Kirli Çıkılar )))

selamlar ben bu ay 1750 tl birikim yaptım yatan farklar da dahil olunca.ayın 15ine kadar değişmeyecek inş. bu ay tatile gideceğiz uzuuun süredir beklediğim bir maldivler planımız vardı.nihayet gerçekleşecek. oradan dönünce de birikime tam gaz devam.bu arada bir iş teklifi var onu değerlendireceğim kpss ile atanmaları beklerken o şekilde çalışabilirim.

Bitti valla.:)
1.20 lik havuzda çocuk eğlendirdik tatil boyu.
Sizler nasılsınız?

iyi yapmışsınız zaten tatilin keyfini en çok onlar sürüyorlar bizler de işte yanlarında kıyısından köşesinden istifade etmeye çalışıyoruz sağlık olsun canımcım varsın onların gönlü olsun

çok şükür iyilik sağlık şimdilik?

Son düzenleme:
selamlar kızlar

ladyfog hoşgeldin, bize bu yıl tatil yok malesef ama güzel bir sebebim var çok şükür

doğuma az kaldı birkaç hafta kadar
gelen altınları hemen değerlendirip piyasalara hızlı bir dönüş yapacağım
pek yazamıyorum ama takipteyim
doğumda gelen altınları garantide değerlendirmeyi düşünüyorum
geçen cnbc-e de bank asyanın yetkilisini de dinledim, altın kabul gününe gelen müşterilerinin %40 ı yeni müşteriymiş
bank asya da iyi bir alternatif aslında.

Sağlıcakla gelsin minik melek.
Ben de 2010 22 temmuzda doğum yapmıştım, o yıl biz de evdeydik.:)
Ben garantideyim biliyorsun.
Al sat yapacaksan şekerin makası da düşük diyorlar.
Garantiyi tercih etme sebebim makas aralığı iyi bir de arbitraj makası çok düşük.
6 dolarda kar yazıyor...

ve aleykümselam canım

sağlıkla bebeğine kavuşabilmen dileğiyle

Merhabalar...Aranıza yeni katıldım..Benim bir evim var Sivas'ta.Yalnız krediyle yaptırdık.Aslında tapusu da yok.Yani kayınpeder hala vermedi.Nereden baksanız 60 milyar ödedik.Bugünde otomobilimizi sattık.Diyoruz ki otomobil parasıyla altın mı alsak..Altın artar mı acaba?Ya da direkt otomobil parasını krediye yatırıp balon ödeme mi yapsak?Borç tutarım faizle birlikte 33 milyar balon ödeme yaparsak 25 milyar ödememiz lazım.Yaz günü de altın artar mı hiç bilmiyorum,bir fikrim yok.
Birde konuyla alakalı değil ama sizce bu evin zekatını vermeli miyiz?Teşekkür ederim..

ağustos 2010da ilk bebişim gelmişti benim de, şimdi temmuz 2012de iki olacak Allah kısmet ederse
ben de garanti kullanıyorum arbitraj için, ben de memnunum
şekeri bilemedim canım ya daha büyük banka olunca daha güven veriyor bana

ve aleykümselam canım

sağlıkla bebeğine kavuşabilmen dileğiyle

çok teşekkür ederim
Allah isteyen herkese nasip etsin

canım

Kişinin kendi oturduğu evine zekat düşmez

Kiraya verilen ev ve gayri menkullere zekat düşmez ancak bunların gelirleri nisab miktarını geçerse bunlara zekat düşer

canım

Kişinin kendi oturduğu evine zekat düşmez

Kiraya verilen ev ve gayri menkullere zekat düşmez ancak bunların gelirleri nisab miktarını geçerse bunlara zekat düşer

Nisab miktarı ne demek bilmiyorum ama şöyle anlatayım.Evimizin inşaatına 2007 yılında başlandı.2010 da bitti inşaat.Biz hiç oturmadık.Ben İstanbuldayım evim Sivasda..2010 da bitmesine rağmen daha yeni verdik kiraya 1 ağustosda ilk kiramızı almış olucaz.Kira bedeli de 250 tl.Zaten tapusunu alırsak eğer bir kan akıtıcağız.Genede hak neyse onu yapalım istiyorum.Kimisi gerek yok borcun hala var diyor.Kimisi borcun olsa da evin var diyor.

canım kaç tane evimiz olursa olsun ev bedelinden zekat verilmiyor
kiraya vermiş ve de kira gelirinin üzerinden 1 yıl geçmişse onun zekatı veriliyor ama kira geliriyle ev geçindirmişsen onun da zekatı yok.

Nisap, zekât, sadaka-i fıtır ve kurban gibi ibadetler için konulan bir zenginlik ölçüsüdür. Nisapa, asgarî zenginlik ölçüsü şeklinde de tanımlanabilir. Borcundan ve aslî ihtiyaçlarından fazla olarak bu kadar mala sahip olan kişi dinen zengin sayılır. Böyle bir kişi, zekat veya sadaka alamayacağı gibi; sadaka-i fıtır vermek ve kurban kesmekle de yükümlü olur. Fazla olan bu malın nâmi olması ve üstünden bir yıl geçmesi halinde zekatının verilmesi gerekir.

Zenginliğin asgari sınırı olan "nisap" Hz. Peygamber tarafından belirlenmiştir. Bu asgarî sınırlar, o dönem İslâm toplumunun ortalama hayat standardını ve zenginlik ölçüsünü göstermektedir. Hadislerde belirlenen nisap miktarları şöyle sıralanabilir; 80,18 gr. altın veya bunun tutarında para veya ticaret malı ; 40 koyun veya keçi, 30 sığır, 5 deve. Nisap miktarının belirlenmesinde kullanılan bu malların, o dönemin en yaygın zenginlik aracı olduğu açıktır. Nisabın bu mallar üzerinden belirlenmesi, sosyal ve ekonomik şartların fazla değişmediği ileriki dönemlerde de aynen korunmuştur.

günaydın canlar hayırlı sabahlarrrrrrrrrrrrrrrrr

Hımm tamam canım şimdi anladım çok sağolasın.Altta da açıklama yapmışsın çok teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…