bebe aldım iki tane,kolaymı
sonrada vurdum totoyu yattım
şimdi zombi gibi geçmişi okuyorum
ev alana nasıl derecelendirilir peki hocam
mesela ousun ailesinden biri ev aldığında adet üzre altın takılması lazımsa ben altın tozu taksam caizmidir
ben hangi siteyi gezsem hangi ürünlere baksam yan tarafta, yukarda, aşagıda reklamı çıkıyor.
gözüme gözüme sokuyorlarv al diye
evmanyadan bazı ürünlere baktım, reklamı var şimdi
gecen gun badenin tablolara baktım onlar
bebekbezi sitesinde benim sipariş verdiklerimi gözüme sokuyorlar
bunlar nerden biliyor ya benim baktıklarımı
seyyah, sunyy66 her gün bir iki tane şöyle fırçalasak, herkes kendine dikkat edecek yani. karanfilce de okulda öğrencilere ayar cekse tamamdır, dünya kurtulur.
hakkınızda hayırlısı olur inşaallah
bizim il merkezi işi olmamış. genel sekreter başhekime söylemiş, o da tek hekim oldugnu, gitmesini istemediğini, ayrıca kendisi izin verse bile siyasilerin izin vermeyeceğini (burası siyaseten güçlü bir ilçe, halkımızı hekimsiz bırakmazlar) söylemiş. yani şimdilik o iş kaldı.
teşekkür ederim olrayt
altının yanında pasta, börek falan da yapabilirsin
yani sana zahmet vermek istemiyorum, ama son günlerde seni bu konularda pek bi hevesli gördüm
hediyeleşme nasıl olur bu konuyu yazayım, ollye ve diğer arkadaslara fikir olur belki
Anadoluda bölgesel farklılıklar olmakla beraber hediyeleşme şu şekilde olmaktadır.
- karşılıgı gelecek olanlar : götürdüğün hediyenin karşılığının geleceğini bildiğinden ona göre hediye verilir. misal bebeği olana çeyrek altın takarsın, içinden de dersin ki yaza kızım evlenecek, oğlumun sünneti ver, o da bana getirir, aslında geleceğe yatırımdır amaç. altını taktıgın kişi geri getireceğine emin oldugun kişilere takılır.
- karşılık beklemeden götürülenler : burada amaç kendinden ekonomik olarak düşük durumda olan bir nebze yardım etmektir ve karşılıgının gelmeyeceğini bilirsin, sadece o kişinin işe yarayacak, ihtiyacını gözeterek hediye verilir.
- dosta verilen hediyeler : bundan 3-5 kuruşun hesabı yapılmaz, karşılığı beklenmeksizin o kişiyi çok sevdiğinden sadece onu mutlu etmek amaçlanır.
- kişinin sosyoekonomik pozisyonuna göre : hediye götürülecek kişinin yaşam standartı, kazancı ve kültür seviyesine göre hediye alınması. bizden zengin olan bir kişinin bebeğine yüksek meblaglı hediyeler alırken (bebeğe çikkodan tulum alırken) düşük gelirli birine pazardan 10 tl lik bebek takımı götürülür.
umarım bilgiler aydınlatıcı olmuştur. hediyeleşmek sünnettir. bana gelirken eliniz boş gelmeyin sevap kazanın.
alıntı: senfatlahayat. blog
(uydurmasyon denemeyniz)
seyyahın açıkladığı gibi 1 ay nerdeyse dönüp dönüp aynı şeyleri gözüne sokacaklarben hangi siteyi gezsem hangi ürünlere baksam yan tarafta, yukarda, aşagıda reklamı çıkıyor.
gözüme gözüme sokuyorlarv al diye
evmanyadan bazı ürünlere baktım, reklamı var şimdi
gecen gun badenin tablolara baktım onlar
bebekbezi sitesinde benim sipariş verdiklerimi gözüme sokuyorlar
bunlar nerden biliyor ya benim baktıklarımı
maşallah bacım...of ya gece gece temzilik aşkım tuttu kendimi çok pis hissediorum evim çok pis:)
bu hafta sonu ve geçen hafta için hiç süpürge açmadım nerdeyse 10 gündür evi süpürmedim koridordaa tüycükler uçusuo :))
eşime dedim ki'' bebişten önce pis olma hakkımı kullanıorum lütfen pis ol :))''
oda saolsun beni kırmadı evin içine ettik el birliğiyle ama çok mutluyuz giycek çorabı kalammış eşimin bişeyler yıkim bari bugün bana dioki ''şu pis olmak çok iyi bişeyde çorabım kalmamış napsamki kirliden en temizinimi seçsem:)))'' baktım olmıcak yeni paketten açıp veridm ama nasıl güldüm kendime:))
aferin bana arada sırada lazım böle en dibe btarsında kuvvetli bi sıçrayış yaparsın ya şimdi ben o sıçrayışı yapıorum:) önce kirlileri yıkim, çöpleri atım,bulaşıklarıda makinaya yerleştirim sonna yatim geri kalanı yarın yaparım belediye kapatmaısn evimizi:)) aslındaaaaa hafta sonuna kadar böle kalmak gibi bi niyetim vardı fakat benim evin güzerhından eşimin kardşeigil geçcekmiş bizede uğrama ihtimalleri var ondan bu pisliğime bi son veriorum:)
sizede ara sıra oluyomu böle
pis olma özgürlüğünüzü kullandığınız zmanlar:)) kendimi dinlemiş rahatlamış ve pis hissediorum:)
yahu bacım bizim haftada en az 3 makine çalışır oda 8kglıkdan hnai eşim dağ gibi çamaşır çıkartır ve dolayısı ile evide dağıtır.... okadar çamaşırın kuruması asılması ayrı dert toplanması ütüsü başka bir dert...foşur foşur açanı gördüm mü içim parçalanır hani çevrenizde azcık fazla açın hemen uyaran gıcık tipler var ya o benim
okulda evde her yerde öyleyim.
anlatmıştım bi kere biz yurtta kalırken öyle çok israf ederdi ki arkadaşlar hem elektrik hem su.
abdest alırken başlarında beklerdim.
hele salihamhem gıcık olurdu hem beni çok sever kızamazdı
ama noldu 1 yılın sonunda bi gün koridorun bi yerinde ışığı bi kapattım ahanda kapkaranklık ortada kaldım.
eskiden herkes yatardı ama her yer düğün evi gibi yanık olurdu
bu arada elektrik faturam 32 tl gelmiş kızlar.
ama 27 günlük 30 günlük 35 tl ye tekabül ediyor.
geçen ay çok fazla fırın çalıştırdım 39 geldi bu ay normaldi ondan önceki ay gibi geldi.
ilk evlendiğimde kış aylarında faturam 21-24 tl gelirdi çok iyi hatırlıyorum şimdi kışın 35 tl geliyor gelin siz anlayın aradaki farkı 3 buçuk yıldaki zam
ev taşınacaksa özel eşyalar ayarlanmalı elbise vs. muhakkak şirketler onu yapmaz bacım ıyy ev taşımak allah kolaylık versin...bir öğrtmn arkdş evini bu şirketlerle taşıtcaktıgünaydınnnnnnn hatunlar...altın biraz yükselmiş bundn sonra düşermi yükselirmi acaba benim 150 gr falan altın satmam lazım satayımmı bekleyeyimmi sizce ????
cuma günü ev taşıyacam evden eve nakliyeci ile anlaştım benim neyleri toplamam gerekiyor arkadaşlar bugün ve yarın akşam yapmam gerekenleri yapmam lazım eve gittiğimdede çok yorgun oluyorum takatim olmuyor nolcak benim bu halim bilmiyorum
hayrolsun nerden dönüyon bacım bizdeeeeeee seneye 2 yıllığnaaaaaaaa gidecez ben gitmiyom ama pürüz çıakryom en fazla 1 yıl dayanırım diyeeeee... anam herşey sorun en başta wc leriSlm kizlar herkes iyidir umarim
bizde cok ani bir degisiklik oldu tr kesin donus yapiyoruz.
