Kirli Çıkılar )))

huhu huuuu
karanfilce rüyamda ne gördüm
ekmek yapma makinesi alıyorum
bi kadın kendi satışını yapıyormuş pazarlamacı gibi
160 diye açıyor pazarlıgı 30 a satıyor
kendi kendime diyorum karanfile bunu kesinlikle söylemem lazım
diyeeeee bir rüya uyandıgımda gülmekten koptum

seliiin ekmek almaya çıkıp ne güzel şeyler almışsın öyle güle güle sağlıkla kullansın bebişin inşallah bakırköy pazarı benim de favorim. yerini bilene çok ucuz şeyler var. ben de gidemedim epeydir

slm herkese

canım aldıkların hayırlı olsun sağlıkla kullanmak nasip olsun inşallah

lcw ürünlerini ben de oğluma stoklamıştım. fakat kullanamadım. üst beden tam uyumlu ama alt beden her daim büyük oluyor. bir de penyeleri çok terletiyor. mini damla markası çok ama çok kaliteli öneririm. bir de badilerini kipada satılan F&F markalı olanlarından aldım süper hem de tanesi 6 tl ye geliyor. 5 li setleri var onlardan al penyesi çok kaliteli lcw dakilerin gövde bedeni dar geliyor bebeklere uygun değil.aziz bebenin ürünleride çok kalitelidir.

güzel heyecanlar yaşıyorsun en güzel kısmı da alışveriş. hadi sana bir heyecan daha

bebek şekeri ve bebek çikolatası düşündün mü ?

ben öyle bakamam ama fırsatını buldum mu da kaçırmam
mutfağa yardım etme amaçlı gider her zaman acaba dikkatimi ne çeker neyi farklı yap nerde güzel değişik bir fikir var diye bakarım
o siteyi bende çok incelemiştim
bi ara geçmiş sayflara baksam nette girdiğim
anahtar kelime düzen,tasarruf,dekorasyon,ne nasıl değerlendirilir diyeydi

senin fotolarıda merakla bekliyorum
aldıklarınıda güle güle kullanmayı nasip eder inşallah
bade hadi hayırlısı takvimdeki sayıların biran önce bitmesi zamanın sular seller gibi geçer inşallah
banucan kızına başarılar dilerim
kara kışa soğuğa dayanamayanlar dün burda sokak dercesinde 24 dereceyi gösteriyordu
yazın ne yaparız bilmem nasıl durulur sıcakta
içimden bir ses sen bu yaz oruç tutmazsın inşallah diyor

kastamonu da üniversiteyi okumuş biri olarak kesinlikle erkekleri çok kıymet bilir diyebilirim şanslısın

yatak çok tatlıymış selinim o süsleri püsleri de aldın mı
vet canım resimde ne görülüosa aldıgım şey aynısının tıpkısı:) hatta onun içinde yatağı yok benimkinde var hihoyt:) vede daha ucuz:)

evet bugün kipada bebek bölümünü gezdim f&f aslında pahalı bi marka normle göre ama dediğin o setleri gördüm alcam yazdım onlarıda kenara:)
vede çok güzel modern desenleri var erkeklere göre:))
kızlara heryerde güzel şeyler var ama erkeklere güzel şey bulmak daha zor oluyo:) sanırım tüm erkek annelerinn sorunu:)

bebek şekerini eminönünden alcam canım:)
burda felaaaaaaaaket pahalı:) hastaneye gelenlere dağıtmak için

bişe sorcam kızlar hastaneye gelene ikram etmek için yanımda 6 tane şerbet bardağı götürim bide ben doğum yaptıktan sonra bi müddet kalcam orda en az 12 saat o arada evde lohusa şerbeti yapıp getirsinler gelenlere ikram edim nasıl olur sizce yoksa abartmim mi
bebk çikolatası yeterli olurmu:)
yada bu lohusa şerbeti denen şey yapıldıktan sonra kaç gün dayanır tadı nasıldır? hiç içmedimde:)

