slm kirli çıkılar nasılsınız??
Geçmişe tam bakamadım,
ALtın alan arkadşalarım hayırlı olsun, yeni gelen arkadaşlarımızda h.gelmişler..
Bizimde bugün maaşlarımız yatmış, bu ay iyi çalışmışım fazla mesaim vardı 1380 yatmış hesabıma, 600 tl de günüm vardı onuda p.tesi günü alacağım..toplamda 1980 olacak
Bu ayki bütün maaşımı ve gün paramı anneme ev hediyesi olarak koltuk takımı alması için verecektim.. Ama eşim sen 1000 ver, 1000 de ben veririm 2000 olur deyince çok sevindim,bu şekilde bu ay maaşımdan bana 980 tl kalmış olacak..
onunda 250 tl sini visaya yatırıcam, 100 lirada harçlık ayırıcam kalanı 630 tl yede gr. altın alıcam.. Bu ayki hesap böyle kızlar.. Allah herkesin keseine berekt versin. Hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin..
Market masraflarınızı kısmanın 10 yolu
Kriz olsa da olmasa da en çok yakındığımız masraflardan biridir market alışverişi. Şöyle bir dolaşayım diyerek çıktığınız alışveriş turu, kasa göründüğünde bir araba dolusu eşya ile sonlanabilir. Peki hepsi mi lüzumludur? Genelde bu aldıklarımızın yarısına yakını fazladan eşya statüsüne girer. Sonra da Arkadaş, yoğurt bitmeden kullanım süresi bitti. gibi yakarışlarda bulunuruz. üstelik böyle büyük alışverişlerde yine de bir şeyleri unuturuz. Ketçabı alır, patatesi bırakırız. Marketin başında aklımızda olan yemek tarifi, reyonları gezdikçe sürekli değişir. Market arabasının altındaki malzemelerle üsttekiler birbiriyle uyuşmaz. Sonuç; kasiyerin önünde kaos, evde fiyasko Ama basit birkaç tedbirle bu işin üstesinden gelinebilir, garanti olmamakla birlikte:
Bütçenizi ayarlayın.
Alışverişe çıkmadan önce kendinize bir limit koyun. En fazla şu kadar liralık alışveriş yapacağım deyin. Bu gereksiz yere harcama yapmanızı ve ihtiyacınız olmayan ürünü almanız önleyecektir. Üstelik bunun maddî durumunuzla ilgisi de yoktur. Boşa harcama her türlü ailede boşa harcamadır, öyle görülmese bile.
Liste yapın.
Tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Bir yemeğin malzemeleri olabilir mesela. Bunu liste hâline getirin. Böylece markete girdiğinizde Nereden başlasam? demeden nokta atışı yaparak ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Bu hem zaman hem de para kaybını önler.
Evdeki bitmeden yenisini almayın.
Bu ne yazık ki çok sık yapılmaya başlanan bir davranış. Evde ekmek varken ekmek almak, birinden birinin bayatlamasına hatta küflenmesine yol açabilir. Aynı durum yoğurdu, salçası, mayonezi, peyniri vb için de geçerli. Markete gitmeden önce şöyle bir bakının. Evdekinin bittiğininden emin olduktan sonra yenisini alın.
Marketin kendi markalarını deneyin.
Bazı market zincirlerinin kendi isimlerini taşıyan ürünleri vardır. Kolasından deterjanına, makarnasından, tereyağına kadar geniş bir yelpazeye sahip olabilir. Bunlar, bilinen bazı markaların o markete özel ürettiği yan markalardır. Kaliteleri genelde pek farketmez. Marketler kendi adlarını taşıdığı için bunlarda kâr marjlarını biraz daha düşük tutarlar.
Bozulmayacak gıdaları toptan alın.
Pirinç, bezelye, kuru fasulye, nohut, makarna gibi kuru gıdaları toptan alın, tabi evinizde onlara ayırabileceğiniz nemsiz bir yer varsa. Çoğu müstakil evin bir kiler bölümü bulunur ki zaten o da tam bunun içindir. Eğer sizin kileriniz yoksa, mutfak dolaplarınızdan birini buna ayırabilirsiniz. Buna değer, çünkü toptan alış normal fiyattan daha ucuzdur. Marketin aldığı fiyata almış oluyorsunuz. Marketin malın üzerine koyduğu kâr cebinizde kalıyor.
