- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
aklıma hep yüzyıllık yalnızlık geliyor böyle şeyleri düşününce
diyorum bi eısteın bi tesla olamayacağına göre
hayat boş
canım yaa ne kadar harika yazmışsın aydınlanma yaşadı bi an resmen. Allah razı olsun darkcım
haklısın canım olduğu kadar demek lazım ama ben sizin kadar becerikli değilim elimden pek iş gelmiyor ev işi anlamında
meyracım yazdıklarını okurken gözümde canlandı anlattıkların çok hoşuma gitti :)
yaşadığım bazı stresler ve sonrasındaki tarifsiz rahatlama, o boşluk, o huzur, o duyguları yaşadım resmen :)
amaaaa şu var ama karanfile de dediğim gibi ben sizler kadar becerikli elinden çok ev işi gelen bi insan değilim ama öyle olmasını çok istiyorum hem evde sıcak bir ortam oluşturmak hem tutumlu olmak adına çok gerekli bunlar yarın bir gün Allah nasip eder de bi çocuğum olursa elinden iş gelmeyen bi anne olmaktan korkuyorum. çok çabuk yorulan daralan sabırsız bir yapım var çocuk bakabilir miyim diye şüphe ediyorum. bazen bunların üstüne çok kafa yorduğumda da bu hale geliyorum işte.
eva kendimi gordum sende :) inan yanliz degilsin,bu zamanda iyi insan,gorusebilecek kafa dengi insan o kadar zor ki.Ben cok uzulurdum onceleri sen gibi,ailem uzakta,akraba desen gorusulecek cinsten degiller,bir kac kez arkadas edineyim dedim,bir baktim kaf daginin ustunde bir benim diyorlar :)) amannn dedimm yaaa :) gercekten fark ettim ki ben boyle daha mutluyum,cunku insanlarin kaprislerine gelemiyiorum,iyi diyorum ,bir bakiyorum kiskanclik yapmis,dedikodumu yapmis.Boyle arkadaslarim hic olmasin daha iyi...Ben alistim bu duruma,tabi guzel dostluklari olanlarda imrenmiyor degilim...
şimdi kocaman bir gülümse, önce kendini sev sonra dağınık da olsa sıcacık bir yuvan olduğu için şükret.
kapıya bir tabak süt koy, yada biraz ekmek ufala. sokak hayvanlarının onları yedikten sonra sana teşekkürle bakan gözlerine bak.
onları görebildiğin için şükret...
akşam kocanın dizine uzan, saçını okşadığında seni seven bir eşin olduğu için şükret....
falan falan.....
her ikisini de,dört dörtlük yapmaya çalışıyorum.....
her ikisini de ,elime yüzüme bulaştırıyorum.... :)))))
nasıl olacak, bazen beceriyorum kendi adıma,bazen beceremiyorum.....
zevki de böyle çıkıyor.....
mesela haber geliyor akşama misafir var....
Allaaaaah beni alıyor bir stres,ne zaman gidicem de,evi toparlıycam da,pasta börek yapıcam da, da, da......
sonraa kendimi misafirlerimle sohbet ederken buluyorum.....
mis gibi evim,tabak dolusu pasta,böreğim,çayımı yudumluyorum sohbet aralarında... :)))
veyaaaaa,çok önemli bir sunum ya da toplantım var....
ayyy ne giysem,ayy saçım,ayyy başım,ayyy şu kısım biraz eksik kalmış,ayyy ya bilmediğim yerden soru çıkarsaaa... :)
sonraaa,katılımcıların memnuniyetleri kulaklarında, uğurlarken buluyorum kendimi... :)))
velhasıl kelam,çektiğim oooooonca sıkıntı, yanıma kar kalıyor.....
işler kör,topal,yarım,aksak yürüyor bir şekilde.....
sen bu yoğunluk içinde mutlu olmaya bakacaksın....
gerisi laf-ı güzaf.....
