Kirli Çıkılar )))

beni yolaman bade hanım
öperim ben geçer

anahtarımı alırsan senfatcım gelemem oralara
istersen al

olay bi kere gözünü karartmanla başlıcak sonra zaten patlıcak gitcek ben ehliyet kursuna gitmiştim daha ehliyet almamıştım:)) evlendik balayına gittik akdenizden istanbula çıkıoruz öğlen güneşi bizimkinin tepesine vurmuş gözler kapanıo ama bana dediki ben dedi uyucam sen kullan bu şekilde kullanamam daha fazla izmirdeyiz 3 şeritli falan otoyolda dedi alarabayı neyse durduk biz ben geçtim arabaya ondan öncede 3 kez yarımşar kullandım:))) ama bizim araba otomatik onuda belirtim yani:)
sonna geçtim direksiyona bağladık kemerleri dedim uyu ama hakkını helal et ben onu diyene kadar adam uyudu zaten başladım kullanmaya önce 60-70 hızımı artırdım 80-90 100 de sabitledim öylece 2 saatten daha fazla kullandım inanabiliomusun:))) eşim uyudu uyandı gözünü açtı ettiği ilk laf hala yaşıorum şükürler olsundu:)))
o kalkana kadar artık benim kendime güvenim gelmişti müzik açmıştım ağzımda sakız koltugada yayılmış sanki 40 yıldır araba kullanıo gibiydim ama ehliyetim yoktu :))
sonna eve geldik gittik hemen ehliyetimi aldık:))
mesela bu hafta sonu eşim nöbetçiydi ist. gittim tek başıma o canavarların arasına girdim:)))
ilk kez karart gözünü sonnası gelio zaten:)
kesinlikle dogru canım ama ayırt etmek gerek... yani domuz gribi 4 sene önce vardıda şimdi neden yok yada kuş gribi yada kene popüler olan hastalıklara kuşkuyla bakmak lazım ve ben o zaman ünideydim bize hocalarımız diodu zaten sakın domuz gribi aşısı falan olim demeyin diye ....
ama lazım olanlarıda var seçmek lazım mesela çocuk felci aşısı hepatit aşıları bunlar gerekli
ama grip aşısının gerekli oldugunu düşünmüorum.... kim ne derse desin çünkü şu an bilinen 15 grip virüsü var... fakat aşısının içinde yanlızca en çok görülen 4 tanesi mevcut yani size geri kalan 11 tanesi denk gelirse yine grip olursunuz... bunun için çokda gerekli diil o yüzdende ben grip aşısı yaptırmıorum:) tercih meselesi

inşallah:)

dedm 94 yaşında asprin bile içmemiş hayatı boyunca
benden dinç, dizi ağrısa kuma gömer başı ağrısa enseye sülük yapıştırır
bende ona çekmişim ama etraf izin vermiyor manyakmısın diyolar
geçen hacamat yaptırmak için bi yerleri aradım ous boğuyodu beni

Son düzenleme:

otomatik değil düz kullanmak istiyorum ben
otomatikte zaten çıkarım e5 de fink atarım:))
ama ben istemiyorum düzü iyi kullanayım istiyorum yolda tek başımayken iyiyim
ama dediğin gibi3 şerit olunca aynalardan etrafı komtrol etmekten vitesi zortlatıyorum
demin haberlerde de kadının birini izledim içim sızladı direğe çarpmış
çocuklarıda arka koltukta Allahım nasıl bakıyolar şok olmuşlar kıyamam
anne ölmüş baba yaralı offf Allah korusun ama tırsıyorum işte

beni yolaman bade hanım
öperim ben geçer

anahtarımı alırsan senfatcım gelemem oralara
istersen al

benim bazen gözüm dönüyo
parkonla bile tartışmıştık
herkes şok olmuştu
kadıncağız o zamandan beridir sana bulaşmama diyo korkuyomuş benden
tabi canım biz saygı sevgi çerçevesinde yoluşuyoruz zaten

kesinlikle dogru bi tesbit:))) hatta sana sunuda sölim sağlıkçıların birçogu iğneden deli gibi tırsar:))
ilaç iyi bişey diilki tamam o nki rahatsızlıgını giderio ama faydası varken aynı zmanda vücuda zararda verio ben ağrı kesici hayatım boyunca 10 tane bile kullanmamışımdır:))
aspirin belki çocukken hele hele antibiyotik asla!!!!!!!