evet yahuuuu kimsecikler yokkkkkkkkkkkk sende cigaramı içyon abovvvvvvvvvvvvben hep diyorum
ben olmasam siz yandınız
ya ben gece ev işi yapamayanlardanım buna alışsam iyi olurrrr... yarın birgün çok zor amaaaa veledim olursa hijyene daha dikkat etmem gerekecekkk... ay ben ne ederimmmkimsecikler kalmamış, meydan bana kalmış
akşam yımağından sonra mutfağı topladım. bulaşık mak. çalıştırdım, bitince yerine dizdim. çamaşır mak. çalıştırdım, çıkınca astım. ufaklıkla babacığı yatınca salonu topladım, tozunu aldım. yatak odasını topladım, yav banyoyu bile topladım, orası bile dağılıyo. sonra 2 kot, bir kumaş pantolon, 2 yastık kılıfı, 2 swetshirt, bir tişört ütüledim. tırnaklarımı törpüledim, kırmızılarımı sürdüm :)) e ben gelene kadar kimse kalmamış tabi. az sörf yapim bari
ya ben gece ev işi yapamayanlardanım buna alışsam iyi olurrrr... yarın birgün çok zor amaaaa veledim olursa hijyene daha dikkat etmem gerekecekkk... ay ben ne ederimmm
maşallah bacım...
benim adam opsesif takıntılı rahatsız yani kapı kurplarını bile bir misafir gelse gitse evi sildiryor ama bunaltıcı o olmayınca evi asla temizlememm bana azcık mikrop gerek diyeee... zaten o olmayıncada ev dökülmezzz:) yani benim iş zor... allah erkeğin titizini helede ilaçlı tedavi göreni bu noktada vermesin artık dayanamadık dr a başka kavgalardan dolayı gitttiğmizde takıntılı çıktı herneyseeee
şimdi ev pisssssss
yahu bacım bizim haftada en az 3 makine çalışır oda 8kglıkdan hnai eşim dağ gibi çamaşır çıkartır ve dolayısı ile evide dağıtır.... okadar çamaşırın kuruması asılması ayrı dert toplanması ütüsü başka bir dert...
zaten bizim elektrk 65den aşağı gelmez helede bu büyük tv aldıkdan sonraaaaaa.... eski tvlerde inanın 35 gelen elktrk şimdi 65lerde gelmekte oda en ekonomk modda çalıştıryoz ve eve ben 1de gelirim eşimde 7de işden gelirr yani çok gelyor ama
kk (kaçak kullanım bedeli) ankarada çok geldi bizim bölgede 2 aydır..bunu takip edeniniz varmı faturada
ev taşınacaksa özel eşyalar ayarlanmalı elbise vs. muhakkak şirketler onu yapmaz bacım ıyy ev taşımak allah kolaylık versin...bir öğrtmn arkdş evini bu şirketlerle taşıtcaktı
eşi şirket toplaycak sen bişeye dokunma diyor ve hatun anlatyor eşim öyle dedi diye laptopu kabına bile koymadım hiç bişeye dokunmadım adamalr şirketten geldi
abla yahuu hiç bişey toplamamışın
kadın aynenn
iyde sizler yapıyormuşsunuz diye ellemedim bişeye düzeninizi işleyişini bozmamak için der:)
adamlar yahu bukadar ev taşırız gittiğmiz her ev illa koliler yapmış olurdu der kadın bir mahcup oldum diye anlatyor...
hayrolsun nerden dönüyon bacım bizdeeeeeee seneye 2 yıllığnaaaaaaaa gidecez ben gitmiyom ama pürüz çıakryom en fazla 1 yıl dayanırım diyeeeee... anam herşey sorun en başta wc leri
yahuu tahret alınann suyu yok medeniyetini yesinler oraların
et yok neyle yemek yaparım helal kesim bulda abd de ohooooobana ters açlıkdan ölürüm ordaaaa cidden zor yaşammmm.. hele benim dilimde az var eşime yapışık gezmem gerekecek adeta siyam ikizi gibi olurum buda beni yorar eşle çok kavgalı olur günler
yani inşallah sizin dönüş güzel bir dönüşdür bacım...
ben de gündüz yapamıyorum. Hafta sonu bile akşam saat 5 den önce doğru düzgün bi iş yapamam, alışkanlık işte.
senin adam kendisi hiç temizlik yapmıyo mu? çok takıntılı olanlar kendileri de temizler diye düşünüyordum. benim adam bildiğin dağınık pasaklıdır, bir ay boyunca evi temizlemesem bile aldırmaz yani. ben temizliğe başlayınca sorar ne yapabileceğini, duruma göre yapar da az çok. ama hem takıntılı olsa hem de şurayı sil, burayı temizle dese boğuveririm mazzallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?