Kirli Çıkılar )))

evet onun bir mantığı yok ben en azından konuşup öyle veriyorum 70 tl.net ortaksa iyi yapmışsın amcanlara taşıtmakla

işte malesef hem sınırsız hem ucuz bir tarife yok bizde sınırsız kullanıyoruz

merhaba kızlarrrrrrrrrrrrr yeniden nasılsınız bakalım ?

ben pc başında rehavete daldım içim uyudu resmen gittim yattım bu saate kadar uyudum , iyi geldi

merhaba kızlarrrrrrrrrrrrr yeniden nasılsınız bakalım ?

ben pc başında rehavete daldım içim uyudu resmen gittim yattım bu saate kadar uyudum , iyi geldi

oh iyi yapmışsın canım bende şuan aynı durumdayım yatasım var

meyra bu tip şeyler olunca nane limon içiririm.birkaç gün devam ederim.

annem öksürük için karaturpu oyup içerisine zencefil ve bal koyup oğluma 1-2 kaşık içirmişti öyle hatırlıyorum .

annem de tv den duymuş sanırım.

çok geçmiş olsun

bende böyle duymuştum karaturpu oyup içine bal ve zencefili koyuyosun ve kendi kendine süzülüyo o akan suyunuda içiyosun.

meyraa farklı bir sitede birisi aynen şunları yazmış aktarıyorum canım

doğal öksürük şurubu
arkadaşlar bu konuyu nereye yazacağımı bilemedim bu nedenle buraya yazdım. hepimizin şu son zamanlarda yaşadığı en büyük sıkıntı grip ve geçmek bilmeyen öksürük. ben yaklaşık 1 aydır kızımın öksürüğünü geçirememiştim. yok yerede bir sürü ilaç içmek zorunda kalmıştı. daha sonra annemin biz küçükken yapmış olduğu 2 şey aklıma geldi. biri nişasta peltesi dediğimiz şey. diğeride bal, zeytinyağ ve limon ile yapmış olduğu doğal öksürük kesici şurup. nişasta peltesi biraz sıcak içilmesi gerektiği için 5 yaşındaki kızıma bunu hazırlayamazdım ama diğerini hazırladım ve bugün 3. günü kızımın öksürüğünden eser kalmadı. yapmanız gereken tek şey. bir kaşık bal, bir kaşık zeytinyağı ve bir kaşık limonun suyunu karıştırıp tamamını içirmeniz. çocuk bunu içtikten sonra kusmak isterse sakın engel olmayın kusarak içindeki balgamı çok rahat çıkarmış oluyor. bunu günde 2 defa içirmeniz yeterli gelecektir. nişasta peltesinide biraz daha büyük çocuklarınız için hazırlayıp içirebilirsiniz. bunun için yapmanız gerekende bir su bardağı süte bir tatlı kaşığı nişasta ve 2 tatlı kaşığı şekeri karıştırıp ocakta biraz kıvamlaşana kadar pişiriyorsunuz ve sıcak sıcak içiyorsunuz. ben bunu ayrıca kış aylarında hasta olmadığımız zamanlarda bile yalancı sahlep olarak hazırlayıp üzerine birazda tarçın ekleyip içiyorum.

joeyfan aynen öyle dediğin gibi yapmıştı annem
ama aradan çok uzun zaman geçti
aslında bunları da yazıp bir kenara koymak lazım

Son düzenleme:
ramazan bereketi olsa gere mesajlar 3 er tane çıkıyor

Son düzenleme:
joeyfan aynen öyle dediğin gibi yapmıştı annem
ama aradan çok uzun zaman geçti
aslında bunları da yazıp bir kenara koymak lazım

evet aynen yazmak lazım bende zencefilli balı hatırlıyordum da karatupu sen söyleyince aklıma geldi :)

ilginize ve geçmiş olsun dileklerinize teşekkürler arkadaşlar..... :)
z.yağı+bal+limon karışımını deneyeceğim farmasi :)
kestane balını limonla zaten veriyordum da içine yağ eklemiyordum... :)

geçen gün sanırım arada kaynadı tekrar sorabilir miyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…