- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
selam
sizi burda yakalımışken bişey sorsam
eminevimden ev alan sizidniz dimi
ben nette filan baktım pek bişey anlayamadım
çalışma şekilleri nasıl
yani nasıl ev alabiliyosunuz
azıcık anlatırsanzı çok mutlu olurum
burda başka biri aradığıma pişamn oldum sürekli arıyolar demişti diye aramakta istemedim
arkadaşlar tavsiyeleriniz için hepnize çok teşekkür ederim,Allah hepinizde razı olsun.evet düşününce eminevime para yatırıyor olmak gerçekten birikim.Kaldı ki şubat ayında arabamın borcunu bitirmiştim.Ev alıyoruz arabamız var çok şükür.İşte insan lazım olduğunda bi kenarda bozduracağı altın olsun istiyor.Dışarıdan bakıldığında insanlar çift maaş diyor;her başı sıkışan bizden para umuyor ama gerçkler öyle değil kiYani ben haftanın beş günü çalışan bir bayanım araba ile işe gitsem 400 lira civarı benzin gidiyor,metro ve otobüsle gitsen 250 civarı.Okuluma yakın yerden tutsak buranın kirası ile aynı bu kez de eşime çok uzk olacak eksrtadan yol masrafı çıkıyor.Geçen gün hastalandım vallahi doktora gidecek paıra yoktu oturdum ağladım resmen(eşimin iş yeri maaşı geciktirmişti o ay).Öyle işte içim dolu baya.Neyse ben önce şu harcamaları sıkı tutayım,borcu bitirip öyle birikim yapayım.Şu aldığım yarımıda bozdurayım zaten alalı bir hafta oldu 10 lira kar etmişim :)sağolun kızlar önümüzdeki dört beş ay kemer sıkma politikası uygulayacağım bakalım dua edin :)
hımmm çok gizli bişey galiba
sorduğum ve cevap alamadığım ikinci kişi
canım bizde araştırdık çokça.Eşimin bi akrabası ve abisi bu sistemle ev aldılar.Bir yakınımız da araba aldı.Bugüne kadar sorun yaşayan duymadım.Bizde gayet memnunuz.Ödeme yapamadığımız zaman bir dilekçe yazıp dondurabiliyoruz.Biz iki ay dondurduk.Altın günü gibi düşün.gittiğin evin sahibi tüm altınları alır ama gelecek ay sıra başkasına gelir aynı sistem.Bence arayın biz aradık gayet anlayışlı ve açıklayıcı tarif ettiler.Öyle bunaltma durumuda yok.Aradılar düşünelim dedik,kararımızı şu gün bildiririz dedik.Belirttiğimiz gün onlar bizi aradı.Sonuçta sizin hür iradeniz kimse zorla bişey yaptıramaz.Öyle bir bunalma falan olacağını sanmıyorum
Gizli birşey yok,insanlar hazır ve nazır sizin sorularınız cevaplamak için beklemiyor.Nete ara ara giriyorum işim gücüm var çünkü.Benim açıklamamı bekleyeceğinize bi zahmet müşteri temsilcileri ile görüşün daha akıllı bir tercih di mi?
Gizli birşey yok,insanlar hazır ve nazır sizin sorularınız cevaplamak için beklemiyor.Nete ara ara giriyorum işim gücüm var çünkü.Benim açıklamamı bekleyeceğinize bi zahmet müşteri temsilcileri ile görüşün daha akıllı bir tercih di mi?
sadece araba borcunuz varsa birikime aktif olarak da katılabilirsin canım..sana katılıyorum bob. çift maaş denilince çok zengin görünüyoruz. ama bizim de ona göre giderlerimiz var. yol parası (bu sene benim olmayacak inşallah), yemek parası, çalıştığın için giysi masrafın daha çok oluyor. bir de yoruluyorsun yani, maaşa bakılırsa çok şükür, evde otursak kim bize vercek o parayı, ama şu da bir gerçek "para kolay kazanılmıyor"
ben iki yıllık evlilik hayatım içinde şunu öğrendim, kenarda bir "acil durum fonu"n bulunacak. çünkü çift maaş olsak da arada parasız kaldığımız günler oluyor, genellikle eşimin annesinden borç alıp, maaşta geri veriyoruz. bizim araba taksidimiz olduğu için burada birikime aktif katılamayacağımı düşünüyordum, ama mart ayından itibaren karar verip, kumbara yaptım, yatırım amaçlı değil, sadece sıkışınca kullanabileceğimiz bir birikimdi. birkaç ayda 1 lira-2 lira atarak 350 lira biriktirdim. kumbaraya atılan o 1-2 lira hiç göze gelmiyor, hatta bi işe bile yaramaz gibi görülüyor ama birikince muhteşem oluyor. geçen ay çok sıkıştık, tatil falan derken, o parayı harcadık, ama eşim maaşta onu geri koyacağına söz verdi, çünkü sıkıştığımızda o para öyle bir elimizi tuttu ki, kimseye muhtaç etmedi, eşim de "acil durum fonu"nun kıymetini anlamış oldu ve artık bu konuda beni maddi olmasa damanevi olarak destekliyor. şu an kumbaramda 70-80 civarı bir şey vardır, bu ay birikime böyle katılabilcem.
uzun lafın kısası kıyıda köşede mutlaka 3-5 bir şey olcak, yatırım amaçlı olmasa da dar gün amaçlı olcak.
ben ters bişey yazmadım niye böyle çıkıştınız onuda anlamdım
burda yazıştığınızı bildiğim halde kötü bişey yazmka pek akıllıca olmaz değilmi
latife yapmıştım alınıp ani çıkış yapmanıza gerek yok
tekrar bilgi verdiğinizi için teşekkürler
bu ay itibariyle tam 12 ay dolmuş olacak birikimlerimi kayıt altına alalı.. ve birikimlerimde sizlerle yola devam edeli..
ve gördüm ki biz senede 20 bin civarı biriktirebiliyormuşuz. hem de gayet güzel yiyip içip tatilimizi de yaptığımız halde
Rabbim bereketini artırsın..
Çünkü ben bu klüpte aslında birşey yazmak istemiyorum.sebebi ise herşeyde fesatlık,alay edilecek bir mevzu aranması.Ben bunu sizin için demiyorum genel konuşuyorum.bu sebepten artık tahammül edemiyorum.Hele ki kime yazdığımı ,cevap vermediğimi bilemediğim için yazıdan da gerçek niyetler belli olmadığı için kimseye hakaret etmeden realist bir şekilde ortaya yazıyorum.Sistem mantıklı dışarıdan bakılınca pek çok insana mantıksız gelebilir;çünkü bilmiyorlar.Genel olarak böyle düşünenler için yazıyorum bu sistemce binlerce aile var kimse aptal,salak değil! (böyle düşünenlere bu cümle)
selam karanfilce
o güzel tatiliniz nasıl geçti diye sormuyorum muhteşemdir eminim
darısı başımıza inş.
sizlerde tekarrını nasip etsin Allah
sadece araba borcunuz varsa birikime aktif olarak da katılabilirsin canım..
bizim kıyafet harcamamız mecburen oluyor ama kılı kırk yararak alıyoruz, ben bazen ev hanımlarını gözlemliyorum o kadar çok kıyafet alıyorlar ki işe yarar yaramaz düşünmeden alabiliyorlar.. gerçekten paranın ne kadar zor kazanıldığını biliyor ve harcamamızı ona göre yapıyoruz.
bizim de şimdiye kadar kenarda paramız vardı hep acil durumlar için ama kooperatif satın alınca hiç bişeyimiz kalmadı kenarda bir çeyrek bile yok. babamdan 10 bin borç almıştık ev için. şimdi hem onu ödüyor hem de ev aidatını ödüyoruz. ben ev için yatırdığımı birikimden sayıyorum çünkü düne kadar o para elimdeydi ve ev için biriktiriyorduk zaten.
dediğin fikir çok iyi aslında acil durumlar için kısmı.. Allah ele güne muhtaç ettirmesin ama o günleri de düşünmek lazım. ama sanırım ben biraz babama kardeşime filan güveniyorum.
