Kirli Çıkılar )))

meyra % kaç altın % kaç dolardasın ?

ben % 53 altındayım % 47 oranında tl ve de dolarla sattım :)

meyra % kaç altın % kaç dolardasın ?

ben % 53 altındayım % 47 oranında tl ve de dolarla sattım :)

nerdeyse %100 dolardayım,çok az altınım kaldı.... tabi dolarların hepsini altınla aldım.tl. ile dolar almam ben,ne kadar düşerse düşsün.... :))
ama gr tl. de,1 tl. ye yakın kar gördüğüm bir miktar altını geçen hafta sattığım için, düşerse alım için, tl. de mevcut.... :)ortalamaya vurursan %50 dolar %50 tl. gibi....
durum bundan ibaret.... :)

yani özetle; ons düşerse çok şeyler yapacağım da....çıkarsa aramayın beni daha buralarda...terk-i diyar eyleyeceğim.... :)))

niçin tl ile dolar alımı yapmazsın
dolar çok düşse bile ?

yani özetle; ons düşerse çok şeyler yapacağım da....çıkarsa aramayın beni daha buralarda...terk-i diyar eyleyeceğim.... :)))

aman canım öyle deme bak % 53 altında olduğum halde bile ons düşsün diyorum

ilk defa bu kadar fazla miktarda altından çıktım :)))))

aman canım öyle deme bak % 53 altında olduğum halde bile ons düşsün diyorum

ilk defa bu kadar fazla miktarda altından çıktım :)))))

desene ikimiz de ilkleri yaşıyoruz... :))
altından ben de ilk defa bu kadar çıktım,hem tl.ye, hem de dolara... tl. ye geçtiklerim için sorun yok...çok çok tl. de beklerim de.....dolara arbitraj yaptıklarım için endişeliyim... :)))
içimden bir ses,acayip ters köşe edecek şu bernanke amca diyor ama hayırlısı bakalım... :))
dolara hiçbir zaman güvenmem ben....çok sabit fikirliyim nedense.... :))

zaten her sene aynı yere gitmek sıkar insanı.
yazlığa vereceğin paraya en az 10 yıl ayrı ayrı yerde tatil yaparsın
biz bu yaz tatilimizi dünyanın en güzel yeri için ayarladık..
kızlar çok heycanlıyım.. gitmeden bişey olmasa bari bana..
yarından sonra istanbula uçuyorum ordan da ciddeye

meyracım senin mesleğin neydi??

estağfirullah canım ama dolara nedense ben de güvenemem
arbitraj olmasa yanından geçecek değilim

estağfirullah canım ama dolara nedense ben de güvenemem
arbitraj olmasa yanından geçecek değilim

farmadsicim sana bisey sormak istiyorum.

simdi bizim ortakli bir restoronumuz vardi biz bu retoronu sattik. ne kar nede zarar misali elimizde belli bir miktar var. esiminde aylik geliri iyi cok sukur. ama restoronu alirken kredi cekmisdik. simdi esimin maasindan kredi duzenli odeniyor bu restoronun parasida elimizde simdi bu parayi nasil degerlendirsek bilemedim.

esim ozel sirketde calisiyor ve 1 yillik daha sozlesmesi var. ayrica kendine ait bir isi daha var ama o suana yeni bu arayla esim bir ev yada arsa almak niyetinde gecen bir arsa bulmus ama biz yurt disindayiz arsaya gidip bakmak gerek ayrica istanbuldda suan bir evimiz var onu satip uzerine bu parayi koyup buyuk bir ev alalim diyor ama ben istemiyorum.

ne yapsam esimi nasil yonlendirsem. suan icin bende yazlik falan alsin istemiyorum.bir sene sonra oglumuz okula baslayacak ve sanirim turkiyeye donucez.

arsami alsa acaba paraya bi ara borsaya girdi ufak kayiplari oldu onuda ben istemiyorum. para elimizde durunca simdi abilerinin gozu uazrimizde surekli istiyolar geri odemiyolarda esimde vermek istemiyo oyuzden yanlis bir ise girsin istemiyorum.

