Kirli Çıkılar )))

selam hanımlar bol birikimler bereketli birikimler
bu ayıda tamamladık sayılır her geçen ay fazla fazla bereketli birikimlerimiz olur inşallah

Arkadaşlar sizin bu konularda daha bilgi sahibi olduğunuza inanıyorum.Kredi kartı borçları taksitlendirilebiliyor mu? Yani tüm borç bir iki yıla yayılabilir mi? böyle birşey yapan var mı?

banka kendi kartı için yapıyormu bilmiyorum ama citi bank bana şöyle bir teklif sunmuştu;

tüm kart borçlarını bizim kredi kartına taşıyalım, % x faiz öde. o X i şuan hatırlamıyorum ama hsbc kartın gecikme faizinden düşüktü. yarı yarıya gibiydi.
tabi ben bu kartı aldım. ama borçlarımı taşıma işlemini onaylamadım. çünkü ne bankamatiği nede bankası benim bulunduğum yerde vardı. akbank ile ortak atm kullanıcaktım üstüne işlem parası ödeyecektim.
azar azar 3 ayda ödeyip karttan da borçtan da kurtuldum.
Allah'tan citi bankn kart ücreti yoktu

Teşekkürler cevap için.Citi bank bana da telefon açmıştı ama ne bileyim bankaya güvenemedim Ama tekrardan faizle ödemektense yemeyip içmeyip dişimi sıkıp bitirmek en mantıklsı. Bu yıl öğretmenlere ne kadar eğitim ödeneği verilecek bilen var mı arkadaşlar?

dimi yaa adamı suya götürür susuz getirir bu bankalar...

tabiki bu güncellemeler hem iyi hem kötü.
ama napayım, asyabankta düşük alınıyor, iş bankasında yüksek satılıyor.
neden ama diye düşündürüyordu beni

700 tl canım

nasip olursa ekim ayı bereketli olacak öğretmenler açısından

ekders + maaş + eğitim ödeneği

o ay kurban bayramı var kurbanlık parası çıktı çok şükür Rabbime

Farmasi inan bu tür konuları hiç hatırlayamıyorum.Ne zaman ne yapımıştı hatırlamadığım için doktora gittim(babam da ismi lazım ddeğğil bi hastalık bnaşlangıcı teşhisi kondu,kendimden korktum) doktor psikolojik dedi bi de b12 aşırı eksik çıktı.Hayırlısı herşeyi not alıyorum unutmamak için

b12 vitamini eksikliğine bağlı olarak

Yorgunluk,Çarpıntı
Nefes darlığı
Kilo kaybı
Sinirsel problemler
Unutkanlık
El ve ayaktaki karıncalanma
kulakta çınlama vs gibi belirtiler mi görüldü ?

ayrıca diyet mi yapıyorsun ?
vejeteryan mı besleniyorsun?
aşırı alkol kullanımı filan var mı ?

günaydın kirli çıkılar...Hepinizi öpüyorum

Ya farmasi dün beni şeytan dürttü 24.61 gram altınımı 95,81 den sattım Neyse sonuçta yine kâr ettim muhim degil artık olan oldu :))

Geriye şimdi ortalaması 97 olan ziraaatteki 36.10 gram altınım ve bir de 13,69 gram garantidekiler kaldı ve birde 3,781.00 tl nakit duruyor...Gramın ya da doların düşmesini bekleyecegiz artık nasip bakalım ..TL de iyidir sonuçta dimi ama :))

Ya farması ben hesaplamaları bilmiyorum yardımcı olsana ..

506,79 usd'den 9.05 gram altın almışım 55,99 ARBİTRAJLA bu kaçtan aldıgım manasına geliyor ?

Son düzenleme:

canım hakkında hayırlısı olsun

anladığım kadarıyla 9.05 gram altına 506.79 dolar ödemişsin
1 gr altını 55.99 dolardan aldığın anlamına gelir bu anormal bir durum yok

bunu satarak kar elde edebilmen için bankanın alışının 55.99 doların altında olması gerekir

sen bunu ons 1741-1742 seviyelerindeyken almışsın canım doğru mu ?

Unuttum canım ama senin hesaplaman bunu gösteriyorsa dogrudur...O zaman epey bekleyecegiz demek ki o altın için :))

Uzun vadede beklesin bakalım artık 105 leri görürsek bozdururum
Tl'de kalışım için fikrin nedir çünkü kâr etmiştim 60 lira sonuçta cebimde kalsın düşerse yine alırım artık ama artık 91-92 ler gelir mi bilmem olmazsa doları da bekleyecegim .

