Kirli Çıkılar )))

selam tekrar
eee bildirim yapmıyor kimse ayın 30 unu mu bekliyoruz.ilk bildirimim olacakya heyecanlıyım biraz:)

bişey soracağım?
al sat için en az kaç gr.olması gerek.?daha doğrusu gram artırmak için .mesela siz kaç gramla al sata başladınız.
ben de bankadan yapacağım artık o yüzden soruyorum?

Merhabalar.topiğin başlarında ben de heves etmiştim sonra düğün,borçlar derken ne para birikti ne altın.Şimdide eve almak için eminevim taksitlerine başladık,kira fatura derken eşimin maaşı hiç kalmıyor.Ben de ancak mutfak masraflarını karşılıyorum eşime yol parası veriyorum.ama çok borcu var ya işin içinden çıkamıyorum.Bi keredsinde ihtiyaç oldu eksi hesaptan 750 çektim o gün bugündür onu yerine katamadım.Üç aydır bireysel emeklilik i ödeyemiyorum Nasıl yaparım bi akıl verseniz.Bu ay yarım aldım ufak da olsa atayım kenara diyorum.Hiç olmadı her ay bir gramlıklardan alıp saklayayım 100 eksik yada fazla Allah a şikayet olmasın sıkıntı çekiyorum.borç yapılandırması yapar mısınız bana?

canım yaa bende çok heyecanlıydım, hala heyecanlıyım=) 31ağustosa kadar neler olur neler millet onu bekliyor. bir bakmışsın altın fırlamış,altınları satmış millet tl ye veya dövize gçmişler

al sat yapmak için 1 gram bile yeterli. amaaaaaaa şöyle ki
1 gramda 2 lira kar ederken,
10 gramda 20 lira kar etmiş olursun.
100 gram için 200 lira yani yaklaşık 2 gram altın eder.

tabiki altınları az olan (mesela ben) yavaş yavaş 3 lira 5 lira arttırarak kar ediyoruz..

o kadar heveslendim ki.Allah yardım etsin hevesimn kırılmasın.ve biriktirebileyim
1 gr-10 gr-100 gr....
süüpper düşünmesi bile heyecanlı.
şu garantiye bir geçsek maaş hesabımdan neler yapcam neler.inşallah:))))

Allah yardımcın canım.eminevimi ödeyebilmen bile büyük birikim bence.

merhaba canım zaten ev almaya çalışarak birikimin en güzelini yapmışsın Alllah yardımcınız olsun

bireysel emeklilik sistemlerinden herkes şikayetçi keşke bireysel emekliliğe bulaşacağınıza ayda bireysel emeklilik için ödediğin parayı kendin biriktirseydin ihtiyacın olduğunda imdada yetişirdi.
bireysel emekliliğe yatırdığın parayı çekmeye kalksan yatırdığını da alamıyormuşsun oraya buraya bir sürü kesinti yapıyorlarmış
ben olsam öyle bir sisteme asla girmezdim girmişsem de daha fazla adam kullanmalarına müsade etmez zararın neresinden dönersem kardır deyip bir an önce son verirdim.
bence ayda yarım ya da 1 gr filan alacağına bir an önce borçlarını kapatmaya bak canım çünkü o da nihayetinde bir birikim
[/B]

canım eksi hesaba nasıl geçilir bilmiyorum. geçilince faiz işliyormu onu da bilmiyorum . (Allah öğretmesin )
eğer faiz işliyorsa, hatta işlemiyorsa bile önce o borcunu kapat. tabi bu benim fikrim. sen dersen ki kenara biraz altın koyayım. oradan kar edeyim sonra o borcu o kar ile kapatayım o ayrı..
birde bireysel emeklilik faiz işlemiyordu bildiğim kadarıyla. ödersin onu sonradan. (Bence fuzuli bir yatırım gibi.ama sen bilirsin) ama ödeyemiyorum diye sıkıntı yapma bence.
gelirlerini bir kenara yaz. giderlerini bir kenara yaz bak su bile alasın gelmeyecek sonrasında
ben kendimden biliyorum... nerden bulup da harcıyorum bu kadar dedirten cinsten. ek gelirim olsa anca kapatırmışım harcamalarımı.
neyse şimdi biraz biraz toparladım.
diğer arkadaşlar evde tasarruf yollarını anlatmışlardı önceki sayfalarda onlara bak istersen

Amin amin. Allah hevesimizi ve kazancımızı eksik etmesin.
ben ilk kazandığım 3 lira da göbek atmıştım
çok zevkli bir şey para kazanmak.
Allah zarar göstermesin inşallah

Benim tavsiyem zararını göze alıp bireysel emeklilikten çıkın. Zaten ev borcuna girip tasarrufa başlamışsınız. O 750 Tlyi bir an önce ödeyin. Yakınlarınızdan borç almaya bakın, en azından onun faizi işlemesin. Ödemedikçe daha çok birikir mazallah.