MERHABALAR...
SABAH KALTIM MUTFAK TEMİZLENDİ BULAŞIKLAR DOLAP İÇLERİ VE GÜZELCE KAR YAĞIYORDU ANKARAYA
DERKEN BEYAZLARI KOYDUM MAKİNEYE VE ÇALIŞTIRDIM
YATAK ODASI TOPLANILDI
ŞİMDİ KOCACIĞIN BİR KAÇ LAPTOP TAMİR İŞİNİ YAPYOM (NEDENMİ SABAH KAHVALTISINI O HAZIRLADI) SANIRIM HAFTADA BİR DELİRME GÜNÜM OLCAK ARTIK O ŞEKİLDE dediğmi yaptırcammmm
hoş önümüzdeki 1 ay nisanda tamamen yok yanımdaaa tadını çıakrcam salıda HOLLANDADA OLACAKKKK OH OH OHHH BENDEEEE VER ELİNİ ünde bire çıkarttık nevre
VE SİZLER:):):) İNŞALLAH
VEEEE en önemlisiiiiiiii tam 1 ayyyyyyyyyyyy çok rahat yemek temizlik yapmayacam dermişim
gerçi 5günyok 2 gün var onun yüzünden onun üstünü başını yıka ütülee derken yine bir el atmam gerecek ya neyse bakalım:)
bu kadarcığına razıyım
bu aradaaa dellendim dediğimden beri
2 güne çıkarttım nevresim değişimi derken 3-5 olarak ilerletecem kademeli yaklaşma hesabı:)
neyseeeee kahvemide içtim kipat okurum veeee derkennn yemek çamaşır asmaa uff yarın sınav görevim var ve adam evdeyken bırakmıyor neteeee pek... bu yüzden azcığını okudum 6 sayfam daha var okumam gereken şimdilik çıkyom görüşürz bacıalrım

kgokce sen nerelşsin
pek heyecanlı konusuyorsun
dersi de böyle mi anlatıyorsun
senfat bacım benim durum karışık aslen erzncnlıyım:) trabzon of doğumluyum ama:)
en çok yaşadığım şehir ise eses eskişehr ve ankaraaa ben buyum :):):)
evet heyecanlı değilde acaip canlı kanlı konuşup anlattığmı derlerrr okul olarakda veliler şimdilik yakama yapışırlar illa bizim çocuğun sınıfna girecekmisinz diye amaaan be derim... azcık aktifimdirrrr yahu konuşmayı severimm
böyleeee dahaaa yazardımdaaa şimdilik boşver boş konuşmayım dimi bacım....
görüşürzzzzzz... oğluşunu öptüm

selin eminönünde bebek şekeri için malzeme çok ucuz. hatta bloglarda bebek şekerlerini kendileri yapıyolar, daha ucuza geliyo, daha da şık oluyo. hastane için lohusa şerbetini bilmem ama, meyve suyu vs. ikramı için bardaklar süsleniyo şimdi. bloglarda görürsem güzel örnekleri ben sana gönderirim resmini

selam kızlar
kardan bahsetmişsiniz
burda da öyle bir fırtına var ki
gece de yağmur yağdı

bebeği emziriyorum
sonra o uyuyo, ben de uyumaya çalışıyorum
sonra uyanıyo, altını temizliyoruz
sonra yine emziriyorum
kısır döngüye kapıldık gidiyoruz

anneme diyorum ki, artık evi süpürmek, banyo, tuvaleti parlatmak istiyorum

size bunları yazarken dışarıya baktım, bir kar yağıyor ki...

senfat ne kadar güzel yazmışsın yav
aldığım kilolar sanırım, bebek, şiş, su falan filanmış
10 kilo aldım, 10 kilo gitti hemen
ayrıca bi kilo daha vermişim,47 kiloyum şu an
sanırım uykusuzluk da etkiliymiş
bir de ben geceleri yiyemem, bir buçuk yıl önce reflüden çok çektim
günlerce yemek yemek şöyle dursun, su bile içemedim
eğer yatacaksam yiyip içmeyi keserim, en az bi saat önceden
geceleri bazen acıkıyorum, bazen de canım sıkılıyor, yiyeyim diyorum
sonra vazgeçiyorum

gündüzleri yememe dikkat ediyorum
meyve de yemeye çalışıyorum, ama eskisi gibi canım çekmiyor
bol bol hoşaf içiyorum, bulgur çorbası içiyorum,rezene içiyorum, demir ilacımı da alıyorum

ama dediğin gibi emzirmek eziyet bazen
hele ilk günler dikişlerimden oturamıyordum, ayakta emzirdiğim için ayaklarım çok fena ağrıyordu
şimdi toparladım biraz.

