Kirli Çıkılar )))

evet doğru diyorsun ya dolar düşücekmiş diyorlar ama ne bileyim ya altına yatırmayı düşünüyorum bende .. gram altın bazında almayı düşünüyorum yoksa çeyrek flnmı alsam öff yaa bende bu karamsarlık varken bişşi alamam sanırım

kızlar bir yerden 750 lira param gelecek. daha doğrusu geldi de benim almam için gidip form doldurmam gerek. ama gidemedim bir türlü 1 aydır falan. neyse bu hafta halledicem o işi de parayı nasıl değerlendirsem. ben pek anlamam bu işlerden. döviz mi altın mı vadeli mi

Merhaba kızlar...
hani çok beğendiğim bi kooperatif vardı ya..
onun kaporasını dün verdik..
boş yani daha oturma açısından çıkmamış hissede 65 bine anlaştık. eğer hatırlarlasınız 3-4 ay önce 60 bindi. burası hemen yükseliyor.
hiç hissesini satan yokmuş ama emlakçı tanıdık, bi arkadaşlarını razı etmişler.. gerçekten de yoktu ben araştırmıştım.
yanlız bizim 55 binimiz vardı. 10 bin boş-rç aldık. sağolsun annem, emek emek biriktirdiği altınlarını verecek siz alın evde duracağına değerlensin dedi canım annem benim
böyle işte kızlar bi aksilik çıkmaz da Allah kısmet ederse hafta içi devir yapılacak.

canım şimdiden hayırlı olsunn annenden allah razı olsunnn

hayırlı olsun canım herşey istediğin gibi olur inşallah

merhaba kızlar bugün günüm vardı .
sabah 06 :00 da kalktım ikramları hazılayıp evi şöyle bir rütuşlayıp misafirleri ağırlayıp sonrasında da bebeği olan bir arkadaşı ziyaret ettikten sonra nihayet pc min başına geçebildim .

bugün 700 tl bana geldi ama bu benim son günümdü.
niyetim günlere katılmayıp aylık günlere ayırdığım parayı da şu ev işi için ödeme planına dahil etmek aylık günlere ayırdığım para ortalama 300 tl
bunu ev borcunu ödemede kullanayım ki bir an önce bitsin diyorum.

canım şimdiden hayırlı olsunn annenden allah razı olsunnn
amin sağol canım darısı isteyen herkesin başına.. ben muradıma erdim çok şükür bu kadarı bile yetti bana.. darısı başta yusum diğer isteyenlerin başına..
hayırlı olsun canım herşey istediğin gibi olur inşallah
Amin sağol canım

bence de canım borcu ne kadar erken bitirirsen o kadar iyi olur. zaten israf eden biri değilsin. o zaman borç sıkıntısını çekmek niye..
benim sadece 1 günüm var o da 100 liralık başka yok.
bizim de 65 bin + sanırım bi 4 yıl ayda 800 tl aydat sürecek, bundan sonra gerçekleştirilecek ilk çekilişe de gireriz de otrmak nasip olur hayırlısıyla inşallah..
dediğim ev buydu hatırlarsanız;

Son düzenleme:

canım senin adına çok sevindim , hadi hayırlısı

tüm ev isteyen arkadaşlarımızın gönüllerine göre ev sahibi olmalarını diliyorum.

karanfilce okuyunca çooook sevindim . Çok dua ettik birbirimiz için sen kavuşuyorsun evine darısı bana ve ev isteyen bütün arkadaşlara olsun.
İnşallah en yakın zamanda bebek haberini de verirsin bize daha da seviniriz
Bir de ev için taksitler fazla değilmiş. Valla süper canım. Dıştan görüntüsü zaten harika, ilk eklediğinde de bayılmıştım bu eve =)

farmasi canım sen de karar vermişsin herhalde ev işine. İnşallah hayırlı olur canım sana da

karalahana canım biraz sıkıntın var herhalde, inşallah en kısa zamanda rahata kavuşursun.

meyra umreye gidiyormuş canım. Allah kabul etsin şimdiden

Biz bu aydan itibaren 2.000tl arttıracağız dedik ama bir anda 600-700tl'lik bir ödeme çıkacak galiba =( Bu duruma epey bir üzüldüm ama ne yapalım yapacak birşey yok

Bir de ben sizlere birşey danışmak istiyorum arkadaşlar. Ben bebeğime oda yapmamıştım. Park yatak almıştım sadece ama bebeğime oda yapmak istiyorum artık. Eşim evimizi aldıktan sonra alalım odasını diyor ama biz muhtemeln 2 yıl daha burada kalacağız ve gittiğimiz yerden de hemen ev alamayız sonuçta araştırmamız gerekecek yani ev almamız 3 yılı bulacak bu arada bebeğim şuanda 1 yaşında.