Markete aç karnına gitmeyin.
Hele ki iftar önü. Normalde dönüp bakmayacağınız aperatiflere nasıl iştahla bakmaya başladınıza siz bile şaşırırsınız. Şunu da alayım, bunsuz doyamam, canım ne de çok çekti, yemekten sonra tatlı niyetine diyerek, market arabasını ağzına kadar doldurur da Onu da alsam mı acaba? dersiniz. Boyunuz kadar fişi görünce de yüreğiniz hoplar ama o saatten sonra şunlar kalsın demek de epey zordur.
İmkanınız varsa bazı sebzeleri kendiniz yeriştirin.
Bu müstakil evlerde yapılabilecek bir şey. Zira bunun için küçük de olsa bir bahçe şart. Eğer müstakil eviniz varsa biraz zahmete katlanarak bazı sebzeleri kendiniz yetiştirmeyi deneyin. Ayrıca bitkilerle uğraşmak insanı dinlendirir, en azından ruhen.
Buzdolabınızı, kilerinizi kontrol edin.
Bunu tam olarak ne eksik onu anlamak için yapmanız gerekir. Karnıyarık pişirmeyi plânlarken patlıcan almadığınızı farketmeniz pek de iyi bir başlangıç sayılmaz. Bu kontrol işlemi evde olanlardan almanızı da engeller.
Evinizdekileri değerlendirin.
Elinizdeki malzemeleri farklı şekillerde kullanarak yemek yapmayı deneyin. Bir iki denemede kıvamı tutturursunuz. Yok Ben bugün illâ şatobrian yiyeceğim. diyorsanız, tasarrufa el sallayın.
İndirim kuponlarından yararlanın.
Hemen hemen bütün marketler arasıra hediye çekleri, indirim kuponları verirler, belli bir fiyat ve üzeri alışveriş yapanlara. Sırf bunları elde etmek için o meblağa ulaşmaya çalışmayın ama kupon kazandığınız zaman da onu bir kenara atmayın. Ayrıca kampanya ürünlerinden de mümkün olduğunca yararlanmaya gayret edin.
Bu 10 maddenin de hedefi masrafı kısmak yani tasarruftur. Tasarruflu olmayı fakir işi görenler ne yazık ki gün geçtikçe artıyor. Lakin para harcanınca gider; onu fakir de harcasa, zengin de.
slm kızlar
karalahana slm cnm senı takıp ettım burayı buldumnasılsın
bende her ay en az 1 çeyrek atıyorum
aranıza katılabılır mıyım
Yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim canım :))
rica ederim canım işe yaraması dileğiyle...Farmasi'ciğim maşallah dün baya yararlı bilgiler paylasmıssın bende bunları alıp ilk hedef olarak not'larımın arasına zamanı geldiğinde ise buzdolabının üzerine asarım :))
slm kızlar
bu arada 2 gündür çarşıda 2012 çeyreklerı yok nereye baktmsa annemde bakmış oda yok dıyo
2011 bıle yok 2010 ları 2012 fıyatına satıyorlar bıde
bugun 3 tane alcem gün var 2 sı güne 1 tanesı bana ama nasıl bulcam 2012
ve nden yok
cok zam gelecek olmasın ondan saklıyorlar olmasınlar
hoşgeldin canım karalahanın dediği gibi bildirimlerini yaparsın
bir de altının yükselmesini bekliyorsa kuyumcular elbette yok diyorlardır
slm cnm iyiyim hamdolsun.
tabiki katılabilirsin aramıza.
her ayın 29 unda o ay içindeki birikimimizi farmasi arkadaşımıza özel mesajla bildiriyoruz.
o da listemizi hazırlayıp ilk sayfada paylaşıyor.