anti parantez; insanlara faydalı olabilmek,insanlar için bir anlam,bir fayda ifade edebilmek,insanlık adına bir şeyler yapabilmek,hepsini değilse bile, deniz kenarında can vermek üzere olan, deniz yıldızlarından birkaçını kurtarıp,onlar için, çokşey ifade edebilmek....
mutlu olmak çok da zor değil aslında......
en harika seyyah ben değilsirkeci harikasın gülmekten öldüm masaüstü yapacam bunu
tam da içimden "eva,anne olma vaktin gelmiş" diye geçiriyordum....
ne hikmetse... :)
çocuk konusunda hiiiç korkma.....
benden daha korkak,benden daha pimpirikli,benden daha beceriksizi yoktu, çocuk konusunda,taaaaki anne olana kadar.....
şimdi,iki çocuktan sonra, ben bile şaşıyorum kendime.... :)
annelik, tamamen içgüdüsel,Allah ın lütfu.....
olaya dal hemen.... :))
cok guzel anlatmissin :)) ben dort dortluk degilim,bir ara denedim azdaha kafayi yiyordum :))ev temiz oldugu halde hergun silip supurdugumu bilirim onca disarda yaptigim isin ustune.insan gercekten cok yipraniyor ve kendini yetersiz hissediyor ve biraktigin gibi kalmayacincada insan daha bir sinirli stresli oluyor...az durdur yere kavga cikarmamisimdirama simdi canim istemezse ,yarin yaparim, yada mukkemmel olsun diyede parcaamiyorum kendimi.
insan boyle herseyi dort dortluk yapinca,degerinden yitiriyor gercekten,bakiyorumda ben esim alilem icin ugrasiyp herseyin en iyisini yaptigim halde yaranaamiyorum kimseye,benim yaptigimin yarisini bile yapamayanlar ise eller ustundedemek ki ben bir yerlerde yanlis yapiyorum.. o yuzden gerektigi kadarini yapma girisimdeyim
aynen canım yaa ben de böyle olacaksa olmasın daha iyi diyorum. kendimle eşimle mutluyum çok şükür ama ne bileyim niye denk gelmiyor dedikodusu olmayan, iyi niyetli , arkadaşlığa değer veren insanlar
hemen olmaz işten çıkıp eve gitmem falan 3-4 saati bulur
aslında benim istediğim daha güçlü daha dayanıklı olmak,becerikli olmak Allah vergisi onu bu saatten sonra edinemem gibi geliyor
anne olunca iş yüküm artacak ben daha da yetişemeyeceğim işlerime diye çekiniyorum streslerimie bir de hamilelik falan ekleyip iyice tepetaklak olmaktan tırsıyorum.Allahım hepimize hayırlısını versin ne diyeyim
"Kadınlar zayıftır ama anneler güçlüdür." victor hugo
diyorum......
ve susuyorum...... :)
sen de haklısın,canım da....
bunun çözümü basit aslında....,
yaptığını insanlar için değil de,kendin için yapacaksın.....
mesela evini,eşini,çoluğunu,çocuğunu,dört dörtlüğe yakın :)tertemiz,eller üstünde,itinayla tutacaksın,özeneceksin....
amaaa bunu eşim bilsin,çocuğum bilsin,el görsün diye değil.....
kendin mutlu ol,diye yapacaksın....
karşındaki insan ister bilsin,ister bilmesin üzülmezsin o zaman....:))
he diyorum da,gel sor bakalım,ben becerebiliyor muyum?
yoksa eşimin hergün başının etini mi yiyorum,ben şunu şunu yaptım,sen ne yaptın ha? söyle hadi? söyleee? :)))))))))
işte buuuuuuelin victor u anlıyor da,sirkecinin deyimiyle, bizim ouslar anlamıyor.... :))
e sirkeci ne diyim ben sana,sonunda o kelimeyi bana da kullandırttın ya... :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?