Bütün bunları göz önüne alınca sanki şimdiden odasını almak daha mantıklı gibi geliyor ama siz ne düşünüyorsunuz. Saçma sapan bir karar vermek istemiyorum. Sonuçta oda takımı alırsam iyi birşey almalıyım ki dağılmasın taşınırken o da 2.000tl falan tutar herhalde! Özellikle çocuğu olan annelerden yardım istiyorum....

İçinde büyüyen yatağı olan bir takım alsam diyorum. Sonra da bazalı yataklar daha kullanışlı oluyor aslında sadece dolap alayım park yatakla idare edeyim diyorum. Yani kafam çook karıştı bu konuda lütfen yardııııımmm =))

Kızlaaarrr bana para biriktirmeyi öğretin ne olur!!!:84: 200 TL kadar kredi kartı borcum var :18Çok bir şey değil ama öğrenciyim.) İşe girdim, maaşım 600 - 700 arası değişiyor. Ayrıca 200 TL'de burs alıyorum. Ekim 2012'de eve çıkacağım, yazın İngilizce ve İspanyolca öğrenmem gerek. Dolayısıyla para biriktirmem şart. Bana parayı kullanmayı öğretecek biri var mı acabaaa?:26:

ya maaşı alınca ya da bursunu alınca ilk işin kredi kartı borcunu kapatmak olsun. Sakın taksit taksit ödeyeyim deme. Sonuçta ihtiyacın olduğunda bir daha kullanırsın kartı ve borcun artar işte o zaman daha zor olur senin için. Aslına bakarsan senin yerinde olsam o kartı tamamen iptal ederim, çünkü o kart oldukça borcun da olur...
Borcunu kapattıktan sonra aylık zorunlu giderlerini yazarsan yardımcı oluruz sonra.

dün akşam market alışverişine gittik. 217 lira tuttu.içinde ne et var ne deterjan. bu hayat ne kadar pahalı ya. birde dondurulmuş gısalar, cips kola falan alsak halimiz ne olacak bilmrem.

Tamam canım, çok teşekkür ederim. Ozaman ben önce kredi kartımın borcumu kapatayım, sonra harcama listemi çıkarayım. Zaten bu Çarşamba maaşımın yarısını alacağım, hemen işimi hallederim. Bir şeyler düşünürüz birlikte hihi

sağol canım benim darısı başına inşallah.. hiç belli olmaz bakarsın sizin de önünüze güzel bi fırsat çıkıvermiş.
bir de bebiş gelse çok güzel olcak ama kerata naz yapıp duruyo işte..
canım ben anne değilim ama eltimin yaptığı hatalardan kendime bi ders çıkarttım. eltim gitti o büyüyen yataklardan aldı. evleri bireysel kombili hiç mi hiç kullanmadılar çünkü yatak odasını hiç yakamadılar. bir de çocuklar hep yatağın korkuluklarından hep atladılar park yatak almakla en iyisini yapmışsın başta. ben olsam çocuğum aklı erene kadar ona oda yapmazdım. tabi kendi evim olursa değişebilir belki bilemiyorum ama.çünkü çocuğun aklı ermeye başladığında senin aldığını zaten beğenmeyecek bence en iyisi şimdilik idare et. park yatağa sığmadığında bi baza ve gerçek bi yatak al. ilerde olurda farklı bi yatak odası alırsan ve takım olsun istersen bu bazayı kullanabileceğin gibi kullanmak istemezsen de gelen misafirler için kullanırsın.
bilmiyorum ama bana mobilya takımı almak çok cazip gelmiyor ki taşıncaksınız eşin polis. bir de o eşyaların hizmetçiliğini ve hammallığını yapcaksın. belki alcağınız evde çocuk odası dolaplı filan olur hiç gerek kalmaz belli mi olur..
benim eşyam çok ve bir taşınsak ne yaparız diye kara kara düşünürken bir de çocuk odasının taşınması...
ben kendi yatak odamda 2 komidin ve bir şifonyer aldım ve pişmanım bir komidin yetermiş dolap boş boş bekliyor zaten..
dün akşam market alışverişine gittik. 217 lira tuttu.içinde ne et var ne deterjan. bu hayat ne kadar pahalı ya. birde dondurulmuş gısalar, cips kola falan alsak halimiz ne olacak bilmrem.
canım baya bi ihtiyacınızı karşıladıysanız ya da aylık alışveriş yapıyorsanız bence çok değil. ama market alış verişini planlayarak yaparsan lüzumsuz bir çok şeyden kurtulursun.

