Farmasi,birkaç tanesi hariç hepsi var.Özellikle tahammülsüzlük,sinirlilik,unutkanlık,titreme fazlasıyla var.İnanın sürekli kendime bile sinir oluyorum.ama kesinlikle alkol sigaram yok.Daha elime almışlığım yok bunları Allah da tanıştırmasın bunlarla :) Diyete yeni başladım öncesindn kondu bu teşhis
şimdi farmasiye aklıma takılan bir şeyi sorayım??
ben daha önce gr altın biriktirirken al-sat olayına girmemiştim ilgilenmek için zamanım yoktu.
altın düştüğünde belli bir kısmını veya hepsini satıyor altın çıktığında tekrar alıyorsunuz böylece gramaj olarak miktarı arttırıyorsunuz..doğru mu?
pekiii örneğin dolar hesabınızdan da altın alım satımı mı yapıyorsunuz? dolarınız yükseldiğinde mi alıyorsunuz?
benim için ikinci söylediğim henüz erken sanırım:)) kafayı karıştırmaya gerek yok..
ama merak ettim canım rica etsem biraz açıklama yapabilir misin?
mesela bir yılda kaç gr veya kaç tl kazancın oldu?
5gr? 10gr??? çekinerek soruyorum sakıncası var mı bahsetmenin acaba??
hoşgeldin aramıza canım
borçları kapatmak birikim yapmak kadar önemli çünkü borçsuz bir hayatta önümüzü görmek daha kolay
Allah gönlüne göre versin canım
ne işle meşgulsün değişken bile olsa aylık ortalama gelirin nedir ?
borçların ne kadar ?[/QUOTE
diş hekimiyiz biz eşimle.
benim sabit işyeri giderim 3.000 tl kadar
ev kirası ve bakıcı giderim 1.500 tl
borcumuz ev eşyası ve malzemeler için; 4000 tl kadar
işyerim çok yeni sürekli masraf çıkıyor henüz stabil hale geçemedim..
bir de 3 ayda bir hala üniversiteden kalan kredi borçlarımızı ödüyorz.
eşimin maaşı mesai alırsa 6.200 almazsa 5.000 tl.
beni hiç sorma canım çok karışığım:)))
ilk açtığım ay 1.000tl bile kazanamadım
ikinci ay iyi gitti masraflar hariç 7.000tl kazandım ama kuruş kalmadı yarısı ile yatak odası takımı aldım diğer yarısı da borçlara gitti
üçüncü ayımdayım bakıcaz net birşey söyleyemiyorum işte..
hoşgeldin aramıza canım
borçları kapatmak birikim yapmak kadar önemli çünkü borçsuz bir hayatta önümüzü görmek daha kolay
Allah gönlüne göre versin canım
ne işle meşgulsün değişken bile olsa aylık ortalama gelirin nedir ?
borçların ne kadar ?[/QUOTE
ikinci ay iyi gitti masraflar hariç 7.000tl kazandım ama kuruş kalmadı yarısı ile yatak odası takımı aldım diğer yarısı da borçlara gitti
anladım canım
aylık ortalama 5000-6000 tl kazansan
bütün borçlar da kapanır
kendine ait işyeri de alırsın hayırlısıyla birkaç yıl içerisinde
ofisinin olduğu yerin satış bedeli hakkında bir fikrin var mı ?
oooo çok iyiymiş
bu ay bana da parça parça bişeyler yatmış kızlar..
ne olaki bilginiz var mı?
50 küsür bii 80 küsür bi..
bir de 79 var ama o ücret biliyorum sehven verilmeyen bi ücret.
b12 vitamini zengini yiyecekler
Karaciğer, böbrek, sığır eti, yumurta, süt, peynir ve balık
benim bu aralar kulağımda sorun vardı 2 doktora gittim sorun yok dediler
ama ben araştırmayı severim
nette vitamin eksikliği ve kulak çınlaması diye googlede arattım
ve b 12 vitamini eksikliğinin belirtilerinden biri olduğunu keşfettim
aslında aile hekimime gidip kan tahlili yaptırmam gerekli biliyorum ama 3-4 günlük bazı önlemler aldım kulaktaki sorunum çok şükür şimdilik yok
nasıl dersen kendi kendime şunları düşündüm ben 2010 yılından beri düzenli yediğime içtiğime devam ediyorum hatta geçtiğimiz ramazan ayında çıktı bu sorun peki hayatımda ne değişti
3 ana 3 ara öğün beslenme aniden 2 ye düşmüştü ve porsiyonlarım o kadar küçülmüştü ki ve de kilo kaybediyordum
en son 50.5 kg yı gördüm
hemen bu ip uçlarından yola çıkarak 3-4 gündür beslenme miktarımı öğün sayımı düzenleyerek artırdım
ben 52 -53 kiloya geldim şimdilik sorun görünmüyor.
ama gene de nasip olan en kısa vakitte kan tahlili yaptıracağım genel anlamda sorun olsun olmasın
canım temmuzda filan farklarınız yatmadıysa onlar olabilir diye düşünüyorum
bereketli olsun
canım zayıf olmanın güzel yanları var..(mesela umrede namaz için küçük bi boşluk bile olsa yer bulabiliyordum yanımdakiler de sorun etmiyordu beni kolaylıkla kabul ediyolardı) ama işte kötü tarafı halsizlik, kansızlık ve vitamin eksiklikleri.. ben bunu zayıflarda daha çok görüyorum..
benim de hemoglobin hep sınırda ya da azcık aşağıdadır. kilom 48 civarı boyum da 160.
