Kirli Çıkılar )))

merhaba akıllıbıdık hergün adetim olduğu üzere ben dükkanı açıyorum ama haftasonları pek uğramıyoruz
özellikle de piyasalar kapalı olunca pek pc başında oturmak insana tat vermiyor
bir de güzel ramazan ayında sahur- iftar hazırlıklarını gün içerisine yayarak yapmak insanı daha az yoruyor olsa gerek...

sen Van'dasın herhalde şu an değil mi? ev işini nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz , internetten kiralamayı filan mı düşünüyorsunuz?
Allah kolaylık versin canım , hepsi hallolur bir şekilde ama tabi yorucu bir süreç

kısa orta uzun vadede birikim -harcama planlaması yapmak her zaman güzeldir

canım bahsettiğin metrekarelerdeki ev kira bedelleri arasında sadece ortalama 100 -150 tl fark var eşyan çokmuş dediğine göre o nedenle 2+1 küçük bir eve bahsettiğin eşyaları sığdırmak da orada o eşyaların işlevini sürdürmek de çok zor olacaktır.

zaten eşyalar bir kere sökülüp takılmaya göre ,bir de küçük bir evde uzunca bir zaman diliminde üst üste olursa pek hayır gelmez sanırım
bir de bebeğin filan olursa onun için de ayrı bir oda gerekirki çok zorlanırsın 2+1 evde
inan yeri geliyor 3+1 evlerde bile keşke bir oda daha olsaydı diyoruz

o nedenle şahsen geniş ferah bir ev eşyalarının sağlıklı bir biçimde döşenmesi ,sıkışık tepişik bir hayat sürmemeniz açısından bence daha tercih edilir....
gelenin gidenin de çok oluyormuş hiç sıkıntı çekmezsin büyük bir ev olunca

ben bir ara 1+1 2+1 gibi bir daireye heves etmiştim şehir merkezinde ama sadece haftasonları kalmak için hatta bununla ilgili topik açtım sağolsun arkadaşlar da görüşlerini esirgemediler...
ve şöyle bir sonuca vardım; geçici bile olsa inan iş değil öyle bir ev diye...

küçük evde çok eşyam hırpalanırsa hırpalansın ev alınca nasıl olsa yeni eve yeni eşya deyip bunları dağıtacağım diyorsan onu da sen bilirsin elbette...

doğalgaz bizim burada merkezde var yazları çok cüzi bir fiyat geldiğinden bahsediyordu bir öğretmen arkadaş 5 tl gibi
kışları tabi olacak o kadar sonuçta diğer ısıtma sistemlerinin de bir bedelli yok mu ?

doğalgazın artıları yaktığını ödersin ve de temiz bir yakıt çevre için...

elbette riskleri de var bir arkadaşım da Ankara'da ailecek doğalgazdan zehirlendiler hatta hamileydi bebeğini kaybetmişti Allah kimseye böyle olumsuz bir durumu yaşatmasın
ama her sistemin riski var elektrikli soba olsa elektrik kontağından yangın çıkar evde insanlar sobadan zehirleniyorlar merkezi kazan sistemlerinde kazan patlamaları olasılığı her zaman var yani sonuçta hayat bir risk

Son düzenleme:
arkadaslar mrb

bu hafta yazılanları geriye dogru okudum. çok eskileri okumadım tabi haftanın sonuna dogru altında durgunluk olmuş

evlerinizde yaptıgınız tutumlu davranışları birbirinize örnek olması için yazmışsınız.

naçizane fikrim: mesela her yerde bulunan marketlerdeki genel indirimlerden aldıklarınızı da yazarsanız ürüne ihtiyacı olan kişiler uygun fiyata alır, aile bütcesine katkı sağlanır, forumda aktif hale gelir.

mesela dun migrostan cif bulaşık deterjanı 6 kg lık aldım. fiyatı 7900 düşmüş. pril ve bingo ile kıyaslandıgından en iyi fiyatlı olanıydı. fairy tabiki daha pahalı ancak bimdeki bulasık deterjanına göre cok ucuza geliyor. bozulacak bir ürün olmadıgı için 6 kg lık alınabilir diye düşünüyorum. (hafta sonuna özel)

merhaba senayce hoşgeldin canım

çok güzel bir fikri paylaşmışsın teşekkürler doğru söze ne denir ki

doğalgazla ilgili söyleyeceğim şeyler çok temiz bir yakıt ilk olarak...kışın evin büyüklüğüne göre gider değişiyo..benim evim son kat 2+1 biraz soğuk oluyo..max.7 ay yakıyorum en yüksek 280 ödedik bu yıl.ama acısını yazın çıkarıyorum..ocak ve banyo için bu yaz en fazla 14 lira ödedik.güvenlik kısmına gelince kombinizi deprem sensörlü alırsınız..birde gaz sensörü var pahalı bişey değil bizim kombi balkonda olduğundan pek tehlike yok..ama kombinin olduğu yere bu sensörden alırsınız..birde otomatik vanalar var..elektrik kesilince filan direk şartel atıyo ve vanadan gaz kesiliyo..yani önlemi alındığında pek tehlikesi yok...şimdiden kolaylıklar diliyorum...

