ya bir de bunlara bir de parasızlık eklenseydi daha mı iyi olur du canım ya
sadece çocukla ilgili kısımlarınadiyorum
ama çalışmamış olsak onların ihtiyaçlarına çok rahat yetemeyeceğimiz anlamına gelecek ki bu da istenen bir durum değil
suny ablacığım, gördüğün gibi herkesin bir sıkıntısı var...
kimse halinden memnun değil....
o nedenle hiç üzme tatlı canını...
biz ne yaparsak yapalım,bizim için yazılmış bir kader var ve onu yaşıyoruz....
çok zorlamanın,neden,niçinin, çok da önemi yok,böyle düşün....
herkesin şartları,bakış açısı farklı...
ben sevdiğim işi yapıyorum,ve evde olmayı düşünemiyorum bile....
dark devlette çalıştığı için,işini sevse bile,amirlerle,monoton çalışmak yorar insanı,o da haklı yani...
bana deseler ki,şu an kazandığının on katını vericez sana,bırak işini...
kabul etmem,o derece yani... :))
Rabbim sağlık,huzur versin de,gerisi biraz da bizim elimizde....
istediğinizi yapın,istediğiniz gibi yaşayın,(helal dairesi çerçevesinde tabiki :) )hiçbir şeyi ertelemeyin,hiç kimse üzemesin sizi,insanlar için değil,kendiniz için yaşayın,eşiniz,çoluğunuz,çocuğunuz,sevdikleriniz için,mutluluk sebebi olun,insanlara iyilik yapın ve onların gözlerindeki o ışıltıyla mutlu olun,huzur verin,huzur verin,huzur verin..............
bol bol çocuk yapın......onları düzgün yetiştirip,onları da,diğer insanlar için, huzur vesilesi kılın.....
dünya ve cennet hazineleriniz olsun....
kolay mı,asla,ama önemli olan da, zoru başarmak değil mi!
hekimoğlu ismail in dediğim gibi; "dünyadaki bir daireye 100.000 tl. veriyoruz ama, cennetteki köşkü, 1 tl. ye satın almaya kalkıyoruz."
olur mu, olmazzzzzzzz...
dellendim gene..... :))
beni bu bahar havaları mahvetti......... :)))
aslında parasız sayılmayız. eşimin iyi bir maaşı var.ve ben çalışıyorum diye eşimin sosyal imkanlarının hiç birini kullanamıyoruz ...artık zaman öyle bir zaman ki biraz da lüx için çalışıyoruz...biraz da kendimizi garanti altına almak için....
bu ay beyimize 100 tl lik oyuncak aldı. ama bugün reklamlarda gördüğü başka bir oyuncak için ağlamaya başladı
çocuklarımız zamane çocukları. bolluk içinde yaşıyorlar. benim sadece bir ayıcığım vardı ama çok mutluydum
mesaj yazacaktım boşver ben sana bi ara anlatırım uygulamalı göstergeli
bana oyuncak ayını mı getirecen kız yoksa
he işi bırakıp da onunla mutlu ol diye
ondan sona görecem ben seni
canım çalışmak zor tabı evde olmanında cok keyıflı bır tarafı yok emın ol ozamanda sıkılırsın...ahh abla ahh. evde olan çalışmak ister çalışan evimin hanımı olayım der.
devlet memurluğu güya çok rahat bilinir ama öyle değil işte...
hergün 100 tane imza atıyorum. her bir imza bir gün başıma dert olabilir....bazen geceleri bile altına imza attığım evraklar geliyor aklıma.
başımda en az üç tane amir var. keyifleri nasıl isterse öyle muamele ediyorlar.
evde eşin sana gözünün üstünde kaşın var dese 3 gün küser naz yaparsın ama elin herifleri öyle değil.
oğlum 3 yaşında kreş köşelerinde.
hastalandı bir gün babası bir gün ben izin aldım ki biraz toparlansın diye. ama hepsi bu. bu gün yine gönderdim kreşe.
ne evim tam temiz olur, ne rahat rahat misafir ağırlarım, ne rahatça gezebiliyorum.
cumanın gelmesşne bile sevinemiyorum, biliyorum ki 2 gün çabucak geçecek ve ben yine işe gideceğim.
ama param var mı var. başka da bi halt tarafı yok çalışmanın
işte diyorum ya ablacım, kendimizi güvence altına almak için çalışıyoruz diye,
yoksa kendi adıma konuşuyorum evde olsam daha sosyal yaşarım.
bide tamamen çalışmamak değilde hanım fıtratına uygun olan işlerde çalışma taraftarıyım.
keşke devlet buna el atsa.
mesela 8-5 değilde 8-12 arası çalışsam....
