Kirli Çıkılar )))

walla kimse dört dörtlük değil diyorum ve halime genelde şükrediyorum ev dağınıkmış buymuş şuymuş çok takmıyorum gelenim gidenimde olmuyor belki bu rahatlık ondandır gelen giden olunca kasıldığımı hissediyorum ama kısa sürüyor ...evliliğim kariyerim en iyi noktada olsun diye kendimi paralayamam o zaman mutsuz olur mutsuzluk veririm sıkıntı dert kullar içindir rabbim dermansız dert vermesin derim işin içinden çıkarım... gücümüzü olmayanlarla harcamak yerine olanlara şükrederek geçirsek çoook iyi olur

huhuuuuuuuu ben geldiiim
nasılsınız?? selam herkese..
meyra ve eva konulara aktif katılım yapıyorlar son 2-3 sayfayı okudum..
inşallah keyifler yerindedir
ben kızım-bakıcı-ev-iş arasında mekik dokuyorum her boş zamanımı eve gidip gelerek geçiriyorum
kontrolüm üzerlerinde anlayacağınız...

henüz çocuğu olmayan ama kendini çabuk yorulan eli yavaş zanneden çocuğum olunca ne yapıcam diyen hatunlara bir diyeceğim var..

çocuk doğunca bi afallarsın bu benim mi ben kimim ben ne zaman uyuyacağım felan dersin
bu süreç lohusalıktır
ama bence uykusuzluğun ve şaşkınlığın verdiği sarhoşluk haline lohusalık diyorlar))
neyse herkes çok anlayışlıdır gözünün içine bakıyorlardır...
sen ise prensesler gibi yatıyor ve süt makinesi modunda sürekli bebek emziriyorsundur..
gün gelir lohusalık biter ve anneler kayınvalideler evlerine dönerrrr....
nerde o zamanında öğle uykları uyuyan ben yapamam yavaşım sabırsızım diyen kadın???
yokk yerinde yeller eser
çünkü MECBURSUNDUR
hızlı olmaya,iki dakkada evi toparlamaya,sabretmeye,heryere herşeye yetişmeye, çabucak yemek yemeye, uykusuzluğa vs. vs..
hele ki çocuk sayın 2-3 olunca ooo değme hızına becerine..(bunu test edemedim tez zamanda edeceğim inşallah
Allah kaldıramayacağımız yük vermiyor gerçekten
kadın asmayınca ölmez diyor annem
bence haklı..

oyunun güzel olmasına sevindim zira kipatı bile çok güzelken oyun ufffff daha iyidir....
bende gidecemmmmmmmmmmmmmm

adam yarın y.dışına gidiyorrrr veee hafta sonu gelicekkkk o zamana kalırsa giderizbelki:)

kardeşinide çok tebrik ediyorum kimsele yapamamış pek maşallah kardeşine bacım

günaydın hatunlar.
bugüne kalan işlerimi halledip hazırlık yapmalıyım.
eşimin d.günü bugün,araya pasta sıkıştırabilecek miyim bakalım.
heyyy eniştenin doğumgününü kutlarım bacım....
abovvvvvvvvvvv koççç bide ufffffffffff

seyyah bacım tv in üzüldüm allah şifasını versin bacım:):):)

ilahiii bacılarr yumurtayaaa kuluşkaya yatanımı dersiniz:):):) civcivimi dersinizzzz koptum bendeee
bende mi yumurtaya yatsam ne etsem
5 civciv 10 yıl
10 civciv edimdeee hiç çalışmıyım dahaaa emekli olayım:)

royem bacım sen nasılsın bugun?

konuyla çok alakasız olacak ama
2 sezeryanlılara bir sorum olacak.. meyra farmasi?? banuyu bilmiyorum doğum şeklini sezeryansa fikrini bekliyorum

çevremde 2. bebeğini sezercik olanlar ilkine göre daha fazla ağrı acı çektiklerini çok zorlandıklarını söylüyorlar
doğru mu?
acaba 2. bebeği 1. bebekten daha fazla kiloyla doğum yapıyoruz genelde
o sebepten olabilir mi?
sezercik başlı başına çok zor bir ameliyat.. yani kendi adıma daha zoru çok olur...
hele ki ben 3. bebeği de istiyorum
gözüm korktu valla..

