Kirli Çıkılar )))

merhabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hanımlar

kahvaltımızı yaptık
eşim işletmeye geç gitti sebebi bir tanıdığın kayınpederi vefat etmişti mevlüt okuttular bugün davetliydik
annem çocuklar ve eşim oraya gittik sonrasında eşimden ayrıldık annemle alışveriş yaptık şokta.

şokta vanish kosla leke çıkarıcı 3000 ml 10.90 tl idi baya uygun geldi ve aldım .
eve gelince çocukları yıkadım
sabahtan 1 makina çamaşır yıkamıştım, kurudular biraz havalanınca yerleştiririm.
bugün ütü ve de yemek hazırlığı ile geçer sanırım.

selin laborantlar günün kutlu olsun canım
derfat önce sağlık canım herşeyin hayırlısı
karanfilce börek güzel görünüyor
bir öneri fırından çıkan böreklerinize su sepeler ve de kalınca kat gazete kağıdı ve sofra bezine sararsanız yumaşacık olur aynısı poğaca açma ve bilumum hamurişleri için geçerli

karanfil, ben dün yaptım, fırında pişirdim ve yumuşacık oldu. hem çok kolay, beş dakikada hazır oluyo, hem de su böreği gibi güzel oluyo. istersen dene bi ara. beş yufkadan yapıyorum ben, tepsi büyükse ve kalabalık içinse altı da olabilir. tepsiyi yağlayıp en alta yufkayı bütün ser. iki tane yufkayı da minik minik parçalayıp eşit şekilde döşe. onun üzerine peyniri dök eşit şekilde. dün ben kalmış kaşar, köy peyniri, beyaz peynir karıştırıp koydum. kalan yufkaları yine minik minik parçalayıp tepsinin her yerine eşit kalınlıkta döşe. bu iş üç dakikada bitiyo zaten. iki veya üç yumurtayı çırp, istersen bir miktar erimiş tereyağı, margarin ya da bir çay bardağı sıvıyağ, iki bardak süt, iki bardak su, biraz tuz (peynirin tuzuna göre) iyice karıştır, ufkaların heryerine gelecek şekilde dök, bu kadar beş dakika bile sürmüyor. ama dolapta biraz beklerse daha güzel oluyor. bir de sıcak servis edilirse yumuşacık, su böreği tadında bir börek oluyor.

çok görme derfat'cım, düşünemiyo insanlar ama kendisi ya da bir yakını öyle çalışıp da nasıl zor olduğunu görse daha farklı oluyo işte

karanfilciğim eşim dün gece nöbetçiydi tek başıma yemek istmedim o kalkana kadar süt,çikolata,meyve atıştırdım azcık azcık o kalktıktan sonra birlikte yapalım diye bekledim çünkü yanlızca hafta sonları kahvaltı yapabilioruz......:)

dışarı çıkmışken 3.5 milyoncu var burda
hani 1 milyoncu gibi ama bu 3.5 milyoncu:)

ordan kendime boy boy kapaklı plastik kaplardan aldım:) çok hoşuma gidiyo
birinin içine iğne iplik çatal iğne falan koymak için
birinin içine kabartma tozları puding maya kakao gibi açılmamış pakette olan şeyleri koymak için
birinin içine şarj cihazları koymak için baya bi plastik aldım şimdi kalkıp düzenliyciğim :)
çekmeceleri açtıgımda sadece kutuları görmek istiorum karışık karman çorman çekmece görmek sinirlerimi bozuyo:)
hem çekmecelerin içini temizlemekte çok kolay oluyo böylece:)

düzenliyim resim koyarım ne bilim küçük ama mutlu ediyo beni böyle şeyler:)

ben de sık sık yaparım eline sağlık

derfatçım ben de çalşıtım amcamın yanında 1 sene çalıştım zor işşş çkzor

selincim laborant günün kutlu olsun
o kutuları görme siteği ben de de var ve öyle yaptım ayakkabı kutusundan yaptım ben bi de kaşıklık var ya plastik ondan aldım rujlar kalmlerim falan hep onda iyi oluyor

selincim laborant günün kutlu olsun canım atlamışım

loveli ayakkabı kutusu iyi güzel oluyoda tozlandığında yada eskidiğinde yapılabilcek hiçbişey olmuyo ona o kadar kaplayıp uğraştıktan sonra atmayada kıyamıorum:)
daha hala alasım var plastik kutu:) şimdi fotolarını çekcem:)

selam kızlar
bizde kalktık
temizlik yaptık
eşim tenise gitti,ben de arkadaşma kahve içmeye gittim geldim
bi pazar gününü daha bitirmek üzereyiz
selincim günün kutlu olsun
papatyacım dediğin gibi
havalar ısındılkça daha çok para harcanıyo
biz de ilçedeyiz dün il merkezine gittik
bi şeyde yapmadık ama 150 tl harcamışız
karanfilce eline sağlık böreğin çok güzel görünüyor

derfatcım
inşallah cnm sen de çalışma şartları daha ii olan bi yer bulursun cnm
çalışma şartları çok ağırmış cnm
çok az dinlenme molaları var

hemen tarifi kopyalıyorum ablacım...
içinin malzemesi de baya fazla su filan ilginç geldi İnşallah ilk fırsata denemek nasip olur..
tavada yaptığımdan bi dilim kalmış gezmeden geldim acıkmışım hemen götürdüm.
soğukken bile o kadar güzel oluyo ki hatta yerken onu düşündüm aslında misafire bile yapılabilir.. ama zahmetli olur işte en az 3 tava yapmak gerekir.

ben de bizim köyün kaşar kıvamında olan beyaz peyniri var ondan yaptım daha bi nefis olmuş

pepeti sen pazardan köy peyniri alıyor musun??
eğer alıyorsan bizim köylülerin yaptığından almanı tavsiye ederim iki kere pişiriliyor.
elinde fırsatın var kaçırtma canım.
bizim okuldan bi arkadaş sordu akrabalarından beyşehir peyniri yapan var mı diye.. bi düşündüm kimse uğraşmaz

farmasi fikir için de teşekkürler..

biz de evimizin yakınında içinde küçük gölet olan piknik alanına gittik.
tok gitmiştik çekirdek ve gazoz aldık.
demirlerden atladık küçük çocuklar gibi tam göletin dibinde ağaçların altına oturduk..
baktık ki acıkmaya başladık hemen kaçtık kokular aşırı cezbediciydi

eveeeeet taze taze fotolar çektim geldim:)

makyaj masamın çekmecelerini çok karışık buluodum özellikle onu düzenledim:)
ben makyaj masam yatak odama sığmadığı için koridorda duruyo:)

bilseydim eski hallerinide çekerdim hiç aklıma gelmedi:) bu çekmecede şarj cihazları ve iğne iplik falan var....
bu kutuda iğne iplik çatal iğne kurdela falan var

bunda ise şarj aletleri kablolar ara kablolar ....

3 tanesi 3.5 tl boy boy...

diğer büyük çekmecem

buda o kutuların en küçüğü içine rujlarımı koydum
ve işin komik yanı rujlarımın hepsiiiii koyu pembe 5-6 yıllık rujum var nerdeyse:)

çekmecedeki uzun siyah kutu ayakkabı kuıtusu içinde ojelerim var
sağ taraftaki üstü desenle cicili bicili kutuda takılarım var
önündeki siyah minik yatay kutuda ise eşimin henüz kullanılmamaış jiletleri var.... onuda stok yaptım ayıptır sölemesi geçen indirime girmişti:)

bu çekmecede komidinin ikinci çekmecesi

bu kutuların yeşil olanında ıvır zıvır kremler postişler tokalarım falan var

bu pembe kutuda ilaç kutusu içinde dışarda durması gereken ilaçlar var

buda nişan bohçesında gelen makyaj kutusu içinde daha hiç açılmamış makyaj malzemelrim var

buda komidinin son çekmecesi sabunlar,diş macunları,peyler,ıslak mendiller,kolonyalı mendiller vs....

