1 yufkayı tabanına, diğerini de üstüne sererken parçaladım tabi ama alt üst toplam 6 kat olmuştur.
ben bunun su böreği gibi olmasını seviyorum. benim fırında kuruyor hiç annemin yuvarlak fırında yaptığı gibi olmuyor böreklerim. o yüzden bundan sık yapıyorum.
Evete ablacım çok güzel bişey,ya abla varya yemin ederim 2 gün çalıştım sanki 20 yıldır çalışmış kadar yorgunum üzerimden atamıyorum o yorgunluğu sanırım bu tarz işler bana göre değil.O bunaltma konusunuda hiç sorma abla dün kızın bi tanesi diyoki ya gıcık oldum şu kıza bize bakacaktı güya bende duyuyorum bu lafı bana dediğinide biliyorum çünkü koca mağazada hem yeniyim hemde o anda tekim çok kötü bişey bende çok uğraştırmamaya çalışırım ve sonundada kusura bakma uğraştırdım hakkını helal et derim çünkü çok bunaltıcı uğraştırmak.
maşallah selincim kahvaltıyı ne kadar geç yapıyorsunuz
biz de bugün geç yaptık diyorduk bizimki solda sıfır kalmış
ben bugün çok sevdiğim bi börek ve yanına patlıcan közlemesi yaptım kahvaltıda.
belki siz de yapmak isterseniz diye fotosunu da çektim.
hem kolay hem de aşırı güzel fırında börek kuruyor ama tavada aynen su böreği gibi oluyor. bi de sadece 1 yumurta kırdım ama börek sapsarı oldu.
Eki Görüntüle 697725 Eki Görüntüle 697726 Eki Görüntüle 697727
maşallah selincim kahvaltıyı ne kadar geç yapıyorsunuz
biz de bugün geç yaptık diyorduk bizimki solda sıfır kalmış
ben bugün çok sevdiğim bi börek ve yanına patlıcan közlemesi yaptım kahvaltıda.
belki siz de yapmak isterseniz diye fotosunu da çektim.
hem kolay hem de aşırı güzel fırında börek kuruyor ama tavada aynen su böreği gibi oluyor. bi de sadece 1 yumurta kırdım ama börek sapsarı oldu.
Eki Görüntüle 697725 Eki Görüntüle 697726 Eki Görüntüle 697727
ben de sık sık yaparım eline sağlık
derfatçım ben de çalşıtım amcamın yanında 1 sene çalıştım zor işşş çkzor
selincim laborant günün kutlu olsun
o kutuları görme siteği ben de de var ve öyle yaptım ayakkabı kutusundan yaptım ben bi de kaşıklık var ya plastik ondan aldım rujlar kalmlerim falan hep onda iyi oluyor
ben de sık sık yaparım eline sağlık
derfatçım ben de çalşıtım amcamın yanında 1 sene çalıştım zor işşş çkzor
selincim laborant günün kutlu olsun
o kutuları görme siteği ben de de var ve öyle yaptım ayakkabı kutusundan yaptım ben bi de kaşıklık var ya plastik ondan aldım rujlar kalmlerim falan hep onda iyi oluyor
karanfil, ben dün yaptım, fırında pişirdim ve yumuşacık oldu. hem çok kolay, beş dakikada hazır oluyo, hem de su böreği gibi güzel oluyo. istersen dene bi ara. beş yufkadan yapıyorum ben, tepsi büyükse ve kalabalık içinse altı da olabilir. tepsiyi yağlayıp en alta yufkayı bütün ser. iki tane yufkayı da minik minik parçalayıp eşit şekilde döşe. onun üzerine peyniri dök eşit şekilde. dün ben kalmış kaşar, köy peyniri, beyaz peynir karıştırıp koydum. kalan yufkaları yine minik minik parçalayıp tepsinin her yerine eşit kalınlıkta döşe. bu iş üç dakikada bitiyo zaten. iki veya üç yumurtayı çırp, istersen bir miktar erimiş tereyağı, margarin ya da bir çay bardağı sıvıyağ, iki bardak süt, iki bardak su, biraz tuz (peynirin tuzuna göre) iyice karıştır, ufkaların heryerine gelecek şekilde dök, bu kadarbeş dakika bile sürmüyor. ama dolapta biraz beklerse daha güzel oluyor. bir de sıcak servis edilirse yumuşacık, su böreği tadında bir börek oluyor.
