yaa kızlar ben kumbara kavramını geliştiremedim gitti..
ben genelde bozuklukları harcıyorum çünkü.. bütünler bankada kalıyor
küçük yerlerde yaşayanlara imreniyorum... :)
ne güzel,istediğiniz gibi büyük bir arsa alıp ,yine üzerine istediğiniz gibi müstakil bir ev yaptırıp, oturabilirsiniz.... müstakil bahçeli ev sizler için hayal değil :)
bizim gibi büyük şehirlerin göbeğinde yaşayanlar içinse, bahçeli müstakil evi tatilden tatile görmenin ötesinde,sahip olup yaşamak, hayal ötesi hayal... :)
nerden estiyse..... :)) sanırım küçük oğlumun kabe de " anne ben Allah tan bahçeli ev istedim ama vermedi,bizim de bahçeli evimiz olsuuunnn" dediğini hatırladım :)))
annesi kılıklı ne olacak... :) bahçeli ev diye diye, bu fikri çocuğa da işledim... eee çocuk da sıkıldı tabi,dört duvar apartman dairesinde oturmaktan...:)) tabi bunda benim dışımda, caillou nun bahçeli evinin de katkısı büyük... :))
benim çocukluğum ve gençliğim bahçeli evde geçti ama benim için bahçeli ev sobalı, lavobaya çıkmaya bile korktuğun, buz gibi:18:, kömür doldurmalı, çatıya çıkıp enerji güneş görsün diye karlarını kürüdüğün, çöp dökmeye sokağın öbür yakasına gittiğin bi evi çağrıştırdığı için şu sıralar çok hevesli değilim.. sanırım çok tembelim
arkadaşlar 6 aylık evliyim eşimden gizli para biriktiyorum 2 aydır ama çok rahatsızım bu durumdan yanlış mı yapıyorum sizce ? sebebini anlatıyım da öyle düşüncelerinizi söyleyin lütfen evlendiğimiz zaman başka işte çalışıyordum maaşımı elden alıyordum yanımda gezdirmiyim diye hep aldıgım gibi eşime verdim harçlık aldım oda 10 tl-20 tl arasında nereye harcadıysam söyledim ilk zamanlar bize ne alırsak eşimin ailesine de almaya çalışıyordum sonradan baktım ki kayınvalidem istedikçe istedi eşimden de bana hiç söylemeden aldıgını öğrendim ama eşim bana hiç bunlardan bahsetmedi tesadüfen öğrendim ailesine söz söylememi istemiyor şimdi onlar kirada oturmaya başladılar kiralarınıda biz ödüyoruz evlenmeden önce eşim maaşın senin ben dokunmam demişti hayat müşterek tabi ki birlikte harcamalıyız ama bi güne bi günde oturda hesap edelim ne harcanıyor demedi çünkü annesine verdiği paralar ortaya çıkacak ben kızgınlıkla bankaya hesap açtım iş değiştirdim şimdi maaşlar bankaya yatıyor eşimde maaşın hepsini çek bana ver diyor.ilk aldıgımda çekip verdim ama bu sefer bankada kalmasını istiyorum en azından benden isterken ne için isityorsun demek istiyorum gerçi sordum yiyorum dedi çekip gitti yanımdan daha yeni evliyiz içim rahat değil bu durumdan sizce doğru mu yapıyorum eşten gizli para biriktirmek ne bileyim işte çıkamadım içinden
garanti bankasında emeklilik hesabım var 116 tl yaıtorum aylık 5 sene sonra cekebilicem ...
arkadaşlar 6 aylık evliyim eşimden gizli para biriktiyorum 2 aydır ama çok rahatsızım bu durumdan yanlış mı yapıyorum sizce ? sebebini anlatıyım da öyle düşüncelerinizi söyleyin lütfen evlendiğimiz zaman başka işte çalışıyordum maaşımı elden alıyordum yanımda gezdirmiyim diye hep aldıgım gibi eşime verdim harçlık aldım oda 10 tl-20 tl arasında nereye harcadıysam söyledim ilk zamanlar bize ne alırsak eşimin ailesine de almaya çalışıyordum sonradan baktım ki kayınvalidem istedikçe istedi eşimden de bana hiç söylemeden aldıgını öğrendim ama eşim bana hiç bunlardan bahsetmedi tesadüfen öğrendim ailesine söz söylememi istemiyor şimdi onlar kirada oturmaya başladılar kiralarınıda biz ödüyoruz evlenmeden önce eşim maaşın senin ben dokunmam demişti hayat müşterek tabi ki birlikte harcamalıyız ama bi güne bi günde oturda hesap edelim ne harcanıyor demedi çünkü annesine verdiği paralar ortaya çıkacak ben kızgınlıkla bankaya hesap açtım iş değiştirdim şimdi maaşlar bankaya yatıyor eşimde maaşın hepsini çek bana ver diyor.ilk aldıgımda çekip verdim ama bu sefer bankada kalmasını istiyorum en azından benden isterken ne için isityorsun demek istiyorum gerçi sordum yiyorum dedi çekip gitti yanımdan daha yeni evliyiz içim rahat değil bu durumdan sizce doğru mu yapıyorum eşten gizli para biriktirmek ne bileyim işte çıkamadım içinden
garanti bankasında emeklilik hesabım var 116 tl yaıtorum aylık 5 sene sonra cekebilicem ...
ben de bahçeli ev denilince hep böyle şeyler düşünürüm.benim çocukluğum ve gençliğim bahçeli evde geçti ama benim için bahçeli ev sobalı, lavobaya çıkmaya bile korktuğun, buz gibi:18:, kömür doldurmalı, çatıya çıkıp enerji güneş görsün diye karlarını kürüdüğün, çöp dökmeye sokağın öbür yakasına gittiğin bi evi çağrıştırdığı için şu sıralar çok hevesli değilim.. sanırım çok tembelim
öncelikle şunu söyliyeyim ben de 8 yıllık evliyim....hani bekara karı boşamak kolay deyiminden yola çıkıp, yaşamayan bilmez diye evli olduğumu belirtmek istedim :)
bence siz en baştan yanlış yaptınız...neden maaşımı aldığım gibi eşime verip,sonra da ondan harçlık alayım?ben de çalışıyorum, ama 8 yıl oldu eşim bir kere ne kadar kazanıyorsun,ne kadar harcıyorsun,nereye harcıyorsun diye sormadı.... ama ev aldık, araba aldık, yatırım yaptık vs. tabiki ben de elimden geldiğince katkıda bulundum,kendi isteğimle... bence özellikle bayan da çalışıyorsa, eşinden ayrı birikimi de olmalı,ama gizli değil....yani eşin bilmeli senin de hesabın var, sen de para biriktiriyorsun ama hesabı o tutmamalı...
ailesine verilecekse de birlikta karar verip, verilmeli...ben kazanayım,sana vereyim,sen de hesapsız kitapsız istediğin gibi istediğin yere harca,olmazzz....
nacizane benim fikrim bu arkadaşım.... :)
ben de bahçeli ev denilince hep böyle şeyler düşünürüm.
biz de ailelerimize para veririz ama ikimizin de bu durumdan haberi vardır. hatta para istendiğinde eşime sorayım önce deriz ikimizde.
sen yeni evlisin çok yeni herşey o yüzden önce eşinle konuş ve yaptığının doğru olmadığını anlat, baktın bir ilerleme yok maaşını az söyle ve birikim yap gizliden. hayatın ne getireceği belli olmaz çünkü....
