sagol canım tıramıısnda cok guzel gorunuyor harıka bayırlrım ayrıca ben de aynen senın gıbı yaparıma ama yumurtanın sarısını muhallebıye önce kırar pısısrırım sonradan katmam
pepeti canım haftalık düzenine hayran kaldım programlı olmak güzel bir şey.. ama yazıların kırmızı ya gözümü ağrıtıyor sana olmuyor mu?
ben giydim bile hemde benim aşortmanım çamaşır sulu izli bide dizleri çıkmış:))
ezildim seyyah benide al yanına
sen ben sevimli temizliğe gidelim ama bizden sana hayır yok bak demedi deme karnımız burnumuzda çoğu işi sen yaparsın:)
zaten alışıksında bizde göstermelik yanında dururz
eğer çok vicdansızsan bize yaptırırsın:)) sonna erol taş gibi tavukları yiyip kemiklerinide bize verirsin:)
teşekkür ederim olraytsevimsiiiiiiz
kız bugün ne tatlısın seeenn
gelirim gelmem mi kızz oğluşu görmeye..
HANIMLARRRR
sevimsizin içinden canavar hortladı bugun ..
evet toptan cozuttuk bugünben giydim bile hemde benim aşortmanım çamaşır sulu izli bide dizleri çıkmış:))
ezildim seyyah benide al yanına
sen ben sevimli temizliğe gidelim ama bizden sana hayır yok bak demedi deme karnımız burnumuzda çoğu işi sen yaparsın:)
zaten alışıksında bizde göstermelik yanında dururz
eğer çok vicdansızsan bize yaptırırsın:)) sonna erol taş gibi tavukları yiyip kemiklerinide bize verirsin:)
sevimlim ee ben de birini yetiştiricem demi ya
maksat topluma hizmet
seni küçük seyyah yaptım(bknz küçük hüsamettin)
Slm kizlar herkes iyidir umarim
bizde cok ani bir degisiklik oldu tr kesin donus yapiyoruz.
ya bişe dicem siz bu sudan ucuz gömlek hakkındada ciddimisiniz:) tamam ilk fiyatına göre ucuz diyebiliriz
hani normaldede şöle sarardan damattan bi gömlek almaya kalkarsak ortalam bu fiyata alabiliriz ama sudan ucuz gibi gelmedi bana bende bi sorun mu var yoksa buda şakamı ay ben neye inancamı şaşırdım yahu...
ablacım bahane üretme git kızının yanına
ben bi kere eminönünde mahmut paşada gezioz pet şişem bitti çöp yok elimde poşetler yanımdada kuzenim var aman dedi atim şöle duvar dibine amaaaaaaaaaan bi attım dükkan sahibi çıktı
beni varya o kadaaaar milletin içinde yerin dibine soktu sen dedi utanmıyomusun o kadar insan atmıo bi akıllı senmisin al o çöpünü yerden seni zabıtaya şikayet ederim diye herkes durdu döndü bize bakıo diğer esnaflarda sölenmeye başladı hep dedi bunların yüzünden ilerleyemioruz bilmem ne....
sonra herkes cık cık cık yapmaya başladı ay ne rezil oldum sonna aldım pet şişemi yerden tamam be dedim aldık işte...
arkamdan bağırıo hiç utanmasıda yok diye:)))
ondan beri varyaaa ne çimlere basarım nede yere çöp atarım korkuyom vallaha:)
hakkınızda hayırlısı olur inşaallahSlm kizlar herkes iyidir umarim
bizde cok ani bir degisiklik oldu tr kesin donus yapiyoruz.
ben de badeyi soracaktım, nerde bilen var mı diye
bakkala gidiyorum diye evden çıkıp, bir daha dönmeyenlerden misin
bebe aldım iki tane,kolaymı
sonrada vurdum totoyu yattım
şimdi zombi gibi geçmişi okuyorum
hediyeleşme nasıl olur bu konuyu yazayım, ollye ve diğer arkadaslara fikir olur belki
Anadoluda bölgesel farklılıklar olmakla beraber hediyeleşme şu şekilde olmaktadır.
- karşılıgı gelecek olanlar : götürdüğün hediyenin karşılığının geleceğini bildiğinden ona göre hediye verilir. misal bebeği olana çeyrek altın takarsın, içinden de dersin ki yaza kızım evlenecek, oğlumun sünneti ver, o da bana getirir, aslında geleceğe yatırımdır amaç. altını taktıgın kişi geri getireceğine emin oldugun kişilere takılır.
- karşılık beklemeden götürülenler : burada amaç kendinden ekonomik olarak düşük durumda olan bir nebze yardım etmektir ve karşılıgının gelmeyeceğini bilirsin, sadece o kişinin işe yarayacak, ihtiyacını gözeterek hediye verilir.
- dosta verilen hediyeler : bundan 3-5 kuruşun hesabı yapılmaz, karşılığı beklenmeksizin o kişiyi çok sevdiğinden sadece onu mutlu etmek amaçlanır.
- kişinin sosyoekonomik pozisyonuna göre : hediye götürülecek kişinin yaşam standartı, kazancı ve kültür seviyesine göre hediye alınması. bizden zengin olan bir kişinin bebeğine yüksek meblaglı hediyeler alırken (bebeğe çikkodan tulum alırken) düşük gelirli birine pazardan 10 tl lik bebek takımı götürülür.
umarım bilgiler aydınlatıcı olmuştur. hediyeleşmek sünnettir. bana gelirken eliniz boş gelmeyin sevap kazanın.
alıntı: senfatlahayat. blog
(uydurmasyon denemeyniz)
inşaallah tutar,
şimdiden örgülere başlamışsın
hadi hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?