- 6 Ağustos 2010
- 40.330
- 72.155
- 1.123
merhaba kirli çıkılar nerelerdesiniz pek kimse uğramıyor mu bana mı öyle geliyor....
hepinizin bildiği üzere yeni bir şehir yeni bir hayata adım atmama az kaldı(tabi kiralık güzel bir ev bulabilseydim önce)
ama ben bir sürü gereksiz fuzuli harcamalarla borçlarla başlamak istemiyorum o yüzden dikkatli olmaya çalışıyorum....
dün eşimle oturup öyle bir kalkınma planı yaptım ki eğer tutarsa türkiyenin borçları içinde kalkınma planı hazırlayacağım :)
inşallah eşimde bursaya atanırsa şubattatilinin bitimine kadar bankalara olan tüm banka kredisi ve kradi kartları borcunu kapatıyoruz toplam 20milyar
şubat ayından itibarende para biriktirmeye devam edip bursadada uygun bir şirket bulursakta artık yaza teslim veya sonbahara teslim gibi en kötü yılbaşına teslim edilen öncesinde peşinat verilip sonra taksitle ödemeye yapılanlar kendi evime gireceğim yani kısaca Allah nasip ederse en geç seneye eğitim öğretim yılına kendi evimde girmeyei planlıyorum....2013ocak ayından 2016 aralık ayına kadar da 150milyar biriktireceğiz tabi bu rahat bir harcama ve kendi evimde oturursam eh birazda araba almak için kemerleri sıkarsak 25-30 milyar kadar daha biriktirirsek ooooooooo değme keyfime olmayacak bir durum değil Allah dert hastalık keder deprem...... olumsuzluklar vermesin inanıyorum ki herşey çok daha güzel olacak.....
buarda bursadaki evlerin çogunlugu doğalgazlı ama ben hiç doğalgazlı evde oturmadıgım için bilemiyorum nasıldır banyo mutfak ısınma doğalgazlı olursa bütçemizi nasıl etkiler özellikle nelere dikkat etmeliyim ne faturayı kabartır ne hafifletir veeeee doğalgaz zehirlenmelerine karşı tedbir neler yapmalıyım nasıl korunmalıyım...
benim eşyam biraz fazla(yatak odası salon takımı yemek odası oturma grubu çalışma odası 4 kitaplık spor aletleri büyük) sizce evimi alana akdar idare etmek için 2+1 bir evde 450-550 arsı bir kirada mı otursam yada 3+2 bi evde eşyalar birazdaha ferah bir şekilde 550-650e olan kirda mı otursam karasızım kendi evim olsa en az 140-200metrekare arası 4+1 bi ev düşünüyorum anneme ait bir oda olsun misafirlerim çok gelir geldiklerinde bir oda olsun istiyorum çalışmaodası spor odası derken epey keyfi oluyor ev ama olsun hayali bile güzellll inşallah Allah nasip eder de
merhaba akıllıbıdık hergün adetim olduğu üzere ben dükkanı açıyorum ama haftasonları pek uğramıyoruz
özellikle de piyasalar kapalı olunca pek pc başında oturmak insana tat vermiyor
bir de güzel ramazan ayında sahur- iftar hazırlıklarını gün içerisine yayarak yapmak insanı daha az yoruyor olsa gerek...
sen Van'dasın herhalde şu an değil mi? ev işini nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz , internetten kiralamayı filan mı düşünüyorsunuz?
Allah kolaylık versin canım , hepsi hallolur bir şekilde ama tabi yorucu bir süreç
kısa orta uzun vadede birikim -harcama planlaması yapmak her zaman güzeldir
canım bahsettiğin metrekarelerdeki ev kira bedelleri arasında sadece ortalama 100 -150 tl fark var eşyan çokmuş dediğine göre o nedenle 2+1 küçük bir eve bahsettiğin eşyaları sığdırmak da orada o eşyaların işlevini sürdürmek de çok zor olacaktır.
zaten eşyalar bir kere sökülüp takılmaya göre ,bir de küçük bir evde uzunca bir zaman diliminde üst üste olursa pek hayır gelmez sanırım
bir de bebeğin filan olursa onun için de ayrı bir oda gerekirki çok zorlanırsın 2+1 evde
inan yeri geliyor 3+1 evlerde bile keşke bir oda daha olsaydı diyoruz
o nedenle şahsen geniş ferah bir ev eşyalarının sağlıklı bir biçimde döşenmesi ,sıkışık tepişik bir hayat sürmemeniz açısından bence daha tercih edilir....
gelenin gidenin de çok oluyormuş hiç sıkıntı çekmezsin büyük bir ev olunca
ben bir ara 1+1 2+1 gibi bir daireye heves etmiştim şehir merkezinde ama sadece haftasonları kalmak için hatta bununla ilgili topik açtım sağolsun arkadaşlar da görüşlerini esirgemediler...
ve şöyle bir sonuca vardım; geçici bile olsa inan iş değil öyle bir ev diye...
küçük evde çok eşyam hırpalanırsa hırpalansın ev alınca nasıl olsa yeni eve yeni eşya deyip bunları dağıtacağım diyorsan onu da sen bilirsin elbette...
doğalgaz bizim burada merkezde var yazları çok cüzi bir fiyat geldiğinden bahsediyordu bir öğretmen arkadaş 5 tl gibi
kışları tabi olacak o kadar sonuçta diğer ısıtma sistemlerinin de bir bedelli yok mu ?
doğalgazın artıları yaktığını ödersin ve de temiz bir yakıt çevre için...
elbette riskleri de var bir arkadaşım da Ankara'da ailecek doğalgazdan zehirlendiler hatta hamileydi bebeğini kaybetmişti Allah kimseye böyle olumsuz bir durumu yaşatmasın
ama her sistemin riski var elektrikli soba olsa elektrik kontağından yangın çıkar evde insanlar sobadan zehirleniyorlar merkezi kazan sistemlerinde kazan patlamaları olasılığı her zaman var yani sonuçta hayat bir risk
Son düzenleme: