Kirli Çıkılar )))

kızlar döndük bugün akşamüstü çooook güzel geçti, kalabalık olduk baya. kızımın kayınvalidesi, görümcesi ve eşi, ben, eşim, annem, büyük kızım ve oğlum şahane bir gün geçirdim. kızım çok mutlu oldu. canımın içi ne güzel hazırlanmış. bekarken ancak patates kızartan, yumurta pişiren kızım hünkar beğendi yapmış misafirlerine. değişik mezeler yapmış. çok mutlu oldum, gurur duydum bebişimle. o da hediyelerini çok beğendi. kaldık orda akşam. sabah yine çok güzel bir kahvaltı hazırladı bize, kahveler yaptı akşamüstü döndük eve. önümüzdeki haftasonu büyük kızımın doğum günü. o akşam da inşallah bizde toplanırız. şimdiden neler yapayım diye düşünmeye başladım bile

bıdıkcım aynı konudan ben de dertliyim
mesela bizi geçen ay 675 tl tuttu mutfak
içinde pazar alışverişi,kasap,balık,market,deterjan,tuvalet kağıdı vs
ama bu ay şöle bi baktım 750 tl falan gelcek gibi
biz hiç kısmıyoruz,ama çok abur cubur tarzı da yapmıyoruz
gerçekten mutfak masrafı az olanlara imreniyorum
bi de bizim ailelerimizden bişe gelmiyo
zaten doğudayız,sen daha ii bilirsin
meyve ,sebze daha pahalı
napsak ki bıdıkçım
acep biraz tatlıya,kuruyemişe düşkünüz onu mu azaltsak ki

Iyi akşamlar canlar... Su saat oldu yeni oturdum yawww... Kahvaltıdan sonra kvye geçtik sarma sardik... sina ewe geldik kiska maydonoz ve nane ektim balkonuma..tvmiz geldi kurdular... Otekinide biz salona aldık... Bütün gün temizlikle ve eşyaları yerlestirmekle geçti ilkenin bir tek perdesi kaldi takilacak onuda halledelim foto aticam fikir verirsizsiniz banada sticker felan için... Eee herkesler gezmeden donmedimi daha....

cnm kolay gelsin
bizim kirli çıkılar gezmeden gelemediler mi ne
kimsecikler yok
biz de ektik balkonda şimdi mis gibi nane,roka,maydanoz var

Aaaa nekadar surede ciktilar senin yeşillikler.. bende heveslendim de ondan denedim bakalim... Eskiden bahcemiz vardi domates salatalık fasulye annem herşeyi yetistirirdi ne güzel tatları olurdu walla bakalim bunlar ne alem olcaklar.... Saol cnm ...

bugün pek kimsecikler yokmuş:)
bizde yoktuk:) tekirdağa kayınvalidemlere gittik kalabalıktık bzde güzel geçti kalabalık olunca yenen yemek bile lezzetli oluyo:)
hava o kadar güzeldiki bu baharı çok seviorum ben ya:) içim neşe doluyo gözlerim daha bi parlak bakıyo
kışın o ölü ruhu yok oluyo bahar karşısında:))))))))

bıdıkcım benim mutfak masrafım içinde
marketten alınan herşey(tuvalet kağıdı deterjan gıda et tavuk balık)
pazar alışverişi
artı pazardan başka şeyler alsam örnek(minik sos tavası terlik ıvır zıvır onalrıda yazıorum:))

bi kere aylık alışverişimin vazgeçilmez unsurları var evin temel taşları(yağ,salça,şeker,çay,pirinç,bulgur,deterjan,yumuşatıcı,çamaşır suyu)
bunlardan vazgeçilemez ve temel taşlar dedğim şeyleri stoklarım:)
pasta malzemeside stoklarım(kabartma tozu,vanilin,kakao,kremşanti,kedi dili,petibör vs...)

marketten bilmediğim abidik gubidik şeyler almam örnek (ananas suyu,keçi yogurdu, on çeşit bitki çayı , salata sosları , bin çeşit temizlik malzemesi.)
lüksüm :cips alırım ama her zman diil arada sırada kola gazoz asitli içecek evime sokmam soda alırım meyveli olanı alırım ve çeşitli alırım(limon vişne mandalina)
salam sosis almam sucuğunda en kalitelisini alırım
dondurulmuş patates,bezelye,doğranmış soğan,lahmacun,pizza almam amaaaa milföy ve mantı alırım
dondurulmuş köftede almam evde kendim yaparım içinde ne oldugunu bilmiorum çünkü
zeytini az alırım çeşit çeşit alırım sofrada 3 çelşit olur hepsinden yarım kilo alsam zaten bana 3-4 ay gidio:)
reçeli az alırım onuda çeşit çeşit alırım:) bimde en miniği 2.250 gibi bişey 4 çeşit alıorum oda bana 3 ay gidio:) evde sadece hafta sonu kahvaltı yapıoruz çünkü
amaaaa bu sene reçel işine girişcem:)))

doğranmış domates,konserve mantar vs almam:) domatesi pazardan alıp doğramayı tercih ederim mantarıda her pazar alırım zaten:)hazır konserve ürün almam
peynirde hep aynı marka alıorum(sütaş süzme peynir:)))
markası önemli olmayan şeyler benim için(tuvalet kagıdı,havlu kağıt,yumuşatıcı,el sabunu,bulaşık süngeri,bulaşık teli) bu ürünleri benim için fiyatının ucuz olması ve kokusu yeterli

asla ödün vermicem şeyler(et ürünleri,diş macunu,bal,süt ürünleri,ped):))))

