- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
canım enes şanslı bir çocuk
son çocuk ya
ona kısmet buldum
kız kardeşimi ona verşiyorum
çok komik kızdır evde güldürür, boyu bnim gibi kısa değil
uzundur
ben sayısalcı ile evlen diyorum ona
verdim gitti
hayrını görün
yaaaa evet farmasi o beni çok aramış galibaaa bir buldu yakamdan düşmedi ne bilem opsesisfmişşşş....gökçeeeeeeeeeeeeeee sen bu adamı çok mu aradın diyecem
ama adamın rahat edeceği varmış demekki kısmetinde :))))))
derfat bacımmmm sen al çağanıda bana gelllÇok sinirlerim bozuldu hanımlar yarın görümceme görücü gelecek demiştim ya daha öncede gelmişti bana teklif etmediler tek eşim gitmişti bende eşime sordum tekmi gideceksin ailen benim olmamı pek istemiyor böyle konularda diye oda olurmu beraber gideriz dedi iyi tamam ama ailenle bi konuş yinede dedim ablasını aramış oda sorun olmaz ama çağanı getirmeseniz olurmu demiş diğer görümcemde burda kütahyadan geldi onunda 2 yaşında kızı var bende oğlum yoksa bende gelmem dedim sığdıramadılar oğlumu neymiş anneme bırakacakmışım eğer ben böyle deseydim kıyamet koptuydu yok sen çağanı göstermiyosun vs..çok bozuldum gitmiycem bende sinirden elim ayağım titriyor
erkeğin temizlik bilmeyeni harikaaaaaaaaaaaaaaa...Karanfil evet adeşe den aldım suları ve tüm erkekler ole , temizlik bilmezler, evi süpürüyor siliyor mutfağı toplar ama ruhunda yok ki benim dememle yapar herşeyi :98:
Der fat haklısın sinirlenmekte canım
Tabletten yazinca tam anlatamiuorum ama son 1 aydır kızım amuda kalkıyorher an koltuğun üstünde başı koltuk minderinde ayaklar yukarda duvarda nereye dayarsa ışte yapma annem dedikçe yapıyor ve anne çok seviyorum diyor, oyuncak resim yemek gibi ayaklar yerde bir eylem yapmıyorsa hep amuda kalkik :18: vaziyette ve biraz önce takla atılma derken saçını çekmiş ve 20 25 tel kopmuş annem neyaptın dedim acimadiki dedi aşırı hareketli merkezde olsam ritmik cimnastik e verirdim tablette sarı kafalar çıkmıyorlar bende yazım renklerini diye salliyorum bakalım neler cçıkacak :13:
öyle banucummm anlıyorlar anlıyorlarda kırdıkları dökdükleri ne olucak iş işden geçince anlasa ne yazar.... zatennn evet şu erkkeler kaç yıl geçsede sindiremiyor anası tarafıdaaa gelini illakii orada ayrı bir aileee burada ayrı bir aileeee biz diyememek kötü....çok hassas bir konu,aman diyeyim.
ve hemen bir ekleme yapayım;
istiyoruz ki eşlerimiz doğruyu yanlışı ayırsın,ne ezsin,ne ezdirsin,adil olsun.
mesafeyi iyi ayarlasın,ailesini dışlamasın ama bizi de o ailenin içinde görsün ve saydırsın.
çok şey mi bekliyoruz bilmiyorum.
tek bildiğim erkekler geç olgunlaşıyor.
o arada olan kadına oluyor.
heyyyyyyyyy sirkenci bacım gittinizmi nasıldıııı???????oyun cermodern de oynuyor ben bileti daha önceden almış ama yarın işi çıkmış gidemeyecek olan birinden oyundan yarım saat evvel edineceğim ama baktım mybilet te görünüyor öğrenci 15 tam 30 lira ediyormuş. Giden arkadaşlarımızdan çok güzel yorumlar duyduk.
3 nisanda da eskişehirden gelen bir oyun var onu izleyeceğizgökçe seninle tiyatrolarda buluşalım ne dersin?
yaaa bu erkeklerde helede ananın tek oğluysaa sorumluluk yaşamıssaaa olyor sıkıntı bizimda öyleeee ... evlerden uzak ede allahım onun huyunuuuu ... kimselerin kocasına gardaşına vermeyeeee bizimkinini derdini....derfatcım haddim değil ama yanında olacağına güvenemediğin bi adama neden ikinci çocuğu düşünüyorsun
merakımdan soruyorum dediğim gibi yanlış anlama lütfen[/QUOT
seyyahcım eşim aslında benim yanımdadır ama ailesi olunca baba yok evde tek erkek o yüzden onları korumaya geçiyo hemen ama özünde iyi bi insandır 2 nci çocuğu düşünmemem için bi gerekçem yok.
nasıl geçmiş kardeşi sınava girenlerin sınavı??????????sabah ygs ye benim de kız kardeşim girecek ve bu yıl ikinci girişi olacak
Allah tüm çocuklara zihin açıklığı versin emeklerini boşa çıkarmasın...
bacımmm anneciğne geçmişler ola şifalar olaaaa...Oof örf...
