ben başıma gelen olayda şöle bir sonuç çıkardım.
- bi yere hayırlı bir iş için başvuruyorsan sonuçlanıncaya kadar kimseye söylemeyeceksin. olmama ihtimalinde rezil olmamak için. işini halledip, en son haber vereceksin.
- böylesi çok daha hayırlıymış, yoksa oradan ev tutmak zorundaydım ve aldıgım maaş ev kirasına gidecek, rahatım iyi olsaydı da devlete geçip, eşimle tanışma fırsatım olmayacaktı.
o zaman böylesi hayırlıymış demeyi bilmiyordum, yaşım çok küçüktü. Rabbim en güzelini yazmış ben bilmeden. bir de mesleğim o zaman çok revaçtaydı, her halikarda iş bulurdum ancak herkese yaydıgım için de ekstra üzülmüştüm. gerçi iş bulamasydım sonrasında yine böyle der miydim acaba
senin içinde gerçekten hayırlısı buymuş. torpille gelinen yerden bir hayır gelmezdi sana ve ailene. hakkettiğin yere Allah'ın rızası ile gelirsin inşaallah
abla şöyle söyleyeyim insan orda düğün yapmak için ne kadar parası olduğunu bile bilmemeli
300 kişilik yemekli bir düğün 60 70 bini geçiyor rahatlıkla
ve tüm organizasyon içinde bile değil
ben değil de bu organizasyon pazarlık işlerinde k validem bombadır o bir çakma kayserili.biz hiç eşimle düğün mekanı filan gezmedik bir gün ailelerle gidildi biz burayı gezmiştik nasıl dediler hadi anlaşıyoruz denildi o gün anlaşma yapıldı nişanlı olmanın psikopatlığıyla ne üzülmüştüm neden biz gezip karar vermiyoruz da hoop diye hazır karşımıza geliyor diye salakmışım
bizde sayı 550 +10 çocuk olduğu için öyle her bir yere bakamamışlarmış. nişanlıykn ben de deli deli üzülüyordum düğün yerim güzeldi ama benim karar vermemiş olmam sıkıyordu canımı.
bu arada davetiyemizde "çocuklara tatlı rüyalar" yazıyor diye baya bi kişi eleştirmişti.
böcük resimlere baktım portaxe güzel bir mekanmış tabi parası da güzel. Baltalimanı polisevinin yerini eşim çok anlatıyordu manzarası şöyle iyi böyle güzel diye bi gidemedim :26:
multijet başıma gelen bir şeyi paylaşayım
mezun olmama 1 ay falan var. narlıdere huzurevi (sakinleri dinleme tesisi olarak uygun görmüşler adını, h.evi olumsuz şeyler çağrıştırıyor) psikolog arıyordu. neyse gittim insan kaynakları müdüresi ile görüştüm. ok dediler. elime bir kağıt verdiler, bunları tamamla, 1 kişi daha alacagız dediler. ben de sınıftan samimi olmadıgım birine ders arasında söledim. siz ev o tarafa yakın istersen sen de başvur. o da dedim benim dayım oranın müdürünü tanıyor olur o iş.
neyse narlıdere bize çok uzaktı. yani ordan ev tutmak gerekli. ben hayaller kurmaya başladım. ordan ev tutacagım, arkası dağ, önü deniz, mis gibi hava, iş yeri süper lüks, deniz manzaralı restaurantı falan var. aşçılar efes otelinden gelmiş, spor salonları, havuzları, yaşlıları hep üst düzey emekli, vali, kaymakam, paşa emeklileri falan.....
bu bahsettiğim kız iş yerine başvurmuştu. akraba aracılıgıyla. neyse kızın ismi nevaldi, kankası da seval. nevalle sevali işe almışlar. ben evrakları tamamlayıp gittim, müdüre hanım bana ben sana iş olacak demedim, başkasını aldık dedi. ben de elime evrakları verdiniz, aaa ben mi verdim diye inkar etti gösterdim belge listesini. o gun ordan ayrıldım, yaşım küçük oldugundan bişey diyemedim, omuzlarım çöktü ve çıktım. şimdi aklım olsa ooo neler saydırırdım kadına. işini düzgün yapın, beni yordunuz, o kadar evrak tamamladım falan diye. sanki başka iş olmayacakmış gibi çok üzüldüm. otobüse bindim ve alsancaka gittim, ama otobüsde o kadar çok ağladım ki, tutamıyorum kendimi, gözümden yaşlar süzülüyor. kendimi kandırılmış, kullanmılmış gibi hissediyorum. herkese de yaymışım, işe başlayacagım oraya diye, hatta beni yemeğe götüren teyzeler olmuştu, okul bitmeden iş buldum diye başarımı kutlamaya. orası olmadı ama halbuki okul biter bitmez hiç beklemeden ertesi gün işe başladım. h. evine bizim sınıftan bir de ömer diye birini işe almışlar.
aradan zaman geçti ve ben ne için hatırlamıyorum ama oraya gitmek zorunda kaldım. ve 3ü birbirini yemişler. ömere gidiyorum kızların hakkında konusuyor. kızların yanına selam vermeye gittim ömer hakkında konusuyorlar. bunların geçimsizliği idareye kadar yansımış ve işlerine son verilmiş sonrasında diye duydum.
ben başıma gelen olayda şöle bir sonuç çıkardım.