2600 tl harcamışız bu ay.
285 tl sini mutfak tutuyor.

mutfak da pek bişey tutmamış ama biz naptık bu ayy

neyse bu ayın birikimi 1600 tl..
Allah bereket versin.

benimde mutfak harcamam o aralar tutar hep:) sadece evlindeiğimiz ilk 3 ay 500 dü sonradan düştü:)))
özellikle kurbandan sonra hızlı bi düşüş oldu:) ama bitmek üzere :)))))) vede stoklarım süper işe yarıyo:))

hanımlar, farmasi nasılsınız?
beni hatırlayan çıkacak mı bakalım :)

ben hatırladım.
çalışıyorsun.
hatta böyle muhasebe gibi tam değil de böyle müşterilerin filan oluyo aylık gelirin belli değildi filan iş başı para mı ne alıyodun.

bugün herkes kayınvalidesine gitmiş anlaşılan

ben de kv ye giderken ekmek yapıp götürdüm çok beğendiler.
benim kv de döktürmüş.

bol sucuklu kuru fasülye
pilav
patatesli sigara böreği
altı yufkalı sucuklu kek
pırasalı börek
ve kremalı rulo pasta

:) sevindim hatırladığına
tercüme ve danışmanlık hizmeti veriyorum canım akademik çalımalara editörlük yapıyorum vs. evet işe göre ücretlendiyorum
son 4 ayda 3. yurtdışı seyahatim olacak sürekli bi yerlerdeyim, türkiyedeyken de çok yoğunum giremiyordum bugün bi geleyim bakayım dedim ne yapıyorsunuz.

ben evdeydim
annemler akşam yemeğe geldiler
bende de şehirye çorba
taze fasulye (dondurucudan çıkardım)
bulgur pilavı
nohut( annem getirmiş)
salata ve yoğurt vardı
sonra da çayın yanında urfadan getirdiğim künefeyi ikram ettim.
yemek yapmıyor diyenler için yazdım

hayrolsun farmasicim neye delalet acep
hayırlısı olsun dicez arkadaşlar ne dicez başka
bu arada ben yazamıyorum
topağın bilgisayarcıları bi el atsın bana
klavye çalışmak için laptopa klavye takmıştım,klavyeyi çıkarınca pcdeki bazı tuşlar rakam olarak çıkıyor
o n e m gibi harfler sayı oluyor 2 4 7 gibi
pc açtım kapattım sistem geri yükleme yaptım napsam düzelmedi
neden olur nasıl geçer bi çare
ekran klavyesi çok zor oluyor

Günaydın herkese.... Mutlu,huzurlu,bol kazançlı bir haafta olsun insllah... Ben bugunlukte market ve gidebilirsem bi pazar yapmayı dusuniyorum bakalimm kısmet....

buyur canım
http://forum.donanimhaber.com/m_25088853/tm.htm

günaydın kızlar

seyyahcım ben sana çok bişi demedim ama içime sinmemişti benim zaten söyleyeyim
buradan gördüğüm kadarıyla tanıyorum seni elbette ama
sen öyle hakim kaprisine avukat vıdısına pek gelemezdin bence
kalemlerin çoğunun içi de karışıktır
bir de Bodrum çok yoğunmuş
kpss ye falan çalışman da çok zor olurdu

mutfak masrafı demiş bıdık
ben sadece hafta sonu gidiyorum
eşim de evde yemek yapmıyor
amma velakin hafta sonu deterjan ve peynir çeşitleri ile tuvalet kağıdı ve havlu kağıt aldım
100 civarı tuttu
sadece 4 çeşit peynir ekstra olabilir düşünürsen
ama ben artık alım gücünün düştüğü kanısındayım
o yüzden de bitmiyor masrafımız
az bir şey bile yekün tutuyor

canım ya benim de sinmemişti zaten de
bak allah da küçümsedin al sana dedi gibime geliyor
sadece bodrum kısmı içime fazlasıyla sinmişti
yoğunluk falan dert değil çalışırım be
hele ilginç olaylar olursa hiç sıkılmazdım
amma velakin o dediklerin bana gelmezdi
ömür boyu yapamazdım elbet o işi ben
geçici olduğunu düşününce de kulağımı tıkar zaten kimseyle de muhatap olmazdım
darkım var benim orda
onunla çay içer baklava yirdik
seramik yapar geçerdim

ama dediğin gibi 18 yaşında liseli çocukların başvurduğu çoğunlukla da girebildiği yer
ben nasıl yapardım orda onlarla ne paylaşırdım
işimi yapar bodrum keyfine bakardım başka türlü çekilmezdi
kısmet işte

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…