Kirli Çıkılar )))

selin eşini eşimle bir görüştürelim en iyisi sana destek çıkması konusunda neler derdi kimbilir inan
eşine kızıyorum

sesli güldürdün beni :)))
bi insan sinirliyken bile bu kadan tatlı olmayı nasıl becerir
canım ya ağlarken güldürdün beni ay iycem manya bağladım:) bi ağlıorum bi gülüorum ....
senfat buna tıpta ne deniyo deliliğin ilk aşaması gibi bişeymi yedimmi şimdi kafayı şahdım şahbaz oldum:)

darkea ben ne bilim annem böle nankör olduklarını
yaf beni kocam melek gibidir beni hiç kırmaz herşeye tmama der temizlikte yardım eder bilmem ne
ama adamın içinde recep ivedik yatıomuş.. neymiş ben açıkdanda okuyabilirmişim ben ona sordummu nerdne okyabilirim diye?
önemli olan sen benim arkadamda dur adam deki hayatım ben sana inanıroum arkandayım bebğimiz olcak ama sen yinede gir bilgilerini tazele kendini dene bu sene belki uygun olmaz ama sınava gir yani
yok direk bunu dedim nasıl ağzım kulaklarımda
güm diye okuyup napcaksın? açıktan oku okuycaksan dedi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ben bilmiom sanki açıktan okumayı ulaaaaaaan bende o sınava girmezsem o sınavdan iyi bi puan almazsam gitmesem bile tercih yaptım çocukla geceleri sen ilgilenceksin diye onu korkutmazsam banda selin demesinler!!!!!
iki ünide eve uzak çünkü ben silivride oturuorum ya tekirdağa gitcem yada istanbul ünisine ama sorun bu diil
ARAKMDA DURMADI BANA BUNU NASIL YAPAR?

arkidişlerrrrrrr antalyaya gidicem allah bi mani vermezse seminerimiz varrr ne güzel ya kul istemiş bir göz allah vermiş iki göz tatile çıkmıştım 4-5 günlük az gelmişti keşke daha uzun olsaydı dedim allah bi 5 günlük tatil daha verdi

selin eşini eşimle bir görüştürelim en iyisi sana destek çıkması konusunda neler derdi kimbilir inan
eşine kızıyorum

ben ona akşam neler diycem bi bilsen farmasicim bidaha görür o arkasında durmayı
basit bi polis memuru olarak kalsın destek mestek olmıcam yapamam ben sensiz 9 ay diycem bide çocugu salcam üstüne '
koş yavrum sarıl babana gitmesin b yere dicem çok kızıdm.......

hele sakin ol datlum belki de ufak bir bebekle yalnız kalma fikri filan korkutmuş olabilir
ne bileyim kimbilir o an ne düşündü bilemeyiz
sen de haklısın daha yumuşak bir dil ve gönlünü kırmadan destekçin olduğunu hissettirerek bir geçiş yapabilirdi
neyse kızma öğrenecek hayatı hayırlısıyla .....kızma darılma sen ölümlü dünyada birbirinize sımsıkı sarılın gerisini boşverin datlummmmm

bak ordan minik şimdi korkmuştur ha anneme ne oluyor diye onu da telaşlandırma şimdi

rüyamda derfattı papatyayı birisini dah gördüm am hatırlamıyorum derfat bana papatyanın otoparktaki açık olan kasasından para almamı istiyor eşimde sakın yapma hırsızlıga girer diyor o sırada kasanın açık olundugu görülünce başkaları talan ediyor bende kalanları topluyorum ama kalanalr kıyafet takı gibi şeyler sırf malına sahip çıkayım diye sonra polise savcıya gidip ifade veriyorum hapse gireceğim galiba
uyandım arkasından başka rüya büyük büyük sular akıyor yeşil renkli dağın eteği gibi biryerden tırmanıyoruz bi tarla gibi bir yere otrup dinlenelim dediğimizde farler sarmış tarlayı ablam çabuk çık diyo bacağım 3 yerini fare ısırıyor birini öldürüyorum ay kusacam galiba iğrençtisonra kurtuluyorum ordan düz bir yol bulup lüks bir otelin yoluna çıkıyor yolumuz öyle biöyle bir rüya bu aralar buradakileri çok görür oldum

Çok sayfa ilerlemiş, kaldığım son yerden sonuna kadar okuyayım dedim, yetiştiremem. Para biriktirme, tutumlu olma, eskiler, bugünün ihtiyaçları, kitap okuma gibi konular geçmiş yakaladığım kadarıyla. Çok ta vaktim yok ki, yazsam yazsam sonra da cevaplara göre sohbet etsem. Yine koşuşturmacalı geçti, o yüzden az biraz yazıp yemek hazırlıkları için kalkacağım, muhtemelen de cevaplara yarın bu saatlerde bakabileceğim.