Herkesin derdi ayrı ayrı. Şu dünyada dört dörtlük hiç bir hayat yok. Evlendikten 1ay sonra annemin kanser olduğunu öğrendim.
Hamileliğim boyunca onun üzüntüsü bitirdi beni.
Şimdide oğlumun konuşamamış çok yakıyor canımı.
Allah başka dert vermesin tabi ki ama buna ne derman olacak bilmiyorum.
Konuşma terapisti tek umudum. İnş işe yarıyorlardır
oğluşunudaaa üzülmee bireysel farklılıklar dr a götürmüşündür o korkmaaa konuşur dedimi yahut şu şu şu sıkıntı dediği bir durum varmıdır??? bizzzat komşumuzun oğluanasınıfı yaşına geldiii halaaa konuşamıyorduuuu baba anneee ve ablasının adı elif diyordu ötesini işaretlerle garip seslerle derdini anlatyordu ve dr a götürdüler anatomik hiç bişeyi yok
kulak duyuyorrr dil normal beyin keza öyleee
korkmayın bireysel farklılık var bu u şimdi sessiz sizleri çevreyi dinliyorr birkonuşucakkk ozaman susssun isteyeceksiniz dediii ve nitekim çocuk şimdi 3.sınıftaaa
anasınıfına 1 yıl göndermedi ailesi
şimdi ilk okumaya geçen oydu sınıfında
ve maşallahhh spor yorumcusu gibii bir konuşsun o maçı susmadan anlatyor oğlan odaaaadıda yusuf bak yaaa:) canavar şimdi
üzülmeeee canım
ama iyi bir çocuk dr nada götürün ....
inşallah oda sizi bunaltacağı günleri yakında kelimeleiryle sorularıyla gösteriri emi:)
aminnn bacımYa canım açıldı. Öyle sus pus oturan hiç konuşma gereği duymayan çocuk artık derdini konuşarak anlatmaya çalışıyor ama bugün dikkat ettim de alfabenin nerdeyse yarısını çıkaramıyor
Üzüntüden çocuğa kızdım.neden konuşmuyorsun bütün arkadaşların konuşuyor,seni doktora götürecek dedim:
-hayır bak,anne baba Araba diyo ya
Bana konuşabildiğini gösteriyor
Yüreğim yandı ya o öyle deyince
Allah anneleri evladıyla sınamasın
bu kipatı bende okumak istiyorummmmmmmmmmmm....bu hafta 'iki cami arasında aşk' diye bir kitaba başladım. adam akıllı tam oturup okuyammaıştım ama kitap hemen bitti, çok inceydi. mimar sinanın mihrimah sultana olan aşkını ve onun için camiler yapmasını anlatıyor. çok şaşırtıcı bişey değil ama inceydi hemen bitti.
benim arkadasa gidip kitaplıgına yeni kitaplar almış mı diye bakmam lazım, okuyacak bişey kalmadı
o zamana kadar bir kaç yerli film izleyim bari
bende çok sağlam okuyuculardanım kızlar hatta topicmiz bilene varyarış bile yaparız arkdşlarlaaa
ama okuma alışkanlığı katmak amaçlı yokaaa yarış için okuyanlardan olmadık hiç:) iyi okumalarrrr senfat bacımm
bende artık eşim ingzce geliştiriken kulaklık aldım onaaa sessiz izliyor dizilerni kipataaaa sarmış oluyorum kendimiiii ... bizim adamda severse okur ama şimdilerde zamanı yok okumuyor birsürü iş güç...Evet okuyor ama çok sık değil herkesin ayıla bayıla okuduğu kişileri (örneğin ilk aklıma gelen İskender Pala oldu) aman ne öyle diye beğenmez filan işlerini çok iyi biliyolar filan der. Eşim daha çok fantastik romanlar okumayı seviyor. Ama senin eşin gibi bizde de daha çok bilimsel dergiler yayınlar okunur bunlar zaten olmazsa olmazdır vakit kalırsa da vicdan rahatlatmaca yapılır.Benim daha çok vaktim olduğu için ofiste bile internetten kitap sömürüp okuduğum olur
hoş okuyuncada türkçeden okumuyor o ayrı kulvarlardayız onlaaaa:)
neyse okumak güzelll hanımlarrrr :)
gel gelellim selinden alıntı yapmadımmmm o enfesss dolap içlerini çok çok tebrik ediyorummmmmmmmmm... bal dök yalaaa
afferin kızzzz enfesssssssssss
bak bizim adammmm bende tupperden saklama kabı almıştım kurular için
bence kurular için okadar pahalısınada gerek yok ya neyseeee
tupper bile gereksiz oda sonuçta plastik
vel hasıl
adam onada karıştıııı ya pepeti duy duy sesimiiii:)
ya gökçe şimdi buna dökyonnnn saklıyon son kullanma tarihleri geçer meçer yapma ambalajlı kalsın
ya ona dikkat ediyom desemdeeeee yok ben istemiyom dökmeee annem kapalrıyla çekmecede tutardı sende öyle yap eyttttttttttt dedim ananın düzeni oysa bende böyle olsun istiyom dedimmmm :) neyseeee azcık bendeee yeni eve çıkacam yazaaa o zamanaaa kavanozlarımı yenilemek istiyorum...
internetten uygun olursa burda paylaşınızzzz ... zira ikeada baktımmm ne bilemmm heryerde aynı paraa kıyamadım parayaaa:) var diyedeeee ama yok doldurcam eviii
cidden çok iyi oluyorrrr
dolap içleri enfes oluyorrr
selinciğimi hamile birdeee kutluyorummmmmmmmmm kocamannnn bravo diyorummmmmaşallahhhh
alkışlar selineeeee o mükemmel düzenineeeeEki Görüntüle 666830 Eki Görüntüle 666830 Eki Görüntüle 666830
heyyyy kimi kime veriyonuzzzzzcanım enes şanslı bir çocuk
son çocuk ya
ona kısmet buldum
kız kardeşimi ona verşiyorum
çok komik kızdır evde güldürür, boyu bnim gibi kısa değil
uzundur
ben sayısalcı ile evlen diyorum ona
verdim gitti
hayrını görün
royem rahat insanları zaten anlamıorum ben:)
nasıl yapıolar nasıl ediolarda bu kadar rahat oluolar onun için şu an sorunu eşinle çözceksin onunla çözemezsen kimseyle çözemezsin malesef...
hangi dilden neden anlar bilemiorum ama iş eşinde bitio
bizde nişanlıyken eşimn abisie gittik davet ettiler:)
eşim abisi kardeşi oturuoruz:) abisi deki ilqerde dört katlı ev yaptırırız memlekette hepimiz orda otururuz:)
küçük eltim dediki ''abi kusura bakma ben senle aynı apartmanda oturmam'' eşide deidki ''dogru sölüo hanım abi aynı apartmanda biz yapamayız hepimiz'' dedi benim çok hoşuma gitmişti eşinin arkasında durması:)
aklıma geldi birden nerden geldiyse:)
anammmmmmmmmmmmm evet yaaa bizimkide denemeye göre %50 fire verdiii uffff artık diyorrrr ablam askeremi gitsem lannn dedim ne olyorrr alttarafı bir sınav boşverrrr dedim ufaklığa amaaa yazıkkk iştee kızkardeşimdeydi ona süpriz yapmı ş bilet almış şimdi annemlere gönderiyor onuablasının bi tanesi..
sınavı kötü geçmiş.
tv de bile bakmadı sonuçlara..
110 net anca çıkar dedi.
dünya başına yıkıldı sanırım.
şu an uyuyor uyu dedim.
bütün çalıştığım boşa gitti diye düşünüyor. tahmin edebiliyorum o duyguyu.
ilk denemelerindeki nete karşılk bu rakam ki daha kötü bile olabilir.
bilmiyorum teselli etmeye çalıştım ama ne denir çok da bilemiyorum.
matematikte 5-6 boş varmış çok zorlanmış onlarda morali bozunca da yetiştirememiş.
felsefeye hiç bakmamış sanırım
matematik yapamayınca sosyale baktım dedi.
aslında netlerine baksa bi yol çizerdi kendine.
royemmmm bacımmmm ha bu yazdıkalrını okuyuncaaa almanyada yaşayan bir kuzenim varrr o geldi gözümün önüneeee aynı sıkıntıları yaşadıııı yaşıyordaaa ...uffffselin maalesef oyle cok ama cok rahatlar....inanirmisin ise gidip geliyorum ,halen yemedini icmesini,toplamasini benden bekliyorlar...hasta olamasam gene neyse,bu aralar surekli karin agrilariylan cebellesiyorum,ne zaman agrim olsa yatak dosek yatiyorumdun de boyle bir gundu,sinirimden gittim uyudum ,bir de calismisim,inanirmisin evin icinde 3 kisi saat besekadar bir sey yapip yemediler,esim gidip gelip hadi kalk yemek yap diye diye beni delirtti ..patladim hem de cok kotu..sonuc sinirimden kalkip yaptim yemeklerini,ama halimi soran oldun mu kaldin mi diyen yok (
esimle bu durumu cok kez konustum,hatta her seferinde ben bile teklif ettim harclik vermesini,sirf orta kucuk bir bebek var diye daha cok yuregim sizliyordu..halbuki devlet yardimi aliyorlar,aslinda hic kimseye de ihtiyaclari yok,gel gor ki hep daha fazlasini istiyorlar...bize geldiklerinde baska bir olayi one surmuslerdi,ben de saf inanmistik,ama sonra olayin olye olmadigni sirf parayi sigaraya,gereksiz seylere verdikleri icin,yemek yiyecek paralari olmadigi icin geldiklerine kaanat getirdim..cunku one surdugu seyin gerceklesmemeisinden bu sonuca vardim..tabi saf ve herseye inandigimiz icin insanlar oyun oynuyor resmen bizimle...
esim cogu seyin farkinda olsada,beni hep bir sekilde bertaraf ediyor...bu ilk vukuatimiz degil..daha gecen yaz bosanmanin sinirina gelmistik...boyle nereye kadar beni hice sayar,yokmusum gibi davranir anlamaiyorum...ve esimin ,senin kaynin gibi asla arkamda durmayacagini biliyorum maalesef
seyyahalemi sagol genede,biraz icimi bosaltmam lazim,beni anlayacaginizi dusundum o yuzden yazmak istedim...annemi aramal konusmak istedim,sonra vazgectim uzulmesin diye.
heyyy senfatttkgokce ben bir kç.yım. ve kitaba para vermiyorum, ondan bundan alıyorum.
keşkem aynı şehirde olsaydık, senden alırdım
erkek kardeşin kaç dogumlu, yakışıklı mı, kız kardeşimi saklayım mı?
ben çöp çatanlığı çok severim. bir arkadas ve anası dedi ki abim var boşandı, oğlu var evlenmek istiyor diye gecenlerde. ben de oğlandan 2 yaş büyük bir memur kız buldum. neyse oğlanı görmemiştim hiç. kız, ben ve oğlan buluştuk izmire gittiğimde. oğlan yakışıklıymış, kızı beğenmedi. haspam çocugu var ama erkekler güzelliğe önem veriyor. çocuguna ana olacak kişiyi istemiyor. halbuki ilk karısı da güzelmiş ama edepsizmiş.
royemmmm
ben o tür insanlara sinir olurum. ama eşin kardeşine acıma duygusu ile yaklaşıyor olmalı. sonuçta kardeş atsan atılmaz satsan satılmaz. kötü gününde yardımım olsun diye düşünüyordur. fakat yardım ettikçe daha fazlasını isterler. sen misafir dye normalde yemediğini çıkarsan önlerine, gezmelere götürsen, kıyafet ihtiyacını karşılasan parası çokmuş, verse ne olur der. sen dişinden tırnağından artırırsın, o maniküre harcar. sonuçta o paraya emek vermemiştir.
bugun amcam ve yengem geldi. terme pirinci meşhurdur. 5 kg lık bi anneme bir de bana getirmişler. onlarda memur insanlar, durumları kötü değil ama zenginde değiller sonucta. hemen aldıgım yorganlardan birini hediye ettim. bir kaç da kalem, defter gibi şeyler verdim.
ben evimde yemeğin atılmamasına dikkat ediyorsam kv kaldıgım zaman önce bozulacak olan yemeği yiyorum, elektriklerini söndürmeye çalışıyorum. misafirlikte kendine dikkat etmek zorundasın. akıllıbıdıgın misafirleri onu üzmüştü. böyle davranmamak lazım.