benim teyzem çocuklarına napardı biliomusunuz hala yapıo:)))
evde antibiyotik stokluyodu annem yazdırıodu üstüne saolsun çok kızıodum ama dinlemiolardı

çocukları kışın evde dışarı çıkarcak ya hani hemen ağızlarına bi tatlı kaşığı antibiiyotik verio:)) hala yapar... önlem alıomuş kendi aklınca deidmki''teyse sen doktormusun'' sağlama çocuk hasta olabilme ihtimali olcak diye antibiyotik dayanırmı ağzına hiç?
faydalıymış ilacın zararı olurmuymuş hiç?

başı ağrır en ağır ağrı kesicileri içer hemde leblebi gibi... kadın ilacı varya yemek gibi görüo ... Allhaım sen koru o çocukalar gerçekten hasta olsalar antibiyotik fayda etmicek....o yaşta en ağırlarını kullanmak zorunda kalcak haberi yok......

anneannem hastaydı, zaten bir bacagı 7 yıl önce kesilmişti, ben dogum yapınca 5 gunlukken falan felç geçridi, o hastanede yatıyorken, annem yanımda kaldı, oğlum 21 gunlukken anneannem hastaneden cıkınca annem onun yanına gitti, hasta bakmak bebek bakmaktan zordur, bebek mutlulukla bakılır ve anneannem tek kişinin bakabileceği durumda değildi, sonra sağlam bacagını da morardı, çürüdü, dr.lar ameliyata alınmaz demişlerdi. oğlum 6 aylıkken vefat etti.
kv. de ben git dedim. 3 hafta kaldı. ben senden gidersen ben kendimi denemek istiyoum dedim. gunduzleri koli hazırladım, akşamda eşimle hazırladık, bu arada halı sahaya da gidiyordu. belirtmeden gecemeyeceğim, jübile yaptı orda. neyse o hafta kolileri hazırladık, taşıma şirketi ile anlaştık. kv. ler taşınmaya geldiler, çocuk var diye. saolsunlar yardımları da dokundu. çok soguktu geçen kış, taşınmak zordu. daha önce de taşınmıştık, çocuk yoktu, 2 kişi halletmiştik.

Son düzenleme:

dedem hep der az yiyin çok gezin diye
cidden ölmeyecek kadar yer ve gençliği hep çalışarak geçmiş
şimdi halen 3 vakit camiye gider namaz için 2 vakit evde diye üzülür(yatsı sabah)
antibiyotikler ayrı olay zaten yeğenlerim yemekten çok antibiyotik almışlardır
dişler çürük yüzler sapsarı bakıyorum etrfaımda süt dişleri kapkara çocuklar dolu
neyse ben kaçayım ev de yığınla iş beni bekler

kızlar ben de ilaç kullanmaktan nefret edenlerdenim, hatta doktora gitmekten de selinin dediği gibi, çoook zor durumların dışında ağrı kesici bile kullanmam. aslında bu huyumu çok sevmem gerektiğinde doktora gitmeli insan. hele benim yaşımda yani. ama olmuyo işte gidemiyorum. ama eşim başta olmak üzere doktora götürmediğim insan yok gibi çevremde birilerini doktora götürmek sanki hobim oldu:))