Eskiler tamam doğalgaz yokmuş, su elektirik bu kadar çok harcanmıyormuş, insanlar belki alışkanlıktan belki yokluktan böyle yaşamış ve belki de bize göre çok biriktirebilmiş. Peki şimdi size bir örnek vereceğim; Ben ilk etapta yorum yapmamaya çalışacağım ki sizlerin tepkisi nedir görebileyim. Bir aile var, bu ile 3 çocuklu. ikisi ilkokul döneminde biri de 1 yaşlarında. Bu ailenin aylık gelirini cevaplara göre sonradan vereceğim. Şimdi bu aile bahçe ekiyor, ektiklerini satıyor. Adamın iş yerinden elde edilen kazançla ailenin zorunlu giderleri görülüyor. Nedir? Efendime söyleyeyim; market, sosyal harcamalar, giyim... Fakat durum şöyle ki; Bu aile tasarruf ta çığır açmış durumda, bebekleri gereken yaşa gelmeden çişe alıştırıldı ki bez ihtiyacı doğmasın, ıslak mendil gibi bir alışkanlıkları yok, mama falan da almıyorlar. Çocuklar pazardan giyiniyor, Beslenme çantalarına gereken proteinli gıdalar girmiyor. Genel yiyeceklerinin makarna ve yağsız salçasız yiyecekler olduğunu tahmin ediyoruz, bir de yazdan bahçeden kurutulan ya da hazırlanan yiyecekler var. Bayan bahçe ekiminin yanı sıra el işi de yapıyor ki, aklımızın alamayacağı kadar kazandığı duyuruluyor çevreye! Bir de el işinden çok kazandığı söylenmesine ramen sosyal çevreleri 0'a yakın! (Yani rakam olarak sıfır!). İş yerinde gider defterinde yazılan gider tablosu ise içler acısı, aylık 400 tl civarı giderleri var. bunun yanı sıra yani buna ramen, kollar dirseklere kadar bilezik, çocuklara el işi ile çocuk odası almalar, övünmeler... Bir sürü davranış çeşidi :S

Kitap okuma konusunda da söyleyeceklerim vardı eklemeyi unutmuşum;
Ben de lise yıllarımda kitap okumaktan keyif alırdım fakat evlendikten sonra zerre kitap okumadım, okuyamadım. Zamanım vardı ama hevesim yoktu.
Yıllar sonra anladım ki, kitap okumadan geçen yıllarıma çok acıdım, şimdiyse hiç zamanım yok, okumak istiyorum okuyamıyorum...
Çok üzülüyorum, okumadım, okuyamadım, boşa geçti yıllar... Keşke keşke keşke en güzel çağlarımda genç kızlığımda çok çok daha çok okusaydım. Elimizde kitap gören anam babam kızarlardı, ''yine almışlar ellerine birer tane kitap...'' diye söylenirlerdi, kız kardeşimle benim için. Biz yine de onlara ramen güzel şeyler yaşamışız, okuyabildiğimiz kadar okumuşuz!...

Eğitim konusuna gelince, eşim beni okutuyor kızlar.
Kocam ilkokul ve çıraklık mezunu, ben üniversite 4. sınıftayım şimdi, kazanmamı okumamı o istedi, elinden geleni yaptı.
Seneye mezun bir öğretmen oluyorum. Ücretli de çalıştım. Rabbim güzellikleri nasip ediyor işte.
Benim eşimde tutturmuştu ya açıktan okursun ya da okuyamazsın diye. Açıköğretim benim için daha hayırlı oldu yoksa minicik bebeğimi bırakıp nasıl giderdim hergün... Böylesi daha hayırlıymış. Eşin de kendine göre haklıdır, onun açısından da düşün. Tercih yaparken çok üzlüyordum ben hiç öğrencilik hayatı yaşayamayacağım, dışardan okuyacağım diye ama, yıllar sonra anladım ki, oğluşumun bana ihtiyacı varmış, bırakıp gitseydim, çok daha kötü olurdu bizim için. Şimdi 7 yaşında, 2.5 yaşındaydı ben hazırlanırken ben hazrılanırken dersaneye giderken bile arkamdan nasıl ağlardı, ooof of, hatırlatmayın o güleri... Daha neler neler!.......

