Kirli Çıkılar )))

Selam kizlar yeni topiginiz hayirli olsun.uzun zamandir yoktum tasinma vs.birikim ypmaya basladim bu bendee bildirim yaparim artik.bereketli olssun...

bana hoş geldin demek yok mu?
her gün mü her aymı atıyorsunuz kenara para? yada altın mı alıyorsunuz?
bi arkadaşta sormuş netten mi alıyorsunuz? kuyumcudanmı altını?ve çeyrek mi ?

hoşgeldin lagrima inşallah sen de burada güzel birikimler yaparsın bizler gibi soruna gelince kimimiz her gün harçlığından artırdığını atıyor kenara, kimimiz de aylık gelirinden bazen en başta ayırıyor birikimini, bazen de ay sonuna ne kalırsa onu atıyor kenara. herkesin kendine göre bir birikim şekli var. bazılarımız altını elinde görmek istiyor, kuyumcudan çeyrek vs. alıyor. bazılarımız da altınını banka hesabında biriktirmeyi seçiyor. ama hangi şekilde olursa olsun elinden geldiğince tasarruf ettiği için her zaman kazanıyor

Kızlar selam kredı cekıp ev alan arkadaslara bı kac sorum war kredıyı almak ıcın temınat olraka ne gosterdınız banka her ev almak ısteyene kredı verıyorum mu ? bunu en ıyı bankadan ogrenbılırım ama malum bebegım oldu lohusa dönemım bıtmedıgı için bankada pek sıra beklemeye vakıtım ytok benı bılgılendırısızn cok sevınırım

şu anda ev kredisi için uygun zaman değil bildiğim kadarıyla. faizleri çok yükseldi. ev kredisi için alacağınız evi teminat gösteriyorsunuz sanırım. aldığınız ev ipotekli oluyor yani. hangi bankadan çekmek istiyorsan, onun internet sitesinden ya da müşteri hizmetlerini arayarak da bilgi alabilirsin. bunun için bankaya gitmene gerek yok.

Teminat zaten aldığınız ev canım.
Ödeyemezsen banka el koyuyor.
Borcun bitene kadar ev bankanın malı.
Ev parasının belli bir miktarının peşin olması gerekiyor zaten.
Alacağınız ev krediye uygunsa ve siciliniz temizse genelde veriyorlar krediyi.
Kız kardeşim bordroda asgari ücretli olmasına rağmen ev kredisi alabiliyordu.

şaşırdım ben şimdi. ben de 5/1 yim. ama maaşım 1620 tl ve bunun içine bir çocuk da dahil. zamlar da beni hep teğet geçiyor, haziran zammını bir o ay gördüm, ondan sonra vergi diliminden çıkamadım, aylardır elime geçen para aynı. seninkinden çok az yani. nasıl oluyor ki biri bana açıklasa şu işi.

ladyfog; sen aylık gelir-giderlerini pc programı ile mi yapıyordun, hangisini kullanıyorsun? ben de o şekilde bir program kullanmak istiyorum fakat, birini inceledim, pek bir şey anlamadım, tl ya da uygun değildi zaten.

kızlar aylık gelir-giderlerinizi defter üzerinde mi pc programı üzerinde mi yapıyorsunuz? ben bu zamana kadar hiç öyle hesaplıca gelir-gider gözetmedim, fakat tasarruf için şart gibi görünüyor. fikirlerinizi bekliyorum.

Evet ben calısmıorum gelirimi göstericem bi belge yok ama gercetken cok yuksek 90 hesapladım 175 000 olrak gerı odneıyor 120 ayda dolarlamı baglantılı acaba bu yükseliş tşk ederim bilgilendırırdıgınız için

canım ben teknik öğretmenim özel hizmet tazminatı sizden yüksek oluyor. ilk atandığımda 85 tl idi fark şimdi 100 e yaklaşmıştır. sen beni 100 eksik alıyor düşün.

inşalah benim şimdilik 2500 tl gibi bir birikimim var ama bayaa uzun zaman içinde oldu. birazdaha katıp bilezik alıp köşeyekoyayım diyorum. ya da ata lira falanmı alsam.. böle para olarakkalınca harcayasım geliyor çünkü..

herkese merhaba hanımlar

yeni gelen arkadaşlar da hoşgelmişler hayırlı olsun şimdiden birikimleriniz

merhaba canım aramıza hoşgeldin..
bu yola ilk girdiğimde ben de ufak ufak birikenlerden acaba gerçekten birşeyler olur mu diye düşünürdm ama şimdi anladım ki kenara attığımız bozukluklarla bile fena birikimler yapabiliyormuşuz.
o yüzden yazdığın miktarı azımsa derim..
günde beş tl ayda 150 tl eder yılda 1.800 tl birikim yapmış olursun ve bence hiç fena bir rakam değil
ayrıca sigarayı bırakarak attığın bu adım hem de sağlığına artı yatırım
yani sen bir taşla iki kuş vurmuş olacaksın inş.

