Kirli Çıkılar )))

geçen gün yolda giderken düşünceler birbirini takip etti ve çok değiişik yerlere ulaştım, işin içinden çıkamadım...
bayanlar fikirlerinizi merak ediyorum.
euro, dolar ,borsa, altın,.. bunların değerlerinin artış sebebi onlara olan talep değil mi?

mesela düğün zamanı altına talep oluyor. altın artıyor. tabi bu durumu ekonomi açıklamaları güncel olaylarda etkiliyor..

pekiiiiii bankalar altın açılımı yapıyor ya, altınınızı getirin size cazip teklifler sunalım,altınınız güvende olsun falan filan...
bu teklife güvenip yatıranların oranları nedir bilmiyorum ama bankanın altın kurunu değiştirir mi?
mesela o gün adanada, izmirdei istanbulda çok yoğun şekilde yastık altı altınını çıkarıp bankaya yatırdıysa bankanın altına göstereceği değer azalmaz mı?

bir de diğer sorum;
asya bankın altın değeri çok oynak..az da olsa ani iniş çıkışlar olabiliyor.
halbuki iş bankası çok ağır oturaklı hiç kıpırdamıyor. ne iniş ne çıkış. asya bank ile kıyaslanınca sanki sabit
nedennn :44:

ilk sorunu yanıtlıyorum canım diğeri hakkında bilgim yok.
bankalar altını altın olarak aldıkları için altının fiyatına bi etki yapacağını sanmıyorum.

Bankada kur sabit canım. Arz-talep dengesine göre fiyat yok. O günkü sabit kurdan alım yapılıyor bildiğim kadarıyla. Öğrendiğime göre 1 yarım altın 3,5 gram, onlar has altına çevirerek yaklaşık 3,2 gram olarak hesabına geçiyorlarmış.

İkinci soruna gelince; bankanın kurlarını güncellemesi ile ilgili. Bankasya çok kısa sürede güncelliyor kurları. O yüzden piyasadaki her hareket yansıyor fiyata. Hatta bazen öyle oluyor ki sabah 9'daki kurlar akşam 5'teki kur arasında 1-1,5 tl oynayabiliyor.

merhabalar
ara sıra yazdıklarınızı okuma fırsatım oluyor ama yeni üye olabildim ancak fırsatım oldu
öncelikle hepinizi başta farmasi olmak üzere tek tek tebrik ediyorum..
birikim yapmak her kadının amacı olmalı diye düşünüyorum

ben de paylaşımlarda bulunsam (gerçi bu aralar ekonomik durumum biraz karışık ama olsun)
beni de aranıza alsanız?
bu ay birikim yapamadım bir dahaki aya inşallah sizlerle..:)
birlikten kuvvet doğar değil mi?:)))

hoşgeldin.ben de yeni katıldım.ama farmasi ve diğer arkadaşların sayesinde birikim yapabildim.ve de bildirim yaptım.
sen de başarırsın eminim.

hımmm. biraz biraz şekillendi kafamda. peki sabit ise gün içi dalgalanmanın sebebi ne? veya yanlış anladım sanırım.S yoksa hiç mi anlamadım:44::44:

3,5 gramlık altını 3,2 olarak almaları normal çünkü bankadaki altının saflık oranıyla piyasadaki altın oranı farklı.

Senin dediğin altının çok geldiği yerla az geldiği yerde fiyatın değişik olacağı şeklindeydi. Ben de bulunduğun yere göre değişmiyor demek istedim. Gün içinde kura göre değişiyordur sanırım. Yoksa zarar ederler

bu ay birikimim malasef hiç yok ama biriktirdiğimden de bozdurmadım kredi kartları ne durumda hiç bilmiyorum heps bir tuhaf oldu....

henüz yolluk yatmadı.. 1300 e tuttugmuz nakliye başka yerden iş alınca taşınacağımız günün saatinde bizi yarı yolda bıraktı eşim mecburen uşak bileti ertletti bu ek ödemeye neden oldu günlerden cumartesi ve ev eşya hepsi duruyor ve bizim pazartesi uçağımız olunca mecburen boşta olan ilk nakliyeyi 2450ye tuttuk bursa bzimle ilgilenecek arkadaşın ablasının kayınpederi vefat etmiş oda bizi karşılamaya gelemyince kaldık mı havalanında ortda saat21 de şehir merkezine gittik ve rastgele bir otelde kaldık o aralar iyiki yanımda eşimde vardı yoksa ben sudan çıkmış balık gibi bir tuhaf olurdummm...
ama bu sabah okulla işimi hallettim evimi tuttuum geniş büyük güzel aile apartmanı 450 kira+450 depozito+450de bir kira peşin verdik eşyalarımda şuan nakliye aracında sabah eve taşıyacakalr hayırlısıyla inşallah hasar kırık yıpranma olmamaıştır.
önümüzdeki ay umarım herşey gönlümce olur tabi hepimizin gönlünce olur Rabbim kimseyi darda yoklukta sıkıntıda bırakmasın ve kimseyide kimsesiz gariban bırakmasın

herkese selam
Bilgisayar bozuldu giremedim kaç gündür nete =(
Karanfilce sağsalim dönmüşsün, inşallah bizim için de dua etmişsindir=)

Geçmişi henüz okuyamadım bol bol yazmışsınız ne güzel =)

Akıllıbıdık inşallah en yakın zamanda toparlarsınız mali durumları. Taşınmak, yeni düzen kurmak zor iş. Ama birkaç aya kalmaz birikime devam edersin

hakkında hayırlısı olsun canım.eşya yerleştirirken kolay gelsin.tez zamanda eşine kavuş inşallah.