Bir süre sıkı bir kemer sıkma politikası izleyin. Borçlarınız belirli ve düzenli olmaya başlayınca harcamalarınızı ona göre ayarlayın. Mutlaka bir hesap defteri tutun ki fuzuli harcamalar olmasın.

Borç zor iş ama ödeniyor. Allah sağlık sıhhat versin gerisi boş

canım sağolasın bu ay çok masrafım oldu arkadaşlarımın doğum günü düğündü nişandı derken gitti hep bide 400 tl ye lens sipariş verdim sağolsun babam doğum günü hediyesi olarak ödedi bide tatile gidicez onuda babam hallediyor şanslıyım :))))))))))))))

canım işte eçyiz yapmadan önce çula çaputa para veriyordum moda takip derdindeydim şimdide takip ediyorum ama ucuz yerden giyime para veriyorum orjinal parfüm merakım vardı şimdi daha doğal şelere merak sardım makyajda yapmıyorum 100 tl lik allığada egrek yok derken hem birikim hem çeyiz oldu ayyy çeyiz olmasa gereksiz ne varsa alırdım sanırsam

bide son 2 aydır babamın kartından çeyiz aldım ama verimsizim para uçuyor gidiyor canım

toplu alırsın tabi benim annem yemek takımıydı tencereleri halledicek sağolsun büyük parçalar son zamana kalcak bide yatak odası beyaz eşyaları halledecekler bakalım çok zor iş

2013 te evlilik olur diyoruz ama ne bileyim bide şu sıralar asker yolu bekliyorum sevdiceğim ankaraya gitti kısa dönem er olarak :))))))))))

farmasi
nasılsın ,kulağın iyileşmeye başladı mı?

merhaba canım sağolasın

kulağım için perşembe günü doktora gitmiştim
cuma günü de başka bir doktora gittim o da sağolsun baya ilgilendi kulakta herhangi bir problem olmadığını söyledi
diğer doktorun ilaçlarını kullanmamı istersen 5-6 gün sonra yeniden gelebilirsin dedi
ayrıca sakız çiğnemeyi ve balon şişirmeyi önerdi
sakız iyi geliyor
bazı tanıdıklarımda da olmuş bu tür şikayetler ve bir süre sonra geçmiş
Allah herkesin şifasını versin inşallah

ama bana 3. günden sonra ilaçlar yan etkilerini göstermeye başladı kalp çarpıntısı vs gibi ben ilacı kestim.
şimdilik önceki şikayetlerim hafifledi biraz daha iyiyim

duruma bakacağım artık
2. doktor ameliyat gerekli görmüyor.

Geçmiş olsun canım kulağında problem mi var?

hakkını yememeliyim, annemde almış benim çeyizime tencere tabak çatal vs.
bana kalan şeyler hep ıvır zıvır ufak tefek eşyalar. şimdi kocaya gitmeye kalksam gidebilirim. kek yapamam ama kek kalıbım yok mesela. bir de aklıma gelen rende

1seneye yakın işsiz kalınca , o dönemde ne kıyafet ne makyaj eşyası ne de başka birşey aldım. ve bu alışkanlığımı sürdürüyorum. geçen ay aldığım pantolonlar büyük geliyor. sürekli almaktansa artık sabit kiloya erişince alıcam
benim maaşımda çok olmadığı için yüklü miktarda birikim yapamıyorum ne yazıkki ama Allah bereket versin. bol kazançlı günler nasip etsin inşallah.

buaarada Allah kavuştursun canım

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım kulağında problem mi var?

canım sağ kulağımda konuşurken sesimin kulağım içerisinde yankılanması oluyor arada ve de bu çok rahatsız ediyor
sanki içerisine su kaçmış gibi

her iki doktor da kulakta kir , iltihap vs olmadığını söylediler.

Çok geçmiş olsun canım. Kulak çınlaması gibi bir şey sanırım. Tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah

Geçmiş olsun farmasi, Allah şifa versin.
Bu ayki birikimim 800 tldir farmasi. Böylece Kasım ayından bu yana toplam birikimimiz 18 çeyrek altın, 31 gram altın ve 3300 tl oldu. Altınları henüz bozdurmadık, sanırım Eylül'ün ikinci haftalarına kadar bekleyeceğiz. Ya da duruma göre ani bir karar verebiliriz, bakalım.
Hala 10.000tl yi bulamadık ya vay halimize :) Önümüzdeki ay inşallah borcumuz olan 10.000 tl yi tamamlayacağız. Böyle de birikimin tadı çıkmıyor, biriktir borca gitsin :) Neyse artık düğün, kredi kartı ve lisans-yüksek lisans öğrenim- katkı borçlarının son zamanları. Ya da son iki-üç ayı diyeyim :) Ya sabır :)

Allah bereket versin, hayırlı yerlerde harcamayı nasip eylesin inşallah cümlemize .
Herkese iyi günler, çalışanlara kolaylıklar diliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…