Kirli Çıkılar )))

ablacım senin bu olgunluğuna ve ileri görüşlülüğüne hayranım. 3 tane pırıl pırıl çocuk yetiştirmişsin çok beceriklisin. kısacası çok iyi bir eş ve annesin. bunlar da herkesin yapabildiği şeyler değil. tabi şu bir gerçek ki zeki biri olduğun için akademik olarak elini neye atsan başarılı olurdun ama o zaman da diğer şeyler eksik kalırdı belki ama kısmet böylesi daha hayırlıymış demek senin için. mutlu bir evlilik ve hayırlı sağlıklı evlatlar en büyük hazine bence.

derfat'cım o ne derse desin, sigarayı hayatında bir dönem içmiş insan, tamamen bıraksa bile potansiyel içicidir. tıpkı alkolikler gibi. onlarda da senelerce içmeseler bile her an geri dönme kapasitesi olduğu için onlar da hep alkolik sayılırlarmış. sigaranın tadını bilen insanın, bıraktıktan on sene sonra bile başlama riski hep var. bu benim için de geçerli. ben de 6-7 sene önce bıraktım. ama bazen benim bile elim gider, çok sinirlendiğimde, üzüldüğümde. inşallah eşin de tamamen bırakabilir, kurtulur bu illetten

Son düzenleme:

badecim tabi abdestlisi makbul ama siz abdestli mi oluyorsunuz okurken. şundan merak ediyorum bir de ben kendime felak nas okuyup üflüyorum evden çıkınca ama abdestli olmuyorum maalesef,olur mu olmaz mı dersin bi fetva ver hele

güzel arkadaşım benim.....
senin de, o hazinenin yakutlarını, dizmeye başlamanın vakti gelmiş... :)
anlaşılan, bu gidişle,yakında,sen hazine sandığını açmak,ben de kapatmak için harekete geçicez... :)

badecim tabi abdestlisi makbul ama siz abdestli mi oluyorsunuz okurken. şundan merak ediyorum bir de ben kendime felak nas okuyup üflüyorum evden çıkınca ama abdestli olmuyorum maalesef,olur mu olmaz mı dersin bi fetva ver hele

töbe ne fetvası çarpım tablosuna dönerim
valla belli olmuyo nasıl denk gelirse abdestli,abdestsiz okuyoruz..
bu sureleri ezbere abdestsiz okuyabilirsin canım..kuranı eline alıp okuyamazsın.gusülsüzken okuyamazsın..
ama şöyle bişey var duayı tecvidli ve abdestli okumak sevabını 25 kat arttırıyomuş..

ezbere sureleri ayetleri hayız olmadığın sürece okuyabilirsin abdestsiz kurana el sürmek çok uygun değildir canım ben ramazanda kurandan iş yerimde uzun kollu bişi giyinip saçım açık kuran okuyordum ona bile cevaz vardır....

evacım teşekkür ederim canım çok tatlısın. tabi allahın takdiri böyleymiş deyip oturuyorum şimdi ama biliyor musun, kendimi ev hanımı olarak hiç tam hissetmedim zaten. hep bir tarafım eksik kaldı. ben birşeyler daha yapabilirdim, ama geçmiş ola. hep yarım kaldım. onun için diyorum size, biraz iş kadınısınız, biraz ev kadınısınız ama bunlar birleştiğinde tamsınız, bütünsünüz evlatlarım benim tam olan tek yanım. allah sizlere de en az benimkiler kadar hayırlı, güzel evlatlar nasip etsin inşallah

ahh abla ahh. evde olan çalışmak ister çalışan evimin hanımı olayım der.
devlet memurluğu güya çok rahat bilinir ama öyle değil işte...
hergün 100 tane imza atıyorum. her bir imza bir gün başıma dert olabilir....bazen geceleri bile altına imza attığım evraklar geliyor aklıma.
başımda en az üç tane amir var. keyifleri nasıl isterse öyle muamele ediyorlar.
evde eşin sana gözünün üstünde kaşın var dese 3 gün küser naz yaparsın ama elin herifleri öyle değil.
oğlum 3 yaşında kreş köşelerinde.
hastalandı bir gün babası bir gün ben izin aldım ki biraz toparlansın diye. ama hepsi bu. bu gün yine gönderdim kreşe.
ne evim tam temiz olur, ne rahat rahat misafir ağırlarım, ne rahatça gezebiliyorum.
cumanın gelmesşne bile sevinemiyorum, biliyorum ki 2 gün çabucak geçecek ve ben yine işe gideceğim.
ama param var mı var. başka da bi halt tarafı yok çalışmanın

Son düzenleme:

ya bir de bunlara bir de parasızlık eklenseydi daha mı iyi olur du canım ya

sadece çocukla ilgili kısımlarına diyorum
ama çalışmamış olsak onların ihtiyaçlarına çok rahat yetemeyeceğimiz anlamına gelecek ki bu da istenen bir durum değil

Son düzenleme:

aslında parasız sayılmayız. eşimin iyi bir maaşı var.ve ben çalışıyorum diye eşimin sosyal imkanlarının hiç birini kullanamıyoruz ...artık zaman öyle bir zaman ki biraz da lüx için çalışıyoruz...biraz da kendimizi garanti altına almak için....
bu ay beyimize 100 tl lik oyuncak aldı. ama bugün reklamlarda gördüğü başka bir oyuncak için ağlamaya başladı
çocuklarımız zamane çocukları. bolluk içinde yaşıyorlar. benim sadece bir ayıcığım vardı ama çok mutluydum

