ben olsam uzun vadeli yatırımımı altına yapardım ama kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ....
elbette karar kişinin kendisine aittir.
ya kızlar mutlu bir haber aldım
paylaşayım dedim.
kayınpederim kızıma okul başlayacağı için alışveriş parası verecekmiş.200 tl çok msevindim
okul çantası eskidi bir de spor ayakkabı ve çorap gerek
toplamda 100-150 tl harcasam 100 veya 50 tl bana kalcak.yani kumbaraya:)
çok sevindimmmm:)
farması nasılsın canımm ne zamndır gıremedım
yaz bılıyorsun öğretmenlerde orda burda gezme mevsımı
50 mılyarım vardı altın net olmayınca vadelı hesaba yatırdımdı 3 aydır vadelıde yatııyor
101 gr altınm 2.5 tl de paramda hesaplarımda 51 gr bılezıgım kolumda
asıl sorunum sa eşimin yarın 6 mılyar ödemesı ve bankaya 12 mılyar falan kredı borcu devam edıyor (kaynım ın borcu senet ımzalaması yuzunden) çok moralımı bozmuyorum dunya malı dunyarda kalıcak dıyorum rahatlatıyor benı
ev için ugrasıyorum ve Allhım en kıısa zamnda bır e nasıp etsın dıye dua edıyorum .
eşime dedımkı (oda cok pişman ama gırdı bır kere bır bataga debelenıyor sonucta esım .cok huzursuzluk cıkardım ayrılcam dedım panık atak basladı ama olan bıze olacak yazık olcak. herseyı bosverdım. 2 yıl kayıp tan sayarız dedım)
şimdi elimdekilerı verıp duze cıkalım borcsuz maaslarımıza bakalım dedım. bu sekılde belırsızlık devam edıyor nereye ne gıdıyor farkedılmıyor . eşim aylık 2 mılyar kredı öduyor . bankadakı vadelıye dokunmadan bılezıgım bırıkmıslerımı verıp tum borcları apatacagım. paranın gelmeyecegını bıle bıle verıyorum. kayınvalıdemden ıstedı taşdan ses geldı ondan ses gelmedı. ne bıcım ınsanlar.
iste bu elimdekileride verırem eşimin kredılerıyle beraber tam 60 mılyar yapıcak bankaya ödenen faızler harıc . Allhım bır ev versın dua edın kızlar .
faizli bırsey yokki
su anda eşimin kardesını borclarını ödemek ıcın bankadan para cektı mecbur onlara faiz ödedı 16 cekım 17 ödemesı gıbı bısey
benım param aynı sekılde bankada duruyor
Günaydın hanımlar
Bugünkü rakamlara baktığımda dünkü rakamların al-sata uygun olduğunu gördüm. Dün alıp bu sabah 100 gramlık işlem yapılsa 40 tl kar ediliyormuş. Yani bu piyasada hala al-sattan çok kısa sürede para kazanmak mümkün. Tabi ki bu bir şans işi. İnsan yükselip düşceğini çok fazla öngöremiyor.
50 bin tl yi vadeli hesaba yatırdım dedin ya o faiz geliri değil mi ?
zaten bankalardan kredi çekmek başlıbaşına faizli işlem olmuyor mu ?
ben sadece içimden geleni yazdım karar kişiye aittir
çevremde bu tür işlemlerle iş yapanların çoğunun sonunun hüsran olduğunu gördüğüm için yazıyorum kendim de elimde varsa param almaya satmaya bakarım ya da borç alabileceğim kimseler vardır onlaradan alır ve öderim....
Allah kurtarsın ne diyeyim
geçen gün yolda giderken düşünceler birbirini takip etti ve çok değiişik yerlere ulaştım, işin içinden çıkamadım...
bayanlar fikirlerinizi merak ediyorum.
euro, dolar ,borsa, altın,.. bunların değerlerinin artış sebebi onlara olan talep değil mi?
mesela düğün zamanı altına talep oluyor. altın artıyor. tabi bu durumu ekonomi açıklamaları güncel olaylarda etkiliyor..
pekiiiiii bankalar altın açılımı yapıyor ya, altınınızı getirin size cazip teklifler sunalım,altınınız güvende olsun falan filan...
bu teklife güvenip yatıranların oranları nedir bilmiyorum ama bankanın altın kurunu değiştirir mi?
mesela o gün adanada, izmirdei istanbulda çok yoğun şekilde yastık altı altınını çıkarıp bankaya yatırdıysa bankanın altına göstereceği değer azalmaz mı?
bir de diğer sorum;
asya bankın altın değeri çok oynak..az da olsa ani iniş çıkışlar olabiliyor.
halbuki iş bankası çok ağır oturaklıhiç kıpırdamıyor. ne iniş ne çıkış. asya bank ile kıyaslanınca sanki sabit
nedennn :44:
haklıısn canım faız konuusnna bende hassasım
benım 50 mılyarım altındı bbamlara verdık sımdı aldık altın bellı olmayınca ve ev alırsak dıye hesapta yatıyor vadelı dedım ama getırısı yok zırattta sadece maas hesabımda degıl.
kredıye bende karsıyım zaten esıme dıyorum kredı ısıne bu kardesın gırdıgı ıcın ısı rast gıtmıyor ama alısmıs 40 yasından sonra ınsanları degıstıremzsınkı.
haklı bır taraf cıkartmaya calısmıyorum yanlıs anlama . ama borc nasıl ödenecek eşim seneti imzalamıs kardesı ödememıs sölemedı bıle eve gelen icra mektubuyla ögrendık. kayınvalıdemden istedı vermedı ya dusunsene . eşyalarımımı satmalıyıdım bılmıyorum kı. iste onun sonucunda kredı ısıne gırdı. sımdı amacım bu bılezıgımı bankadakı altınımı satıp banka olayını bıtırmek :44:.
bu paralarle ne alınmış dersen sanem kecısı varya onlardan 90 100 keçı var karıısk onlara bakıyor kaynım onları satınca olay cozulcek ama satılamıyor suan pıyasa durgunmus kurbanda ınsallh
merhaba arkadaşlar... forumun müdavimlerindenim aslında, sizden çok etkilenmiş olarak birikime de girdim ammaaa ilk kez yazıyorum, sizleri çok iyi tanıyor gibiyim:) eğer kabul edilirsem ben de katılmak isterim listenize ve muhabbetinize:) ama bu ay çok stresliydi.. aldım,sattım .. kaldım, zararla:) anladım ki risk dağılımı yapabilmek önemli bir konuymuş... farmasi, eklersen 10 gr. altın var...
Farmasiciğim, mesajımı görmüşmüydün?:)
evet canım listeye ekledim
Arkadaşlar sizin bu konularda daha bilgi sahibi olduğunuza inanıyorum.Kredi kartı borçları taksitlendirilebiliyor mu? Yani tüm borç bir iki yıla yayılabilir mi? böyle birşey yapan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?