Herkese selam
İnşallah iyidir herkes.
Ramazan koşturmaca ile geçiyor =) Eşim oruç tutuğu için çocukla ilgilenemiyor o yüzden bu aralar çook yoruluyorum evde =)
Altında durgunluk olunca burası da duruluyor gibi =)
Karanfilce umreye gitmiştir herhalde uğramamış hiç buraya.
akıllıbıdık tayinin çıkmış gözün aydın, bursa güzel şehirdir. 1 yıl için büyük bir evde oturmak bence gereksiz, yemek odanı ve spor aletlerini hiç açmadan,kutuda oturma odanda muhafaza edebilirsin, tabi odalar büyük olursa. Ertesi yıl da zaten ev alacakmışsınız. Fakat sana birşey sormak istiyorum, fikir almak adına, 2013-2017 yılları arasında nasıl 150bin tl biriktireceksiniz gerçekten merak ettim bunu.

cif, pril,bingo,fairy hangisi daha hesaplı. Ben hep fairy alıyorum alıştığımdan mıdır nedir bilmiyorum, fiyatına da hiç bakmadım ama daha uygun ve iyi bir marka varsa ona da dönebilirim aslında. Şu bim,a101 gibi yerlerde satılan markalar bana kalırsa kötü çünkü çok köpürmediklerinden fazla kullanmak gerekiyor yani pahalıya geliyor aslında.

yusumcum ben saydığın markaların hepsini kullandım hepsi de güzel ama bana 6 lt lik bir deterjan 1 yıl gidiyordur sanırım . çünkü ben evde yaz kış sürekli bulaşık makinası kullanıyorum hatta bu yıl günde 2 kez çalıştırıyorum artık aile fertlerinin kendisi gibi bulaşıkları da büyüyor

cif ben de almıştım bir ara indirimden. daha önce küçük boyundan kullandım, güzel diye 6 kiloluğundan aldım. ama bu daha az köpürüyor ve daha çok kullanmak zorunda kalıyorum
büyük ambalajlara düşük kalite ürün mü koyuyorlar acaba

olabilir de ha
satış hileleri

merhaba akıllıbıdık

teşekür ederim canım uzun uzun yazmışsın şuan vandayım hayırlısıyla 27sinde ben 30unda eşyalarım bursaya gidecek eşimde Allah kerim ne zaman eş durumundan tayini çıkarsa ki inaşşah biran önce çıkarda bir arda oluruz..
evlere internetten bakıyoruz bursada birkaç tane tanıdık bulduk onlarda biz gelince ilgileniriz dediler ama gözünle görmeyince olmuyor tabi hayırlsı gidince iş başa düşecek arayıp bulacağım...şimdiden sen bursaya git bizde misafirliğe geleceğiz diyenlaer çoğaldı özellikle akrabadan umarım güzel bir bulurum bütçemede uygun ruhumuda uygun tavsiyelerine özellikle dikkat edeceğim

bunları öğrendiğim iyi oldu can herşeyden tatlı Allah korusun hepimizi fatura kısmına gelince özelliklede termosifon uğrunda ödediğim elektrik parasına çok acıyordum şimdi epey kara geçeceğim her ay aşağı yukarı 95-110 geliyordu elektrik

canım tavsiyelerin için teşekkür ederim akıl akıldan üstündür derler gidip kiralık evleri görünce netleşecek herşey..
birikim konusuna gelince eşimde bende öğretmeniz bir miktar kaynım için kredi bir miktarda evlenirken düğün için kredi çekmiştik evlendiğimiz bu yana hepsini biz ödedik tabi üstünede deprem yol masrafları üst üste nakliyelr gelince biz büyük büyük rakamlarda borç ödemeye alıştık eğer eşimde bursaya gelebirse yılbaşına kadar kalan tüm borçları kaapatacağız sonra maaşlar cepte kalacak maaşlar 1750+1750 ekderslerde okul sezonunda 480+480 yatıyor toplamda okul zamanında 4460 tl para giriyor eve kendi evimize geçincede kira vermeyeceğiz aylık ortalama 1200-1600 tl gibi masraflar için ayırp kalanı ev borcuna yatırmayı düşünüyorum ....
aslında hey yıla ait her ayın gelir gider tablosu yaptık yuvarlak rakamlarla hedef koymayınca olmuyor çünkü mesela 600e ev tutsam ev sahibine yılın sonunda 7200para veriyorum

kendimce hayal kurup plan yaptım ama seninde önerilerin tavsiyelerin varsa birikim adına zevkle okuyabilriim paylaşırsan

aynen öyle ..büyük boy şampuan deterjan gibi şeylerde etkin madde daha az kullanılıyo.parfümü suyu basıyolar ama çamaşır suyu öyle değil..büyük boy domestos alıyorum..fıs fıs şişeye doldurup birazcık kıvamını sulandırıyorum.. epey bir zAman gidiyo........

