Kirli Çıkılar )))

ayyy aynı eşimm ben de buralarda yazılanlardan çok etkilendim aralık ayından sonra birikime başladım kumbaraya da bozukluk atıyorum dün gece bütün bunlara gerek yok diye benimle kavga etti (

İnşallah canım. Desteğiniz için teşekkürler. Evet düşünüyorum da sigara parası dışında da birikim yapabilsem harika olacak. Mesela elime geçen tüm 50 kuruşları ve 25 kuruşları harcamadan biriktireceğim. O zaman bu rakam büyür. Ben bir adım atayım bakalım sonra belki eşimi ikna edebilirim. O da biriktirmeye başlasın istiyorum. Bugünü değil geleceği de düşünsün istiyorum. Haziran gibi kurslarım biter harcamalarım da azalır. Onları da biriktirip yıl sonuna kadar 3000 tl hedefliyorum.

Son düzenleme:
ayyy aynı eşimm ben de buralarda yazılanlardan çok etkilendim aralık ayından sonra birikime başladım kumbaraya da bozukluk atıyorum dün gece bütün bunlara gerek yok diye benimle kavga etti (

Hay Allah. Ne yapılabilir acaba ne yaparak ikna edilebilirler bilemiyorum. Ben karar verdim. Biriktirecek ve ona örnek olacağım. İlk önce yapılabilirliği onlara göstermek lazım herhalde. Kim bilir, bir gün belki onlar da bizlere destek olurlar.

ben devam edeceğimm valla kızıyor ama kumbaraya da para atıyor ben mutlu oluyorum diye atıyormuş

Ya arkadaşlar mutlaka bu yazdığımı okuyun çünkü yaşanmış bir olay.

Bir süre küçük bir beldede yaşadım. Evime yakın bir yerde sanki yedim adında bir cami vardı. Oranın yerlisine sordum neden sanki yedim camii başka bir isim bulamamışlar mı?
Anlatılanlar benim düşünmemi sağladı.

Bir adam varmış. Bir şey beğenir ama onu satın almazmış. Sanki harcadım, sanki parayı yedim dermiş biriktirirmiş.
Aradan zaman geçmiş sanki yedim dediği paralar çoğalmış ve bir cami yaptırmaya karar vermiş.

Ben de sanki içtim dediğim sigaraların paralarını, sanki yedim dediğim pastaların paralarını, sanki bindim dediğim taksi paralarını (yürür zayıflarım), sanki harcadım dediğim kıyafet paralarını biriktirsem. Bir taşla 4 kuş vurmaz mıyım?
Sigarayı bırakırım ve kilo almam. Dolabımdaki kıyafetlere gereksiz olan yenilerini eklemez isem nereye koyacağım diye düşünmem (elimdekilerin değerini anlarım en azından) ve para biriktirmiş olurum öyle değil mi?

anladım cnm vallahı ne yapacagıma daha karar veremedım.. hangısı daha ıı olur bılemıyorum???? su ana kadar harcadık malum ev cocuklar gecım falan derken para olarak yanımda bırıktırmeye calıstıklarımı bı bakmısımıkı hıc tutamamısım ama allah nasıp kısmet ederse artık burda sızınde tesvıkınızle < insan konustugu kısılerde yapınca yatırım ve fıkır aldıkca daha motıve oluyor:> elımdekını degerlendırıp ve sankı yokmus gıbı davranarak basaracagım ınsallahh bu ısı bu sefer
bu arada cnm hesabıma yatırıyorum demıssın, baktıgımda faıalere bankalar cok az verıyor ??? o yuzden sogudum hesaba yatırmaktanda... yada sozunu ettıgın Altın hesabımı senınde[/QUOTE]

canım benim hesap dediğim albaraka da hesabım var normal vadesiz hesap kendi yaptığım birikim orda fazili değil

eşimle evimiz için yaptığımız yatırımı bank asya da altın hesabı açtırdık ordan gram altın alarak yapıyoruz canım

inş hedefin gerçekleşir canım

ben devam edeceğimm valla kızıyor ama kumbaraya da para atıyor ben mutlu oluyorum diye atıyormuş

Harika sorun yok o zaman destek oluyormuş ne güzel. Ne düşünerek yaptığı önemli değil. Sonuçta para biriktiriyorsun ve bunda onunda katkısı oluyor. Benim daha fazla uğraşmam lazım olsun ben akıllı kadınım, güç olacağını biliyorum, çabalayacağım yeter ki para biriktirmeme destek olsun.

sen zaten bunları yazarak ve düşünerek büyük bir yol katettiğini bizlere gösteriyorsun

sanki yedim iyi fikirmiş

eşim böyledir benim önce tepki verir sonra fazlasıyla uyumm sağlar :) sana da kolay gelsin canımm :)) bol bol da birikim yapman dilepiyle

Son düzenleme:
kredi kartımızz yok. hiç olmadı. çok güzel bişey[/QUOTE]

cnm ben kredı kartımdan taksıtle altın alıyorum mesela hem bırıkım yapmıs oluyorum hemde zaten gelen ekstre oyle yada boyle odendıgı ıcın bızı zorlamıyor... anlamıyoruz bıle ıhtıyacmıs aylık gıbı gelıyor.. kredı kartını bılınclı kullan dıgında ıse baya yarıyor aslında...

vayyy çok güzell fikirr valla.. bende böle yapabilirim. sanki yedim sanki giydim Adamdan Allah razı olsun bak nelere vesile oldu !

haklısın kredi kartı zaten bizim deil annemin annemle birlikte yaşıyoruz mutfak alışverişi annemin. bozuk paralar güzel fikir ama nerde tümletiyorsunuz?bir kere biriktirmiştim tümletecek yer bulamadım 5 kuruş 10 kuruş 25 kurus falan baya sıkıntı oldu

Günaydınnn :))

Bende bu kredi kartlarından bir an önce kurtulmak üzereyim inşallah.

Kuruşları bir zamanlar bende biriktirirdim, maaşımı aldığım zaman değiş tokuş yapardım. Kuruşlarıda markette, pazarda, ekmek, minibüs gibi küçük alışverişlerde kullanıyordum belki fikir olur..

eğer dikkat ediyorsan söyliyeyim(dikkat etmiyorsan ben sadece bildiğimi söylemek için söylüyorum yanlış anlaşılmasın)
kredi kartıyla altın almak uygun görülmemiş. caiz değilmiş. zamanla değeri değiştiği için. aklında bulunsun diye söyledim

oncelıkle fıkrını paylastıgın ıcın tesekkur edıyorum cnm. Caiz degılmıs derken cnm? yhanı dınen mı????? yoksa bırıkım olarak bana bır zararı oldugunu gormedım cnmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…