Kirli Çıkılar )))

tebrik ediyorum seni
tabiri caizse ekmek elden su gölden deyip harvurup harman savurmayıp, hem kendi geleceğini, hemde dolaylı yoldan bizlerinde geleceğini düşündüğün için
sen bu şekilde birikim yapmasan bizde yapmazdık. belki bir iki yapardık ama bu kadar uzun sürmezdi. Allah razı olsun senden. birikimlerine de bereket versin
birlikten güç doğar derler çok sağol

Allah senden de razı olsun bitanem ama çok utandım bu güzel düşünceler karşısında
estağfirullah niye yapmayasınız ki yaparsınız hem de çok daha güzellerini yaparsınız birikim olarak
iyi şeylere vesile olabiliyorsam da sevinirim hem de çokk
inşaallah hepimiz bol bereketli birikimler yapabiliriz

Son düzenleme:

cnm teşekkür ederim, iyi birikim yapmışsın, allah daha çok versin.
Az kirli çıkı değilmişsin hani

kızlar ya bozukluklarımı kumbaraya atcam ama hiç para harcamıorum kocişte harcamıyo ondan bi iki gündür kumbirişe para atamaıoz:) kociş işte yiyo işede gidişinde problem yok gelip alıolar benimde evim çok yakın işe yürüyerek gidiyorum öğlende evde yiyorum ancak hafta sonu bi yere çıkcazda para bozulcak kumbirişe para atcaz:)

hiç harcamıyosanız kumbaraya para atcaz diye uğraşmayın, direk bankaya atın

canım ben de kumbaraya bozuk para kağıt para ne olursa atıyordum
bozuklukları bütünletmek için uğraşacağıma en iyisi bozuklukları harcıyayım bütünleri biriktireyim dedim ve öyle yapıyorum çoğunlukla kağıt para biriktiriyorum

günaydııın
farmasi altın aldı başını gidiyo..
hint düğünleri başladı mı ne
ben tamamen tl ye geçerek büyük hata yaptığımı gördüm
gerçi karım var zararım yok
ama deneye deneye, hata yapa yapa öğreniyoruz zaten
bundan sonra yarı yarıya kalıcam (altın düşerse tabi)

kızlar eşime sigarayı bıraktıramıyorum yaa öncelikle sağlığını düşünüyorum tabi, sonra da bütçemizi. öneriniz var mı bu konuda?
geçen gün dedim ki, senin sigaran ne kadar, 8.25 dedi, dedim ki bundan sonra aldığın her sigara paketinde benim de kumbarama 8.25 atıcaksın, tamam dedi, böylece sigara masrafı ikiye katlanmış oldu, gerçi kumbaradaki boşa gitmiyor, birikiyor. önceden her gün bir paket içiyormuş, dün akşam sordum, günde 7 tane içiyorum dedi, azaltmaya çalışcak da bakalım artık
bir de şunu önerdim ona, okulum artık evime yakın ya, yol parası masrafı olmayacak, her ay servis parasını kumbaraya atalım dedim 60 lira, o da tamam güzel olur dedi

farmasi ben nasil biriktire bilirim,calismiyorum ama esimin verdiklerinden iste.
merhaba canım eşin sana ne kadar para veriyor ?

canım tek tip yatırım aracına yönelmek her zaman riskli

ben de altın yükseldikçe satıyorum
% 65 oranında sattım
% 35 altındayım beklemedeyim çok yükselirse diye sigorta görevi görsün diye tutuyorum

düşerse de dolarla ve tl ile sattıklarımı almaya bakarım hayırlısı artık

canım eşin sigarayı önce sağlığı ve senin sağlığın için ayrıca doğacak miniğin sağlığı ve de ona örnek olmak açısından bırakırsa çok iyi olur.

günaydın kirli çıkılar

bende az önce küllükte 10 adet sigara boşalttım(erkek kardeşim içiyor). içim yandı. ki bu sadece evdeyken içilen sayı olduğunu düşündükçe ........
annem huzur evinde çalışıyor, orada bir koah hastası vardı. her ziyaretimde krize giriyor,wc gitmesi bile onu krize sokabiliyordu. koca bir oksijen tüpüyle dolaşıyor.
neyse yan odasındaki adam ise tüm gün sigara sarıp içiyordu, paket yetiştiremiyormuş.odasında sanki sürekli barbekü yapılıyor,duman altı...
koahlı yaşlı amcadan ötürü şimdi ilaç almış, ilaç içerek bırakmış. annem bayadır içmiyor demişti.