kızlar bankasyanın ilanını gördüm bugün. elimizdeki altınları türü ne olursa olsun 24ayar olarak alacakmış. bu konuda biligisi olan var mı? Bir de bu banka nasıldır??? güvenilir mi sizce??? Çook cazip geldi sundukları teklif. 22ayar bileziğimi 24ayar gram altın fiyatına alırlarsa ii kar yaparız çünkü =))
eşin çook inatçı bir yapıya sahip değilse düzelir bu durum kafanı takma hiç.konuşmaya çalıştım ama olmadı maaşımı az söyleyemem eşimin arkadaşı bu işi buldu işe girdim sırf bu yüzden bankadan aldıgım dekontu muhasebeye verip ek para alacağım halde veremiyorum
niye vicdan azabı çektiğini anlamış değilim ki.. o erkek ve eve bakmak zorunda eşinle aranı bozma ama bunu da o hissetmeli. bizde de ben eşime çok destek oluyorum ama, bana hiç demez maaşını getir diye.. onunkini harcıyoruz yetmeyeni benden takviye oluyor. bence biriktirdiğini hiç söyleme benim ne biriktirdiğimden eşimin haberi var ama sıkıntı oluşacak durum yok o yüzden öyle durumları da eşime söylemem beni söylemeye iten bi sebep yok ki anneme kardeşlerime harcadıklarımın yarısını bilse yarısını bilmez mesela.. kadının parasını eşine verme gibi en azından dinen bi yükümlülğü yok. ikincisi şimdi güzellikle anlat benim öğretmen arkadaşlarım var o kadar çalışıyorlar hatta biri meslekçi eşinden o kadar çok fazla maaş alıyor ama daha garibim kartının yüzünü görmemiş. eşi almış vermemiş. başta nasıl bi disiplin uydurursan öyle gider. bunu götüye götürmeden halletmelisin.
ama keşke faiz sistemi olan bi sistemde birikim yapmasaydın
meyraa,
dediğim evin yazlarına doyum olmaz, tertemiz havası, yeşillik, kirazlar,üzümler, cevizler, 2 dönüm içinde 3 kat ev, evsahibi yok, yazları serin serin yatarsın..
ama kışları da aynen dediğim gibi
eşin çook inatçı bir yapıya sahip değilse düzelir bu durum kafanı takma hiç.
evliliğin ilk zamanlarında düzeni oturtmak herkese özgü bir durum değildir. Bizim ilk zamanlarımız tam bir felaketti, herşeyi sorun ediyor kavga ediyorduk. hatta boşanmayı bile konuştuk fakat sonra ne oldu artık biz bir aileyiz dedik herşeyi sırasıyla konuşarak hallettik. sen de biraz alttan alarak ama herşeyi de kabul etmeden "aile" olduğunuzu eşine anlat ki yavaş yavaş kurun kendi düzeninizi. eviniz yoksa ev hayali kurun anlatın eşinize, arabanız yoksa netten araba bakıp para biriktirip alsak bu arabadan falan deyin böyle böyle düzene girer inşallah
ev aldık kredi başvurusunu yapıcaz bu hafta eşim sadece kendi ailesine verdiği paralardan bahsetmez ben ona kırıldım her ay borçları topluyorum 300-400 tl eksik çıkıyor ikimizde nerdeyse hiç bişey almıyoruz kendimize eşimin ailesine bi gidiyorum yeni şeyler var kim aldı benim eşim işte bu beni üzüyor bana gelincede mutfak parasını bile soruyor sanırım aile olmamıza daha alışamadı
Karanfilce araya giriyorum kusura bakma ama benim bildiğim emeklilik hesapları faizle değerlendirmiyor yatırımı.
Bankanın yatırım uzmanları bir yatırım sepeti oluşturuyorlar ( sen de istediğin enstrümanı dahil edip çıkarabilirsin bu sistemde). Paranı senin adına yönetiyorlar yani. Ben onu bankadaki altın hesabından farklı görmüyorum açıkçası.
5 yıl boyunca çekemem dediği için öyle olduğunu düşündüm.. vadeli durumlarda hep öyle oluyor ya
içeriğini bilmiyordum, açıkladığın için teşekkürler canım
Ne demek, önemsiz...
Biz de uzun incelemeler sonucu oğlumuz için yaptırdık.
Bu işlere meraklı olduğum için epeyce sıkıştırdım müşteri temsilcimizi.
O da bize yaptıkları sepeti anlattı.
Aslında çeker ama devlet feci vergi kesiyor o zaman.
Malum o hesaplar devlet garantili, ellerinden parayı erken alınca kızıp büyük kısmına el koyuyorlar.:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?