canım belli miktardan kastım
menümde hergün et yemeği olacak şöyleki ; bir gün ya tavuk kalça ya da baget
diğer gün 4-5 kaşık miktarında kırmızı et
bir diğer gün 3-4 köfte
başka bir gün 300- 350 gr büyüklüğünde balık
bu tarz et miktarları olmalı
tabi günlük et süt tahıl meyve sebze dengesine dikkat ederek beslenmeye özen gösteriyorum
ama dediğim gibi ramazanda bu denge bozuldu midenin küçülmesi hatta hiç yeme isteği bile olmamaya başlamıştı özellikle sahurda
çok şükür şimdi 3 ana 3 -4 ara öğüne geri döndüm
ama gerçekten öyle... kıymetini bil bence mesleğinin..benim istediğim bölümlerden biriydi..
haa bana sorarsan şimdi mesleğimden memnunum öğretmenlikte de iyi bi bölüm seçmişim. yaz tatilim var yarım günüm okulda ve işletme geziyorum sıkıcı da değil ve kışın 3000 e yaklaşıyor gelirim ama insan bazen keşke de diyor..
ben de sayısalcıydım. denemelerde bulunduğum şehrin tıpı tutuyordu ama sınava gelince afalladık heycan vs olmadı. bilg. öğretmenliği geldi bazen derim acaba 1 yıl daha beklesemiydim. aslında çok puan farkı da yoktu kapatırdım 1 senede.. 335 bizim bölümdü tıp 350 idi. tabi bilg. öğretmenliği şimdiki gibi yerlerde sürünmüyordu.. ama kısmetimiz bu kadarmış..
şimdi kardeşime diyorum ki pişman olmasın..
anadolu öğretmen lisesinde dersleri iyi ama tembel.. tıpı istemediği için çalışmayabilir.. kardeşimin içinde bi vurma kırma isteği vardır. onu heveslendirmek için en iyisi diş hekimliğini seç düşünsene hart diye dişi çıkartacaksın diyorum seviniyor gülüyo filan hakkaeten içinde bi canilik var deli yaa.. en iyisi diş hekimi olsun da içindeki o duyguları iyi tarafa yönlendirsin ne diyim
benim babam da öğretmen. annem ev hanımı. ikisi bir olup çok ısrar etmişlerdi matematik öğrt. yaz diye ama ben evde o kadar kavga gürültü kopmasına rağmen rüyamda gördüm diyerek diş hekm yazmıştım. hakkaten hiç aklımda yoktu bu meslek. sınava 4 ay kala rüyamda görmüştüm ve gecenin körü kalkıp puanlarına bakmıştım:)) iyi iyi tuttururum diyerek uyumuştum.. ben çok hümanistim sanırım, hiç vurdu kırdıyı sevmem. sırf bu yüzden cerrahi işlemlere girmiyorum bile.. daha çok çocuk ve gençlerle ilgileniyorum
canım belli miktardan kastım
menümde hergün et yemeği olacak şöyleki ; bir gün ya tavuk kalça ya da baget
diğer gün 4-5 kaşık miktarında kırmızı et
bir diğer gün 3-4 köfte
başka bir gün 300- 350 gr büyüklüğünde balık
bu tarz et miktarları olmalı
tabi günlük et süt tahıl meyve sebze dengesine dikkat ederek beslenmeye özen gösteriyorum
ama dediğim gibi ramazanda bu denge bozuldu midenin küçülmesi hatta hiç yeme isteği bile olmamaya başlamıştı özellikle sahurda
çok şükür şimdi 3 ana 3 -4 ara öğüne geri döndüm
ne güzel bişey rüyanda görmüşsün.. ben tıp olsun isterdim bi yandan bi yandan da korkardım ama matematik öğretmeni olmak da hayallerimdeydiallright .!.:benim babam da öğretmen. annem ev hanımı. ikisi bir olup çok ısrar etmişlerdi matematik öğrt. yaz diye ama ben evde o kadar kavga gürültü kopmasına rağmen rüyamda gördüm diyerek diş hekm yazmıştım. hakkaten hiç aklımda yoktu bu meslek. sınava 4 ay kala rüyamda görmüştüm ve gecenin körü kalkıp puanlarına bakmıştım:)) iyi iyi tuttururum diyerek uyumuştum.. ben çok hümanistim sanırım, hiç vurdu kırdıyı sevmem. sırf bu yüzden cerrahi işlemlere girmiyorum bile.. daha çok çocuk ve gençlerle ilgileniyorum
teşekkür ederim başlangıç için iyi bir motivasyon oldu..:)
tekrardan merhaba herkese..
