Benim de bir abim var, okuyor. Annem, babam memur. Bende seneye burs için araştırmalar yapıp başvuracağım. Şey sorun olmazsa nelere başvurduğunu yazabilir misin canım?:26:benim kardeşim erkek ve çok masraflıydı ve çok uzak bi şehirde ünv okuyordu babam sadece ona göndermeliydi ki bir de en küçüğümüz de okuyor hepimize yetebilmeydi. çok şükür başvurduğum yerlerin çoğundan burs çıktı. çünkü babamın maaşı belli okuyan 3 kardeş var ve evimiz bile yok öyle olunca çıktı çok şükür... ama devlet bursu hiç çıkmadı işte, o nasıl iştir bilinmez o burs genelde gelirini 100 de bir oranında düşük gösteren esnaf çocuklarına çıkıyordu. bi arkadaşım vardı okuyan tek çocuktu zaten 2 kardeşlerdi abisi çalışıyordu ve 2-3 tane evleri vardı babası polisti ona çıkmıştı çok şaşaırmıştık mesela. çok şükür Allah da bana başka kapılar açmıştı ama kardeşime hiç çıkmazdıaynı yerlere başvururduk bana çıkardı ona çıkmazdı.
Benim de bir abim var, okuyor. Annem, babam memur. Bende seneye burs için araştırmalar yapıp başvuracağım. Şey sorun olmazsa nelere başvurduğunu yazabilir misin canım?:26:
süpersin canım..
tontişler mışıl mışıl uyusunlar odalarında..
benim eltimin yataklarını da kızınkini anneleri oğlanınkini kayınpederimgil almıştı.
ama bir sürü laf saya saya..
İnşallah bir bebişim olur da onlara hiç muhtaç olmayız..
ben kendi alın terim olan herşeyde çok mutluyum..
Doğru ya haklısın canım. Ben yinede İstanbul'da her yere başvurup şansımı denerim artık...canım benim burs aldığım yerler başta konya büyükşehir belediyesi ve yine konyada bulunan yerel burs veren yerlerdi şöyle bi kafamdan geçirdim de böyle başka yerlerde çok aktif olan yerler değildi. sadece bi tanesi ankarada dayımın belgeleri gönderdiği bi yerdi orayı da tam bilmiyorum canım. ama senin anne baba çalışınca çıkma ihtimali biraz düşük görünüyor benim annem ev hanımıydı
süpersin canım..
tontişler mışıl mışıl uyusunlar odalarında..
benim eltimin yataklarını da kızınkini anneleri oğlanınkini kayınpederimgil almıştı.
ama bir sürü laf saya saya..
İnşallah bir bebişim olur da onlara hiç muhtaç olmayız..
ben kendi alın terim olan herşeyde çok mutluyum..
canım bizim burada adettir bebek beşiğini kız tarafı yaparannem ablamın ilk çocuğunda da mobilyalı beşik götürmüştü.
pastalar ,börekler yapılıp akrabalarımızla birlikte beşik götürülmüştü yastığına altını da takılıp.
bizim kendi memleketimizde kız tarafı da erkek tarafı da altın takar bebeğe.beşiktir ıvır zıvırdır anne baba kendileri alır bunları. ama konya merkezde anneanne de babanne de çocuk 10 yaşına gelene kadar giyeceği elbiseye bineceği bisiklete kadar dürü hazırlarlar bebeğe..
amannn benim kayınvalide hanım normalde kaynananın yapacağı şeyleri yapmadı ki bi beşik almış ne olsun onu da eltime aldı sadece bana hayatta almaz. mesela benim nişanımda görümcemi sandığın üstüne oturtmuştu ve para istemişti düşünebiliyor musun türkiyenin neresinde var ki bu adet. bizim düğünümüzde herşey eksik oldu ona yapılmadı diye eltime ne yapıldıysa bana da o oldu. hatta biz kız tarafı olarak çok daha fazlasını yaptık. şimdi durumları çok iyi değil diye onlara aylık yardım yapıyorlar ve biz yazın ev için borç istedik onu bile vermediler. yakında evlerinden birine de oturturlar ama Allaha havale ediyorum çünkü düğünümde kupkuruydu pasta olsun demiştim o bile olmadı eltime yapmadık diye şimdi bu haksızlık değil de ne.. evet yardım etsinler insan üzülüyor ama zamanında hak hukuk diyorlardı şimdi ne oldu.. uff insan hatırladıkça sinirleniyor işte.
Allah onlara muhtaç etmesin de başka bişey istemem Allah bizim kendimize versin.
bizim kendi memleketimizde kız tarafı da erkek tarafı da altın takar bebeğe.beşiktir ıvır zıvırdır anne baba kendileri alır bunları. ama konya merkezde anneanne de babanne de çocuk 10 yaşına gelene kadar giyeceği elbiseye bineceği bisiklete kadar dürü hazırlarlar bebeğe..
amannn benim kayınvalide hanım normalde kaynananın yapacağı şeyleri yapmadı ki bi beşik almış ne olsun onu da eltime aldı sadece bana hayatta almaz. mesela benim nişanımda görümcemi sandığın üstüne oturtmuştu ve para istemişti düşünebiliyor musun türkiyenin neresinde var ki bu adet. bizim düğünümüzde herşey eksik oldu ona yapılmadı diye eltime ne yapıldıysa bana da o oldu. hatta biz kız tarafı olarak çok daha fazlasını yaptık. şimdi durumları çok iyi değil diye onlara aylık yardım yapıyorlar ve biz yazın ev için borç istedik onu bile vermediler. yakında evlerinden birine de oturturlar ama Allaha havale ediyorum çünkü düğünümde kupkuruydu pasta olsun demiştim o bile olmadı eltime yapmadık diye şimdi bu haksızlık değil de ne.. evet yardım etsinler insan üzülüyor ama zamanında hak hukuk diyorlardı şimdi ne oldu.. uff insan hatırladıkça sinirleniyor işte.
Allah onlara muhtaç etmesin de başka bişey istemem Allah bizim kendimize versin.
bu kadından bahsetmiycem unutcam kendimi üzmiycem diyorum yine hatırlıyorum. nefret ediyorum bu huyumdan
amin canım Allah kendinize versin , inan hiç değmez ne kayınvalide ne de bir başkası için güzelim hayatı zehir etmeye
[
Merhaba canım hayrola niye bozdurdun , bereketli olsun
haklısın canım herşey fani ölüm ani.
Allah daha güzellerini nasip eder inşallah herşeyin hayırlısı olsun. önce elbette sağlık ve huzur versin.
ee kooperatif hissesi aldık ya canım. denklemek için bozdurduk..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?