Kirli Çıkılar )))

Altın düşmüş. Sattıklarımı geri alsam mı biraz daha beklesem mi acaba?

Bu arada 35 gram altın satıp 40 TL kar ettim geçen hafta. Allah bereket versin

merhaba canım

elimdeki tl yi

varsa doları tl ye çevirip
altını o günün kurundan tl ye çevirip bütün hepsinin toplamının kırkta birini zekat olarak veriyorum .

varsa çevremizde fakir kişiler önce akrabadan konu komşu arkadaştan başlanarak zekat verilebilir.. zekatın bir kısmını da Ramazan ayı içinde vermek en güzeli Ramazanda yapılan ibadetler katlandığı için.

ben bir kısmını Ramazan da veriyorum bulabildiğim ihtiyaç sahiplerine. ama her zaman 1 milyar parayı misal vereyim hepsini verecek kişi olmuyor ben de aylara bölüyorum. her ay bi öğrenci bi arkadışımın tanıdğı vs çıkabiliyor. hatta geçen seneden zekatım kaldı az miktar öğrendim ki umrede de verebiliyormuşuz. orada yapılan ibadetlerin de katlandığı söyleniyor.
Allah kabul etsin hepimizinkini.
kızlar test vermedim daha merak ediyorsunuz biliyorum ama sanırım adet olcam. hayırlısı olsun.. ne yapalım Allah sağlık huzur mutluluğumuzu eksik etmesin.

ben de 1 gr altın alıp satıp 2 tl kar ettim şaka gibi :111:

Ben yatırım olsun diye altın alıp zamansız bozdurdum ve 500 TL zarar ettim. Şimdi onu toparlamaya çalışıyorum. Zararım şu an 186 TL'ye indi.

Aslında kaynak olsa, al-sattan daha çok kazanılır. Ama 50 gram ve altın alıp satarak ancak bu kadar işte.

benim kooperatif almadan önce 400 grama yakın altınım vardı ama ben en fazla 10 gr satabiliyordum

market alışverişine gittim tamamen indirim takibi yapmıştım önceden onları aldım
harika oldu 125 tl harcadım ama içerisinde 10 lt yağ da var 5 kg şeker de 8 kg lık deterjan da tuvalet kağıdı da vs vs uzunca bir süre bunlara para vermem
bu ayki paramdan şu ana kadarki tüm harcamalarım toplam 165 tl geriye kaldı 275 tl

aşağı kattan destek son gaz devam ediyor yoksa bizim eve asla bu para yetmez

çok doğru yazmışsın canım
daha önceden ramazan ayı içerisinde verir ,kapatırdım ama geçen sene üniversite okuyan bir genç kardeşimizi buldum ilçemde şimdi ise zekatımın bir kısmını ramazan ayı içerisinde vermeye çalışıyorum .
diğer kısmını da o kardeşimize ayda ayda gönderiyorum.

nasip olursa o mezun oluncaya kadar Allah ömür verirse bu şekilde yapmaya niyetim var herşey nasip tabiki.

banka promosyonlarını da ben zaten kendime hiçbir şekilde kullanmıyorum en ufak karşılık sevap vs beklemeksizin ona gönderiyorum.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar. eşimin köye gitmiştik. yeni geldik sayılır. ne kadara zor oluyor öyle tatil dönüşü çalışmak....
ay sonuna kadar ayırdığım paraya hiç dokunmadım tatil boyunca. ben de bugün 92 küsurdan 3 gr daha aldım :))))
inş maaş gününe kadar daha fazla harcamamda bir 2 gr daha alabilkirim bu ayın maaşıyla.
ay çok mutlu oluyorum ya para biriktirince. bereketli olsun inşallahhh....

hoşgeldinnn canım ve de bereketli olsun birikimlerin

merhaba canım

elimdeki tl yi

varsa doları tl ye çevirip
altını o günün kurundan tl ye çevirip bütün hepsinin toplamının kırkta birini zekat olarak veriyorum .
ben netten de baktım diyor ki borcunuz varsa (taksitle ödense bile) onu birikimden düşeceksiniz. Doğru mudur?

ben netten de baktım diyor ki borcunuz varsa (taksitle ödense bile) onu birikimden düşeceksiniz. Doğru mudur?

canım borcumuz varsa borcumuzu çıkardıktan sonra kalan malın zekatını veriyoruz canım

arkadaşlar benim bir oğlum var, ellerinizden öper 33 aylık olcak az kaldı. ancak hala çok az konuşuyor. özellikle erkek çocuk anneleri sizlerde durum nasul veya nasıldı ?

arkadaşlar benim bir oğlum var, ellerinizden öper 33 aylık olcak az kaldı. ancak hala çok az konuşuyor. özellikle erkek çocuk anneleri sizlerde durum nasul veya nasıldı ?

canım sana özelden çocukların dil gelişimiyle ilgili bilgiler içeren bir metin gönderdim

teşekkürler farmasicim ilgin için. ama bu tür makaleleri öyle çok okudum ki. nerdeyse hergün okuyorum. :))) bana daha çok annelerin tecrübeleri lazım aslında..
onlar anlatınca ve sorun olmadığını söyleyince daha bir rahatlıyorum. yoksa psikiyatrist, psikolog, kbb filan götürdüm. sorun yok dediler. ama en azından bir istatistik elde etmek istiyorum. böyle geciken çocuklar ne zaman açılıyor ve nasıl konuşmaya başlıyorlar. merakım o yönde....

haklısın aslında çok yüksek 120 ama benim eşimin annemin faturası,, eşimle benimkisi standart 31 geliyor aveanın kampanyalı telefonunu aldık faturaya oda ekleniyor bazen öğrenci velilerini arandığında yada farklı kişiler arandıgında toplamda maksimum 120 geliyor ben kenara o kadar ayırıyorum ne kadar az gelirsede fazlası cebime kalıyor bu listeyi hazırladığımda ev telefonumuzda vardı 18 de ona geliyordu ama şimdi ev telefonunu iptal ettirdik

canım kuzucuğun kendisini ifade edemiyor mu ?
valla biri 8 i geçti diğeri 5 i geçti
zaman nasıl geçti anlamadım ilgimi çeken bir tuhaf durumla da karşılaşmadım öyle olsa mutlaka bir uzmana götürürdüm.
sen gerekli kişilere götürüp onlardan da olumsuz bir şeyle karşılaşmadığına göre zaman bırak canım ,canını sıkma.

anne,baba,gel,git,ciş,mama :))) hayatını idame ettiriyor canım bu 5-10 kelimeyle :))) daha fazlası angarya geliyor heralde beyimize

anne,baba,gel,git,ciş,mama :))) hayatını idame ettiriyor canım bu 5-10 kelimeyle :))) daha fazlası angarya geliyor heralde beyimize

onunla sohbet ediyor musun onu konuşturmaya çalışıyor musun sorular sorarak
ya da oyun eşliğinde sorularla ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…