çok güzeldi canım sadece şunu söyleyebiliyorum Allah isteyen herkese nasip etsin
ama tavsiyem giderseniz mekkede kalış süreniz bizimki gibi kısa olmasın mümkün olduğunca mekkede de fazla kalmaya bakın doyulmuyor çünkü..
biz de aslında ailelerimize güveniyoruz, şu ana kadar onlar dışında kimseden borç almadık sanırım ama genel olarak borç almak hoşuma gitmez benim, o yüzden kenarda bir miktar olsa fena olmazaraba taksidimiz bitti, ama arabayı alırken annemden borç almıştık, geçen ay 1700 verdik, geriye 5800 borcumuz kaldı, ne kadar artırırsak o kadar veriyoruz onlara, o yüzden geri kalan para da bize anca yetiyor, hatta işte yetmiyor bile
amiiin amin
tüylerim diken diken oldu
eşim izin işini ayaralaymıyo ancak 10 gün
onuda ben istemiyorum gitmişken heryeri göreyim diyorum
annem gitmişti 21 gün kaldılar
yinede heyeri gezmedik demişti
Alalhım ordaki tüm dualarını kabul etsin inş..
tekrar tekrar gitmeyi nasip etsin bizlerde tabi
canım sana tavsiyem 10 gün de olsa gidin.zaten bizim 5 gün mekke 10 gün medineydi.
sizin de 5 -5 olur..
gerçekten daha önce neden gitmediğime pişmanım.
aynen benim de eş durumundan eşimin 15 gün izni vardı.
insan gidince anlıyor kıymetini..
biz taksitle gittik canım semerşah turizmle bank asya ve türkiye finans kk na taksit yapıyorlar özel açtırıyorsun.
12 ay taksit düşünsene..
insan bu yolla her sene bile gidebilir..
hele ki her yıl tatile gidenlere tavsiyem 2 yıl tatile gitmeyin bir tanesini oralarda değerlendirin.
aradaki farkı göreceksiniz..
çocukları da hiç dert etmeyin
bizim semerşah turizmdekiler hep gençti genelde..
birinin 5 yaşında oğlu da umre yaptı sürekli küçücük ihram elbiseleri içinde çok tatlıydı
birinin de 2 yaşında oğlu vardı maşallah yaptılar hiç de sorun yaşamadılar..
yaaa öylemi diyosun
aslında çok yoğunluk olduğundan ilerde umrede hac gibi kurayla olacakmış
o zamanlara kalmadan ne kadar gitsem kârdır
annemde semerşahla gitmişti
çok memenun kalmıştı oda
tatil köylerine gidip boş boş gezmektense oralarda günahlarından arınmak en güzeli bencede
taksit olayıda güzelmiş
aklıma giridn şimdi ben eşim gelince çıtlatayım
oda çok istiyo zaten biliyosun çocuk da yokken daha rahat gezilir
sende inş. bidahaki sefer çocuklarınla gidersin tabi bende
benim de hep aklımdayken umre fikri çocuk mocuk eşimin tatili sıkıntı derken erteleyip duruyordum. beraber hayal kurduğumuz arkadaşımın eşi umreye kayıt olmuş. arkadaşım da bana söyledi işte o zaman kafam dank etti ve neden duruyorum dedim kendi kendime...
ve o arkadaşım için çok dua ettim..
inşallah siz de gidersiniz ve sen de benim için dua edersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?