bana hoş geldin demek yok mu?
her gün mü her aymı atıyorsunuz kenara para? yada altın mı alıyorsunuz?
bi arkadaşta sormuş netten mi alıyorsunuz? kuyumcudanmı altını?ve çeyrek mi ?
Kızlar selam kredı cekıp ev alan arkadaslara bı kac sorum war kredıyı almak ıcın temınat olraka ne gosterdınız banka her ev almak ısteyene kredı verıyorum mu ? bunu en ıyı bankadan ogrenbılırım ama malum bebegım oldu lohusa dönemım bıtmedıgı için bankada pek sıra beklemeye vakıtım ytok benı bılgılendırısızn cok sevınırım
evet farkettim ben de baktım memurlar nete filan. neyse hayırlısı artık..
ben şu an 7 nin 2 sindeyim ama bizim memur ağustostan bu yana bunu yapmayı unutmuş 7.1 de kalmışım. geçen söyledim düzeltti bi 10-15 tl onun farkı tutar herhalde bir de %3 zam olcak değil mi? eder 50 tl +enflasyon farkı ne kadar olcak ki:44: bir de -85
bizim ekders yüksek olduğundan zaten ben zamlardan hiç bişey anlamıyorum hemen vergi dilimine giriyoruz. benim şu an 1672 dört gözle kaç olacağını bekliyorum. ama en büyük korkum yanlışlıkla kademeden gelecek 4 aylık paranın her ay verilmesi. bizim bürosunda dantel ören maliye memurları sağolsunlar bir keresinde 1 ayda alacağım fazlalığı bordroya eklemişler her ay o para geliyordu. onu düzeltmek için ne çektim. yine öyle bişey yapmasalar bari..
şu anda ev kredisi için uygun zaman değil bildiğim kadarıyla. faizleri çok yükseldi. ev kredisi için alacağınız evi teminat gösteriyorsunuz sanırım. aldığınız ev ipotekli oluyor yani. hangi bankadan çekmek istiyorsan, onun internet sitesinden ya da müşteri hizmetlerini arayarak da bilgi alabilirsin. bunun için bankaya gitmene gerek yok.
Teminat zaten aldığınız ev canım.
Ödeyemezsen banka el koyuyor.
Borcun bitene kadar ev bankanın malı.
Ev parasının belli bir miktarının peşin olması gerekiyor zaten.
Alacağınız ev krediye uygunsa ve siciliniz temizse genelde veriyorlar krediyi.
Kız kardeşim bordroda asgari ücretli olmasına rağmen ev kredisi alabiliyordu.
şaşırdım ben şimdi. ben de 5/1 yim. ama maaşım 1620 tl ve bunun içine bir çocuk da dahil. zamlar da beni hep teğet geçiyor, haziran zammını bir o ay gördüm, ondan sonra vergi diliminden çıkamadım, aylardır elime geçen para aynı. seninkinden çok az yani. nasıl oluyor ki biri bana açıklasa şu işi.
canım ben teknik öğretmenim özel hizmet tazminatı sizden yüksek oluyor. ilk atandığımda 85 tl idi fark şimdi 100 e yaklaşmıştır. sen beni 100 eksik alıyor düşün.
hoşgeldin lagrimainşallah sen de burada güzel birikimler yaparsın bizler gibi soruna gelince kimimiz her gün harçlığından artırdığını atıyor kenara, kimimiz de aylık gelirinden bazen en başta ayırıyor birikimini, bazen de ay sonuna ne kalırsa onu atıyor kenara. herkesin kendine göre bir birikim şekli var. bazılarımız altını elinde görmek istiyor, kuyumcudan çeyrek vs. alıyor. bazılarımız da altınını banka hesabında biriktirmeyi seçiyor. ama hangi şekilde olursa olsun elinden geldiğince tasarruf ettiği için her zaman kazanıyor
Merhaba arkadaşlar ne iyi yapmışsınız bu sayfayı açmışsınız, kirli çıkılara bayıldım.
yıllarca ısrafı, markayı, para harcamayı savunmuş biri olarak bana tasarruf yöntemleri konusunda ilham verdiniz. Yanlış yolda olduğumu biliyordum bunu yaşayarak öğrendim.