kendimi tanıtayım kısaca:
evliyim. daha önceleri devlette çalışıyordum eşimin ataması başka bir şehre alınınca (kendi isteğimizle seçtik) ben serbest çalışmaya başladım. bankada 167 gr altınım vardı işyerimi açarken hepsini harcamak zorunda kaldım tabiki yetmedi mayısa kadar sürecek olan senetlerim var..
kızım doğduğunda ona takılan altınlar, bana takılan bilezikler ve beni ara sıra yaptığım altınlarım da annemlerle ortak tuttuğumuz banka kasamızda duruyor.
5 yıldır kullandığım mobilya ve beyaz eşyalarımı bazı sebeplerden dolayı kayınvalideme vermek durumunda kaldım. hepsini yeniledim.+borç yani..
gelirimiz iyi olmasında rağmen (eşiminki sabit ama benimki değişken) bu sene çok borcumuz var. bakıcı,sekreterimin maaşları, ev ve işyeri kirası, bağkur vs.. de sabit giderlere yazılıyor tabiki.
hakkında hayırlısı olsun canım.inşallah kendine ait olur işyerin.
bol birikimler dilerim
bu sene amacım birikimden ziyade borçları kapatabilmek. ama gelir düzeyimize göre de birikim şansım olursa ne ala..oh geldi bunu da harcayım demeyeceğim. gerektiği kadar gerektiği yerde harcama yapmak lazım. ilk hedefim işyerimin yerini satın almak ama ne zaman olur bilemiyorum..kısmet:)
kısaca hikayem budur. tutumluyumdur kendim gibi olanlara da ayrı bir sempatim vardır:))) boş boş para harcamayı sevmem..
bankadaki gr altınlarımı satınca altın hesabımı da kapattırmıştım. şimdi Allah kısmet ederse yeni bir hesap açıp al-sat yapacağım.
ve tabiki sizlerle fikir alış verişlerinde bulunacağım...
canım senin zayıflama topiğin varmış.bana link atarmısın.8 kg.fazlam var benim.belki faydalanırım.kan grubumuz da aynı ya:)
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...lama-oykusu-farmasi-kilo-koruma-programi.html
buyur canım 1 . sayfada fotoğraflarımı da eklemiştim :))
hemen bakıyorum.merak ettim.kirli çıkıların tüm 800 küsür sayfasını okudum şimdi sıra burda
800 küsürü okudun mu
yarın malüm resmi tatil evde olacağım.:)
bu gece 5 yıl sonrası ilk kez sinemaya gideceğiz eşim götürüyor .ama çocuklarla birlikte çizgi file gideceğiz.
tinkıl teldi galiba adı:)
biletler çok pahalı 40 tl ye mal olacak bize.çok geldi ama 5 yıldır gitmemişim.boşveriyorum.
iyi eğlenceler tatlım şimdiden arada o kadarlık da olmalı
hep birikim hep birikim nereye kadar
hem gezeriz tozarız eğleniriz hem de biriktiririz Allah'ın izniyle inşaallah
sağol canım.teşekkür ederim.40 tl hala fazla geliyor.ama olsun.çocuklarımla ve eşimle keyifli 2 saat geçireceğiz inşallah.çizgi film bile olsa.....
Kısa bir taile çıkıyorum kızlar. Bayram tatilinde ons uçmuştu bakalım şimdi ne olacak
Kendinize iyi bakın. Allah'a emanet olun
Merhaba arkadaslar,bir sayfa yazdım,iPad hepsini yedi gönderirken
evet 1 ayımı aldı :)
hepsini hem de:)
o yüzden herkesi sanki uzun zamandır tanıyorum gibi oldu:)
bana çok şey kattı.
tasarrufu öğrendim
internetten altın hesabı açıp alım satmayı da öğreneceğim inşallah.
birikim hedefi yaptım.
kumbara edindim.
daha ne olsun dimi?
ilk birimimimi de paylaştım:)))
inşallah önümüzdeki ay 2 katını yaparım.
sizleri seviyorum.
iyi ki buldum burayı.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?