ben öğrenciyken 50 100 tl civarında 5-6 yerden burs alıyordum 350-400 civarında filan param birikiyordu babamdan hiç para istemiyordum 200 tl sini yurt aydatına veriyordum(yurtta yeme içme herşey dahil), 50 mi ne kpss kursuna ödüyordum, 50 okuyan kuzenime burs veriyordum geri kalanıyla kendimi idare ettiğim gibi biriktiriyordum ve arada yine okuyan kardeşime para gönderiyordum
bence kredi kartını kes onun çoğunluğu lüzumsuz 5-10 tl taksitle aldığın marka kıyafetlerdir kesin bence onları azaltmayı dene hatta varsa marka tutkundan vazgeç çünkü marka öğrenciye fazla ben öyle düşünüyorum ilerde mesleğini eline alınca nasılsa alırsın en kalitli en güzelinden.. şimdi öğrencisin

Maşallaaah! İşini biliyormuşsun canım. 5 - 6 Bursu birden nasıl buldun inanamadım Ve o kadar parayla nasıl idare ettin!
Kredi kartımın borcunu kapatıp, rafa kaldırayım diyorum. Sadece çok istediğim pahalı şeyler için taksit gerekirse veya eve çıktığımda acil durumlarda kullanırım.:44:

merhaba canım çok teşekkür ederim .
çıkan ödeme için de sağlık olsun canım Allah beterinden korusun.

kuzucuk daha küçükmüş 3 sene bile olsa idare edebildiğin kadar bence idare edip kendi evinin ölçülerine göre gönlünce güzel bir genç odası alsan daha iyi olmaz mı
ben olsam öyle yapardım. monte et sök tekrar kur eşyalara yazık oluyor.
çok acilse o zaman yapacak birşey yok

annem ilk çocuğumda bebek beşiği alacaktı bana mobilyalı vs ben aldırmadım anne ben bez beşik alırım dedim yani park yatak aldım .(ilk oğlum büyüyünce söktüm küçük oğlumda da kullandım.)

anneme normal mobilyadan bebek beşiğine ve dolabına o kadar para vereceğine en iyisi genç odası alıver dedim. o da sağolsun, yaptırıverdi.
odanın ölçülerine göre dolabın bilgisayar masasının ve üst dolabının planını kendim çizdim. ve tanıdık mobilyacıya yaptırdı. içime sinen kullanışlı birşey olmuştu sonuçta.

benim kardeşim erkek ve çok masraflıydı ve çok uzak bi şehirde ünv okuyordu babam sadece ona göndermeliydi ki bir de en küçüğümüz de okuyor hepimize yetebilmeydi. çok şükür başvurduğum yerlerin çoğundan burs çıktı. çünkü babamın maaşı belli okuyan 3 kardeş var ve evimiz bile yok öyle olunca çıktı çok şükür... ama devlet bursu hiç çıkmadı işte, o nasıl iştir bilinmez o burs genelde gelirini 100 de bir oranında düşük gösteren esnaf çocuklarına çıkıyordu. bi arkadaşım vardı okuyan tek çocuktu zaten 2 kardeşlerdi abisi çalışıyordu ve 2-3 tane evleri vardı babası polisti ona çıkmıştı çok şaşaırmıştık mesela. çok şükür Allah da bana başka kapılar açmıştı ama kardeşime hiç çıkmazdı aynı yerlere başvururduk bana çıkardı ona çıkmazdı.

süpersin canım..
tontişler mışıl mışıl uyusunlar odalarında..
benim eltimin yataklarını da kızınkini anneleri oğlanınkini kayınpederimgil almıştı.
ama bir sürü laf saya saya..
İnşallah bir bebişim olur da onlara hiç muhtaç olmayız..
ben kendi alın terim olan herşeyde çok mutluyum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…