akıllıbıdık aslında mümkün olsa da Bursa'da kiralıktan ziyade keşke kendi evinizi alabilseniz de eşyaları direk kendi evinize getirebilmiş olsanız

600 tl filan ev kirası çok yüksek hem de çok sanki full eşyalı ev mi kiralıyorsunuz ya

en pahalı evin 250- 280 tl ye verildiğini bilince insan o fiyatlara evi mi satın alıyoruz yahu demeden edemiyor
gayrimenkule yatırım yapacaklar en iyisi büyükşehirlere yapsınlar versin kiraya o gelirle küçük şehirde yaşasınlar

buradaki il merkezinin ana caddesinde bile full eşyalı evler 500 tl anca ediyor...
valla Allah kolaylık versin canım netten baktım da 1000- 1250 tl ye kadar kiralık evler var Bursa'da
hatta tüm seneliği peşin isteyenler var Bursa'da aklıma şey geldi bundan yıllar önce halamların tayini Adana'ya çıkmıştı da senelik veriliyormuş orada kira bedelleri Allah Allah sanki insanlar kaçıyor insaf ya insaf doğrusu ......

Son düzenleme:

bu gurbu bu yüzden daha çok seviyorum çünkü mantıklı tasarruflu bayanların yeri yuvayı dişi kuş yapar misali hareket edip çevresinede faydası olan insanlarlar dolu o yüzden sizleri gıyabınızda çok seviyorum

canım ilk önce onları araştırdım ama net bişey pek bulamadım hep bankadan kredi çekilerek alınacak daireler var bense bankaya kolay kolay bulaşmak istemiyroum faiz işi çok fazla geliyor ve bereketi huzuru kaçıyor yuvanın üstelik kaynım için çektiğimiz sonra ödeyemeyip üzerime bırakılan borçtan sonra bankadan korkar oldum ben evlendiğimizde vanda akka diye bir şirket vardı 20 milyar peşinat toplamda 98 milyarda ödüyordun ve taksitleri sen biliyordun an fazla 8 yıldı bu süpeeeer ötesiydi ama peşinat denk gelmedi düğün teleşıyla o haftada daire bittiği için alamadık....

şimdi ne kadar birikim oldugunu sen biliyorsun bu kadarcıkla hangi şirket peşinat sayıp daire verirki ne olurdu farmasi birde bursadan ev alsaydında bende kiracın olsaydım

canım ben zaten faize sonuna kadar karşıyım sonuçta sonu hüsran kim ne derse desin

keşke faizsiz bir sistemle denk gelip kendi evini alabilmekten bahsediyorum

ayrıca Allah herkesin kendi evini versin canım kiracı olmak da ev sahibi olmak da zor iş

günaydın kirli çıkıcılar

evdeki pc kk yı açmıyor artık donup kalıyor, bir haller oluyor zaten koşuşturmacayla geçiyor h.sonlarım.
amaaa cumartesi sabahı size gördüğüm rüyayı anlatmak istiyordum olmadı.
hemen anlatayım.
evleniyormuyum yoksa nişan mı yapıyorum bişeyler yapıyorum.
saçım başım hazır yapılmış bir evde oturuyorum. derken güya kaynanammış elinde kocaaaa bir altın kemer geliyor gözlerim aynen bu şekilde.
diyorlar ki biz bunu takıcaz. içimden aman yaa bunun işçiliği vardır, bunun yerine gram olarak alsaydılar keşke falan diyorum
sonra birisi geliyor bişey getiriyor, bunu da biz takıcaz diyor, bir bilezik geliyor sormayın gitsin, kocaman
rüyamdaki beni görsem kesin gözlerim pul pul altın olmuştur

ayyy hemen kalktım tabirlere bakmaya, pek içaçıcı yorumlar olmasa da rüyayla amel olmaz, çok altınım olacak yorumunu yapıp kapattım

Son düzenleme:
bol bereketli kazançların elde edilebileceği güzel bir haftaya sağlık , mutluluk ,huzurla başlamak dileğiyle canlar

Allah hayırlara vesile kılsın rüyanı canım

Günaydın

Yorgun geçen bir haftasonunun ardından pazartesi sendromunu yaşıyorum. Aklımda da bir milyon şey var. Yapacak işler, tatil planları vs.

Rüyada da çil çil altınlar görmeye başlamışız

Allah bereket versin herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…