farmasi canım son bişey sorucam...şimdi ben ons 1760 iken 25 gr altınla dolar aldım diyelim...ons kaça düşerse dolardan altına geçersem kar ederim? .... ilk defa şu an merak sardım da arbitraj a,çok cahilim bu konuda :)
merhaba canım senin bankan ne bilmiyorum ama garanti olduğunu düşünerek yazıyorum
1760 onstan altının gramını 56.49 dolar civarında satarsın bankaya dolara geçersin ve bundan sonra dolradan altına geçmek için bankadaki dolarla altın satış fiyatı ne kadar düşük olursa örneğin 56.49 doların altı özellikle de 50-52 son olarak en kötü ihtimalle 54 dolar olması kar etmen anlamına gelir
Canım araya giriyorum ama garanti gr başı 0.2 cent.
Ons başı 6 dolar.
Bu hesaba göre 56.49 dan sattığını 56,19 dan alırsa gr artar.
Onsta da 1760 tan sattığını 1753 ten itibaren yerine koyabilir.
Tabi arayı açmak daha fazla kar ve gr demktir.
Araya girdiğim için tekrar özür dilerim.
yok estağfirullah canım olur mu öyle şey burada bilgi paylaştıkça inşallah daha az hata yapacağız daha az zarar edeceğiz inşallahben sadece tahmini öylesine fiyat verdim.
bir sitede garantiyle çalışan bir arkadaşın o andaki onsa 31.1 i böldükten sonra çıkan rakamı orta olrak alıp onun 10 kuruş artısını banka satışı 10 kuruş eksiğini banka alışı olrak bir hesaplama yapmıştı da onu baz alarak yazdım.
kusur bendeyse asıl ben özür dilerim kimseyi yanılgıya düşürmek asla istemem
Allah vebalde kalmaktan korusun
ladyfog ve farmasi her ikinize de teşekkür ederim canlarım :))meyracım diyelim ki sen 25 gr altını 56.49 dolardan 1412.25 dolara sattın
eğer geri alırken bunu
54 dolardan alırsan 1412.25/ 54 =26.15 gr altın
52 dolardan 1412.25 / 52= 27.15 gr
50 dolardan 1412.25 / 50= 28.24 gr
olarak almış olursun canım umarım anlatabilmişimdir
Rica ederim. Kusur ne demek.
Ben sadece teknik rakamları verdim. Ama gr arttırmak konusunda yukarıda verdiğin örnek daha gerçekçi olmuş.
Oldukça sade ve açıklayıcı.
Benim söylediğim rakamlar banka makasından sonra karın başladığı noktalardır.
Elbette dediğim gibi alış satış farkı ne kadar fazla olursa gr ya da kar o kadar fazla olur.
Ayrıca senin bu konularda ne kadar dikkatli yorumlar yaptığını biliyorum.
Yaptığın hesaplama zarar ettirmez.
teşekkür ederim canım
ladyfogcum gene altın yükselişe geçecek söylemleriyle milletin altına çekilmek istendiğini hissediyorum
gene milleti yüksekten altına bindirip kendileri inecekler gibi geliyor ( sadece hislerimi paylaşıyorum kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir kızlar.)
o nedenle de çok temkinli olunulması gerektiğini düşünüyorum hala %22.4 dolardayım geri kalanıyla altındayım artık yukarıdaki mesajlarımdan birinde yazdığım gibi belirlediğim seviyelerden altın treninden inmek niyetindeyim ya da düşüş trendine girerse de gene belirlediğim seviyelerden altın alma niyetim var.
ama dolara geçmekle bankamı da değiştirme niyetim var
Zaten çok yükselmişti. Satış yiyecekti. 16.30 dan sonra satış gelirse biraz daha düşeceğini düşünüyorum.
ladyfogcum acaba hangi seviyeleri görebiliriz ki bir fikrin var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?