namazla ilgili bi mevzuya bakarken bakın ne gördüm
Ömer Nasuhi bilmen in ilmihal kitabından..
Eki Görüntüle 697891
artık sadece "felah" kelimesinin çevrilmediğinden eminiz..
gerçekten düşününce bütün kelimler tek tek çevrilirken sadece felahın çevrilmemesi çok ilginç.
üstelik Allahuekber in çoğu insanın Allah büyüktür manasına geldiğini bilip de felahı ben dahil çoğu insanın bilmemesine karşın..
Bilemiyoruz artık... ne amaçla yapıldı gerçekten bi art niyet var mıydı yok muydu..
geçmişte şimdi ya da gelecekte İslamı sağdan ya da soldan yontmaya köreltmeye değiştirmeye çalışan herkes için aynı şeyleri ben de düşünüyorum..acaba Türkçe okurken kurtuluşa kelimesinin felaha kelimesinden daha uzun ve söylerken makamın bozulmaması için mi öyle düşündüler
yoksa kurtuluşun namazda olduğunun idrakına millete vardırmak mı istemediler
aklına türlü sorular geliyor insanın:26:
bazılarının öteki dünyadaki hallerinin nice olacağını gerçekten çok merak ediyorum
din üzerinden yapılan her türlü siyaset anlayışını tüm kalbimle reddediyorum
Karanfil canım almadım hiç o peynir de ne olaki resmini ve ne diyerek alacam pazardan söylemisin denemek isterim
Selin harika olmuş bahane bende alicam ve yapicam resim koyucam çok begendim benim cekmecelerimde kutular var ayakkabı kutusu
Ezanla ilgili dediğini anlamadım karanfil
geçmişte şimdi ya da gelecekte İslamı sağdan ya da soldan yontmaya köreltmeye değiştirmeye çalışan herkes için aynı şeyleri ben de düşünüyorum..
doğru makam bozulması olayı da olabilir de farmasi bi baksan diğerlerinde çok mu makam ya da uyumluluk var. ben orjinalin bozulmamısında ama insanların da Türkçesini muhakakk öğrenmelerinden yanayım.
canım buna benziyor biraz. hem sütü pişirir bizimkiler hem de peyniri. tadına bi bakarsın ona göre alırsın.
hiç kokusu aşırı bi aroması olmaz süt tadında bi peynirdir.
Eki Görüntüle 697924
acaba Türkçe okurken kurtuluşa kelimesinin felaha kelimesinden daha uzun ve söylerken makamın bozulmaması için mi öyle düşündüler
yoksa kurtuluşun namazda olduğunun idrakına millete vardırmak mı istemediler
aklına türlü sorular geliyor insanın:26:
bazılarının öteki dünyadaki hallerinin nice olacağını gerçekten çok merak ediyorum
din üzerinden yapılan her türlü siyaset anlayışını tüm kalbimle reddediyorum
karanfilce pc başından anlaşmaya kalkınca demek bu kadar oluyor
sen burayı atladın galiba makam mukam laf olsun bence asıl sorun felaha diyince kimse birşey anlamıyor kurtuluşa dense insanlar çok şey anlıyacak üzerinden kafa yoracak vs vs
selin tıbbi laborantlar günün kutlu olsun
çok güzel düzenlemişsin benim de dolaplarımı elden geçirmem gerekiyor ama acayip bir üşengeçlik var üstümdedaha yazlıkları bile çıkaramadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?