Son düzenleme:

dişleri demir ilacı karartıyor diye biliyorum

bu arada dun bize anlatılan birşeyi aktarayım. kadın dogumcu bir arkadas 13 haftalık hamile. kadının biri doguma gelmiş, bagırıyor, tekme atıyormuş etrafa. hemşireler tekme atmai dr. hanım hamile falan diye azarlamışlar. kadın da demiş ben ne yapayım, benimki değerli bebek, tüp bebek benimki demiş. arkadas ise diyabet hastası ve düyabeti olanların gebelikte özürlü bebek ve düşük riski çok fazlaymış. şimdi korkuyla bekliyorlar. anlatırken kadına nasıl gülüyor, benim bebek değersizmiş diye, benim her gece nasıl uyudugmu bilse böyle konusur mu acaba diyor.
Allah'ım herkese sorunsuz gebelikler, sağlıklı bebkler nasip etsin.

selin sendeki şu cesareti ben de istiyorum bazen bana da öyle bi cesaret geliyor ki ama eşime kızmam sinirlenmem lazım o an gözüm görmüyor. Ben çevrede gördüklerimden çok etkileniyorum mesela ctesi akşam dışarı çıkmıştık teyzemlere gidiyoruz ist yolunda santim santim ilerledik 6-7 araç birbirine girmişti sonra karşı şeritte de öyleydi. Ben bekarken babamın arabasını kullanırdım ama trafikte bikaç kez sıkıştıran oldu sokak arasında da bisikletli çocuklar filan annem paniklerdi ben annemle mücadele ederdim bi rahat dur ya diye neyse o dönem teze geçtim reflü başladı stres tavan oldu hadi bi de trafik stresi olmasın diyip ara verdim. Eşim kullanırken bile bir araç bize çok yaklaşmış olsun ben karnımdaki kasları öyle bir sıkıyorum ki.. biliyorum bir kırılma noktam var yaz gelene kadar biraz üzerine düşeceğim ve halledeceğim.

evet canım 8 çok erken ama o saate kadar ancak dayanabiliyor öğlen uykusunu bıraktı uyku düzenimiz güzeldi aslında öğlen 12 de yatıyordu 2 saat uyuyordu 2 gibi uyanıyordu akşamda 10 gibi yatıyordu ama sabah kalkış saatimiz hiç değişmedi sabah en geç 7 de uyanır ister gece yatsın ister erken yatsın sabah geç saatlere kadar asla uyumaz mesela dün annemlere gittik öğlen uykuya yatırdım 2 saat gece 1 buöukta uyudu sabah 7 de anne diye bağırıyordu haa bide gece uykumuz çok şükür deliksiz eğer hasta filan değilse tabi.
kurutulmuş bamyada güzel oluyor canım benim dolapta vardı dondurulmuş ondan yaptım kuru bamyam yoktu konserveyi ben pek sevmiyorum onun yerine kuru bamya al bence

ananen için başınız sağolsun mekanı cennet olsun; Allah sizlere sağlıklı uzun ömürler versin. Bebek varken iyi taşınmışsınız hele bir de kışın.. zorunluluktandır sanırım. eşin de maşallah halı sahasından bile geri kalmamış

ablam yeğenimi götürüyo dişçiye daha 7 yaşında benden çok dolgusu var kuzumun
dr. antibiyotik böyle siyahlaştırıp çürütüyor demiş bilmiyorum artık
hıı birde çok emzik ve biberon kullanmış demiş
ama yeğenimle beraber atrafımda 6 7 tane çocukta var budiş çürümesi:44:

yuh manyakmı ne tüp olunca altından mı oluyo bebek
hepsi aynı kıymette .... delimidir nedir
aa bende hamile kalırsam doğuma omuzlarda tahtla gidicem
sezeryan da altın gümüş neşterlerle kessinler benikolaymı tüp bebek ayol

Son düzenleme:
kirli çıkılar size birşey sormak istiyorum
cumartesi misafirim gelcek
şimdi diceksiniz ki ohooo daha çok var
ama 15 20 kişi ve beni ne yapsam derdi aldı
akşam gelcekler eşli çocuklu olucak
fikir istiyorum malzemelerimi alıcam

birde kısır düşündüm ama kısırım ölçüsünü nasıl yapıyorsunuz sizler
ben 1 e 1 yaparım ama domates koyduğumamı ne sonradan sulu oluo geçenlerde ark. yapmış gözkararı dedi ölçüye daha kuruydu çok hoşuma gitti dereotu kekik kimyon da koymuş
ama göz kararı olunca tutmazsa die size bir sormak istedim

