Kirli Çıkılar )))

merhaba kızlar dün kendime zaman ayırdım saçlarımı kestirdim bir de gölge yaptırdım 40 tl ben 100 tl götürmüştüm en azından 70 tl yi gözden çıkarmıştım baya iyi geldi

memura yapılan zam teklifi ilk yıl için % 3 + % 3

ikinci yıl için ise % 2 + % 3

dağ fare bile doğuramamış

karanfilce Allah sabır versin sana .....

akıllıbıdık baştan sona verdiğin linkte yazdıklarını okudum ve çok üzüldüm inan. Öncelikle başın sağolsun, Allah o acıyı bir daha sana yaşatmaz inşallah, evlat acısı üzerine başka bir acı yoktur herhalde =(
Yaşadıkların zor,aile vurdumduymaz, bencil, acımasız... Borçlar bittikten sonra kendi maaşını olduğu gibi birikime ayır, eşin de tek maaşla evi geçindirsin yoksa gerçekten işiniz zor. Bu şekilde devam ederseniz karın tokluğuna çalışmış olursunuz yıllarca.

merhaba kızlar dün kendime zaman ayırdım saçlarımı kestirdim bir de gölge yaptırdım 40 tl ben 100 tl götürmüştüm en azından 70 tl yi gözden çıkarmıştım baya iyi geldi
çok çok iyiymiş fiyatı canım. Güle güle kullan yeni saçlarını =)
Ben de ne zamandır niyetleniyordum ama temmuzda düğün var bir akrabanın o zaman yaptırırım artık.
Geçen yıl 70tl'ye yaptırmıştım ben bu yıl 100tl olur herhalde...

memura yapılan zam teklifi ilk yıl için % 3 + % 3

ikinci yıl için ise % 2 + % 3

dağ fare bile doğuramamış

aaa h ahhh canım bende bir anlatıversem derdimi aynı sen yalnız degilsin bir pepeti var de konunuda inceledim Allahü Teala yar ve yardımcın olsun inşallah hepimizin

siz galiba böyle yapıyorsunuz canım ya benim her zaman bir düsüncem vardı iki kisi maası alınca ödemeler çıkarılcak kalan altına yatırılıp harçlık alınacak 1 ay tamamlanacaktı ama yapamdık evlendikten sonra eşime güvendim o altın alır gelirdi harcamaları o yapar dı banada harçlık taki kardesine verdiği 200 tl 1600 tl yi öğreninceye kadar. dedim demek hep veriyor bu aldım kartımı. ev kirası ve bakıcıyı o mutfağıda ben yapıyordum kredi kartımla tabı diğer masraflarıda . sonra eşim 5 milyar- sonra 16 milyar-sonra 7 milyar ve en sonda 15 milyar kardesine kredi çekti tabiki ben ayrılma boyutuna geldim tam iki buçuk senedir bu borçlarla ugrasıyoruz ve son 7 ve 15 milyarlık krediler devam ediyor . şu an alacağımız düz 50 milyar var. eşime dedim haziran 8 e kadar o para gelmezse ben okul kapanınca gidiyorum ayrılacağım dedim çünkü benden habersiz iki kez kredi çektin bir daha yaparsan ayrılırım demestim

git hayvanları sattır annene kredi çektir ne yaparsan inanın bir lirasının bu kredilren biz kullunmadık. eşim o kadar garipki o 7 mliyarın ödemes i devam ediyor ve 300 300 ödüyormus ya dedim annen versin ya maasından niye benim hakkımı yiyolar çocugumun hakkını yediriyorsun dedim.

ben yine market yani kredi kartını ödedim gerisine karısmadım kalanda biriktirdim simdi 125 gr birikmisim var düğün altınlarım ayrı 5 milyar düzde orta var simdi altın yapcam bu ara beklemediyim . ev alıcaz ama eşim şu işleri bitirsin ve tek elden tek hesapla hayatımızı geçirelim istiyorum . senin eşin ne iş yapıyor aylık geliri nasıl benimki okul müdürü. çok canım sıkılıyor ya senin evinde var masallah sanırm kimseylede ugrasmıyorsunuz yada sizle ugrasmıyorlar ne güzel deli olcam ya

ah pepeti bende sanıyordum ben tekim bu konuda... benimde kaynım bir daire parası yedi bizden.. içim acıyor aklıma geldikçe.. altınlar krediler vs vss doymadı hala gözü ama.. nefret ettirdiler kendilerinden..

merhaba pepeti ben para konusunda baştan işi sıkı tuttum ,eşimle ya da ailesiyle araya resmiyet koydum.
paramı çekeceksem ben çekerim kazanmayı biliyorum da çekmeyi mi beceremeyeceğim bankadan dediğim gibi baştan yüz vermedim ipleri elimden bırakmadım deyim yerindeyse yoksa sonradan durumu toparlamaya kalktığı zaman insan kötü oluyor ve de o ana kadar kullanıldığıyla kalıyor ben baştan kötü olayım dedim dermişimmmmmm kullanılmadan enayi yerine konmadan harcayacaksam ben harcarım paramı fakat eşime şunu asla unutturmadım evin reisi olduğunu ve kadın olarak hiçbir çalışma ve hele de evi geçindirme gibi bir yükümlülüğüm olmadığını

çevremdekiler ise zaten kazancımı kullanmak , üzerinde tasarruf etme gibi bir düşünce içerisinde olamadılar çünkü buna müsade etmedim aradan 11 yıl geçti ve düzenimi oturttum bundan sonra da kazancım üzerinde tasarruf etme gibi bir düşünce içerisinde olanın aklından zoru vardır derim.

