsun bence. hayırlı olsun şimdiden 5 tl çok iyi zamanla artırırsın merak etme..
aramıza hoşgeldin

Evet inşallah, işe başlarsam çok daha iyi olacak. Bende kirli çıkı olma potansiyeli var biliyorum. Yıllarca harcadım sıra biriktirmekte. Çok teşekkür ederim.

hoşgeldin canım bereketli birikimler yapabilmen dileğiyle
En önemlisi bereket değil mi? Hepimiz için bereketli birikimlerin yapıldığı bir yıl olur inşallah. Amin.

kızlar bende katılmak ıstıyorum sıze ama bazı eksıklerım var???? bu altın alma ısını gıdıp kuyumcudanmı yoksa ınttenmı yapıyorsunuz?? hangısı daha karlı ??? nolur yardımmm

bana hoş geldin demek yok mu?
her gün mü her aymı atıyorsunuz kenara para? yada altın mı alıyorsunuz?
bi arkadaşta sormuş netten mi alıyorsunuz? kuyumcudanmı altını?ve çeyrek mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…