ayrıca çok da ev ev üstüne olmaz yani. kolaycılığa alışır ve kendi çıkış yollarını bulmak için uğraşmazlar. bir akrabamız vardı bu şekilde. bir sürü borç yapıp, alacaklılardan kaçmak için memleketi ter edip, kardeşlerinden kalmaya başladılar karı koca. artık o evdekiler kovuncaya kadar 2-3 ay birinde sonra diğerinde. kendilerinin 2 oğlu var ve gelinler istemedi. netekim kaldıkları yerde de herkes anlatır gezmek isterlermiş, borçlarını ödetmeye çalışıtrlarmış, bizim için kredi çeker msiiniz falan. böyle insanlar var yani.
insanlar biraz zorluk çekince çözüm yolu üretmeye ve iyi günlerinin kıymatini bilmeyi öğreniyorlar
ha sen hangi ülkedesin. gecen sirkeci sana sordu, yazmadın
anammmmmmmmmmmm bacımmmmmmmmmmmmmmm sen demi almanyadasınn yukarıda sana senin nerde olduğunu bilmeden birşeyler yazdıydım.... kuzenimde almanyadaaa yaaasenfat ben kardesini atsin ya da gormezden gelsin demiyorum,oyle bir sey asla istemem.zamaninda esim cebimizdeki son paramizi altinlarimi kendisine verdigi halde genede kendisine ne tavirliyim,ne de kotu davranirim,esimin kardesi benim de kardesim ,oyle olmasaydi bu gune kadar hic birseyini yapmazdim.ki ben ne sartlarda calisip kendime harcamazken hep yardimlarinda bulundum.
Benim sorunum aslinda onlar degiller,ben yapacagimi yaptim ama gene hic bir sey gorunmedi kimsenin gozunde..benim sorunum esim,evimde misafir agirlayacak kadar erzagim oldugu halde,beni cigneyip laf soyleyip,kafasinin dikine gitmesi.kaldi ki evde hic bir seyim olmasa ben kendim kalkar gider alirim o konuda bonkorumdur zaten :)diyorum ya..gecen sefer gen burdaylardi,gittikleri gun kilerimi,buzdalabimi bosaltip ,cogunu verdim ki ,paralari gelene kadar yiyecek yemkleri olsun..buna ragmen ne esime ne de baskalirina yaranabilioyrumolan bana oluyor...
ben almanya da yasiyorum...sirkeci ozur dilerim gormemisim
anammmmmmmmmmmm bacımmmmmmmmmmmmmmm sen demi almanyadasınn yukarıda sana senin nerde olduğunu bilmeden birşeyler yazdıydım.... kuzenimde almanyadaaa yaaa
böyle sıkıntılar yaşadı
uffffffne diyeceğimi bilemiyorum...
eşin bilse kıymet gerisi boş zatennn
doğru stresssskgokce,sagol canim...iste keske vurdumduymaz olabilsem..zaten bu karrnimin agrisi,hep psikolojik,doktora gittim ,neden olabilir diyorum.o da demez mi stresten.cunku normalde allahima cok sukur saglikliyim,ee testelrimde temiz cikinca kadin direk stres dedi( ama gercekten de tecrube etmis oldum,ne zaman uzulsem,darlansam midem hemen agriyor...ahh ahh vurdumduymaz olmanin bir formulu varmidir acaba ?
doğru stressss
keşke formülü olsadaaaaa bende yapsamda öyle sanada önersem be bacım.... ne bilem yinede bol bol duanı oku rahatlat kendini....
bir arkdşm bana şöyle demişti
gökçeee keşkeee yerin konumun müsait olsada strese girdin an
kabir ziyaretine gitsen o zman sana iyi gelecektir bu ziyaret amaaa ben yaptım mı yapmadım...bende stres stresssss işte en son 3 kez boşanma davası açtım bisssürü bişelerr başını şirritmeyim vel hasıl o kısımda daha çok üzdüüüü
derken evlilik terapisti o başka nane zaten... böyleeeee günler akıp gittti
gidiyorda bacım....
şimdi alamanyalardaaa ne diyimm sanaaa
ufffff kal geldiği an.... eminim bacılarım daha güzel cvblar vereceklerdir ben pek iyi değilim bu stres aile içi olayalrındaaa parlayan asıp kesen bir tipim o bakıma susyorummm bacım... sıkma canınıııı[/QUOTE
evet maneviyat cok onemli..en son gecen yaz ailemi ziyarete gitmistim...o zaman a kadar rahattim ki,cok iyiydim..canlarim keske yanimda olabilselerdi....annemi surekli arayip dertlessemde,yaninda oldugu gibi olmuyor... ama ben neleri atlatmadim ki,bunu da atlatirim insalllah..:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?