- bi yere hayırlı bir iş için başvuruyorsan sonuçlanıncaya kadar kimseye söylemeyeceksin. olmama ihtimalinde rezil olmamak için. işini halledip, en son haber vereceksin.
- böylesi çok daha hayırlıymış, yoksa oradan ev tutmak zorundaydım ve aldıgım maaş ev kirasına gidecek, rahatım iyi olsaydı da devlete geçip, eşimle tanışma fırsatım olmayacaktı.
o zaman böylesi hayırlıymış demeyi bilmiyordum, yaşım çok küçüktü. Rabbim en güzelini yazmış ben bilmeden. bir de mesleğim o zaman çok revaçtaydı, her halikarda iş bulurdum ancak herkese yaydıgım için de ekstra üzülmüştüm. gerçi iş bulamasydım sonrasında yine böyle der miydim acaba
senin içinde gerçekten hayırlısı buymuş. torpille gelinen yerden bir hayır gelmezdi sana ve ailene. hakkettiğin yere Allah'ın rızası ile gelirsin inşaallah
yazdıklarının altına imzamı atıyorum bir benzerini ben de yaşadım, ama üzüldüğüm zamanlara yanıyorum meğer Rabbim bana çok daha güzel yerler layık görmüş ilerisi için:) geç anladım:)
"hakkettiğin yere Allah'ın rızası ile gelirsin inşaallah" bu cümleye bayıldım özellikle:) her işte yaradının rızasını aramak ve onu o rızayla yapmak mühim mesele:)
hepinizi Allah rızası için çok seviyorum, genel anlamda konuşma ve yazma özrüm var o yüzden sürekli okusam da yorum yapmıyorum yapamıyorum fıtrat bu konuşmak ve yazmak uzağımda şeyler:)
muhabbetiniz daim olsun pek muhterem kk bacılarım, gerçek hayatta buradaki samimiyet iyi niyet yok:) maşaallah barekaallah suphanallah:)
b
gören nereden torpillisin der durur
Yüce Allah'tan torpilim derim
hamd olsun kimseye diyet borcum yok
şu anda üzüldüğümüz tüh yaa neden böyle oldu keşke şöyle olsaydı dediğimiz şeyler gelecekte iyi ki öyle olmuş dedirtiyor. Senfat ın anlattığına benzer hikayeler benim de başıma geldi kariyerimle ilgili; şimdi geçmişe döndüğümde o anki olmasını istediğim şeyler iyi ki olmamış diyorum.
az önce anane aradı k valideme saydırıyor sabahın köründe aradı beni ne diye telaş yapıyorlar diyor
kpeder geliyormuş bir geceliğine yemeğe k validemlere geçeceğim
bugün de yemek pişirmekten yırttım
yahu sen yemek pişiriyor musun ki
yaparsan arada kurabiye profiterol onu da zaten yemeyip dağıtıyormuşsun
nedense bize hiç gelmedi
pişiriyorum tabi dün mesela konserve menemen yapıyordum köpürdü bozulmuş sanırım eşim diyor ille yiyelim deli misin dedim yersek sabaha çıkmayızyahu sen yemek pişiriyor musun ki
yaparsan arada kurabiye profiterol onu da zaten yemeyip dağıtıyormuşsun
nedense bize hiç gelmedi
evet ben hamurişi yapınca çoğunu dağıtıyorum yakınlardaysan elimde bi tabakla bir gece ansızın kapını çalabilirimsirke öyle bi adetin var maden dağıtım listesine benim ev adresinide eklermisin lüffften
pişiriyorum tabi dün mesela konserve menemen yapıyordum köpürdü bozulmuş sanırım eşim diyor ille yiyelim deli misin dedim yersek sabaha çıkmayız
evet ben hamurişi yapınca çoğunu dağıtıyorum yakınlardaysan elimde bi tabakla bir gece ansızın kapını çalabilirim(genelde geç saatlerde pişirmiş oluyorum )
ben açınca hafif bi ekşilik hissettim ama domatesten sandım çünkü domatesler yerli üretimdi ve çok lezzetliydi eşime baktırdım iyi bozuk değil dedi ben atalım dedim o yok dedi engel oldu banasirkencim verilmiş sadakanız varmış gerçekten Allah korumuş sizi
sana da merhaba evaabaşta sirkeci olmak üzere bi özet geçmediniz bu gariban kardeşinizeherkese hemen sıra sıra dökerdiniz ne var ne yok
:2:
başta sirkeci olmak üzere bi özet geçmediniz bu gariban kardeşinizeherkese hemen sıra sıra dökerdiniz ne var ne yok
:2:
3 lt lik yumuşatıcım tam 3 ay gitmiş üzerinde 30 yıkmalık diyor 48 defa kullanmışım
üstelik sulandırmadım artık yumuşatıcımın kokusunu yoğun hissetmek istiyorum
10 kglık deterjanımı da açalı tam 4 ay olmuş sanırım 1 ay daha gider
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?