dün gece sardığım sarmalarım tenceremin devasalığından anlaşılıodur sanırım:)

buda aldığım plastik kaplardan bir diğeri içinde pasta malzemelerim kabartma tozu,krem şanti,puding,çikolata sosu,vanilin,vs... var3.5 tl

bundada aldığımız kırıntılar hep ortada kalıodu büskiviler,krakerler,eti puf en sevdiğimiz vs......3.5 tl

bu leğenlerde iç içe leğenler çok sevimliler minicik minicik:) çok hoşuma gittiler::) 5 tane set 3.5 tl

Son düzenleme:
selin tıbbi laborantlar günün kutlu olsun
çok güzel düzenlemişsin benim de dolaplarımı elden geçirmem gerekiyor ama acayip bir üşengeçlik var üstümde daha yazlıkları bile çıkaramadım

namazla ilgili bi mevzuya bakarken bakın ne gördüm
Ömer Nasuhi bilmen in ilmihal kitabından..

artık sadece "felah" kelimesinin çevrilmediğinden eminiz..

gerçekten düşününce bütün kelimler tek tek çevrilirken sadece felahın çevrilmemesi çok ilginç.
üstelik Allahuekber in çoğu insanın Allah büyüktür manasına geldiğini bilip de felahı ben dahil çoğu insanın bilmemesine karşın..
Bilemiyoruz artık... ne amaçla yapıldı gerçekten bi art niyet var mıydı yok muydu..

Son düzenleme:

acaba Türkçe okurken kurtuluşa kelimesinin felaha kelimesinden daha uzun ve söylerken makamın bozulmaması için mi öyle düşündüler

yoksa kurtuluşun namazda olduğunun idrakına millete vardırmak mı istemediler

aklına türlü sorular geliyor insanın:26:
bazılarının öteki dünyadaki hallerinin nice olacağını gerçekten çok merak ediyorum

din üzerinden yapılan her türlü siyaset anlayışını tüm kalbimle reddediyorum

Karanfil canım almadım hiç o peynir de ne olaki resmini ve ne diyerek alacam pazardan söylemisin denemek isterim

Selin harika olmuş bahane bende alicam ve yapicam resim koyucam çok begendim benim cekmecelerimde kutular var ayakkabı kutusu

Ezanla ilgili dediğini anlamadım karanfil

geçmişte şimdi ya da gelecekte İslamı sağdan ya da soldan yontmaya köreltmeye değiştirmeye çalışan herkes için aynı şeyleri ben de düşünüyorum..

doğru makam bozulması olayı da olabilir de farmasi bi baksan diğerlerinde çok mu makam ya da uyumluluk var. ben orjinalin bozulmamısında ama insanların da Türkçesini muhakakk öğrenmelerinden yanayım.

canım buna benziyor biraz. hem sütü pişirir bizimkiler hem de peyniri. tadına bi bakarsın ona göre alırsın.
hiç kokusu aşırı bi aroması olmaz süt tadında bi peynirdir.

karanfilce pc başından anlaşmaya kalkınca demek bu kadar oluyor
sen burayı atladın galiba makam mukam laf olsun bence asıl sorun felaha diyince kimse birşey anlamıyor kurtuluşa dense insanlar çok şey anlıyacak üzerinden kafa yoracak vs vs

yok anladım anladımm..
ben de sen gibi iki yönünü de düşünmeye çalıştım

selin tıbbi laborantlar günün kutlu olsun
çok güzel düzenlemişsin benim de dolaplarımı elden geçirmem gerekiyor ama acayip bir üşengeçlik var üstümde daha yazlıkları bile çıkaramadım

sirkecim bugün sadece tıbbi laborantlar günü diil aynı zmanda biyologlar kimyagerler ve laboratuvarla ilgilenen herkesin günü:)

seninde günün kutlu olsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…