nasil yatirim yapsak ki sence ?

ben olsam kira geliri düzgün olan bir ev ya da dükkan alırdım.

senin için ben de sevinçli ve heyecanlıyım canım... :)
korkma hiçbirşey olmaz,çok güzel duygular bunlar... :)
önce mekke, sonra medine ye gidiyor olmanız da güzel...
mekke de bol bol yorulur (zira mekke de durmak yok...umre, tavaf say,hiçbirşey yapamazsan otur kabe yi seyret,o da ibadet,hem de en güzelinden :) ) medine de (5 vakit mescitte namaz,efendimizin kabrini ziyaret ve ziyaret yerlerini gezme, ve bahçesinden,karşısına geçip,kokusunu çeke çeke ravzayı seyretmek,en özelinden...) dinlenirsiniz... :)
umarım oralarda aklına geliriz ve bize de dua edersin... zira ben hepinize dua etmiştim,sanalı reele çevirerek... :)

bu arada, ben mali müşavirim canım... :)

yazlığın bana göre artıları şunlar canım

yılın 10- 11 ayı normal kışlık evimde kalıyorum sıkılmıyorum da 1-2 ay yazlıkta niye sıkılayım
çok beğendiğim bir beldeden aldıktan sonra sorun olmaz yani kendimi avutmanın bir yolunu bulurum
mesela deniz kum güneşse iyi hesaplayıp ona göre alınır....

yazlıktaki diğer avantaj ben günlük mutlaka ev işi , yemek vs ile uğraşmak isteyen cinsten biriyim o nedenle gittiğim yerlerdeki haylazlık benim fıtratıma ters sıcakta da gezmek bezginlik verebiliyor.

yazlıktaki diğer güzellik ne pişirdiğini ve ne yediğini biliyorsun otellerde yediğimin içerisinde benim kabul etmiyeceğim şeyler var mı bunu bilebilmem maalesef mümkün değil( yiyeceklerde içki kullanılması gibi )

bir de yazlıkta kendi evimin hijyenini kendim sağladığım için gönlüm rahat olur ( başkasının kulandığı havlu ,çarşaf ,yatak vs bunlar benim otelde sevmediğim şeyler)

yazlığın eksileri uzun süre durulmayan evin tamiratı onarımı bakımı insanı uğraştırır.
yazlıkta su elektrik vs gibi aksamda bir aksaklık olsa müdahale edebilmek zor ve can sıkar.

yazlığa verilecek parayı altına yatırsak ve en az 15-20 kazandırsa sene de örneğin 100000 tl olur 120000 tl
bize tatil için sadece otel benzin gezme vs için 2000 tl fazlasıyla yeter

kısacası herşeyin bir artısı eksisi mutlaka oluyor

gitmeden görmeden herşey havada asılı konumda benim için şu an..
inşallah Rabbim unutturmazsa dua edeceğim hepimiz için.
reglim orda denk geliyor ve ilaç kullanıcam ilacın işe yarayıp yaramayacağı endişesi de söz konusu..
ve ben yine mübarek bi yer ziyareti için 3 gidişimin 3 ünde de hasta olduğumdan korkularım yine had safada.. ayın 3 de biri hasta olduğum için.
siz de dua edin bi aksilik çıkmasın.

ben seni mühendis gibi tahmin ediyordum

ben olsam gayrimenkule özellikle de işlek ve kolay kiracı bulunabilecek muhitten dükkan alırdım.

kiracı için ev çok sakat bence
kul hakkı bilen senin evini kendi evi gibi benimseyen temiz , becerikli kiracıya düşersen ala değilse çok zor

kendimizden örnek vereyim
kayınpederimin 4 tane kirada dairesi var ve içler acısı
dükkanları var kirada hiçbir şikayet yok çünkü dükkanın hırpalanacak şeyi eve göre nereedeyse yok sayılır...
kiracı çıksa duvalarını alçı sıva yaptırıp mis gibi boyattın mı yepyeni dükkan oluverir keşke hep dükkan olsa kiraya verilecek mülk .

altında deyim yerindeyse fırtına öncesi sessizlik hakim :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…