birazdan bebeği emzircem, fırsat olursa çok derine inmeden doğum hikayemden bahsedicem sizlere
derine inmiycem, çünkü korkutmak istemiyorum doğum yapmamış olanları

seliiin bak bunun mavisini yapabilirsin

tey allam ya neler çıkardılar

selincim güle güle paralansın aldıların güzel günlerde giysin bebişin

sevimlim anne oldun sankim bi değiştin
yazıların falan daha bi olgun gibi

gökçe allah sana kolaylık versin

Selamün aleyküm hanımlar nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür .
Selincim aldıklarını bıdık iyi günlerde kullansın canım yatağınızda pek güzelmiş güle güle kullanın.
Bende bugün akşamdan yaprak çıkarmıştım evi toparladımda onu saracağım şimdi.
Ablacım menün güzelmiş eşimde bayılır turtaya ama artık zayıflayacağı için yapmıycam bi süre.

selincım bılıyorum heves edıyorsun ama canım bence ilk kullanacaklarını ve penye bır ıkı bısı al gerısını bebek dogunca al . inan o kadar hızlı buyuyorlarkı o kadar aldıgım eşyam kalmıstı benım belkı bır gıydı gıymedı. daha bişi alma yeter

bıberon almısın cok pahalı belkı hıc kullanmıyacak benım kıızm gıbıı

evet baston bebek arabası cok kullanıslı

benımde evımde hersey kavanozlu ama kendı evıme cıkarsam hepsını aynı kavanozun buyuklu kucukluusu seklınde ayarlıycam ınsallllh bıde heryerım ayakabı kutusu

bızım burasıda karlıydı sabah sımdı guneslı

musluk su akıtmaya basladı esşim yaptırmaya goturdu evı sıl supur yaptım sularımı kapattım onedenle makınam calısmadı

karanfılım bende su stokladım bız 4-5 gune 19 lt bıtıtıyorzve alabıldıgımz kadar aldık cunku markettetde sonucta beklıyor gıdıp alcama evde beklesın

farması evet su arıtma cok ıyı ama ben bı turlu akra veremedım ki ne alcama gecen sene baya kafayı takmıstım ıhlaassa ama olumsuz dıyenlerde olunca vazgectım bebbemlarda amway var malıyetı cok yuksek yıllık fıltresı 280 dı te kac sene once

sevımlı bebeısınle alısmanıza sevındımmm

gokce senın adınada sevındım rahatsın eşin yok evet rahat oluyorya benım evım batmaz eşim olmayınca sankı hep o batırıyor gıbı. hoş banyomu yalnız o batırıyor hergun tars ve dus dleı edıyor ya ıslak ıslak bırakır kuvet var bıde heryer su olur hafta ıcı cok batar

sunny ablacm kolay gelsın sanada gecen annem bır elmalı turta gıbı bıısı yapmıs bende bır mısafırım gelırse onu yapcam bayılmıstım.

tereyag bıraz ppekmezı tepsını altına yaymıs
elmaları dılmlemıs yaymıs
ustunede cevız
onun ustunede kek gıbı bır hamur karıstırmıs onu dokmus ters cevırıp servıs edılıyor harıka ınternette bektım tarıfler var

Son düzenleme:
selin hayırlı olsun aldıkların. baby2go iyi marka, fiyatı da uygun her zaman. bebek arabasını chicco almıştım, bir sürü para bayılarak, hiç kullanmadım, sadece kutudan çıkardık ve kurduk, şu an evin içinde duruyor. nedeni ise cok ağır. ben çocugu tek başıma sokağa çıkarıyorum ve apartmanın saçmalığı asansör 1. kattan başlıyor, yani bebek arabası ve içinde cocukla asansöre binip, bir katta aşağı taşıyorum. araba ağır olunca bir tane de babay2go dan araba aldık. o 5 kg hafif, baston puset almadım. ve cok işime yaradı, chisso o kadar ağır ki, evde temizlik yaparken bile kaldırırken zorlanıyorum. eşin nöbetli çalışacagı ve cocugu tek başına dışarı çıkartacagını da düşünürsen, asansör yoksa apartmanda hafif bir şey almanı tavsiye ederim.

