Kirli Çıkılar )))

Böyle okuyunca nasıl seviniyorum anlatamam:) Kendim bu kadar yapsam sevinmem yani o kadar

maşallah ya burda kaç senedir ne birikimler yapılmış benim çalışmaya başlayalı bu ikinci senem olcak birbuçuğu geçtim işte şimdiye biriktirsem zengin olurdum ama ay sonunda 14 dünde cüzdanımda 5 tl bile kalmıyodu işte kafasızlığım keşke sizi keşfetseydim o zman bide bekardım bu kadar giderim yoktu evli olunca masraflar ikiye katlıyo resmen ama zararın neresinden dönersek kardır dimi:) bu ay başladık hayırlısıyla bizde birikime geçen ay borçları ödedik bu ay başladık bakalım biriktirmeye
kızlar valla biriktirdikçe hoşuma gidio kumbaram 15 günde 80 milyon olmuş ayda bi küçük altın olcak gibi saolun süpersiniz bu tıpiği sahiplendim valla:)

günaydıııııın kirli çıkılar
günaydın güzel hanımlar

(öğle oldu ama işyerime yeni geldim ancak yazabiliyorum günaydın diye:)

30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun.
bugün tabelamın iki yanına Türk bayrağı astım..çok mutluyum..

bravo..
birbirlerine kıskançlık ve haset besleyen kadınlardan hoşlanmam..
kadın kadına dayanışma göstermeli, yeri gelip elinden tutumalı
şu erkek egemen dünyada dimdik ayakta durabilmeli..
erkeği yenmesine gerek yok ama bir çok konuda en azından başa baş gelebilmeli..
gece gündüz kariyer peşinde koşup evini ihmal etmeden, kendini çok da yormadan bir iş bir meslek sahibi olabilmeli..

bu siteyi, bu sitedeki dayanışmayı, kendi konusu içinde çevresini uyandıran öncü olabilen güçlü kadınları seviyorum..ayrıca;

bu topiği açan farmasi arkadaşıma, birçok paylaşımda bulunan diğer arkadaşlarıma, ben ve ben gibilerin üye olup paylaşımlarda bulunmalarını özendiren bu ve bu gibi benzer gruplara..

ayrı ayrı teşekkür ederim..

not: yanlış anlaşılmasın feminist bir yapım asla yoktur ama özellikle kız çocuğu sahibi olduktan sonra bu tip dayanışmalara çok önem verir oldum..

ezmeyelim kimseyi ama ezilmeyelim de

Son düzenleme:

benimki de mutfak alışverişini hiç bilmez. aynen çok ıvır zıvır alır. yok salata sosları, yok çerezler, kola meyve suyu (misafir hariç eve sokmam), gerekli gereksiz bisküviler.. halbuki buzlukta kek poğaça hep olur çayın yanına yiyebilir ama...
bence de sen yap alışverişini. ben de çevirdim artık ben yapıyorum canım..

arkadaşlar birşey soracağım hepinize.
mutfak alışverişinden kastınız market alışverişi mi?

çünkü deterjan,yumuşatıcı, havlu-tuvalet kağıdı, şampuan, sabun.. en çok para bu gibi şeylere gidiyor.

bir de her ay alınan şeyler değil bunlar o yüzden bir ay 300 tl gelecek ay 500 tl market masrafı olabiliyor. her ay markete aynı bütçeyi nasıl ayırabiliyorsunuz?

mutfak ve temizlik masraflarınızı ayrı mı planlıyorsunuz?

prezentablokontes,
çok doğru bi karar vermişsin.. erkekler her halukada markette çok harcıyorlaar..
bütçenize çok katkısı olacağına eminim..

archoby, yazdıkların çok hoşuma gitti ve seni hatırladım şimdi..
demek 800 küsür sayfayı okudun ve beni arkadaş olarak ekledin been de tanımadığım için reddetmiştim kusura bakma..
sen buraya yazınca farkettim

canım , benim eşim de evin tüm ihtiyaçları için harcama yaparken evin sadece market+ pazar+ kasap vs alışverişleri için 1000 tl civarında harcanıyordu
kredi kartı ekstresinden anladığım kadarıyla ama içerisinde o kadar lüzumsuz şeyler vardı ki anlatamam...

üstelik biz eşimin ailesinin apartmanında kalıyoruz ve küçük bir ilçedeyiz eşimin ailesinin çevresi oldukça geniştir özellikle de köyden bağı bahçesi olan insanlarla dolu bir çevre bunların bize artısı şu sebze meyve süt peynir yoğurt kırmızı beyaz et tarzı şeylerimiz bile kayınvalide kayınpeder ve çevresi tarafından yeri geliyor takviye oluyor.

en çok eşim çerez çikolata tatlı soğuk içecekler düşkünüdür ama abartılıydı gözlemlediğim kadarıyla
ben de buna bir son vermek adına geçen eylül ayında bana sadece pazar+ market+ kasap ihtiyacı için 400 tl verse işin üstesinden gelebileceğimi söyledim
daha sonraki aylarda baktım adamın sadece tatlı çerez masrafına takat gelecek değil onlara karışmam ister al ister alma dedim yavaş yavaş amborgoyu koydum

