Kirli Çıkılar )))

ay canım,ne heyecan yaşamışsındır kimbilir.
şükür sağsalim çıktınız ya.
hele anneni hiç düşünemiyorum.canım ne üzülmüştür seni görene kadar.

kız senfat eşim dün primanın ıslak mendilini almış
ben de dedim iyidir, bezi de ondan çünkü

bir de kızlar karnımda çatlak olmadı ama sağ göğsümde oluştu çatlak
çok kötü görünüyor, napsam ki :26:

bir de selin sana tavsiyem şu, doğuma giderken soğan götür
doğumdan hemen sonra kes ve göğüslerine bir güzel sür
bunu yapanların hiçbirinin göğüs uçları çatlamadı
bak bunu ciddiye al lütfen, ben şu an o kadar rahatım ki
hem de bebek emiyor ya, ilk antibiyotiği almış oluyor böylece, doğal olanından
bizim ebelerin ve doktorun da haberi oldu, sürün sürün dedi
yani burda bunu birçok kişi biliyor
bak kesin yap, dua edersin bana
sonrasında da dr zaten krem yazdı, arada onu kullanıyorum

sevimli, zorlu bir doğumdan sonra çok şükür bebeğini kucağına aldın inan o günü ömrün boyunca unutmayacaksın zaman geçtikçe çektiğin acıyı unutacaksın ve o gün çok güzel fotoğraflar olarak kalacak beyninde.

bade sen kontrole gitmişmiydin, hatırlayamadım. iş yapman ne kadar zaman yasak olacak acaba. belki bir süre sonra yemek falan yapabilirsin
gittim ablacım..şimdi benim önceden 2 düşüğüm olduğu için riskli dönem denilen 3 ay postu serip yatıcam:)sonrası Allah kerim ..artık yemek filan yaparım inş.
amin Allah razı olsun

dondurucudakiler bitti..transferin sonrasında15 gün yattım
o zaman tükettik..
ya yapıyoda işte mesela bu gün yaptıklarını sayayım.
sabah kahvaltı hazırladı..menemen yaptı(bi onu iyi yapıyo:)
bulaşığı makineye attı..
evi süpürdü..çamöaşır makineye attı..
eczanelerde ilaç aradı..
alışveriş yaptı..
şimdide tarhana çorbasını tarif ettim..ocağa koyup kaçtı:)
yani yemeği yapsada öyle 2 3 çeşit çıkaramıyor:))))
ya sadece çorba.. ya yemek yanına salata..
aman Allah razı olsun arkadaşının eşinin düşük tehlikesi vardı
adam kadını direk yolladı memlekete uğraşamam diye

badecim, siz en iyisi bi ekmek yapma makinesi alın içine bütün besin ihtiyacı olduğunuz şeyleri atın o kendi yapsın
pamuk gibi oluyor zaten.
yemek telaşesinden de kurtulursunuz
kuru ekmeğe talim ediyoruz zaten:)

sağol canım..kalp atışını duyana kadar yapmadım
Allah hepimizin hamileliğini tamamına erdirsin inş.

ah badecan ahhhhhhhh
valla yakınımda olacaktın Allah ne verdiyse yer içerdik be kardeş
inşaallah kazasız belasız sağlıkla kendini toplarsın

ah badecan ahhhhhhhh
valla yakınımda olacaktın Allah ne verdiyse yer içerdik be kardeş
inşaallah kazasız belasız sağlıkla kendini toplarsın

sağol canım düşünmen yeter..keşke komşu olsaydık..bunun için değil..
cidden doğru dürüst sohbet edebileceğim komşularım olurdu..herşey nasip kısmet

