Kirli Çıkılar )))

vadesiz hesapta sadece al sat yaptığında faiz oluyomu??

googleden aratırsan şöyle yanıtlar verilmiş

Altın hesabı caiz mi?

Bankaların altın hesabına veya altın fonuna para yatırmak caiz midir?

Bankalarda, altın ve döviz alım satımı için açılan fona para yatırmakta sakınca yoktur Ancak, bu fonun işlemleri içerisinde repo, tahvil, bono alımı satımı gibi faizli işlemlerin bulunması halinde, bu fonlara para yatırmak caiz değildir

Ayrıca söz konusu altın veya döviz hesabına yatırılan paraların ilgili banka tarafından nerelerde değerlendirildiğine, islama uymayan işlemlerin ve uygulamaların olup olmadığına göre de hüküm değişmektedir Örneğin bazı bankalar "Altın fiyatlarının yükselmesiyle kazanıyor, düşmesiyle anaparanızı koruyorsunuz" şeklinde bir güvence vermektedirler Bu durum caiz değildir

Ancak altın veya döviz hesabına yatırılan para ile faizli işlemlerde kullanılmadan helal olan ticari işler yapılırsa ve yapılan ticaretin sonucunda da kâr-zarar paylaşılırsa altın veya döviz hesabına para yatırılması, caiz olur

Diyanet İşleri Başkanlığı

Soru

Bankada altın hesabı açıp tasarrufumuzu buraya yatırmamız dinen caiz midir?

Yaptığımız araştırmalara göre banka-finans kurumlarındaki altın hesaplarının özellikleri ve insanların böyle bir hesabı tercih etmelerindeki nedenler şunlardır:

Öncelikle bankalarda iki çeşit altın hesabı vardır. Birincisi vadesiz olup hesaba herhangi bir faiz işletilmemekte, ikincisi ise vadeli olup hesaba faiz işletilmektedir. Vadeli altın hesabı faizli olduğu için dinen caiz değildir.

Vadesiz altın hesabında ise herhangi bir faiz söz konusu değildir. Kişilerin böyle bir hesabı tercih etmelerinin nedenlerine gelecek olursak:

Birinci neden, güvenliktir. Evde altın tutmak yerine, bankada daha güvenli bir şekilde altın tasarrufu amaçlanmaktadır. İkinci neden maliyetlerle ilgilidir. Altın işçiliği maliyetinin ödenmemesi, hesap işletim ücretinin olmaması, işlem ücretinin olmaması, düşük ayarlı, aski tarihli altın alma riskinin olmaması ve vergi avantajları gibi nedenler bu kapsamdadır.

Bir bankada vadesiz yani faizsiz altın hesabı açtırmak dinen caiz olsa da, açtırmamak daha uygundur. Çünkü bu şekilde faizli bankaya sermaye sağlanmakta, çalışmaları maddi olarak desteklenmiş olmaktadır.

Altın hesap için finans kurumlarının tercih edilmesini tavsiye ederiz.

l

Son düzenleme:
kızlar çok alakasız olacak ama il içi tayin istemiştim, tayinim çıktı az önce, sizlerle paylaşayım dedim evime yürüme mesafesi olarak en fazla 10 dk sürer, ohh mis diğer okulum da çok uzak değildi, ama ulaşım problemdi, oturduğum yerden oraya direkt araba yoktu, otobüse binmek için 15 dk falan yürümem gerekiyordu, inince de yürüyordum biraz, servis ayarlamıştık bi ara, o da ders saatinden nerdeyse 1 buçuk saat önce alıyordu evden, sabah namazını kılıp hazırlanıyordum hemen, karanlıkta evden çıkmak psikolojimi de bozuyordu hatta, sonra bi saat dolaştırıp öyle bırakıyordu bizi okula, sonra benim dersimin olmadığı bi gün kaza yaptı ve iki arkadaşımız vefat etti diğer arkadaşlarımız yaralandı, aylarca okula gelemediler. nasip işte, benim o gün boş günümdü. yani derse yetişebilmem için evden 1-1,5 saat önce çıkmam gerekiyordu, ondan sonra bi arkadaşın arabasıyla gidip geldik, velhasılı benim için en büyük problem ulaşımdı, mutlu oldum tayinim çıkınca

Faiz olmuyor canım ama ben faiz sistemli bir bankaya anapara vermiş gibi oluyorum. Bİr bakıma alet oluyormuşum gibi. Fetvalara bakmam lazım.