çocuğumu 3 aylıkken bırakıp işe gitmek zorunda olmasamm...
bi ara bunlarla ilgili çalışma yapıyorlardı ama hala tık yok
ben atanırsam tirlyonluk eserler üzerime zimmetlenecek
yok mu diim şimdi
canım sende var da yokluğun sonuçlarını bilmiyorsun
allah da göstermesin
inan bana böylesi çok daha iyi
aslolan insanın ana baba koca evlat kimsenin eline bakmadan ayakta kalabilmesi
o zaman her şey halledilir
suny ablacığım, gördüğün gibi herkesin bir sıkıntısı var...
kimse halinden memnun değil....
o nedenle hiç üzme tatlı canını...
biz ne yaparsak yapalım,bizim için yazılmış bir kader var ve onu yaşıyoruz....
çok zorlamanın,neden,niçinin, çok da önemi yok,böyle düşün....
herkesin şartları,bakış açısı farklı...
ben sevdiğim işi yapıyorum,ve evde olmayı düşünemiyorum bile....
dark devlette çalıştığı için,işini sevse bile,amirlerle,monoton çalışmak yorar insanı,o da haklı yani...
bana deseler ki,şu an kazandığının on katını vericez sana,bırak işini...
kabul etmem,o derece yani... :))
Rabbim sağlık,huzur versin de,gerisi biraz da bizim elimizde....
istediğinizi yapın,istediğiniz gibi yaşayın,(helal dairesi çerçevesinde tabiki :) )hiçbir şeyi ertelemeyin,hiç kimse üzemesin sizi,insanlar için değil,kendiniz için yaşayın,eşiniz,çoluğunuz,çocuğunuz,sevdikleriniz için,mutluluk sebebi olun,insanlara iyilik yapın ve onların gözlerindeki o ışıltıyla mutlu olun,huzur verin,huzur verin,huzur verin..............
bol bol çocuk yapın......onları düzgün yetiştirip,onları da,diğer insanlar için, huzur vesilesi kılın.....
dünya ve cennet hazineleriniz olsun....
kolay mı,asla,ama önemli olan da, zoru başarmak değil mi!
hekimoğlu ismail in dediğim gibi; "dünyadaki bir daireye 100.000 tl. veriyoruz ama, cennetteki köşkü, 1 tl. ye satın almaya kalkıyoruz."
olur mu, olmazzzzzzzz...
dellendim gene..... :))
beni bu bahar havaları mahvetti......... :)))
eğer ilk çocuğum gibi 3 aylıkken bırakıp işe gideceksem, bir çocuğun daha vebaline girmek istemem.
oğlum 3 ay 20 günlüktü işe gittiğimde. öğlene kadar tuvallette ağladım. sonra dayanamadım kimseye brşey demeden kaçtım ordan, kuzumun yanına geldim. süt kokusunu kokladım
kız işi filan bırakacağım yok. yani şimdilik öyle birşeye cesaret edemem.
sadece derdimi döktüm. :2:
ama bir an önce bir kuzum daha olsada 2 yıl ücretsiz izin+ 6 ay doğum izni 2,5 yıl keyfini sürmek istiyorum evimin.
tabii allah kısmet ederse.
folik asite başlamış olsam iyiydi
geç kalmış sayılmazsın canım... :)
iş konusunda, sana katıldığımı,seni haklı bulduğumu belirttim zaten....
yani sen şimdi özelde,kendi işini yapıyor olsan,çocuğunu istediğinde yanına alabilsen,istediğinde yanına gidebilsen,çalışma saatlerini kendin ayarlasan,ütopya bu ya, çocuğun senden yalnızca uyurken ayrı kalsa vs. vs.
çalışmak da,çocuk da senin için zor olmazdı...
kendi şartlarında,öyle düşünmekte,sonuna kadar haklısın...
aynı fikirdeyim...
inşallah, şartlarımızı kendimiz belirleyecek imkanlara kavuşuruz hepimiz ve hayallerimizi gerçekleştiririz,ne diyeyim... :)
hazır salça kullanıyorsan ÖNCÜ yü tek geçerim. ne küf olur ne bişey.dün akşam gözüme günlerdir batan buzdolabımın içini sildim
raflarını cifledim yıkadım
içine her ne kadar birşey sermeyin de deseler kağıt havlu koydum
çok batıyor çünkü böyle daha temiz oluyor.
birde salçam çok küf tutuyor
geçen yemeğe koyucam yarısından azdı gerçi ama bir baktım küf içinde attım direkt
biber salçam vardı kavanozda onu kydum
sonra araştırdım
salça küf tutmasın diye önce tuz ve sıvı yağ ile kavrulup sonra kavanoza konuyormuş
yeni aldığım salçayıda böyle yapıp kavanoza koydum
bakalım inşallah bu da öyle ziyan olmaz
hazır salça kullanıyorsan ÖNCÜ yü tek geçerim. ne küf olur ne bişey.
tadı da ev salçasına en yakın olanıdır
meyracım kendi iişin olsa cocugunu yanında götürürsun demişsinya dün ben oğlanı göndermedım krese işe de yeni başladım bı yandan tlf bı yandan cocuk bıyandan yetişicek ürün aksama kadar perişan oldum bazen o bile çözüm değil maleseff
en iyisi bayanlara gun içinde 3 -4 saat calışma olsun :))
uykusuz her gece...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?