Kirli Çıkılar )))

Hep küçük şeylerle mutlu oldum ben
Hiç yükseklere takmadım gözümü
Bazen ılık,bazen serin rüzgârlara tuttum yüzümü
Azıcık şeylerle kanaat etmekte buldum çözümü.

Rüzgâr sesinden,yağmur sesinden
Miyav miyav miyavlayan minik kedi sesinden
Sabah karanlığında ezan sesinden.

Şırıl şırıl akan derelerden
Çiy çiy yağan zerrelerden
Göğe yükselen minarelerden
Zeytin ekmek yemekten
Doyunca şükretmekten
Duaya amin demekten.

Ufakken ip atlamaktan
Topaçla oynamaktan
Bir de, çekirdek çıtlamaktan
Niyet tutmaktan
Balık tutmaktan
Oruç tutmaktan.

Kuşlara ekmek attım
Nane limon şekeriyle çiklet sattım
Doya doya yemesemde herşeyden tattım
Bazende kıskanmadan uzaktan baktım.

Üzüldüğümü,kırıldığımı hiç belli etmedim
Acıların üstüne üstüne gitmedim
Yavaş yavaş erisemde hâlâ bitmedim.

Bırakın artıları
Eksilerle bile mutlu oldum
Böyle alıştırdım kendimi
Zorda olsa yendim nefsimi
Yavaş yavaş hayatttan aldım dersimi.

Erkek olmaktan
Baba olmaktan
Adam olmaktan
Eski şarkılardan
Eski şarkıcılardan
Eski arabalardan
Hayattan
Varolmaktan
Gülmekten
Hatta ağlamaktan
Kaybetmeyi öğrenmekten
Velhasıl
Yaşamaktan
Yaşatmaktan
Mutlu oldum ben
Ama, hep küçük şeylerden.

Büyük şeyler mi?
Onları zaten aramadım...

Birol Hepgüler

dün spordan sonra markete girdik alışveriş yaptık apartmana giriyorduk alt komşu açtı bize kapıyı apartmanımızda yaşlı bir dede vardı (daha doğrusu çoğu yaşlı da işte dedelerden biri) şişe dibi gözlükleri vardı bizi ne zaman görse gülümser sohbet eder ben kapıdan çıkarken ona yol vermeye çalışsam o bana yol vermeye çalışırdı hani derler ya istanbul efendisi bu dede de ankara efendisiydi.. vefat etmiş. Ananne de geldi birlikte akşam girdik bugün defnedilecekti.
yemek vermek yerine bir iki gün sonra kek börek yapıp versem uygun olur mu ki???:44:aslında bugün için bi şeyler hazırlayacaktım ananne herkes bi şeyler getirir zaten sen de bir iki gün sonra ver dedi sizce npayım?

işe başlayacağın için o husursuzluk canım uzun ara verdiğin için
ama lütfen kendine güven ve bu güveni de belli et özel sektörde çalışmamış biri olarak benim söylemem garip ama sen daha bilirsin ortamları
her şeyi biliyormuş bilmediğini hemen öğrenebilirmiş yapabilirmiş gibi davran

çağana gelince müsadenle çocuk zaten seninle vakit geçiriyor başkasını görünce elbet onunla vakit geçirmek isteyecek o kadar doğal ki
hele ki sokakta elini tutmak istememesi
biz bu yaşta hoplayıp zıplamak istiyoruz ayol bu havada

bunu o kadar çok yaşıyorum ki
bıraktım artık polyannacılığı
hayat böyle diyorum
alışacaksın insanlar böyle üzülmemeyi üzülsen de göstermemeyi öğreneceksin diyorum kızıma

pastaneden bir tepsi börek alsan olur gibi ama bilemedim..sanki hayırlı olsuna gidiyomuş gibi de oluyo kek börek işleri..

cenaze evine, ilk üç gün yemek götürmek, daha uygun canım....

ben de öyle diye biliyorum ama ananne sen çalışıyorsun diğer komşular yemek verirler zaten diye bana börek kek dedi
ama sen yine öyle diyince kafam karıştı bak şimdi :44:

normalde yemek götürülür..
ama akrabalar filan ilk 3 gün götürünce ziyan oluyo yemekler..
yemek getirecek çevresi akrabası yoksa yemek götürmek daha uygun olur..

ben de öyle diye biliyorum ama ananne sen çalışıyorsun diğer komşular yemek verirler zaten diye bana börek kek dedi

bir iki gün sonra fırından pide yaptırsan götürsen.
biz buralarda etliekmek yaptırırz.

bade şu BDV DEKİ BİBERONLA SÜT İÇEN ADAMA ÇOK GÜLDÜM çünküüüüüüüüüü
benim kızkardeşim şu an 20 yaşında ve biberonla süt içmeyi yaklaşık 2 sene önce bıraktı
belki inanamazsınız çayı bile biberonla içiodu:))) bizim eve biri geldiğinde biberonu gördüğünde bu ne falan diolardı hatırası var saklıoruz diye yalan sölüoduk koskocca 17-18 yaşındaki kızın biberonla süt içtiğini söleyemioduk:)

ve mesela gece uyurken ağzına biberon verilirsin hala alır eline uyanmadan içer:)

çok komik ama huy alışkanlık üniversiteye giderken zor bıraktırdık utanma belsına kurtulduk biberondan şimdi annemle konuşuoz diozki benim bebkte görüpde yeniden gelmesin aklına ama insan alışkanlıklarını değiştiremiosun bazen:)))))