Farmasicim çok güzel açıklanmış. Bu duruma göre caiz diğer bankalar da.

harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa süppperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::119::119::119::119::119:

Bir bankada vadesiz yani faizsiz altın hesabı açtırmak dinen caiz olsa da, açtırmamak daha uygundur. Çünkü bu şekilde faizli bankaya sermaye sağlanmakta, çalışmaları maddi olarak desteklenmiş olmaktadır.

Altın hesap için finans kurumlarının tercih edilmesini tavsiye ederiz.

burasına dikkat canım bu da işin takva boyutu

Son düzenleme:

Evet bu da var haklısın.

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ons gene 1598 şu an :)))))))))))

ramazan bereketiyle olsa gerek mesajlar 3 er tane gidiyor :))))

Son düzenleme:
bu sefer de 1606 oldu

Son düzenleme:

hayırlısı canımm
darısı başıma artık
eş durumu tayini isteyeceğim bende dua et benim için ne olur

hımmm anladım.hiç böyle düşünmemiştim?direk günaha girmiyorum ama vesile oluyorum gibi....bankasyada hiç fizli işlem yokmu ?pööff elini salla günaha çarpıyosun bu devirde

hımmm anladım.hiç böyle düşünmemiştim?direk günaha girmiyorum ama vesile oluyorum gibi....bankasyada hiç fizli işlem yokmu ?pööff elini salla günaha çarpıyosun bu devirde

o da katılım bankası yani kar -zarar ortalığı sistemi
dolayısıyla faizsiz sistem

ayyy bu çok güzel bi haber...
üstelik hamilesin de ..
Allah hep işlerini rast getirsin canım..
bu arada tüm tayin sonuçları açıklandı mı ki??
akıllıbıdığa neresi çıktı benim arkadaşım var ona nere çıktı acaba

bu arada kızlar altın hesabı konusunda bir ek de ben yapayım.
Selçuk ünv. ilahiyat prof Orhan Çeker(ki çok güvendiğim düzgün net cevaplar veren bi hoca) in dinlediğim fetvasına göre bankanın aynı zamanda sen para değil de altın istediğinde altın da verebilmesi gerekiyormuş.
sanırım tüm bankalar zaten altın hesaplarındaki kadar hesaplarında altın rezervi de tutuyorlarmış.
ben Garantiye sorduğumda altınınızı altın olarak çekebilmeniz için 1 kg altınınız olmalı ve ancak İstanbuldan çekebilirsiniz demişti.
beni tüm olumlu yöneleriyle kuveyt çekmişti.
ancak haram ve helale çok dikkat ettiğini bildiğim çoğu grup belediye ya da şirketi daha çok türkiye finans ve bank asya ile anlaşmalı görüyorum o da dikkatimden kaçmıyor:44:

Son düzenleme:

bankasyadan da altın olarak çekemiyoruz bildiğim kadarıyla

bankasyadan da altın olarak çekemiyoruz bildiğim kadarıyla

ben zaten üçünden birinden alacaktım. diğer bankalara o kadar kızıyorum ki paramı orda bekletmek dahi istemiyorum. tam altın hesabı açtıracağımız zaman orhan çeker televizyonda bunu da deyince kuveyte karar verdim işim garanti olsun dedim
aslında en çok istediğim ziraatti ama o da bu yönüyle elenmişti.
orhan çeker banka promosypnları için de devlet bankasının verdiği caiz çünkü devlet halkına istediği parayı zaten verebilir ama faizli bankalarınkinde gelirinin haram mı helal mi olduğuna bakılır eğer gelirlerinin % 50 den fazlası haramsa caiz olmaz demişti.

karanfilcecim

ben banka promosyonlarının kesinlikle caiz olmadığını mustafa karataş hocanın sitesinde okuduğum zaman başımdan kaynar sular döküldü ve şükrettim Allah'a böyle bir yanlışı farkettirdiği için.

ertesi gün müdür yardımcıma ekstre çıkarttım 440 tl almışız o güne kadar ve ben hepsini o an elden çıkardım
2 tane okula yazıcı alıverdim.
ihtiyaç sahibine verdim derken sonrasında bütün yatanları (3 ayda bir 125 tl )aynen ihtiyaç sahibine transfer ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…