kirli çıkılar müsadeniz olursa bişey sormak ve daha doğrusu bişey danışmak istiyorum siz benden daha tecrübelisiniz bu konuda.biliyorsunuz ben daha yeni birikim yapmakay başladım.yarı altını eşimle birlikte yaptık
ondan gizli 100 tl mar ama vicdanım el vermiyor gizli para biriktirmeye. hepsini söyleyeyim mi yarısını mı söyleyeyim.ya da bir süre sonra mı söyleyeyim bilemiyorum.hemen söylersem bir beklentiye girer her ay bekler diye çekiniyorum .söylemezsem sonuçta ikimiz kazanıyoruz kazancımızdan 100 tl artırmak ve ona söylememek vizcdanımı zedeliyor.çok kararsız kaldım.

bir de nereye kadar gizli yapcam onu da bilmiyorum.
kumbarayı biliyor 70 tl ama 100 tl yi bilmiyor.napayım ya.mesela biriktiririm 500 tl falan olur sonra söylersem kırılmaz mı bana sonra şüphelenmez mi ya önceden de yaptıysa yapıyorsa.benden gizli başka parası varsa diye düşünmezmi?
ne yapayım sizce.
çok kararsızım

canım Allah daha beterinde korusun bazen geldi mi üstüste gelebiliyor
yazdıklarına göre bu ev taşıma işi baya sıkıntılı anlar yaşatmış sana ve ailene hem maddi hem de manevi açıdan
ev sahibin de baya anlayışlı çıkmış ne biçim bir durum bu hadi 450 kira ve de 450 depozite anlamaya çalışırım da (aslında anlamam sonuçta kimsenin bir yere kaçtığı yok ne o yangından mal kaçırır gibi) 450 bir peşin kira o da neyin nesi ya bu kadar düşüncesizlik olur mu ?
anlaşılan çift maaş olunca sanki ayda para akıyor sanıyor millet galiba biraz insaf doğrusu bu insanlar herhalde bu evi bedava hoooopppp diye getirmiyorlar bir şehirden bir şehire pes doğrusu....

ama bu tip durumları okumak bir yandan da insanın gözünü açıyor

canım inan çok zor bir soru
şimdi öncelikle enişte beyin nasıl karakterde bir insan olduğunu bilmiyoruz ki yani gizli saklı birikim yapmana değer mi yoksa herşeyiyle şeffaf bir insan mı ?
yoksa onun da zaman zaman gizemli yanlı var mıdır ? bunları bilmeden pc başından ahkam kesmek çok akıllıca gelmiyor.

mesela eşim birikim yaptığımı biliyor zaten nasıl bilmesin çünkü eve 5 kuruş harcadığım yok o zaman ben o parayı ne yapıyorum peki elbette biriktiriyorum ama her ne aldım ne sattım ne kadar kenara koydum bunun kuruş kuruş hesabını vermem.

ama bugün ölsem nereden birikimlerime ulaşabileceğini bilir en azından

ben onun nerede neyi var tam olarak biliyor muyum tabiki hayırrrrrrrrrrr nedenine gelince eşim işveren kime borcu var kimden alacağı var bunu bilebilmem sözkonusu değil çünkü değişken maddi hayatı var
benim gibi maaş bordrosu olan biri değil
ticaret ehli kişinin net bir maddi yaşantısı olmasını bekleyemem elbette...

Son düzenleme:
günaydın..
farmasi canım bana yardımcı olurmusunuz lütfen...
ben her ay 1000 kadar kenara koyup birikim yapmak istiyorum nakit olarak kalmasın istiyorum acaba ne yapsam bozdurmak istemiyorum uzun vakit ev için birikim yapıcam..bozdururkende zarar etmek istemiyorum..:26:

merhaba canım çok net cevap vermek asla mümkün değil zira öyle olsa hepimiz hayatta hep kazanırdık öyle birşey yok bunu öncelikli olarak bilip yatırım yapmaya çalışmalıyız

uzun zaman demişsin mesela ne kadar uzun zaman dilimi ?
[/B]

canım çok teşekkür ederim.içimi rahatlatıcı bir şekilde konuya cevap vermişsin.
eşim.çok şeffaf biri ama dediğin gibi herşeyini de bilmem mümkün değil.
o da benim gibi bordrolu.
en iyisi şöyle yapayım:
şimdi bir fikir oluştu....

benim garantiye geçeceğimi biliyor orada ki maaş hesabıma birikimlerimizi de yatıralım diyeyim.ama tam ne kadar olduğunu bilmesin arada şu kadar oldu bu kadar dedim senin gibi.ölüm kalım var sonuçta.
altın hesabını da açtım mı aynen senin gibi hareket ederim inşallah.
içim rahatladı.
çünkü çok gizli biriktirmek istemiyorum.Allah korkum var.eşimden gizli içime sinmiyor.

teşekkürler.
başka fikri olan varsa onlardan de yorum bekliyorum.

benim bileziklerim vardı onları bozup araba aldık..
şimdi yaptığım birikimleri bişey çıkmazsa 3-4 sene belki daha fazla bozdurmam..

benim bileziklerim vardı onları bozup araba aldık..
şimdi yaptığım birikimleri bişey çıkmazsa 3-4 sene belki daha fazla bozdurmam..

ben olsam uzun vadeli yatırımımı altına yapardım ama kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ....
elbette karar kişinin kendisine aittir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…