H bu arada farmasi kâr edebilmem için sanırım 1741 seviyelerini geçmeli degil mi onsun ? mesela 1800 :)

Son düzenleme:

canım ben tek tip yatırım aracında kalmayı riskli bulduğum için dolar tl altındayım

tl de yatırım aracı sonuçta kar elde ederek satmışsın ve de cebe girmeyen kar kar değildir
ayrıca kim derdi geçen sene altın 110 tl leri gördüğünde 90 -91 tl olacak diye
demekki bu piyasada her an herşey olabilir o nedenle panik yok bol sabırla işlemlerimize yön vermek var

hoşgeldin.ben de yeni katıldım.ama farmasi ve diğer arkadaşların sayesinde birikim yapabildim.ve de bildirim yaptım.
sen de başarırsın eminim.

teşekkür ederim başlangıç için iyi bir motivasyon oldu..:)
tekrardan merhaba herkese..
kendimi tanıtayım kısaca:

evliyim. daha önceleri devlette çalışıyordum eşimin ataması başka bir şehre alınınca (kendi isteğimizle seçtik) ben serbest çalışmaya başladım. bankada 167 gr altınım vardı işyerimi açarken hepsini harcamak zorunda kaldım tabiki yetmedi mayısa kadar sürecek olan senetlerim var..

kızım doğduğunda ona takılan altınlar, bana takılan bilezikler ve beni ara sıra yaptığım altınlarım da annemlerle ortak tuttuğumuz banka kasamızda duruyor.

5 yıldır kullandığım mobilya ve beyaz eşyalarımı bazı sebeplerden dolayı kayınvalideme vermek durumunda kaldım. hepsini yeniledim.+borç yani..

gelirimiz iyi olmasında rağmen (eşiminki sabit ama benimki değişken) bu sene çok borcumuz var. bakıcı,sekreterimin maaşları, ev ve işyeri kirası, bağkur vs.. de sabit giderlere yazılıyor tabiki.

bu sene amacım birikimden ziyade borçları kapatabilmek. ama gelir düzeyimize göre de birikim şansım olursa ne ala..oh geldi bunu da harcayım demeyeceğim. gerektiği kadar gerektiği yerde harcama yapmak lazım. ilk hedefim işyerimin yerini satın almak ama ne zaman olur bilemiyorum..kısmet:)

kısaca hikayem budur. tutumluyumdur kendim gibi olanlara da ayrı bir sempatim vardır:))) boş boş para harcamayı sevmem..

bankadaki gr altınlarımı satınca altın hesabımı da kapattırmıştım. şimdi Allah kısmet ederse yeni bir hesap açıp al-sat yapacağım.

ve tabiki sizlerle fikir alış verişlerinde bulunacağım...

canım ben tek tip yatırım aracında kalmayı riskli bulduğum için dolar tl altındayım

tl de yatırım aracı sonuçta kar elde ederek satmışsın ve de cebe girmeyen kar kar değildir
ayrıca kim derdi geçen sene altın 110 tl leri gördüğünde 90 -91 tl olacak diye
demekki bu piyasada her an herşey olabilir o nedenle panik yok bol sabırla işlemlerimize yön vermek var

hoşgeldin.ben de yeni katıldım.ama farmasi ve diğer arkadaşların sayesinde birikim yapabildim.ve de bildirim yaptım.
sen de başarırsın eminim.

teşekkür ederim başlangıç için iyi bir motivasyon oldu..:)
tekrardan merhaba herkese..
kendimi tanıtayım kısaca:

evliyim. daha önceleri devlette çalışıyordum eşimin ataması başka bir şehre alınınca (kendi isteğimizle seçtik) ben serbest çalışmaya başladım. bankada 167 gr altınım vardı işyerimi açarken hepsini harcamak zorunda kaldım tabiki yetmedi mayısa kadar sürecek olan senetlerim var..

kızım doğduğunda ona takılan altınlar, bana takılan bilezikler ve beni ara sıra yaptığım altınlarım da annemlerle ortak tuttuğumuz banka kasamızda duruyor.

5 yıldır kullandığım mobilya ve beyaz eşyalarımı bazı sebeplerden dolayı kayınvalideme vermek durumunda kaldım. hepsini yeniledim.+borç yani..

gelirimiz iyi olmasında rağmen (eşiminki sabit ama benimki değişken) bu sene çok borcumuz var. bakıcı,sekreterimin maaşları, ev ve işyeri kirası, bağkur vs.. de sabit giderlere yazılıyor tabiki.

bu sene amacım birikimden ziyade borçları kapatabilmek. ama gelir düzeyimize göre de birikim şansım olursa ne ala..oh geldi bunu da harcayım demeyeceğim. gerektiği kadar gerektiği yerde harcama yapmak lazım. ilk hedefim işyerimin yerini satın almak ama ne zaman olur bilemiyorum..kısmet:)

kısaca hikayem budur. tutumluyumdur kendim gibi olanlara da ayrı bir sempatim vardır:))) boş boş para harcamayı sevmem..

bankadaki gr altınlarımı satınca altın hesabımı da kapattırmıştım. şimdi Allah kısmet ederse yeni bir hesap açıp al-sat yapacağım.

ve tabiki sizlerle fikir alış verişlerinde bulunacağım...

Farmasi,birkaç tanesi hariç hepsi var.Özellikle tahammülsüzlük,sinirlilik,unutkanlık,titreme fazlasıyla var.İnanın sürekli kendime bile sinir oluyorum.ama kesinlikle alkol sigaram yok.Daha elime almışlığım yok bunları Allah da tanıştırmasın bunlarla :) Diyete yeni başladım öncesindn kondu bu teşhis

hoşgeldin aramıza canım

borçları kapatmak birikim yapmak kadar önemli çünkü borçsuz bir hayatta önümüzü görmek daha kolay
Allah gönlüne göre versin canım
ne işle meşgulsün değişken bile olsa aylık ortalama gelirin nedir ?

borçların ne kadar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…