az önce kardeşimin odasında o ilaçtan gördüm, çok mutlu oldum. küllüğü gördükten sonra ilacı görmek mutlu etti beni
krdeşim gerçekten bırakmak istiyordu, ama tiryaki sınırını geçmediği için 171 i aradığında 3 ay sonrasına sıra vermişti.
sanırım bu ilaç ile bırakacak bu kez.
eğer kendisi bırakamıyorsa ilaç ile bıraktırabilirsiniz. veya en yakın huzur evine ziyaret edebilirsiniz. illa ki koahlı veya astımlı birileri vardır , görünce insanın sigara dumanını bırak herhangi bir dumana maruz kalmak istemiyor

ben de diyorum bak, pasif içici de normal içici gibi zarar görüyor, ben hamileyim, bebeğe de zararı var ama nasıl bir illettir, bırakamıyorum diyor
dün akşam yoğun ısrarlarım sonucu, sigara bıraktırma hattını aradı, onlar da hastanelere yönlendirdiler, ama mesai saatleri içerisinde aramamız gerekiyormuş, burda bize yardımcı olabilecek iki hastane varmış, bakalım birinden randevu alıcak inşallah, pek de inancım kalmadı çünkü eşimi 5 yıldır tanıyorum ve her yolu denedik nerdeyse ama olmadı işte

işte sorun da burda, eşim sigaranın çok da zararlı olduğunu düşünmüyor, yani bana öyle yansıtıyor, normalde de çok rahat bir insandır, belki o yüzden ben böyle hissediyorum. kendi babası akciğer kanserinden vefat etmiş. diyor ki babam kadar sağlığını önemseyen kimse yoktur galiba, hem beslenmesine dikkat ederdi hem de sigara dahil hiçbir zararlı şeye yaklaşmazdı ama bak noldu ciğer kanseri. "her şey olacağına varır" mantığıyla hareket ediyor biraz.
dediğin ilaçlardan aldı, ama kullanamadı, midemi bulandırıyor, tadı çok kötü diyor, o yüzden umudum kalmadı pek diyorum ya

zyban 150mg. sanırım hastanelerde de bu ilacı variyorlarmış. gene de gitsin bakalım belki bu şekilde bırakabilir.
ilk hafta 1 er tane içmiş. sonra sabah akşam içiyormuş.yan etkilerinde bulantı olur yazıyormuş ama henüz mide bulantım yok diyor.
sadece el alışkanlığı içiyormuş
daha önce de meyan kökü içiyordu. onu bırakınca başlamıştı geri. inşallah bu şekilde bırakabilir

inşallah yaa, bi bıraksa artık daha endişeliyim hamile olduğum için bize de zarar veriyor

inşallah yaa, bi bıraksa artık daha endişeliyim hamile olduğum için bize de zarar veriyor

şuan nasılsa havalar iyi, yavaş yavaş evde içirtme.balkona çıksın veya mutfakta aspiratör altında içsin. inan çok büyük bir işkence olur
en güzel maç yorumunu dinlerken sigara yakamamak
sonra havalar serinleyince daha sıkıntılı olacak, şimdiden alışsın. en azından kendini ve bebeğini korumuş olursun

aslında süper iyi fikir çünkü kumbaramı saymadım ama 50 lira falan olmuştur o paraların hepsi bozuk bir ytl nasıl bütünlicem die düşü,nüodum pazara giderken paramı oraya bırakıp bozuk alim bari :)
ayrıca benim yanımda şu anda 50 lira var eşimdede 100 lira bozulmuyo çünkü hafta içi sıfır para harcıyoz bi hafta sonu biz şöyle bi sistem geliştirdik bir ytl ler kumbaraya para bir ytl nin altındaysa kapının önündeki bardağa konuyo ekmek su gazete o bardaktan karşılanıo kumbarada bir ytl ve beş ytl ler birikiiyo pazar için 25 tl ayırdım her hafta için aylık 100 lira kalan olursa oda kumbaraya giriyo:) marketi aylıkk yapıoruz zaten:) onun için hafta içi harcıycak zmanımın olmuyo çalışmaktan:) eşimimnde hafta sonu bi günü var o bi günde bi hafta yemeğe çıkıoruz diğer hafta sinemaya gidioruz başka hafta aile ziyaretine diğer hafta arkadaşlarımızla buluşuoruz aylık ikimizde harçlık olarak 250 şer lira alıoruz benzin eşimin harçlından karşılanıo bende hoşuma bişey giderse giycek falan alıorum kalanıda biriktiriorum bu gizli olanı eşim bilmio onun harçlından kalırsa şayet mesela 70 lşirasımı kaldı diğer ay harçlığı 250 ye tamamlanıyo kalanda bankaya altın hesabına atılıyo biraz karışıkmı oldu:)

nefret ediyorum şu illetten nefret
artık acilen bırakmam lazım
18 yaşında tanıdığım herşeyi paylaştığım üniversitedeki ev arkadaşımın lösemi olduğunu öğrendim
içim daha bi acıdı
şu ilaca ben de bakayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…