b12 kaynağı olarak hep kırmızı et gösterilir ancak okuldan bi arkadaş şöyle demişti. bağırsaklarda b12 vitamini emilimini sağlayan bişeycikler varmış onlar işlev yapmadığında istersen bir kamyon et ye istediğin vitamini kullan işe yaramıyor.
o arkadaş belli aralıklarla kandan alıyor b12 vitaminini.
bazen ben de korkuyorum ya öyle bişey varsa diye..
hangi kan grubundansın canım 0 lar çok et tüketiyor. sen de çok tüketiyorsan ve yine de bu sorunun varsa yukardaki şikayeti değerlendirebilirsin.
anladım canım
aylık ortalama 5000-6000 tl kazansan
bütün borçlar da kapanır
kendine ait işyeri de alırsın hayırlısıyla birkaç yıl içerisinde
ofisinin olduğu yerin satış bedeli hakkında bir fikrin var mı ?
250.000 tl yi gözden çıkarmam gerekiyor. kirası 1.300 tl ve mülkü benim üzerime olmadığı için de stopaj ödemek zorundayım.
bu miktarlarda kira ödemektense bir miktar biriktirip en azından 100.000 felan..peşinat yapıp gerisini kredi çekerek ödeyebilirm diye düşünüyorum..
ne kadar kazanırsan o kadar gider lafını sevmem. Allah kısmet eder inşallah biriktirmeyi..eşim de genel olarak tutumludur ama market alışverişini hiç bilmez limon için gider 30-40 tl harcar gelir ıvır zıvıra. artık ona yaptırmıyorum alışverişleri.. evdeki sistemi değiştirmeye başladık yavaştan:)
canım benim kan grubum A grubu Rh (+)
yazdığım gibi bence uzun süre özellikle son bir ay müthiş düşük kalorili beslenmeden kaynaklandı diye düşünüyorum
ayrıca ben kan tahlili yaptırmadım
sadece biraz kendi kendime yürüttüğüm tahminler doğrultusunda ve de almaya çalıştığım tedbirlerle kulaktaki sorunlar şimdilik görünmüyor diyorum
bence muhtemelen b12 vitamini eksikliğidir diye düşündüğümü ifade ettim
kardeşim bu yıl son sınıf çocuğa boşuna diş hekimliğini seç demiyom
250.000 tl yi gözden çıkarmam gerekiyor. kirası 1.300 tl ve mülkü benim üzerime olmadığı için de stopaj ödemek zorundayım.
bu miktarlarda kira ödemektense bir miktar biriktirip en azından 100.000 felan..peşinat yapıp gerisini kredi çekerek ödeyebilirm diye düşünüyorum..
ne kadar kazanırsan o kadar gider lafını sevmem. Allah kısmet eder inşallah biriktirmeyi..eşim de genel olarak tutumludur ama market alışverişini hiç bilmez limon için gider 30-40 tl harcar gelir ıvır zıvıra. artık ona yaptırmıyorum alışverişleri.. evdeki sistemi değiştirmeye başladık yavaştan:)
en mantıklısı kendine ait işyerinin olup kira ödememek elbette Allah yardımcınız olsun
ooo A kan gruplarının etle arası hiç iyi değildir..
maşallah kendi sorununu kendin çözmüşsün gibi şimdilik.. inşallah bir daha yaşamassın..
ama gerçekten öyle... kıymetini bil bence mesleğinin..benim istediğim bölümlerden biriydi..:)))))))) canım benim..
bugün uykusuz gelmiştim suratsız suratsız oturuyordum
kahkahama içerden sekreterim koştu:))))))
canım tam tersine ben belli ölçüde illaki etsiz gün geçirmeyenlerdenim
etçil yaratığım ben ya
ne güzel et seven belki de karşılaştığım ilk A sın..
ben B yim ben de bayılırım ete ama belli miktar değil sadece et yemeği olmalı
ama gerçekten öyle... kıymetini bil bence mesleğinin..benim istediğim bölümlerden biriydi..
haa bana sorarsan şimdi mesleğimden memnunum öğretmenlikte de iyi bi bölüm seçmişim. yaz tatilim var yarım günüm okulda ve işletme geziyorum sıkıcı da değil ve kışın 3000 e yaklaşıyor gelirim ama insan bazen keşke de diyor..
ben de sayısalcıydım. denemelerde bulunduğum şehrin tıpı tutuyordu ama sınava gelince afalladık heycan vs olmadı. bilg. öğretmenliği geldi bazen derim acaba 1 yıl daha beklesemiydim. aslında çok puan farkı da yoktu kapatırdım 1 senede.. 335 bizim bölümdü tıp 350 idi. tabi bilg. öğretmenliği şimdiki gibi yerlerde sürünmüyordu.. ama kısmetimiz bu kadarmış..
şimdi kardeşime diyorum ki pişman olmasın..
anadolu öğretmen lisesinde dersleri iyi ama tembel.. tıpı istemediği için çalışmayabilir.. kardeşimin içinde bi vurma kırma isteği vardır. onu heveslendirmek için en iyisi diş hekimliğini seç düşünsene hart diye dişi çıkartacaksın diyorum seviniyor gülüyo filan hakkaeten içinde bi canilik var deli yaa.. en iyisi diş hekimi olsun da içindeki o duyguları iyi tarafa yönlendirsin ne diyim
ne güzel et seven belki de karşılaştığım ilk A sın..
ben B yim ben de bayılırım ete ama belli miktar değil sadece et yemeği olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?