Bir kaç yıldır ısraf etmiyorum ama biriktiremiyorumda. Şu an ev hanımıyım. Eşim tasarruf yapma yanlısı değil. Tasarruf yapılmasına da taraftar değil. Bu yüzden tüm birikim çabalarım bir kaç ayda suya düştü. Bir kaç gün yazdıklarınızı okudum ne yapabilirim dedim kendi kendime. Sayfanızı her bilgisayarı açışımda karşımda gördüm. Kızımın eğitimi için minikte olsa bir şeyler yapmak zorunda olduğumu biliyordum. Mini minnacık bir adım attım ve sigarayı azaltmaya karar verdim. Eşim sigaramı almayacak, her gün bana parasını verecek. Ben de bu sayede 100-150 tl arası bir parayı biriktirebileceğim. İyi ki bu şekilde paylaşımlarda bulunuyorsunuz. En azından düşünmemi ve karar vermemi sağladınız. Bir de işe başlarsam çok daha güzel birikimler yapabilirim. Ama önce tasarruf yapmayı öğrenmek için ayda 20-30 adet sigaranın parasını biriktirmek ile başlayacağım. Bu parayı kızım için birikeceğinden 30 sigara parasının tamamını biriktireceğim zamanlar gelecek ve ben sigarayı bırakmış olacağım. Hem de kızımın üniversite eğitimi için şimdiden para biriktirmeye başlamış olacağım. Paranın miktarını küçümsememeyi burada yazılanlardan öğrendim. Yaklaşık günde 5 tl nasıl bir başlangıç olur sizce?
kızlar bende katılmak ıstıyorum sıze ama bazı eksıklerım var???? bu altın alma ısını gıdıp kuyumcudanmı yoksa ınttenmı yapıyorsunuz?? hangısı daha karlı ??? nolur yardımmm
bana hoş geldin demek yok mu?
her gün mü her aymı atıyorsunuz kenara para? yada altın mı alıyorsunuz?
bi arkadaşta sormuş netten mi alıyorsunuz? kuyumcudanmı altını?ve çeyrek mi ?
hoşgeldiniz kızlar..
ben kendi adıma cevap vereyim haftalık mutfak harçlığımdan arttıryorum ayrıca bozukluk elimize ne geçerse kumbaraya atıyoruz ay sonu banka hesabıma yatırıyorm..
arkadaşların bazıları da altın olarak biriktiriyor bankada altın hesabı açtırıyoruz ordan alım yapıyoruz ya da kuyumcudan çeyrek ,yarım bütçemize ne uygunsa alıp hopp köşeye
anladım güzel fikir. mutfak tan arttıramam kredi kartı ile alıyoruz. anca herifimin verecei paralardan arttırcam odazor gibi görünüyor.. ayın ortasında parası bitince benden alıyor.. vermesem mi? yok falan mı desem acaba?
Ben kredi kartımı kapattırdım. Ama kk olduğu bankanın bir uygulaması vardı. Her ay kredi kartınızdan bir rakamı alışveriş yapmışsınız gibi çekelim diyorlardı. Aslında akıllıca. İşe başlayınca ben bunu düşünüyorum. Sanki alışveriş yapmışım gibi her ay 150-200 tl gibi bir rakam çekilse bu beni hiç zorlamaz her halukarda extreye bakmadan ödememizi yapmıyor muyuz? Bir de bozuk paralarımızı bir kumbaraya atsak orada da bir yığın para birikir. Ben kızıma 25 kuruşlarımı verdim sinema parası diye biriktirmeye başladı. Beğenmediğim 25 kuruşlar 22 tl olmuş. Şaka gibi.
Ayrıca biz eşimle taksitli alışverişlerimizin ödemelerini kumbaraya attığımız bozuk paralar ile yapıyoruz. Sadece eşim kumbaraya ayda 150 tl atıyormuş. O taksitler bitince eşime 'aynı şekilde bozuk paraları kumbaraya atmaya devam ediyorsun' diyeceğim. Kabul etmez ama şansımı deneyeceğim. Bunları yazarken söyledim evet haklıymışım kabul etmedi. 'Gerek yok' dedi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?