iki sezeryanım da dost başına diyorum başka da birşey demiyorum canım

ikisinde de aynı gün akşamına yürüdüm

sadece zor olan bademcik ameliyatım sonrası 10 - 15 gündü
sezeyan filan tınnnnn

amcamın kızı 2.bebeğni geçen yıl martta 12sinde sezeryanla doğdu kötüydüüüü azcuk
ama hemencecik yaza hamile kalmış (nasıl kazayla kalyolarsa hamile çok kızarım neyse)
bu bebişdee geçen günlerde doğdu mart ta yanii anlayacağnız her yıl bir sezeryan yaptı hatun birde minyon tippppppppp haaabu bebekde birde 5.ayında apandis i patladı onu amelyatla aldılar
neyseee anlayacağın bu bebekde daha rahattı heemncecik yrüdü sanarsın normal doğmuşşş:)
yaa ben bu doğum işini ne bilem kişisel o anlık feci bir güç diye nitelendiriyorummm

her kadının ve her çocuğun doğum hikayesi farklıdır....
yani sezeryan olsun,normal olsun,ilk doğum kolaydı,ikinci de kolay olur veya ilki zordu ikinci de zor olur, gibi bir standart yok...
kendi adıma,ikincisi,ilkinden zor değildi... :)
her birinin ,ayrı ayrı,irili,ufaklı sıkıntıları vardı ve farklıydı tabi...
yapışıklık vs. oluyor, ikinci üçüncü sezeryanlarda,o zaman biraz zor oluyormuş...
ben de bilmiyordum da,ikinci doğumdan sonra,doktorum,yapışıklık yoktu,gayet rahat geçti müdahale,demişti de oradan biliyorum...
hiç korkma,belki ilkinden çok daha kolay olacak,inşallah...
sonrasında,dinlenebilmek,kaliteli zaman geçirmek önemli...kendini yorar,dinlenemezsen,sıkıntı yaşarsın....
mesela ben ikincide, bir günde hastaneden çıktım,anneme değil,kendi evime gittim,misafirler geldi,kalktım,dolaştım....
veee bu bana, şiş ayaklar olarak döndü....
hamilelik boyunca şişmeyen ayaklarım,doğumdan sonra şişti.... :)

benim adam yarın y.dışına gidecek her seferinde birtakım hamur işleri yapardım şimdi yarına ne yapsam usandım poaçadan

varmıdır şöyle 3-4gün dayanabilecek güzel hamur işi tariflerinizzzz:)

okuldan geldim bir güzel çay demledim kendime geleyim diye

ama yanına probis yemişim sizi okurken 4 tane probis komasına gireceğim

yanına da 1 tabak çekirdek
oh be işte huzur budur

arkadaşlar cumartesi bi arkadaşımız gelecek eşiyle pasta olarak ne yapayım öneriilerinizi bekliyorum :S pasta börek konusunda bilgisiz beceriksizim yardımınıza ihtiyacım var ve kaç çeşit yapmam gerekir akşam oturmasına gelecekler...

Selamün aleyküm hanımlar ben geldimm..,
Eva hoşgeldin canım özlettin kendini.
Banucum eşinin doğum günü kutlu olsun canım.
Farmasicim ne kadar çabuk büyüyorlar değilmi 6 yaşına gelmiş kocaman olmuş maşallah doğumgününüz kutlu olsun öp kuzucuğu benim yerime.
Seyyah dualarımdasın bacım
Benim konuya gelince akşam eşim 11 de geldi çok bişey konusmadık bi yarım saat oturdu yattı sadece evet ailesine karşı savunmuş bizi yanlış yaptıklarını söylemiş onlarda deryadan anlayış bekliyoruz deyince eşimde hiç kusura bakmayın derya haklı burda yaptığınız doğru değil demiş çocuğun ne zararı olacaktı size şurda oynacaktı demiş ve noktayı koymuşAsıl bombaya gelince benim oğlumu bi eve sığdıramadılar ama eşimin 2 amca oğlunu ve eşlerini filanda çağırmışlar onlarında çocukları var.Beni sormuşlar çağan çok huysuzdu çağaı uyuttu demiş.

