lovelicim ben işten geldiğimde acele acele köfte yapıodum ve istediğim tadı inan bi türlü bulamıodum
çünkü işten geliodum dondurucudan kıymayı çıkarıp mikrodalgada çözdürüodum yine köfte oluodu ama bayıla bayıla yemiodum açıkçası
bende bu hafta sonu şöle yaptım:)
kurabndan kalan kıymamdan nerdeyse 2 kilo kadar çıkardım:)çözdürdüm ama dogal yolla mikrodalgada falan diil biliorum çok gelio ilk başta:)
sonna evde ekmeklikte o güne kadar bayat olan ve ufaladıgım nerdeyse 1 ekmekten fazla ekmek içinide dondurucudan çıkardım:)
sonna içine 2 soğanı rondoda nerdeyse rende kıvamına gelene kadar çektim
1 demet maydonozuda minnacık minnacık dogradım
bunların hepsini koccaman bi leğene aldım anca sığdı
içine 2 yumurta kırdım yoksa kıvam almıcakt
ve can alıcı noktası burası içine 1 kaşık salça attım normalde hiç atmam elimde salça kavanozu vardı bi atim didim yok böle bi tat
içine 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı kekik sonnacıma acık karabiber pek sevmemde kendilerini
sonna toz biber accık fesleğen attım ve tabi 3 yemek kaşığıda irmik attım:)) irmik kızartırken dağılmaması içinin pişmesi ve yağ çekmemesi için
derken verdim bunları eşimin eline :)) bu köfteleri yoğurdu yoğurdu canını çıkardı o kadar diim sana:)) sonnacıma ben bu kıyma hamurunu aldım daha ufak bi leğen alıp ağzıı streçleyip dinlensin diye buzdolabına kaldırdım 2-3 saatde ölece hamur şeklinde bekledi
yemekten sona bi kasenin içine su koydum suyun üstünede 3-4 damla sıvıyağ köfteye şekil verirken elini batırsın eli kurumasın diye
sonna bunları gene verdim eşime, şekil verdi köftelere koskocaman bi tabak çıktı yani bana bol bol hani akşam yemeğinde sadece köfte patates salata yaparsın ya öle yapmaya 5 kere yetcek kadar çıktı
ve en önemlisi bu gece yaptım denemek için tadını çok merak ediodum
ben bunları dondurucu poşetine dizdim yatay şekilde buzluga koydum ben her torbaya 10 tane koydum bugün bi torba çıkardım buzlu buzlu teflon tavaya accık yağ damlattım köfteleri dizdim kapağını kapattım altını kısığa verdim kendi kendine pişti ve yağ çekmedi
ayrıca ızgara gibi oldu
burda aklıma takılan bişey vardı dogrusunu sölemek gerekirse ben buzluktan kıymayı çıkarıdm çözdürdüm sonna köfte yapıp ikinci kere dondurdum ne kadar sağlıklı olur?
kıymayı işleyipde koydugum ve kıyma kıymalıktan çıktıgı için çokda takılmadım açıkçası kesinlikle denemelisin:)) tavsiyemdir denenmiştir tadınada bayınılmıştır:)[/QUOTE
selıncım cozdurulmus gıdaların tekrar dondurulmasının sakıncalı olduugunu bılıyorum hernekadar ıslenmıs olsada ... bıde hamılesın yaa o bkımdan panıkledım gercı senın alanında saglık dıkkat et yınede
günaydıınnnnn
yok canım bildiğin devlet memuru gibi giymeleri gerekiyor
askılı, kolsuz yasak. mini, yırtmaç yok. kumaş pantolon veya etek giyilecek kot yasak
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn canlar hayırlı sabahlar
onsu 1583 te yakaladım bir parça satış yaprım 14 küsur dolar Allah bereket versin
ya ölünün arkasından konusulmaz ama
m. gürsesin hangi şarkısını biliyorsunuz Allah aşkına
ben bir şarkı bulamadım
orhan baba deyin herkes 5 şarkı sayar
yok şuan dert edemem zaten gani borcum var bu halim çok isabetli oldu istemsiz bile olsabizimkide bekarken pek pintiymiş şimdi ben aldım adamı hemm cöemrt oldu hemde feci harcarız....o der tek sana kısamıyorum gökçe diye:):):)
sende yaşa dieldiğince harcamak gelmiyor mu harcamaaa
harcayacağn zamanalrın gelicektir bacım....
ben evlendim tam 2 yıl vajinüsmus ile kuvrandım şükür yendim şimdide çocuk derdi amannn
ben isterim o isteemz neyseeee
bu yıl yaparsınız inşlh tatili....
bende baharı çok severim hattaaa pek music dinlemem yılda sadece 2 ay dinlerim nisan mayıs:):):) böyle farklı bir yaratığım bendee
saat 6 da mesaim bitiyor canım sen uygun olmazmısın ???? evin hangi tarafta bu arada ?bak ya kaçta çıkyonnnki benim kocada takılırmış peşimeeeeakşam haaa nekadar akşammm
İbet hıhhhh buluşcaz kaynaşcaz sonra altın para günü yapacaz (kirli çıkılar olaraktan)ankaralılar çatlatma operasyonuna girişmiş
tabiki kabul ederiz allah nasip ederse yarın öbürgün bizlerde çocuklu olacazahanda bulusmami var? derfat nerdesin biz cocuklularida kabul ederlermiki??? sahi kizlar bizede yer varmi?
hayırlı sabahlar şekerparelerimmmmm
yok şuan dert edemem zaten gani borcum var bu halim çok isabetli oldu istemsiz bile olsa
saat 6 da mesaim bitiyor canım sen uygun olmazmısın ???? evin hangi tarafta bu arada ?
İbet hıhhhh buluşcaz kaynaşcaz sonra altın para günü yapacaz (kirli çıkılar olaraktan)
tabiki kabul ederiz allah nasip ederse yarın öbürgün bizlerde çocuklu olacaz
biz de bodrumlarda sürtücez nabeeeeeeeeeeeeeer
olmadı farmasison pişmanlık neye yarar , herşeyin bedeli var olmadı yar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?