şimdi ben aylık aldığım 440 tl ile ; pazarımız çok pahalı değil hem de çoğunlukla köyde yetişen ürünler hem taze hem ucuz kısacası
pazara ortalama 20-30 arası ayırıyorum bazen pazara bile gitmeme gerek kalmıyor kayınvalide etrafından gelenleri sağolsun bize getirdiği için ...
market için dediğin gibi değişiyor ucuza bulduğum deterjan yağ şeker çay tuvalet kağıdı vs gibi bozulmayacak ürünleri stokladığım için ....
kasap ihtiyacım için ayda ortalama 50 tl yetiyor da artıyor sebebine gelince kayınpeder kendileri için kasaba gitse bize de mutlaka birşeyler alır..

bana artırırsan üstü senin olsun demişti .ayda ortalama 100-150 civarı artırıyorum ...

temmuzda 440 tl oldu verdiği para 6 ayda bir zam yapacak memura verilen oranında öyle anlaştık

Son düzenleme:
elbette kayınvalide kayınpederin etkisi büyük onların desteği olmasa
ve de eşim yapsaydı eskisi gibi alışverişlerimi

market aylık 400 -500tl
kasap 150-200 tl
pazar 200-250 tl civarında kesin olurdu.

ramazandan sonra eşim gece çerezlerine çikolatalarına tatlılarına nasılsa son verdi
bakalım ne zamana kadar devam edecek

MAŞALLAHARADA BENDE OKUYORUM AMA 800 SAYFA FAZLA GELİYOR MUHAKKAK İNCE DETAY NOTLARI ALMIŞSINDIR ONLARIDA BİZLERLE PAYALAŞIRSAN SEVİNİRİM

KONUYLA ALAKASIZ GELECEK AMA BİR SAYFADA ÇALIŞAN BAYANLARA KOLAYLIKLAR DİYE BİR SAYFADAYDI SANIRIM ORADA BULAŞIK MAKİNESİNİN KAŞIKLIK GÖZÜNE HERŞEYİ AYRI AYRI KOYDUKLARINI YAZMIŞLAR KAŞIKLARI BİR ÇATALLARI BİR BIÇAKLARI BİR ARDA BOŞALTIRKEN ZAMANDAN TASARRUF HEMDE HEPSİNE TEK TEK ELLEMİYORSUN YIKANINCA ÇOK HOŞUMA GİTMİŞTİ BENİMDE

ramazandan sonra eşim gece çerezlerine çikolatalarına tatlılarına nasılsa son verdi
bakalım ne zamana kadar devam edecek

ayneeen ramazan çıksın bırakcam diyordu, ramazandan kalan paketlerle idare etti şimdi onlar da bitti bakalım. işin kötüsü evde olunca ben de tırtıklıyordum iyi oldu böyle..

bu arada sen çok çok şanslıymışsın
sırf maddi yönden değil köyden geldiği için çok da sağlıklıdır. ayyy ne güzel olur köy biberleri felan:)))
benim annemler her zaman destektir. benim maddi ihtiyacım olmadığını bildikleri halde kızıma sürekli kıyafet takviyesi yaparlar ben görmeden onlar eksiğini görüp tamamlarlar sağolsunlar Allah annemi babamı başımızdan eksik etmesin..
ancak aynı şeyi eşimin ailesinden göremiyorum. almıyoruz biz veriyoruz. ama olsun canları sağolsun..:)

ben 2 sene önce dengeli düzenli beslenmeye karar verip ,tavizsiz uyguladığımdan beri bisküvi gofret çikolata gazlı içecekler tarzında yiyecek içecekleri aramıyorum çok şükür

dediğin gibi şanslıyım o yönde de ne kadar şükretsem Rabbime azdır
organik , hilesiz hurdasız doğalını tüketebilmek birçok şeyin gerçekten çok büyük şans bizler için
kayınvalide sadece bize değil eşine dostuna konu komşusuna da dağıtır öylesine elleri boldur hayrımız olsun derler
kendi annem müstakil evimiz varken bahçesinde neler yetiştirmezdi ki ama şimdi babam rahmetli olalı apartman dairesine hapsoldu resmen

ama benim çocuklarımla ilgilendi uzun yıllar büyük oğlum 8 yaşında 4.5 yaşına kadar ona annem baktı

küçük oğlum bu sene 1. sınıfa başlayacak ona da baktı ben bir dönem dinlensin diye bakıcı tuttum ama gene kıyamadı torununa geçen yıl filan hep annem baktı
o da hem manen hem madden destek oldu bize Allah razı olsun
bakıcı nereden baksak burada 300 tl en azından
yiyecek içecek konusunda annem de aldığından ettiğinden bize getirir verir...
çevremdekilerin ne maddi ne de manevi çok şükür bize muhtaçlıkları yok durumları da hayli iyi...elbette durumları iyi olmasa evlat olarak bizler koşardık maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması için.
Rabbim hiçbirimizi kendisinden başkasına muhtaç etmesin.

ben bizler almasak nasılsa mutlaka birilerine bir şekilde dağıtılacak şeyleri değerlendiriyorum. çocuklar ufakken masrafları nispeten küçükken biriktirmek gerek diye düşünüyorum.

hem de onlarla birlikte yaşarken ailece gezelim tozalım eğlenelim tatlı birer hatıra olarak kalsın belleklerimizde diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle aramıza hosgeldin canım.
Yazıların sifremi girerek yazı yazmamı sağlayacak kadar sıcak geldi :)
Beni da taniyor musun peki ? )

meyracımm günaydın.
çok teşekkür ederim beni sıcak bulduğun için.
sanki 1,5 yıldır ben de sizinle gibi oldum.1 aydır sayfayı takip ediyorum.ve hepinizi sanal olarak tanıdım.
aranıza aldığınız için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…