bana hoş geldin demek yok mu?
her gün mü her aymı atıyorsunuz kenara para? yada altın mı alıyorsunuz?
bi arkadaşta sormuş netten mi alıyorsunuz? kuyumcudanmı altını?ve çeyrek mi ?

hoşgeldiniz kızlar..

ben kendi adıma cevap vereyim haftalık mutfak harçlığımdan arttıryorum ayrıca bozukluk elimize ne geçerse kumbaraya atıyoruz ay sonu banka hesabıma yatırıyorm..

arkadaşların bazıları da altın olarak biriktiriyor bankada altın hesabı açtırıyoruz ordan alım yapıyoruz ya da kuyumcudan çeyrek ,yarım bütçemize ne uygunsa alıp hopp köşeye

anladım güzel fikir. mutfak tan arttıramam kredi kartı ile alıyoruz. anca herifimin verecei paralardan arttırcam odazor gibi görünüyor.. ayın ortasında parası bitince benden alıyor.. vermesem mi? yok falan mı desem acaba?

İyi günler bayanlar haftanız hayırlı geçsin inşallah :))

Bende birikimlere yeni başlayanlardanım. Benimde elimde para pek kalmaz o nedenle maaşımı alır almaz birikimimi yapıyorum.Eskiden olsa hemen çeyizlik bişey görsem hemen alırdım, simdi biraz sıkıyorum ama iyi oluyor insanın kenarda parası olması dahada motive ediyor birikim için :))

hoşgeldiniz kızlar..

ben kendi adıma cevap vereyim haftalık mutfak harçlığımdan arttıryorum ayrıca bozukluk elimize ne geçerse kumbaraya atıyoruz ay sonu banka hesabıma yatırıyorm..

arkadaşların bazıları da altın olarak biriktiriyor bankada altın hesabı açtırıyoruz ordan alım yapıyoruz ya da kuyumcudan çeyrek ,yarım bütçemize ne uygunsa alıp hopp köşeye [/QUOTE]

anladım cnm vallahı ne yapacagıma daha karar veremedım.. hangısı daha ıı olur bılemıyorum???? su ana kadar harcadık malum ev cocuklar gecım falan derken para olarak yanımda bırıktırmeye calıstıklarımı bı bakmısımıkı hıc tutamamısım ama allah nasıp kısmet ederse artık burda sızınde tesvıkınızle < insan konustugu kısılerde yapınca yatırım ve fıkır aldıkca daha motıve oluyor:> elımdekını degerlendırıp ve sankı yokmus gıbı davranarak basaracagım ınsallahh bu ısı bu sefer
bu arada cnm hesabıma yatırıyorum demıssın, baktıgımda faıalere bankalar cok az verıyor ??? o yuzden sogudum hesaba yatırmaktanda... yada sozunu ettıgın Altın hesabımı senınde

Ben kredi kartımı kapattırdım. Ama kk olduğu bankanın bir uygulaması vardı. Her ay kredi kartınızdan bir rakamı alışveriş yapmışsınız gibi çekelim diyorlardı. Aslında akıllıca. İşe başlayınca ben bunu düşünüyorum. Sanki alışveriş yapmışım gibi her ay 150-200 tl gibi bir rakam çekilse bu beni hiç zorlamaz her halukarda extreye bakmadan ödememizi yapmıyor muyuz? Bir de bozuk paralarımızı bir kumbaraya atsak orada da bir yığın para birikir. Ben kızıma 25 kuruşlarımı verdim sinema parası diye biriktirmeye başladı. Beğenmediğim 25 kuruşlar 22 tl olmuş. Şaka gibi.

Ayrıca biz eşimle taksitli alışverişlerimizin ödemelerini kumbaraya attığımız bozuk paralar ile yapıyoruz. Sadece eşim kumbaraya ayda 150 tl atıyormuş. O taksitler bitince eşime 'aynı şekilde bozuk paraları kumbaraya atmaya devam ediyorsun' diyeceğim. Kabul etmez ama şansımı deneyeceğim. Bunları yazarken söyledim evet haklıymışım kabul etmedi. 'Gerek yok' dedi!

Son düzenleme:

kredi kartımızz yok. hiç olmadı. çok güzel bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…