Son düzenleme:

seyyaın sesinin arasına benim ses de karışırdı :) benim kızın motoru anne bağırmasıyla çalışıyor :) bir de benim kapı sürekli açık olurdu hiç kapatmazdım .. üniversitedeyken de , okulumda da dolabım kitlenmez :)) buyrun ev sizin , istediğiniz gibi girin , çıkın :) canınız ne istiyorsa mutfak önünüzde :) kendin pişir kendin ye :)))

iyi akşamlar bacılarrrr.... ben geldim:) yazayımda azcık okudum 8 sayfam daha var yazam dedim sonra okumaya devammmm:)
dün 2 saat uyudum kafam kazan gibiydi neyse okuldan geldim uyudum kalktım şimdiii:)
şimdide maça bakacam bir taraftanda size yazacamm oh oh şu şarkı geldi içimdennnnnnnn :)

kralda benim padişahta benim:)

heyyy maşallaaah hoş geldin bacımmm

pepetiiiiiiii sayendeee çok güzelllllllll bir şey buldummm evimizin ilişkimizin durumundaaa:)
yazıyorummmmm sıkı dur :)
benim kocammmmmmmmmm asıyor perdeleriiiiiiiiiii hey maşallahhhhhhh bu yüzden ikeadaki şey bize yeter hem bendeee mutfak dolaplarınaaa yetişmek için kullanırımmm yoksa bendede 180 değil boyyyy yaa keçi gibi tırmanyom yatağa tabureye sandalyeyeee:) adeta dağ keçisiyim.... bir kezzzz asılı kalmıştım gardolabın üstündeee bağır bağır eşim kurtardı:)sanyeden yandaki masayaa(çalışma masamız varda yatak odasında bile ufff) üzerinede krnetler koydummm neyseee tırmandım elimle dolaba tutttum ayağmı kaldırdımmm asıldım tek elimle sielrken kırnetler düştümü yereeee asılı kaldımmm hoplasam masaaa basit bir masaaa kırılırrr uffff adeta ağaçda kalmış kedi gibiydim ufffff:) neyseeee sonra vileda sapı ile temizlemeyi huy edindimmm ucunu değiştirip bezler sarıp yapyom el gibi hissedemesemde yetiyor gayri...
hattaaa yaaa şimdi kapotana kumaşdan üstlük diktirecem dolap üstlerineee çıp alıp onu yıkayacam serecemmm ne dersiniz? bir arkdşm önerdidee
teyzem de öle yapardı

tabiki de...
ne demek hoşgeldin...

gökçe söylediğin şeyi hiç görmedim canım.
ben de kalabalığını sorun edip almadım ama sonunda dayanamadım.
resmini bulamadımki koyayım be bacım
şöyle adeta basamaklı 2 basamak düşün ve tabureye çıkıyon gibiii öleebişey :) bulunca ekleyecem dur

bugünkü menüm:

bol tereyağlı nohutlu bulgur pilavı
yumurtalı ıspanak
hindi sote
yoğurt, kırmızı pancar turşusu, yeşil soğan vs.
yahu bacım şu hindiyi nasıl yapyonnn... sanırım hindi etinimi kastediyon aynı tavuk sote gibi hindidennn öylemidir yanlış anlamadım dimiii

sen de biseyler hazir al o zaman,gozune az gorunduyse,nasil isine geliyorsa canim...sen arkadaslarini tanirsin,aranizdaki samimiyete gore ikramini ona gore yaparsin :)

kgokce :) buyur gel bacimmm :))
tık tık tıkkk geldim:)

hey maşallahhhh yok benim annemmmmmmmm alamancı kızııııııı baba getirmiş anası bakmış amaaaa acaip bol saçan biri olarak yetiştirmişler hiç beğenmiyom anamın huyunu:) ona ver parayı tıkkk ıvır zıvır :) biter
ama hakkını verim kadınınnn nevresim ve havlu takıntısı var onlaraaaa yatırırı birikimimni...
anama bakınca çok bilene kirli çıkıyımmmm ben vallaaa:)
helincim bacımmmm anneciğninn ellerinden öperimmm

burası tam bana göreymiş ya
desene baya kirlisin haaa bacım

özlem bacımmm okuyunca helede empati kuruncaaa ne diyom var ya
aman be gökçe harca gönlünce herşey yalan ölüm gerçek....
allahım rahmet eyleye bacım

Banusultan,benimle ayni fikirde olmak zorunda,eger olmazsa nasil sarsilacagimizi cok iyi biliyor aslinda,gecen ay ,bir bucuk haftalik harcanan para,ki elimizin dar oldugu bir aydi,benden cok o stres yapti.hal bolye oldugu halde kardesim diye aciyor ,yok yapamam diyemiyor.eger bu durum devam ederse zaten,ki devam edecege benziyor,cok kotu cirkeflik yapmam lazim.Benim bir kez daha kaldiracak ,yardim edecek gucum yok,kaldiki kendi ihtiyaclarimiz ve sorunlarimiz var. o yuzden once kendimizi dusunmemiz gerektigini cok iyi biliyor.