Son düzenleme:
eve erken kaçtım valiz hazırlıyorum bir yandan da size bakıyorum

eva abdestsiz elbette okuyabilirsin bu okuduğun sureler zamlı veya değil farketmez sen yeter ki oku
ben de evden çıkarken ayetel kürsi okuyup kapımı öyle kilitlerim hırsızlara karşı (en büyük korkum evime hırsız girmesi :18:)

hatta kuran da abdestsiz okunabilir ama biz alışagelmişiz illa abdest alıp okunmalı diye.

darkcım, evet insan hep kendinde olmayanı istiyor da elindekini görmüyor farkındayım. şimdi sen işten çıksan, evde otursan, ilk hafta çok mutlu olursun, ilk ay da öyle. ama zaman geçtikçe inan evde oturmak da yorar insanı. çevrenin genel algısı, ev kadını çok rahat, ne iş yapıyor ki şeklinde. evet yoruluyosun, yıpranıyosun. hem de çok. ama burdaki fark çalışan bunun karşılığını bi şekilde alıyor. ve yaşlılığı da garanti altında oluyor. ekonomik özgürlük bir kadın için çooook önemli. ben hep söylerim, kocam bugün kapının önüne koysa beni, hiçbir şeyim yok. geçen yıllarım havaya savrulur gider. elime hiçbir şey kalmaz. evet sizin işiniz de zor, kabul ediyorum. ama güvencede olmanın verdiği huzur da tarifsiz olmalı

Abdestsiz Kur’an okunur mu?

Cevap:
Evet, abdestsiz Kur’an-ı Kerim okunur. Hatta bir insan cünüp olduğu zaman ve bir kadın ay halinde iken de Kur’andan bazı ayetleri okuyabilir. Ancak bunun üç şartı vardır:
1. Okuduğu ayetler dua ve zikir ayetleri olmalıdır.
2. Ezber okumalıdır.
3. Kur’an-ı Kerimi eline alarak okumamalıdır.
Bu üç şarta uygun olarak ezberindeki “Besmele, Fatiha, ihlâs ve muavvizzateyn ve dua ayetlerini” dua ve zikir niyeti ile okuyabilir.

ben atanırsam tirlyonluk eserler üzerime zimmetlenecek
yok mu diim şimdi
canım sende var da yokluğun sonuçlarını bilmiyorsun
allah da göstermesin
inan bana böylesi çok daha iyi
aslolan insanın ana baba koca evlat kimsenin eline bakmadan ayakta kalabilmesi
o zaman her şey halledilir

suny ablacığım, gördüğün gibi herkesin bir sıkıntısı var...
kimse halinden memnun değil....
o nedenle hiç üzme tatlı canını...
biz ne yaparsak yapalım,bizim için yazılmış bir kader var ve onu yaşıyoruz....
çok zorlamanın,neden,niçinin, çok da önemi yok,böyle düşün....
herkesin şartları,bakış açısı farklı...
ben sevdiğim işi yapıyorum,ve evde olmayı düşünemiyorum bile....
dark devlette çalıştığı için,işini sevse bile,amirlerle,monoton çalışmak yorar insanı,o da haklı yani...
bana deseler ki,şu an kazandığının on katını vericez sana,bırak işini...
kabul etmem,o derece yani... :))

Rabbim sağlık,huzur versin de,gerisi biraz da bizim elimizde....
istediğinizi yapın,istediğiniz gibi yaşayın,(helal dairesi çerçevesinde tabiki :) )hiçbir şeyi ertelemeyin,hiç kimse üzemesin sizi,insanlar için değil,kendiniz için yaşayın,eşiniz,çoluğunuz,çocuğunuz,sevdikleriniz için,mutluluk sebebi olun,insanlara iyilik yapın ve onların gözlerindeki o ışıltıyla mutlu olun,huzur verin,huzur verin,huzur verin..............
bol bol çocuk yapın......onları düzgün yetiştirip,onları da,diğer insanlar için, huzur vesilesi kılın.....
dünya ve cennet hazineleriniz olsun....
kolay mı,asla,ama önemli olan da, zoru başarmak değil mi!
hekimoğlu ismail in dediğim gibi; "dünyadaki bir daireye 100.000 tl. veriyoruz ama, cennetteki köşkü, 1 tl. ye satın almaya kalkıyoruz."
olur mu, olmazzzzzzzz...
dellendim gene..... :))
beni bu bahar havaları mahvetti......... :)))

valla çalışmak gerçekten çok zor
bu dediklerine harfi harfine katılıyorum
benim 1 üstüm var 10 adama bedel
dengesizin teki
nerde ne yapıcağı belli olmaz
insan içinde azarlar defalarca konuştum
dinlemio yine yapıo yine yapıo
eskiden eve gider eşim gelmeden ağlardım şimdi piştim herhalde
salak saçma konuşur
her zaman yaptığını yap dediğini yaparsın nie böle yaptın der günü gelir
siz demiştiniz dersin ne zaman dedim der bunamış
çocuğum yok ama ilersini düşünüp çalışıyorum
evde otursam diyorum ne yapcam diyorum devam ediyorum
Rabbim bunuda aratmasın
iş kapılarımızı kapatmasın
her sabah kalktığımda giyinirken dualar ediyorum
sabrediyorum Allah mükafatını verir diyip geçiyorum

Son düzenleme:

işte diyorum ya ablacım, kendimizi güvence altına almak için çalışıyoruz diye,
yoksa kendi adıma konuşuyorum evde olsam daha sosyal yaşarım.
bide tamamen çalışmamak değilde hanım fıtratına uygun olan işlerde çalışma taraftarıyım.
keşke devlet buna el atsa.
mesela 8-5 değilde 8-12 arası çalışsam....
çocuğumu 3 aylıkken bırakıp işe gitmek zorunda olmasamm...
bi ara bunlarla ilgili çalışma yapıyorlardı ama hala tık yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…