annem kipadan F&F marka beyaz badilerden almıştı, gerçekten penyesi çocugu sıkmadı rahat etti. lcw badileri cok güzel ama sıkıyor.

karanfilce bime ay cekirdeği içi gelmiş. marketlerde ayçekidekli ekmekler oluyor, bir alıp dene istersen değişiklik olur. 0.75 krş fiyatı.

selin ev düzeni ile ilgili olan sayfayı ve benzer sayfaları inceledim. çoğu benim yaptıgım şeyler. benzer sayfalarda okuduklarım: elbise dolabından fazlalıkları ayırın, yılda 1-2 kez evrak kağıtlarını falan inceleyip, gereksiz olanları atın, ilaç kutularını düzenleyin, (ben pediatrik ilaçları ve yetişkin laçlarını ayırdım), bakliyatları ayırın falan çoğumuz yaptıgı şeyler.

bu arada benim gibi 8-5 çalışanlar için mutfakta pratiklik çok önemli. gecende şunu buldum. çoğu kişi zaten yapıyor olabilir. derfatın pizzasından yaparken kaşarlı fazla rendeleyip dondurucuya koydum. pizza yaparken, yemeğe kaşar koyarken rendelemekle ugraşmıyorum. poşetten bir avuç çıkarıyorum. hazırda olunca yumurtaya ve menemene de bir avuc koyuyorum. bu tür şeyleri zaten bir çok bayan yapıyor olabilir ama ben hep burada yazıstıkça, hem de ev kadınlıgında kıdem aldıkça öğreniyorum, paylaşayım dedi. gecen de ben de pırasa almıştım. yarısı yemek yaptım, yarısını da dondurucuya mnik minik dograyıp attım, yumurtalı kahvaltılık olarak kullanmak üzere. henüz denemedim. sen denersen yaz için 1-2 poşet daha atabilrim.

bu çocuk beni batıracak. her gün bir paket çubuk kraker yiyor. Allahım bir tatlı kıtır kıtır yiyişi var ki, o ısırdıkça, ben şap şup onu öpüyorum

bir de bebek kıyafeti çok alma, hatta kullanıncaya kadar cıkarıp yıkama. ebnim aldıgım bazı şeyler kaldı, etiketleri de duruyor, başkasına götürebilirim.

kıyafetten ziyade banyo eşyaları, biberonlar gibi hediye gelmeyecek şeylerden al. kıyafet hediye çok geliyor. annen ve kv. ilk torunsa bir srü yapar, akraba ve arkadasların da getirir. herkes özenip alır, aldıkların kalır.

ben pişik kremi ve şampuanı mustela kullanıyorum. pişik kremi çok bereketli, uzun süre bitmiyor. pahalı bir marka ama sebameden iyiymiş. dalin şampuan alma. sıvı bebek çamaşır deterjanı almıştım. sabun tozları düşün ısıda erimiyormuş.

özel hastanede doğum yapacaksın. dogum fiyatlarının çok pahalı oldugu hastanelerde lohusa şerbeti, oda süslemesi, kurabiye, çay ve kahve falan oluyor. hatta kuaför hizmeti oldukça yaygınlaşmaya başladı. doğumda cıkan kadın savaştan çıkmış gibi olunca kuaför gelip süslüyor ve fotolarda güzel çıkıyorsun. bence bir öğren onlar kurabiye, çikolata veriyor mu diye. eve ayrıca basit bayram çikolatalarından al, gelene gidene ikram için.

sen çatlak kremi kullanıyor musun. ben onu da 5. aydan sonra kullandım, hiç çatlağım yok. gögüs ucuna lansinoh krem al, ayrıca en iyi gögüs pedi lansinoh. çok ince. bebedor ve fresih soft çok kalın pedleri, çamaşırda cok görünüyor. lansinoh ampanyaya girdiğinde cok ekonomik, kötü kokuyu da hapsediyor.

ayrıca alış verişinde alman gereken bir şey de KORSE. mutlaka giy. tümden olanlardan al. emzirme atletini de korseli al.

hastane çıkışını da pamuklu al. en iyisinden al onu

bence bebek kıyafeti yerine bunlardan al. kız kardeşlerin, anan çanta çanta eşya getirir bebeğe.