çok biberon ve emzik kullanmak diş yapısını bozuyormuş doğru
benimde dişlerim çok bozuktu da ortadonti ile düzeltildi
4 yaşına kadar emzikten vazgeçmemişim

zeytin hiç bi kuvvet bana hele bir de çocuklu misafirse gelenler kısır yaptıramaz.
annemden biliyorum o kısır taneleri eve dökülüyor yağlı yağlı kötü oluyor. Kısır daha çok böyle masada oturup yemek için uygun bir şey. Çok kalabalığa gitmez. Sen onun yerine makarna salatası filan yapsan?
Martta da teyzelerle 100 TL günü bende ve biz de 18-20 kişi arası olacağız. Benim derdim de ne yapsamdan ziyade eve nasıl sığdırsam

araba sürmek cesaret demektir canım ben ehliyetimi 18 yaşımda aldım 2001 di yanlış değilsem ilk ehliyeti aldım babamın arabasıyla üniye gittimki o yol çok sakattır bi kaç hafta sürdüm çok güzel hemde sonra yağışlı bir günde babamın arabasının tekeri kabaklaşmıştı öndeki adam pat die durdu ben fren yaptım duramadım arkadan dokundurdum o an cesqaretim kırıldı 2010 a kadar arabaya el sürmedim bir önceki iş yerimde kontrol araçları vardı cesaretimi toplayamadığımdan sürmedim en son birinin lafı ağırıma gitti dank etti bende arabayı alacam dedim ki 10 yıldır araba sürmemişim anahtarı aldım ankarayı biliyorsun tran garından eryamana gidicem arabaya bindim bu aracın anaryası benim kullandıklarımdan farklı meğer mandallıymış geri vitesi bulamadım çıktım otoparktan güvenlikçilere gittim afedersiniz aracın geri vitesini bulamıyorum yardım edermisiniz dedim adam aracın modelini falan sordu onlarda mandal var dedi bende arabada ne mandalı dedim hala aklıma geldikçe yıkılırım indi çıkarttı sonra sen sağ ben selamet o istanbul yolu trafiğinde bi silkelendim araba sürmek bilmek dikkat bu şu hikaye bana sorsan tamamen cesaret ben dolmuş şöförleri taksicilerle atışırım arkadaşlarım erkek gibi kullandığımı söylüyorlar araba sürmek en büyük hobim desem yeridir araba süreceksenizde manuel viteste öğrenp sürmek en iyisi otomatik vitesi sonradanda öğrenirsin ama otomatikte alışırsan manueli sürmen zor

işte bende öyle düşünüyorum
otomatik kullanılır ama düz öğrenince başkasının arabasını kullanmak zorunda olduğunda kolay olur diyorum

makarna salatası değilde
şehriye salatası olabilir belki
eşim beğenmez makarna salatasını

birde çocuk dediğim biri 5 yaşında ama önüne koyduğunu büyük insan gibi yer
bir kere gittim onlarada şaştım
1 tas mercimek çorb. 2 tane hasanpaşa köftesi tepeleme pilav tek bir tane kalmadan yarım ekmek 4 baklava
bravo demiştim valla
diğeride bebek daha anne sütünde zaten

ama yinede tecrübeli değilim bu konuda destek ve fikirlerinizi bekliyorum

senfat valla ben burayı bulduğuma çok mutluyum inanılmaz fazla şey öğrendim buradan sirkeci de gerçekten çok akıllı fikirli bi de yaşı küçükmüş ben bilmiyordum selini biliyorum da

sunny abla bade geçmiş olsun canlar

söyleyin bakim bu hanginiz

tahminen ben hiç halim yok çalışacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…