ozlem ,allah rahmet eylesin.Babacigindan da allah razi olsun,elinden geldigince seni hayata hazirlamaya calismis,hakki odenmez gercekten.
en iyisi benim gibi yapacaksınız evinize gelen misafir ilk kez de gelse çalıştıracaksınız
iste ben bunu yapamiyorum biliyormusun,soyle bir dusundumde neden diye.cunku evlendikten sonra gittigim her yerde resmen hizmetci muameleisi gordum,aslinda yerimde durup hizmet bekleyen birisi olamadim am misafir diye gidilipte bir yerinde oturamamak hem de her seferinde cok fena.normalde bir evin 1 ya da 2 kizi varsa misafire is yaptirmak ayip sayilirdi.artik vin kizi oturup misafirinden hizmet bekliyor maalesef.onun haricinde ben de misafiri cok severim,ama soyle evime gelip kusur aramayan, evimi esyami elestirmeyen insanlar olursa ne ala,yoksa bir dahada glemesinler zaten.
ablamın dr.u riskli gebelik uzmanıydı..
pimpirikliydi ..koca insanlara zararlı ,bebek varken kullanma demişti..
bilemedim :44:
evet su mikrodalaga cok ise yariyorda,zararli oldugunu bir kac aydir ogrendim.Benimki bozulmustu ,yeni aldik,bilseydim hic almazdim yakinda tamamen saf disi birakicam kendisini :)

evet ya kipat okumak enfes bişeyyyyyyyyy bacımmm maşallah örtmenliğide açıkdan halletmişin anasınıfımı olyor
:) ayrıca kipat okuma topici açmıştım önceden ilgilenirsen öyle sadece kipat sohbeti ve seceresini tuttuğumuzzz
bende çok severimdeeee
hobbilerim arasında 1.kk da olmak (kulübe gitmek diyom ben:)
2 kipat okumak
3 yemek yapmak yemek diyom

Banuu bu aralar zaten duygusallık var üzerimde ağlamaktan bi hal oldum çağan ağlama annem ağlama diyo
anammmmmmmmmm oğluşu büyümüşde ağlama annem diyorrr yerim ben o kuzuyu bu resmini ısırasım gelyorrrr inannn...
ne diyeee bu duygusallık reglinmi yakınn
bende bu ay öyle oldum inşallah başka bişeler yokturrr:)
bu arada yoksa görümceni verdinizde onamı ağlıyon allahasen neye ağlıyon bacımmm yaaaa üzme o datlu canunu allahasen

hayrolsun

gökcecim,
bana hindi teyzemden gelmişti köy hindisi.
bütün olduğundan hala bitiremedim parçalara ayırıp buzluğa atmıştım.
zaman zaman çıkarıp kullanıyorum
mesela göğüsten köfte yaptım güzel oldu.

dün de şöyle yaptım:
buzluktan butun birini çkardım eriyince küp küp doğradım
zeytinyağına ve baharata bulayıp buzdolabında beklettim bi gün sonra pişirdim.
inanamadım çok güzel pişti lokum gibi oldu hatta.
marifet 1 gün sosda bekletmede yani.
çünlü hindi normalde zor pişer ayrıyeten köy hindisi daha zor pişer.

afiyet olaaa bacımmmm...
doğru diyon köy hindisi nekadar olsada feci fark eder.... ee sende güzelce yapmışınnn iyi afiyet olaa

gökçeeeeeeee, bak burda kızlar dünür oldu birbirine topağın kızları oğlanları yabancıya gitmesin, sermaye içerde kalsın diye gel biz de dünür olalım senle geçen akşam kız kardeşinle, erkek kardeşinden bahsediyodun. eeeee bende de bekar bi kız bir de erkek evlat var aslanlar gibi gel bizim de sermaye dışarı gitmesin, biz de dünür olalım

hey yarabbimmmmmm bu adamlar şu dolandırıcılık yapmak için harcadıkalrı emeği güzel işlere harcayalar yaa uffff
ne iğrenç bişeyyyy aman dikkat hanımlarrrr
bu yüzden yeniden yeniden okunsun diye alıntı yaptımmm herkes okusun

desene artık kumpirler zinciri kurarsın selincim....

ama dikkat yahuu mikrodalgayı hayattan çıkarmak gerek bir daha canın isteemsin helede bebiş varken göbişindeee:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…