ıslak mendil de alacagın en son marka dalin olmalı. o kadar ıslak ki, bebeğin poposunu su içinde bırakıyor, pişik riskini artırıyor, primanın ıslak mendili prima pampers da iyi değil.

kızlar biliyorsunuz 13 martta doğum yaptım
o gün eşim yoktu
sonradan haberi olunca 2 saatlik yolu bi saate geldi
tabi ben hem sancı çektim, hem de ya kaza yaparsa o hızla diye stres çektim
evden çıkmadan öğlen namazımı kıldım, Meryem ve inşikak surelerini okudum
abimle eşi gelmişti beni hastaneye götürmek için
bu arada o sancıyı çekerken, şu tuvaleti de yıkayıp öyle çıkayım dedim
hastaneye gittik, dr muayene etti, henüz çok başındasın dedi
nstye bağladılar, sancılarım çok düzenli ve şiddetli olduğu için yatışımı yaptılar
normal oda kalmadığı için süit oda verdiler, normal oda fiyatına
tabi gözüm süit müit görmüyor o arada
dr muayene etti ve 4cm dedi
ben sevindim hemen, epidurali yapın o zaman dedim
hayır dedi, bebek kakasını yapmış biraz, epidural olursa doğum gecikicek ve sezeryan riski oluşacak
ben salya sümük ağlıyorum
eşime sarıldım yalvarıyorum, doktorla konuş, epidurali yapsınlar ya da sezeryan istiyorum
dr "sezeryan yapamam, cinayet olur bu" demiş
o arada anestezi doktoru ameliyata girmesin mi
başka birinin sezeryanına girmiş
sonra da kalp ameliyatına girmiş
ben bekliyorum hala
dr muayene etti, 7 cm açılma olmuş, çok kısa bi sürede
sonra anestezi doktoru geldi, epidurali yaptı
ben bir rahatladım, etrafa gülücük saçıp espriler yapıyorum
tabi sancıyı hissetmediğim için ıkınmıyorum
doğumhaneye aldılar, ıkınamadığım için beni sezeryana hazırladılar
ameliyathaneye götürdüler, nasıl ağlıyorum ben, o kadar sancıyı boşuna mı çektim
aa bir de bakarım epiduralin etkisi geçmiş o an, sancılanıyorum
doktoruma söyledim, o da zaten demişti ki ameliyathanede bi daha deniycem
yani ameliyat masasında normal doğum yaptım
doktorum eli ayağı öpülesi bi kadın, kendini paraladı, normal doğurtmak için beni
bu arada ebenin biri dedi ki, anestezi doktoru bi ameliyata daha girseydi, sen normal doğum yapardın epidural olmadan

selin güle güle kullansın yavrun aldıklarını.
lohusa şerbetinin o suyla karıştırılıp yapılan tang ler gibi hazırları da var,kaynatılıp,baharatla yapılanları da.aktardan alabilirsin.
hastanede lohusa şerbeti bana doğru gelmedi,kolonya çikolata versen yeter bence.
ben bebek temalı[kağıdı bebek desenli] tekli çikolatalardan ikram ettim gelenlere.
ev gelenlere şerbet ve bebek şekeri verdim.
manyet te alsan,süslü püslü de yaptırsan insanlar bir süre sonra çöpe atıyor.
ama mevlüdünde oğlanın resmini bastırıp mini çerçeveli bir şey dağıtabilirsin,hatıra babında.
bakarsın artık.
bir de bez demişsin,evet bezler geçmişe nazaran çok ucuz.
kızım yeni doğduğunda[2003] küçük altın 23 liraydı bez 25 lira.
gelenler altın takacağına bez alsaydı diye gülüşüyorduk.
ıslak mendil 3 liraydı düşün.
en ucuz bodyi 6-7 tl ye alabiliyordun.
şimdi bolluk var.
bezde primadan şaşma derim,piyasadaki en iyi bez o şu an.
niveanın ısalk mendili güzel,johnsonun ki de öyle.
yeni doğan için parfümsüz olanlarından bir kaç paket alabilirsin.

sevimlicim bebek bezinde neler kullanmadım ki aklına ne gelirse
ama huggiesten ve molfixten çok memnundum

ıslak mendili kipanın 1 tl günlerinde stoklardım
bimde satılan yeşil kaplı ıslak mendil de iyi idi

ama 1 tl lik ıslak mendilleri çok kullandım

çok mu kirli çıkıyım ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…