şu anda birinci sayfada olan liste aralık ayı bildirimleri.
slm kızlar
aranıza katılabılır mıyım
tmm ozaman ben 31 aralıkta aldığım altın mıktarını dıyebılır mıyım
yada bu ay 29 dan sonrasını mı demem gerekıyo
frması alıntılar cok karışmış alıntı etmedım:)
bencede altın çok değerlencek 2012 yılında
herkese günaydın
altın alan arkadaşlar hayırlı olsun
twent annen eminim çook sevinecektir, şimdiden hayırlı olsun koltuklarıBen de şubatta gittiğimde annemle babama ufak tefekk hediyeler almak istiyorum, nasip bakalım...
farmasi yazıyı okudum, market alışverişi beni çileden çıkartıyor, bu aralar hiç gitmiyorum markete, eşime eksikleri söylüyorum o alıyor =)
Karalahana zammın hayırlı olsun, kartı da yavaş yavaş ödersin hiç dert etme bence.
Altın yavaş yavaş yükseliyor gibi ne dersiniz
Ben de dolaba bakarım ne bitmişse onu alırım ama bazen ipin ucu kaçıyor =)günaydın canım
ben alışverişe listesiz çıkmam ve listenin dışına da çıkmam
çok nadiren çok cazip birşeyle karşılaşırsam anca liste dışına çıkarım
bugün de bu haftanın bazı eksiklikleri için markete çıkmam gerekiyor.
Ben de dolaba bakarım ne bitmişse onu alırım ama bazen ipin ucu kaçıyor =)
Geçen hafta 90lık calgonit aldım fazladan o da 18tl olduğu için =)
Bizim mutfak masrafını arttıran en önemli unsur bu küçük ilçede olmamız. BİM gibi ucuz iyi ürün alabileceğimiz bir yer yok, marketler çok pahalı satıyor bu yüzden ürünleri. Bir de hala deftere yazdırma gibi bir durum var olduğu için hepsi fiyatları rahatlıkla yükseltebiliyorlar, nasılsa bize muhtaçlar diye düşünerekbence çok iyi yapmışsın
işte benim de demek istediğim bunun gibi fırsatlar aslında o bir kayıp değil bitanem tersine kazanç
Bizim mutfak masrafını arttıran en önemli unsur bu küçük ilçede olmamız. BİM gibi ucuz iyi ürün alabileceğimiz bir yer yok, marketler çok pahalı satıyor bu yüzden ürünleri. Bir de hala deftere yazdırma gibi bir durum var olduğu için hepsi fiyatları rahatlıkla yükseltebiliyorlar, nasılsa bize muhtaçlar diye düşünerek
Böyle çook nadir indirime giren ürün olunca alıyorum, geri kalan herşey cidden pahalı.
Şubatta ailemin yanına gidince BİM'den bütün ihtiyaçlarımı fazlasıyla alırım artık, yoksa burada fazla fazla ödüyoruz.
Farmasi bir de ben bir haber okudum, 2012 ocak maaşıyla birlikte genel sağlık sigortası primi kesilecekmiş maaşlarımızdan 85tl . Sen duydun mu böyle bir haber? Eğer böyle birşey olursa zamma boşuna sevindim =(
Bizim mutfak masrafını arttıran en önemli unsur bu küçük ilçede olmamız. BİM gibi ucuz iyi ürün alabileceğimiz bir yer yok, marketler çok pahalı satıyor bu yüzden ürünleri. Bir de hala deftere yazdırma gibi bir durum var olduğu için hepsi fiyatları rahatlıkla yükseltebiliyorlar, nasılsa bize muhtaçlar diye düşünerek
Böyle çook nadir indirime giren ürün olunca alıyorum, geri kalan herşey cidden pahalı.
Şubatta ailemin yanına gidince BİM'den bütün ihtiyaçlarımı fazlasıyla alırım artık, yoksa burada fazla fazla ödüyoruz.
Farmasi bir de ben bir haber okudum, 2012 ocak maaşıyla birlikte genel sağlık sigortası primi kesilecekmiş maaşlarımızdan 85tl . Sen duydun mu böyle bir haber? Eğer böyle birşey olursa zamma boşuna sevindim =(
canım maalesef öyle birşey duydum
ve bazı memur sitelerinin forum köşelerinde de ele alınmış sanırım 85 tl 2008 öncesi atananlardan kesilecek bu durumda da zammın bir manası yok
nasıl yani? niye kesiliyormuş ki bu bir de ben 2008 ağustosta atandım
1 ekimden önce atananlar için geçerliymiş. beni de kapsıyor yani.
bu arada her ay mı kesilcek yoksa bi defa mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?