çok güzel sevdiğim bir söz vardır burada sık kullanırız '' eli hamur karnı aç kalmak '' işte o hale gelmemeye şimdiye kadar çok dikkat ettim ve ederim de .
elbette her evliliğin gidişatı , eşler arası ,eşlerin aileleriyle olan diyaloglar vs birbirine benzemez ama sonuçta unutulmamalı ki her zaman temkinli olmakta fayda vardır.
maddi açıdan özellikle tam devir teslim olmaya HAYIRRRRRRRRRRRR diyenlerdenim.

hakkını helal et benim yaşadıklarımı okumak insanda bir müddet depresyona sürükliyor....
dediklerinde kesnlikle haklısın aslında eşim ailesine para yediren.. kendini kullandıran... hayır diyemeyen biri değil ama bazen öyle şeyler oluyor ki merhamet ve vicdanın mantıgının tamamen önüne geçiyor sonrada pişman olsakta ama yinede depremden bu yana iyi biriktirmeye başladım gelirimize göre az yapıyor gibi olsakta önceye nazaran yinede elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz özellikle bu sayfaları okudukça kendimi destekleyen motivasyonumu arttıran arkadaşlarım oldukça şevke geliyorum

akillibidik açtığın sayfanda yazdıklarını okudum .yaşadıkların hiç kolay şeyler değil canım Allah sabırlar versin.
eşinle birbirinize dayanıp umarım bu işlerin üstesinden gelirsiniz .

bir müddettir emin evim hakıında araştırma yapıp oradaki yetkilerle konuşuyorduk ama bir türlüde evet diyemiyorduk bugün onlardan bir mesaj geldi mayıs ayına ait bir kampanyaları varmış hiç peşinat vermeden sadece organizsyon ücretini ödeyerek (sanırım 6700 civarıydı ve herkes mecburi başlangıç ta ödüyor) aylık sabit 900 ile 111aylık bir sözleşme yapılacak ve kurayla hangi ay verileceği seçilecek en geç 60.ayda ise herkese parası verilmiş olacak toplamında 100milyarlık bir para verilecek sizce nasıl bir durum aslında tamam diyip param oarda burda harcanacağına garanti olur birikim diyorum bir yandanda ya en son alanlardan olursam o zaman bu paranın değerinde ev almak zor olur diyorum ama şimdiaylık 900 ödemeyle 111.ay 900 ödeme arasında paranın maddi değeri aynı olmayacak git gide düşecek iyice inanın şuan sizlere ve fikirlerinize emin evim hakkında bilgilerinize çok ihtiyacım var

peki canım eşinin maaşı senden düşük olsa ve evi geçindirmek için yetmese nasıl bi yol izlerdin??
pirimize bi danışalım bakalım doğru yolda mıyız

canım benim bi bilgim yok o konuda.
bi kooperatife girseniz paranızın çarçur olmaması için. memleketinizden güvendiğiniz filan

peki canım eşinin maaşı senden düşük olsa ve evi geçindirmek için yetmese nasıl bi yol izlerdin??
pirimize bi danışalım bakalım doğru yolda mıyız

merhaba canım pepetiye de yazdığım gibi her evin düzeni ,aile içi diyalogları vs vs farklı farklıdır. eşimin benden fazla ya da az kazanması değil mesele tutumuna bakarım ikimizin kazancını kendi ailesinin bazı masrafları için harcıyorsa üstelik bunu haber vermeden yapıyor ve de haberim olmuşsa işte o zaman eşeğe ters binerdim emin ol

sadece kendi evimizin geliriyle yağımızla kavrulmaya çalışıyorsak ve de hiç gizli saklımız yoksa sıkıntı olmaz kısacası aynı yöne beraber bakabildiğimiz sürece sıkıntı olmaz .
tabi bunları anlamak için de çok iyi gözlem yapmak gerekiyor

çok politik cevap vermişsin canım yaa..
ben ayrıntılı bi liste filan bekliyordum
şaka bi yana sağol canım cevabın için..
eşimin ailesinin zerre miktar yardım destek vs olmadığı gibi kendileri de bizden zerre bişey istemezler sağolsunlar..
benim ailem ise zor anımda yanımda olurlar ne varsa ellerinde avuçlarında verirler, ve ben de onlar için öyleyim. evimizi onlar sayesinde alabildik Allah razı olsun onlardan..

çok şükür dediğin gibi eşimle aynı yöne bakabiliyoruz. Allahım bozmasın

Kızlar merhaba.

Altın şu an düşük değil mi?

Bir miktar altın bozdurmak durumundayım malesef..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…