kedidiliyle pasta yap hem çok kolay pratik oluyor hem de lezzetli yerken insanı baymıyor. Kedidillerini borcama diziyorsun üzerine bi muhallebi yapıp döküyorsun onun üzerine de dr oetker çikolata sosu tamamdır. Eğer yapacam dersen içeriğini akşam tarif defterimden bakarak yazmalıyım.

bana tam tarifini yolla canım başka neler yapim biz onlara gittiğimizde 4-5 çeşit pasta vardı 2 tanesini hazır almıştı yanlış değilsem .. işin kötüsü ben evime yerleşmedim ne güzen annemlerde kalıyordum ben evi tek başıma halledemem üstüne birde pasta börek ev soğuk şimdidende gidip kalamam

buu buuuuuuuuuuuuu işte buuuuuuuuu

okuldan geldim bir güzel çay demledim kendime geleyim diye

ama yanına probis yemişim sizi okurken 4 tane probis komasına gireceğim

yanına da 1 tabak çekirdek
oh be işte huzur budur
offff canım probisde istedi şimdiiiiiiiii uffff bu reglde adete şeker komasına girecem nedenseeee normalde tatlı pek yemem ama

derfat eşini alkışlıyorummmmmmmm aferin sağlam adammış....
ha sizinkilerdeeee hem suçlu hem güçlü yahuu madem düzenli gürültüsüsz geçsin isyiolardıysaa ne diye taaaa emmioğlunun çocuklu hatunalrını çağırırlarkiiii kızdım bak:) amannnn boşver
ne demiş mevlanaaa

dün dünde kaldı cancağızım,bugun yeni şeyler söylemek lazım :):):)
yahu bir benim yok şöyle tarif defterim
sanırm ömrü hayatım boyuncada olmayacakkk bana göre değil bu defter olayı
ama laptopda :) klasörüm var denenmiş tariflerim olarak :)
bende kedi dilini tiremusu yapmıştımm kahveyi o şekilde sevmiyom diyeeee beğenmediydimm bak muhallebiyle deneyecemmmm haftayaa
sirkenci banada bir hamur işi ver o sihirli defterinden yahuuuuuuuuu

evacım

hangimiz dört dörtlük olabildik ki dünyada ya da olabiliriz ben şahsen olamadım olamam da
ama kendimi salmam salmamaya gayret gösteririm ama elimden geldiğince gücümün yettiğince olur

gittiğim yerde eksik kusur aramam kendimde de aranmasını şahsen istemem aman ararlarsa hele de arkamdan konuşurlarsa kendi sorunları :))))))))) biraz da çekiştirip uçursunlar değil mi ama hehehehe :))))))))

her insan ister hayatta herşeye dört dörtlük yetebilmeyi ama buna ne fiziki gücümüzle ne de ruhsal durumumuzla velhasılı hiçbirşeyimizle yetemeyiz

evet bazı insanların bazı yönleri daha güçlüdür
mesela sen de kariyerinde başarılısın sorun ev temizliği ya da ev işleri mi verirsin 3- 5 kuruş kadın çağırırsın olur biter :))

herkesin her evin gerçeği farklı sonuçta
sağlıklısın ya mutlu huzurlu bir yuvan var ya gerisini boşver telafisi mümkün olmayacak derdin yok çok şükür

ev işlerini kendin yapmak istiyorsan da 2 kişinin olduğu yerde neren hemen pislenecek ki
güzel bir planlama ile haftada 1 gün temizlersin
onun haricinde aldığını yerine koymayı adet edinirsin ,eşinden de bunu rica edersin

günlük evine 1 saat ayırsan her iş hallolur canım :))

sonra çocukların olunca azıcık akılları ermeye başladığında da güçleri nispetinde onları da ev işlerine dahil edersin olur biter

teşekkürler derfatçım evet zaman su gibi akıp geçiyor
büyük kuzum 9 küçük kuzum 6 yaşındalar ama doğdukları günler gözümün önüne geliyor da tatlı tebessüm ve de burnumda sızı ile anıyorum

sirkecan iyiki varsın bacım sende olmasan kimsenin bana verecek bi tavsiyesi yokmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…