Kirli Çıkılar )))

sen şimdi 58-59a şişko diyerek bana hakaret mi ediyosun
sor bakalım darka ben nasılım

evet seyyahım kilolu diyorum çünkü ben çok zayıftım 34-36 beden hatta bazen çocuk reyonundan giyinen birisi olarak şu anda 40 bedenim ,göbeğim var bildiğin yürüyen balina oldum.Hep spora başlıycam az yiycem diyorum ama boğazıma dur diyemiyorum..
Sen kaç kilosun seyyahım ha bu arada boyumda 1.55 kısayım yani

akıllıbıdıkcım,
mutfağımda sağlıklı ve organik şeyler tercih etmeye çalışıyorum.
aylık masrafım ortalama 300 civarıdır ama köyden yoğun şeyler geldiğinde bu azalırken yaz dönemi kışlık hazırlarken artabiliyor.

genelde sütü vakıftan alır arada da kapıdan alırım. kaynatır yoğurdumu hep kendim mayalarım.
kasap yeni yeni başlayacak.
ona da aylık 30-40 gider belki de daha az.
aslında eti menümde sık kullanırım ama sanırım 2 kişi olduğumuzdan az gider.
geçen ay itibariyle ayçiçek yağını sadece kızartmalarda kullanmaya başladım.
zeytin yağı, tereyağ ve iç yağa geçtim.
şeker sanırım bi 2 ay gidiyor.
reçel hiç yemeyiz. o yüzden yapmam.
3-4 aya bir 10 kg lık un alırız. ekmek makinesinden sonra artabilir mühim değil.
2 aya bir genelde 2.5 kg lık pirinç alırım.
işte ara ara pasta börek malzemleri baharat filan alınır.
ayda bir koli yumurta tüketilir.
2 haftaya bir pazara gider 10-15 tl arası harcarım.
ama şu sıralar hiç meyve tüketmiyoruz.
bunda erken uyumamızın ve şu sıralar meyve çeşitinin aşırı azalmış olması da etken.

ince kalın bulgur, nohut, fasülye, mercimek, un tarhanası, normal tarhana, çömlek peyniri bunlar genellikle köyden ya da annemden gelir.

ben 165e 92yim
var sen hesabeyle artık
hala da 58e şişko de

bıdıkçım ben evime ne nereden geliyor ne kadar harcıyorum aylık haftalık yazarsam
eşim bana aylık mutfak parasını vermez galiba dermişim

bıdıkçım
ben mutfak paramı şu şekilde harcıyorum

marketten ne alırsam bu para ile ödeniyor

marketten genel olarak aldıklarım

poşet çay, şeker , tavuk eti , peynir çeşitleri , zeytin , tuvalet kağıdı ,peçete, ıslak mendil , ped , yağ ,un pirinç , mercimek ,deterjanlar, yumuşatıcı vs
ve de kasaptan aldıklarım ona da haftalık 20-30 tl yeter

bana haftalık kayınvalideden gelenler 5 lt lik süt, balık , 1 koli yumurta , sebze meyve hergün ekmeğim arada kasap ürünleri

yıl boyunca kayınvalideden gelenler bakliyatlarım (nohut fasulye) tarhana ,çay, kaz, hindi ,kışa hazırlık yaparken hemen hemen bütün sebzelerim (vişne , bezelye, fasulye, patlıcan, kırmızı biber ,domates vs)
ben kış boyunca 5-6 kere manava gitmişimdir
yazın da aman aman pazara çıktığım söylenemez ben kayınvalidenin getirdiklerinin dışında eksik gördüklerimi alırım olur biter.
eşim çerez tatlı meyve suyu çikolata alışverişlerini yapar
arada manava uğrar meyve vs alır

Son düzenleme:

Aslında bayaa yazmıştım ama bilgisayar otomatik yeniden başlatınca kendini, gönderemeden silindi.
Özet geçeyim biz genel ihtiyaçları ayda 1 kez marketten alırız.
Eksik çıktıkça eşim uğrar getirir.
Sütü açık alıp yoğurdumu kendim yaparım, tereyağı da aynı kişiden alırız, komşum.
Reçel, tarhana, kuru, konserve bahçemden yazdan hazırlarım.
Hepsi kendi ürünüm. Bahçe ekiyorum, domates sosu konserve, kuru biber yaparım.
Bakliyatı bu kış marketten hiç almadık, arada şehriye ve makarna dışında.
Eşim topluca yazdan Gimat'tan almış, bakliyat, toz şeker, ...
Makarnayı yani erişteyi kayın validemle kestik.
Tarhanayı geçen yaz denedim süper oldu, bundan sonra hep yaparım.
Menemen, halep (içi oyulmuş kurutulmuş patlıcan), ve diğerleri...
Marketten bittikçe deterjan, sebze meyve, kahvaltılık, milföy-yufka,
bebek bezi-ıslak mendil, bisküvi- bebe bisküvisi, ... gibi şeyler alırız.
Hamur işi de fırsat buldukça yaparım kendim...
Ne bileyim aklıma gelenler bunlar....

sen şimdi 58-59a şişko diyerek bana hakaret mi ediyosun
sor bakalım darka ben nasılım

valla nasıl anlatsam bilemedim
ben şimdi seyyahın yanına gidiyodum bi baktım yukardan bişey yuvarlana yuvarlana geliyor , meğer o bizim seyyahmış ya laa
aslında şişko değil balık etli ama kendi deyimiyle şişşko diyeyim hadi.... amaa kanı çoğ tatlı, aynı ekrandaki enerjiyi yanından da alabiliyosunuz.
ha buarada el birliğiyle şu kıza bi el atalım da uyku kuyusundan çıkartalım. apartmandaki teyzelere biraz daha takılırsa
bizden zayıflamaya çalışan kimler vardı:26:

Son düzenleme:

bahçe mi dedin canım? :)
benim hayalimdeki yaşam şekli...
müstakil, bahçeli bir ev.... :)
ama istanbul da, şehrin göbeğine yerleşmiş,bir de çalışıyorken, bu nasıl mümkün olacak bilemiyorum...
sanırım hep hayal olarak kalacak....:2:

Kayınvalideye bak kayın valideye....
Maaşallah!
Anamdan görmedim öyle hayrı ben...
Bu arada kayınvaliden nerede yaşıyor, bunları kendi mi üretiyor?
Benim kayın validem köyde, kazı, hindisi, tavuğu var...
İneği falan da vardı bir kaç yıl önce sattı,
Ekmek yapardı artık yapmıyor.
Şimdi ben köye gittiğimde bile öyle tavuklar, kazlar kesilmez, ayda yılda bir...
Eskiden süt verirdi haftada 5 kg.
İlkbahar gelmeyince yumurta da yok.
Köyde tavukları köpekler kaptığı için de öyle verim yok!
İlkbaharda yumurtlamada verim artıyormuş, ondan dolayı var.
Bir de Allah razı olsun kayınvalidemi çok severim.
Kırmaz, incitmez, eleştirmez, sever, ...
Ama biraz cimri galiba... Kızkardeşimden duyuyorum kışlık tüm hazırlığını kayınvalidesi yapıyor.
Sizler de söylüyorsunuz...
Benim kayınvalidem öyle hiç birşey vermez. 5kg lik bidonlara biçok salça yapar 1 kavanozu nasip olmaz.
Kızkardeşim hiç hazır salça almadığını söylediğinde çok şaşırdım!
Geçen yaz benim komşum bana 1 koca kasa domates verdi, ben bahçeden topladıklarımla salça yaptım.
Aynı komşum bana 2 kg kadar da salça verdi.
Kayınvalidemin yanında bahsettik; bu yemek komşunun salçasıyla yapıldı diye konu geçti.
Kv alındı galiba, ertesi hafta bana 2 kavanoz salça yolladı
El veriyor kendi vermiyor.
Kendince haklı sebepleri olabilir, biz de bahçe ekiyoruz, kör mü kendileri yapsınlar diyordur.
Kaz hindi tavuğa gelince, ben de duyuyorum her hafta kesip yiyoruz diyenleri de bana tuhaf geliyor...
Kızına söyledim; ne yumurta var, ne tavuk, diye, o da annesini savunuyor...
Amaaan gözüm yok, biraz şaşırıyorum o kadar, Allah sağlık versin başka birşey istemem...

