Kirli Çıkılar )))

ayyy düşünemiyorum bile temzi sandığımız bulaşıkları 60 kez daha durlulamak ve o zaman temizlendiğini düşünmek.

önceden şu barkaları ben bir daha durulayıp öyle kullanıyordum
belki çeyrek kullanırsak gerek bile kalmaz.

bir de ben limon sıkınca onu bulaşok makinasına koyuyorum kabuğunu yani makina kötü kokmuyor.ayrıca koku almıyorum.siz de yapıyorsunuzdur.bilmeyen varsa paylaşayım dedim

tabletler üçü bir arada değilmi, neden ayrıyetten parlatıcı ve tuz kullanıyorsun 1/4 kullandığın içinmi?

canım parlatıcı ve tuzu sanırım 2 senedir kullanmadım ama
2 senenin sonunda bulaşık makinası bulaşıkları buğulu çıkartarak sinyal verdi

makinamı por çözle boşta çalıştırdım
makina temizleyici ile boşta 70 derecede çalıştırdım sorun gitmedi

artık yeni makina alacaktık ama ben vazgeçmedim
denemelerimden
elma sirkesini boşalttım parlatıcı gözünden parlatıcı ve tuz aldım koydum

netten de araştırdım tabi derken

nasılsa makina elden gidecek ne kaybederim en fazla makinam kurtulacak kurtulursa deyip yazdıklarımı yaptım ve makinam ilk günkü gibi oldu

canım kötü algılamadım yazını asla

evet birşeyler vesilesiyle buluyoruz çok şükür bunları da paylaştıkça daha çok seviniyoruz bilgi paylaştıkça güzel

yardımcı olmak yararlı olabilmek hayatta bence en güzel şey

altın yorumlarınıza ihtiyacım var kızlar...19,92 gram altınımı suan karla bozdursam 62 lira gibi bir para ediyor..

gerisini bozdurmayacagım yüksekten almıştım çünkü.

birde elimde 1623 lira para var ..

ne diyorsunuz arbitraj yapayım mı dediğim miktarı.

bu topiği ve sizi çok geç buldum.ama Allah sağlık verirse uzun yıllar buradan ayrılmayacağım
9 yıldır evliyim ama 9 000 tlm bile yok birikmiş
1 arabamız var ve kayınpederimin evinde oturuyoruz.
çok şükür.
bundan sonrahi hayalim ve hedefim
arabamızı yenilemek
ve bahçeli ev almak.şimdiki oturduğumuz evi de kayınpederim satışta bize vercek yani parası bizim olacak inşallah.

tahminime göre her ay benim maaşımı artırabilirsek 5 yıl sonra bu hayallerime kavuşacağım.
dualarınıza ihtiyacım var.
sizden çok ilham aldım.
tasarrufu öğrendim 1 aydır birikim yapmaya başladım.

benim için dönüm noktası oldu.

böyle işte.iyi ki buldum sizi.
benim için tavsiyeleriniz neler?

hayırlı olsun canım.tecrübeliler cevaplar sanırım daha çok yeniyim.

bekar biri olarak benim tasarruf konusunda herkesin bildikleri dışında benim fikrim yok
kendi bütçem içerisinde hesap yapıyorum.
okul döneminden beri elime geçen paraların nereye gittiğini takip ederdim.
şimdi de kendime bir excel dosyası oluşturdum.
içine gelir(maaş bayram harçlığı vs.) gider kredi kartları yol masrafı.. , extra harcamalar, birikime ayrılan, kalan para (hiç olmuyor ama olsun ) diye hesap tutuyorum..
nereye ne kadar harcıyorum onu daha iyi gözlemliyorum
hesaplarım birbirini tutmayınca ise deli oluyorum.
şuan için benim bütçemde bulunamayan 100 lira açık olması haftalık ekstra 25 lira harcanması demek.
benim için fazla bir meblağ. ufak tefek açık olsa harcamışımdır derim. bulamazsam, bulana kadar hesabı aklımdan silemiyorum.
bu yeni bir alışkanlık değil. okul defterlerimin arkasına yazardım. annem xx tl gönderdi. babam xx burs yy tl. kira şu kadar bilmem ne şu kadar diye yazardım.
yemişsem parayı sorun yok, ya çaldırdıysam ya kaybettiysem diye sıkıntım var

çok mu pinti biriymişim ben

bence çok iyi yapııyorsun canım
az önce kredi kartı toplamlarımıza baktım eşim ve ben geçen aya göre 400 tl kardayız.yani daha az harcamışız.sayenizde.
artık daha hesaplı davranıyorum

310 tl yarım altın
200 tl nakit
100 tl kızıma küpe
400 tl kredi kartı az gelecek
bir de kumbara şimdiden bile neredeyse 1100 tl kardayımmm kumbarayı şimdilik tam bilmiyorummmm.

süpper ya daha ne olsun dimi.:))))

özellikle farmasıcim seni merak ediyorum
önceki sayfalarda aylık 1000-1500 tl ayırıyorum demişsin hala aynı ayırabiliyormusun?
daha da artı mı?
nasıl artırdın?
ve kaç yıldır birikim yapıyorsun.
kaç yıldır evlisin?
ben 9 yılda nerdeyse dediğim gibi hiçbirşey yapmamışım bu sayfayı bulunca anladım
tek aldığımız araba.
sadece yiyip içmişiz.
33 yaşındayım ekimde 34 olacağım
5 yıl hedefliyorum kendime
bahçeli ev ve yeni araba için.

bana ne tavsiye edersin.

ya sizler neler tavsiye ediyorsunuz.?
şu birikime çok heveslendim.
az önce yazdım şimdiden bile 1000 tl kardayım.çok ama çok mutluyummm

Merhaba kızlar
uzun zamandır doğru düzgün giripte okuyamıyorum sayfaları ama güzel paylaşımlar oluyor arada kaçırsamda .....
Bu sene bizim maddi giderler yönünden zorlayacak zaten geçmişten gelen borçlar vardı ama allah ın üzniyle hepsinin üstesinden geleceğim
yılbaşına kadar tüm borçları kapatacağım nasıl olacak tam bilemiyorum birşey alacağım zaman on kez düşünüp alışverişte öncelik tasarruf yapacağım ve maaş yatar yatmaz direk altın ve dolar alacağım çünkü bozdurmaya kıyamıyorum elim gitmiyor ama tl olunca eksi avanstaki hesaptakini bile kullanıyoruz mecbur kalınca bu ay nereye ne gider bilemiyorum üstelik daha yolluk yatmadı haftasonuda ev taşınacak daha ev belli değil depozito kira emlakçı ne kadar ister belli değil ama eylül maaşında toparlanmaya başlarım herşey netleşmiş olur
evimi tutup da gittiğimde direk kışlık hazırlıklarına başlayıp eksikleri alıp tasarrufun kitabını yazacağım baştan sona tüm sayfaları okuyup güzel paylaşımları aktarırım ....
Yen bir defter aldım gelir gider alacaklar eksikler fazlalıklar diye şu telaşlı hengameli günler bir geçsin bir dönüş pirrrrrrr dönüş olacak

hepinizin tüm tavsiyelerinde sonuna kadar açığım

canım hakkında hayırlısı olsun inşallah.
tez zamanda eşine kavuşman dileğiyle.

özelden gönderdim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…