seneler önce daha makinalar 1 kova sudan fazla su kullandığı zamanlar televizyonda bir profesör;
makinadan çıkan bulaşıklarınızı 60 kere duruladıktan,
elde yıkananları ise 30 kere daha duruladıktan sonra kimyasalını arındırabilirsiniz demişti.
çıkarıp tekrar yıkayamayacağımıza göre tableti küçültmek daha mantıklı
zaten sudan geçir makinaya
miktarı azaltmak çok mantıklı gerçektende,
makinadan çıkınca bardaklar falan leş gibi deterjan kokuyor.
tabletler üçü bir arada değilmi, neden ayrıyetten parlatıcı ve tuz kullanıyorsun 1/4 kullandığın içinmi?
nerden buluyorsun derken.
süper bir buluş demek istedim.biz kadınlar olmasak şu erkekler batar valla.
süper canım ya dediğin gibi 1 kova su ile yıkandığını düşününce o miktar çok iyi
artık ben de böyle yapacağım
hafta sonu domates sou yapacağım
bugün pazar var bizde 15 kg alacağım
bakalım fiyatlar nasıl olacak???
altın yorumlarınıza ihtiyacım var kızlar...19,92 gram altınımı suan karla bozdursam 62 lira gibi bir para ediyor..
gerisini bozdurmayacagım yüksekten almıştım çünkü.
birde elimde 1623 lira para var ..
ne diyorsunuz arbitraj yapayım mı dediğim miktarı.
bu topiği ve sizi çok geç buldum.ama Allah sağlık verirse uzun yıllar buradan ayrılmayacağım
9 yıldır evliyim ama 9 000 tlm bile yok birikmiş
1 arabamız var ve kayınpederimin evinde oturuyoruz.
çok şükür.
bundan sonrahi hayalim ve hedefim
arabamızı yenilemek
ve bahçeli ev almak.şimdiki oturduğumuz evi de kayınpederim satışta bize vercek yani parası bizim olacak inşallah.
tahminime göre her ay benim maaşımı artırabilirsek 5 yıl sonra bu hayallerime kavuşacağım.
dualarınıza ihtiyacım var.
sizden çok ilham aldım.
tasarrufu öğrendim 1 aydır birikim yapmaya başladım.
benim için dönüm noktası oldu.
böyle işte.iyi ki buldum sizi.
benim için tavsiyeleriniz neler?
bekar biri olarak benim tasarruf konusunda herkesin bildikleri dışında benim fikrim yok
kendi bütçem içerisinde hesap yapıyorum.
okul döneminden beri elime geçen paraların nereye gittiğini takip ederdim.
şimdi de kendime bir excel dosyası oluşturdum.
içine gelir(maaş bayram harçlığı vs.) gider kredi kartları yol masrafı.. , extra harcamalar, birikime ayrılan, kalan para (hiç olmuyor ama olsun) diye hesap tutuyorum..
nereye ne kadar harcıyorum onu daha iyi gözlemliyorum
hesaplarım birbirini tutmayınca ise deli oluyorum.
şuan için benim bütçemde bulunamayan 100 lira açık olması haftalık ekstra 25 lira harcanması demek.
benim için fazla bir meblağ. ufak tefek açık olsa harcamışımdır derim. bulamazsam, bulana kadar hesabı aklımdan silemiyorum.
bu yeni bir alışkanlık değil. okul defterlerimin arkasına yazardım. annem xx tl gönderdi. babam xx burs yy tl. kira şu kadar bilmem ne şu kadar diye yazardım.
yemişsem parayı sorun yok, ya çaldırdıysam ya kaybettiysem diye sıkıntım var
çok mu pinti biriymişim ben
Merhaba kızlar
uzun zamandır doğru düzgün giripte okuyamıyorum sayfaları ama güzel paylaşımlar oluyor arada kaçırsamda .....
Bu sene bizim maddi giderler yönünden zorlayacak zaten geçmişten gelen borçlar vardı ama allah ın üzniyle hepsinin üstesinden geleceğim
yılbaşına kadar tüm borçları kapatacağım nasıl olacak tam bilemiyorum birşey alacağım zaman on kez düşünüp alışverişte öncelik tasarruf yapacağım ve maaş yatar yatmaz direk altın ve dolar alacağım çünkü bozdurmaya kıyamıyorum elim gitmiyor ama tl olunca eksi avanstaki hesaptakini bile kullanıyoruz mecbur kalınca bu ay nereye ne gider bilemiyorum üstelik daha yolluk yatmadı haftasonuda ev taşınacak daha ev belli değil depozito kira emlakçı ne kadar ister belli değil ama eylül maaşında toparlanmaya başlarım herşey netleşmiş olur
evimi tutup da gittiğimde direk kışlık hazırlıklarına başlayıp eksikleri alıp tasarrufun kitabını yazacağım baştan sona tüm sayfaları okuyup güzel paylaşımları aktarırım ....
Yen bir defter aldım gelir gider alacaklar eksikler fazlalıklar diye şu telaşlı hengameli günler bir geçsin bir dönüş pirrrrrrr dönüş olacak
hepinizin tüm tavsiyelerinde sonuna kadar açığım
özellikle farmasıcim seni merak ediyorum
önceki sayfalarda aylık 1000-1500 tl ayırıyorum demişsin hala aynı ayırabiliyormusun?
daha da artı mı?
nasıl artırdın?
ve kaç yıldır birikim yapıyorsun.
kaç yıldır evlisin?
ben 9 yılda nerdeyse dediğim gibi hiçbirşey yapmamışım bu sayfayı bulunca anladım
tek aldığımız araba.
sadece yiyip içmişiz.
33 yaşındayım ekimde 34 olacağım
5 yıl hedefliyorum kendime
bahçeli ev ve yeni araba için.
bana ne tavsiye edersin.
ya sizler neler tavsiye ediyorsunuz.?
şu birikime çok heveslendim.
az önce yazdım şimdiden bile 1000 tl kardayım.çok ama çok mutluyummm
özelden gönderdim canım
özelden gönderdim canım
canım nerden bakacağım buna yeni olduğum için bağoışla.mesajlarım kısmına baktım bişey görünmüyor(((
başka bir yerden mi bakılıyor.
niye özelden gönderdin ki:26:
bizde bilgilenseydik
http://www.kadinlarkulubu.com/ekonomi-finans-borsa/473871-aylik-gelir-gider-artirim-3.html
geçen yıl bir arkadaşın topiğinde yazdığım bölüm
bu sene durum tabi biraz daha farklı
maaşım arttı
mutfak harcamam için eşim 440 tl veriyor
devremülk taksitlerim bu ay itibariyle bitti.
bunlar da hayırlsıyla artı birikim olacak inşaallah nasipse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?