ya kızlar bizm çok fena bir özelliğimiz var o da burda gidecek kimsemiz olmadığından kaynaklanıyor heralde.
hemen hemen her hafta sonu deniz kenarına iner, kahvaltı yaparız. e buda benzin+kahvaltı+eksta her hafta 70-80 sırf öyle gider.ayda 300-350 hafta sonu gezmesine harcıyoruz
bide mutfağımdan da hiç kısmam. herşeyin organiğini almaya çalışırım. yani mutfak masrafını hesaplayamam öyle her ay şukadar fix diyemem yani
10 tanesi 9 liradan kışın köy yumurtası aldığım oldu. o derce hastalıklıyım (
hem fakir hem savurganız

Son düzenleme:

Herkes kendinde olmayanı hayal ediyor.
Ben de bu bahçeden kurtulup şöyle şehrin göbeğine yerleşmek istiyorum!
Bıktım yaaa!
Bir de bu yıl bahçe alanı arttı, nasıl ekeceğim, nasıl başedeceğim bilmiyorum.
Eşim de kümes yapacakmış!
Bu yıl başım çok kalabalık önümdeki 4 ay boyunca okul ve sınavlarım var. Staj cabası!
Yazın kpss sınavı var, evimize kombi ve petek döşenecek!
Yazın bir de oğlumun sünnet düğünü var!
Belki bir de iç yalıtım döşenecek!
Öyle yoğunum öyle yoğunum ki, bahçeyi hangi ara yetiştirecem bilmiyorum.
Kışın yemesi de öyle güzel oluyordu ki...

darksea urfa çıkarmasından sonra ben zayıflamaya çalışanlar arasına girmiş bulunmaktayım
ama az önce dayanamadım iki halleyi birden indirdim

sırayla gelelim seni ziyarete böylece sen de h sonları kahvaltı masrafı yapmamış olursun kendimi değil seni düşündüğüm için söylüyorum

ben de kayınvalidemi öldüreyim ama hakkını yemeyeyim.
3kilo salça 5 kilo turşu, 1,5 kilo pekmez 2 kilo kadar erişte kurutulmuş dolmalık biber, 3 tane balkabağı küçük bir kavanoz karadut reçeli, tarhana verdi.
sağolsun allah razı olsun...

ahhh ahh,ağzım açık okuyorum resmen... :))
bıltım,şehir ,apartman hayatından! :)))
nedesin ki sen canım,bahçe yapabiliyorsun...
ayrıca, bahçe dediysem, ben uğraşmıycam,eşim ya da yardımcım ekecek,dikecek,ben toplayacam,içinde oturup kahvaltı yapıcam,ailemle, arkadaşlarımla,bakıp bakıp,huzur duycam,büyümelerini izliycem,onları sevicem, falan.... :))
çok şey mi istiyorum? :)

gel canım gel. allah ne verdiyse yeriz. ben masraftan sen kilolardan kurtulursun

Ben de bu kış kilo aldım; 63 olmuşum.
59dan fazla olmadım gebelikler dışında hiç!
Ama önemsemiyorum, bedenim hala 38-40
Boyum170, o yüzden kötü durmuyor.
65 üzeri çıkarsam o zaman düşünürüm.
Yazın bahçeyle uğraşırken veriyorum zaten!

Bir de market masraflarını ben toplu hesaplıyorum, e deterjanı falan ayrı almadığımız göre, hepsini birden aldığımıza göre, deterjan, bebek bezi ııvır zıvırı mutfak masrafı içerisinde hesaplarım! Ayda 250 markete bir kerede veriliyor+ haftada eksildikçe alınıyor50+ her hafta için de 50+50+50 olsa!= 450 market masrafı ortalama!
2 çocukla yine iyi geçiniyoruz. Bizim üstkattaki fakirlere(!) ne demeli?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…