seliiin bak bunun mavisini yapabilirsin
selin amcamın kızı geçen haftalarda ankarada özel bir hastanede doğum yaptı onlarda kendisi verdi lohusa şerbetiniii ayrıcaaa tıpkı bu bardakalrdaydı sunny abla biliyor bu işi.... ha sen hastanede gelene geçene vereceksen bilememde eve geçince ikram edeceksen böyle yapıverr... biz bir amca kızına kendimizzz yapmıştık o işteknik öğretmeniydi aynenn böyle kurdale ileee süsledik lastikle ince lastikle büzgüler yapmıştık el dikişi şimdi diyom ne gerek vardı diye ama yokkkk ilk bebişe heves ettiğin ne varsa etmek gerekkkk...
sonraaaa bunları ilerlettik
dişi çıkar diş kurabiyesi pastası süsü püsü
1.yaş davetiyesiii
aboovvv sanki tek çocuk onun memleketteee:)
ama öyle bende yapacam diyorummmm
yap yap bacımmmm sendeee

senfat bacımmmm izninleee kayda alıyorum bu bilgileriiii deee

heyyy maşallahhhhhhhhhhhh bravoooo
allahım güzelceeee güzel günler yaşatsın bacım sana bebişine ailene bizlerede evlat versin normal doğumu yaptıracak güzel para göz olmayan ahlaklı etik drlar versin karşımızaaa tabi sağlık çerçevesindeee yoksa zorda kalınca sezeryana da şükür denir ama allahım zorda bırakmasın hamileleri...

bu aradaaa bizde erzurum tarafı olunca evettttt basbayaaa biliyom bu soğan sürme olayınıııııııııı öyleeee çok iyi geliyorrrmuşşşş kaç kez denendi ispatlandı....
hattaaa en son hala kızı erzumda doğdu odaaa halam rondoyla çekip hazır etmişti soğanı sulu sulu
bazılarıdaaa adeta göğüs ucunu içinde bekleten bişeler var yaaa plastik gibi şte onun gibi soğandannn yapıp bekletirlerdiiii yani doğal koruyucu diyorummm akılda bulunsun herkes için

hala çıkamadım evden spora gidecektim
kütüphanemiz göçmüştü ya ona bakmak için usta geliyormuş
bebeklerle ilgili ne kadar faydalı bilgiler paylaşılmış böyle bana çok uzak konulardı çok aydınlandım

bu arada bugün saçlarımı boyatmayı düşünüyordum ama hava buz gibi acaba vazgeçsem mi diye düşünüyorum :44:

Son düzenleme:
kızlar verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim:)
ben yaşam sınırını geçene kadar pek bişey almak stemiodum aslında
yani doğsa bile dışarda kendi başına yaşayabilce zmana kadar buda 28. hafta oluyo:)
şimdi 27 deyim herşey normal gidio bebişin ağırlığıda baya iyi:) Allahtan bişey olmazsa şuu anda doğsa yaşama ihtimali büyük oldugu için almaya başladım daha yeni yeni:)
bide mağazaya gidiorum ya hep kız şeyleri beğeniorum çooooooook tatlılar:) önce onları beğeniorum sonna dönüp erkek reyonuna gidiorum ama erkek kıyafetlerindende beğenmeye başladım artık:)
bezi bende prima düşünüorum
bana primium care diil normal yeşil primalardan al dediler öle yapcam:)

sevimli soğanı hiç bilmiodum açıkçası ama yaparım canım:) nedne yapmim o acıları çekceme sürerim soğanımı:)
senfatcım çok saol uzun uzun yazmışsın:) bende şükrler olsun hiç çatlak olmadı neden çünkü zaten çatlaklarım var:)
ben çok sık kilo alıp verdim geçmişte 20 kilo yu 6 ayda alıp 8 aydada 25 kilo verdim çok düzensizdim o yüzden zaten cildim elastiki ve çizgi çizgi:) daha fazla ne olabilirki:)
ama doğum sonrası korseyi hiç duymadım:) Allahım hergün yeni bişey öğreniorum:) bunu araştırcam:)
ayrıca doğum yapcam hastane özel evet ama dediğin gibi bi çok lüks bi yer oldugunu sanmıorum arkadaşlarım var hastanede çalışan gidip gezcem zaten önümüzdeki ay nasılmış odaları falan:)
ayrıcada sunny ablacım bugün göya iş yapcaktım çakıldım kaldım netin başına:)
şu lohusa bardaklarına baktım kendim yapcam basitmiş yapımı:)
yaptıgımda yüklerim fotoları
sevimli dogum hikayeni okudum:) valla ne diyim ben sezeryandanda epiduraldende çok korkuyorum:)
normal dogum yapmak istiorum inşallah:) sorun çıkmaz:)
bende gelip yazabilcekmiyim acaba dogum hikayenn diye ve benimki nasıl olcak inş kocişin nöbette oldugu bi gecde olmaz:)
bu arada 1 kilo daha almışım:) etti 6 kilo:)

şimdi kalkıorum
mantı hamuru yoğuruorum
eve süpürge açıorum
banyoyu yıkayıp
makinaya çamaşır atıp
gardolabı temizlemeye gidiorum:))))))))))))

selincim bebeğinin yatağını eşyalarını güle güle kullan canım benim...
arkadaşlar yeterince yazmışlar zaten. ne almalısın ne almamalısın. malesef ben bu konuda tek şey yazamam. benim sıpa 7,5 aylıkken anısızn geldiğinden beni hazırlıksız yakaladı. bir hastane çantam bile yoktu. bebek için de kardeşimin aldığı bşir tulum birde hastane seti vbardı ki zaten benim oğlana onlar çuval gibi geldi...
perşembe gece aniden doğum yaptım. ve ben aylarca para biriktirmiştim o cumartesi dışarı çıkıp a'dan z'ye herşeyi alacaktım. kendim epijamalar falan...
aman neyse....
bez olarak hep prima kullandım. zaten en küçük ebat bez primanın başka da şansım yoktu...
sevimsiz canım ne güzel anlatmışsın. herşey geldi geçti. tatlı bir anı olarak kalacak. bebeğini bol bol kokla...
kızlar bugün fırında kabak mücver yapayım diyorum. mücveri çok seviyorum ama hem diyette olmam hem de yağın daha sonra midemde oluşturduğu tuhaf sancılar nedeniyle kızartma yapmak istemiyorum.
eşim de fırında nasıl olacak falan diye vıdı vıdı edip duruyo....
fırında mücverin tadı nası oluyo. nette çok tarif var da bir de siz tarif etseniz...
ayrıca akşama tavuk göğsü yapıcam bakalım nasıl olacak...

ananemler anlatıyorlardı eskiden doğum yapınca kalın bi kuşakla sımsıkı karınlarını sararlamış ki sonra göbek kalmasın kendini iyi toparlasın diye. Selin mutlaka doğum sonrası korselerini araştır.. hatta gelinliğin içine giyilen yarım korse gibi bir büstiyer var ya çoğu kadın onu da o niyetle kullanıyormuş diye duymuştum...

Sezercik olanlar napsın peki:26:
lömbüdü lömbüdü göbeğini sallasınlarmı

sirkeci
o bahsettiğin yöntemi çevremdeki çoğu kadın yapmıştır çünkü biliyorlar hatta yapanları duydum ama göbek almış başını gitmiş bel çevresi kimbilir kaç cm beden dersen 48-50-52 diye kesin gidiyordur....

biraz yapı meselesi çoğunlukla da kendini salmamak hayatın her anında her yaşta yediğini içtiğine hareketine edebildiğin ölçüde dikkat etmek
kilolar alınmaya başlarken durrrrrrrrrrrrrrrr diyebilmek
yoksa hepsi boş
ben ne korse kullandım ne de birşey hatta doktorum çok iyi hatırlıyorum sakın göbek vs deyip de korse kullanmaya kalkma demişti sezeryan dikişlerini patlatmak da var diye
nasılsa zamanla hepsi geri çekilir demişti aynen de öyle oldu

2 doğum sonu toptan 1 senede dengeli beslenme ile zaten hareketli de bir yaşantım var o nedenle ekstra spor yapamadım 15 kiloyu verince 34 beden bile oldum
[/B]

farmasi sezeryanla olan doğumlar için geçerli değil sanırım bu kuşak korse olayı daha çok normal doğumlar için

hem hiç anannelerimiz zamanında sezeryan mı vardı ki?

gökçeeee yarın hayvan çiftliğine bilet buldum akşam ousumu ona götürecem öğrenci bileti 15 lira yaşasın okumak öğrenci olmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…