:))) hadi yaa ne tuhaf alışkanlık..parmak emeni duymuştumda bunu duymamıştım..
senin kız kardeşin .. bu bide 30 yaşını geçmiş erkek..
kadıncağız kocam diye nasıl bakacak yahu:)

Son düzenleme:

canım benim, ne götürdüğünün önemi yokki...
ister yemek götürürsün,ister pasta börek...
maksat, cenaze yakınlarının,ilk acılarını yaşarken,bir de yemekle uğraşmamaları..
üç günden sonra, zaten yavaş yavaş normale dönülüyor...
malum dinimizde üç günden sonra, başsağlığı dileyip,acıyı tazelemek bile hoş görülmemiş..
bu kadar da hassas bir dinin mensuplarıyız,elhamdülillah....

sirkecan yaşlı amcayı duyunca içim cız etti nedense Allah rahmet ve merhamet eylesin inşaallah

aynı binadaymışsınız yakın sayılırsınız yani çalışan bir kişi olmama rağmen sorun olmaz diyorsan

çorba - pilav- et türü ister fırında tavuk ister köfte patates kızartması gibi
bir de tatlı olur bence

anneanne de yanlış birşey düşünmemiş aslında
kolay gelsin

bunu o kadar çok yaşıyorum ki
bıraktım artık polyannacılığı
hayat böyle diyorum
alışacaksın insanlar böyle üzülmemeyi üzülsen de göstermemeyi öğreneceksin diyorum kızıma

seyyah yavrum böyle dedikçe çok üzülüyorum...
hayat işte zamanla öğreniyorlar...
ama bu yaştaki çocuğun da dışlanma kelimesini öğrenmesi tuhafıma gidiyor...

PAPATYAAAAAAAAAAA

ben tek çocuk istiorum şu an gözüme iki üç çocuk öcü gibi görünüo
bakımı masrafı falan diil ynalış anlama bunlar bi şeklide yapılır bire nasıl bakılıosa ikiyede bakılır
bana sorarsan kesinlikle tek kardeş olmak isterdim kardeşlerimi hiçbişeye değişmem kıymetlilerim benim
ama olmasalar tanımızaktım belki size bencil gelebilir ama

bütün ilgimi sevgimi çocuğuma göstermek hepsini ona vermek istiorum
paylaşımı öğrenmesi için evet kardeş iyi olur ama bunu öğrenmesi için illa kardeşede ihtiyacı ben kardeşi ihtiyaç olarak diil artı olarak görüorum yani olmasa problem diil ama olsa bi artıdır :)
ben çocuğumu 3 yaşında 5 yaşında abi yapmak istemiorum o küçücük yaşıyla abi olmanın sorumluluğunu minicik yaşında omuzlarına yüklemek istemiorum!!!!! ''sen abisin''diyip ondan özveride bulunması istemek istemiorum 7 yaşında 9 yaşında 11 yaşındada abi yapmak istemiorum tam okula adapte olcağı zmanlarda tüm ilgimin ona lazım olcağı zmanlarda ilgimi sevg,mi dikkatimi ikiye bölüp onunda hayatına yeni bi birey sokmak istemiorum açıkçası

bana şimdi sen daha bi doğur al kucağına o zman görürsün belki diceksin ama ben zaten bi çocuk büyüttüm:))) büyüttüğümde çok küçüktüm ama bundan adım kadar eminim çocuğumun kardeşi en azından 15 yaşına kadar olmıcak:))))

ve bunun için sıkı sıkıya koruncam yani seni gördükçe bi yaşıma daha giriorum:)

bir iki gün sonra fırından pide yaptırsan götürsen.
biz buralarda etliekmek yaptırırz.
apartmanda toplanan aidatlardan bi bütçe yapılyor böyle durumlarda ortak paradan pide yaptırılıp götürülüyor bugün zaten.
normalde yemek götürülür..
ama akrabalar filan ilk 3 gün götürünce ziyan oluyo yemekler..
yemek getirecek çevresi akrabası yoksa yemek götürmek daha uygun olur..
akrabalar var hatta bizim sitede oturanlar da varmış akrabalarından çevre geniş yani...

Selam kızlar bir şey soracağım, bu siyah pantolonların rengi gitmesin diye ne yapıyorsunuz? Ben 30 da yıkamama rağmen böyle griye dönük bir rengi oluyor çıktığında

evi süpürdüm
çocuklara öğlen yemeği hazırladım
nohutlu bulgur köftesi yoğurt ve meyve suyu ile .....

küçük kuzumu da öğlen uykusuna yatırdım mı
çamaşırları katlayıp
birkaç parça da giysi ütülerim

akşam için dünkü komposta pilav ve kıymalı türlü var
yanına bir de tatlı düşünürüm

hepsiburada. comdan geçen 5.50 tl ye 500 ml komili ege sızması almıştım beğendik ve fiyatı da çok uygun geldi
biraz önce 1 lt komili ege sızma 1 lt de kırlangıç sızma zeytinyağı siparişi verdim toplam 20 .48 tl kargo parası da yok üstelik

önceden de anlatmıştım..
bizim oralarda çay şeker kıyma veya tüm tavuk götürülür..
oralarda yok dimi bu adet..tuhaf karşılanır mı..
öyleyse pastaneye sipariş ver..bir tepsi börek yaptır götür..
çünkü yemekler ziyan oluyo genelde..
veya lahmacun yaptırabilirsin bi fırında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…