Kirli Çıkılar )))

günaydınnn hanımlar:)

bildirim bugün mü ben de bu ayki birikimimi bildirebilir miyim??

altılı oynama hariç bize ne kadar çok benziyor.Bizde de masraflar bu kadar çok ve maaşa kadar tek bir kuruş kalmıyor maalesef

kızlar;

bildirim yapmayanlar
uzun süre sonra aramıza yeniden dönmek isteyenler
bildirim yapmayınca listeden silinmek istemeyenler haydi bakalım klavyenin başına

Son düzenleme:
Valla bu ay bildirim yapamicim sanırım bayram dolayısıyla epeyce harcamamız oldu ....Bilet paraları bayram kıyafetleri derken epey uçmuşuz

canım uzun süre bildirim yapmamışsın
listeden silinmişsin sen şimdi listede görmek istediğin miktarları yazar mısın ?

canım kemerleri sıkma durumuna geçme zamanı gelmiş.
bence öncelikli amaç kronik parasızlık durumunu çözmek olmalı..

biz de ilk evlendiğimizde altınlarımızı bozdurup (eşimin pahalı araba merakı yüzünden) güzelim fiat paliomuzu satıp bmw almıştık. şimdi olsa hiiiiç müsade etmem. o senemiz o kadar bereketsiz geçmişti ki(( resmen ayı yetiremez olmuştuk. sonra ben biraz ipleri elime almaya başladım. arabayı sattırdım daha makul bir araba aldırdım. sonra maaşlarımızdan her ay kenara atma zorunluluğu getirdim. işler öyyle bir yoluna girdi ki.. peşine çocuğumuz oldu o kadar masrafına rağmen hiç sekmedik..

işin özeti eşinin altılı oynama sevdasını bitirtmeye çalış. kendisini kontrol edemiyorsa cebinde sınırlı parası olsun
gerekiyorsa maaşını sana versin sen idare et (bu yolu pek sevmezler ama bütçe göçükteyse alternatif olabilir)
masrafları ödemeleri yapın kendinize belli bir miktar ayrın onun dışına çıkmayın.
ilk hedefiniz kredi kartlarını ödeyip bitirmek olmalı. peşin fiyatına 10-12 taksitli eşya-kıyafet gibi temel şeyleri almak dışında kredi kartı kullanmayın
çocuk yoksa evde tam tekmil çeşit olmasına gerek yok az az yapın yemeğe az harcayın
gerekirse işe arabasız gidin..en azından toparlanana kadar.
sakın faizli felan borç almayın...

bunlar benim nacizhane fikirlerim
umarım işe yarar

canımm geliriniz gayet güzel ama
borç fazla sanırım özellikle kredi kartında

ev araba bunlar sonuçta birikim

hesapsız gidiş sebebiyle para içerisinde parasızlık çektiğinizi algıladım buna derhal çözüm bulunmalı bence

lüzumsuz her türlü harcamayı bir çırpıda kesip atmadıktan sonra bundan kurtulamazsınız canım....

bir de 6 lı piyango iddia vs gibi aklıma gelmeyen lüzumsuz haram yollardan kazanç elde etmeye çalışmak eldekinin de bereketini yok ediyor adeta .... bunu bir düşünün derim

aslında yukarıda yazdığım şeylere dikkat etmekle değil sadece yetirmek birikim bile yapılır ev ve arabanın dışında
hem de çok rahat yaşanır

bugün kuyumcuya gitmiştim
orada sordular eski çeyrek 158 tl

yenisi 162 tl idi.

benim kuzucuklar da bugün 110 'ar tl verdiler bana onlara altın alıvermem için .
şu an yüksek tl de beklemedeyiz bakalım

kızlar;

bildirim yapmayanlar
uzun süre sonra aramıza yeniden dönmek isteyenler
bildirim yapmayınca listeden silinmek istemeyenler haydi bakalım klavyenin başına

canım
ben baştan beri bildirim yapmıyorum biliyosun
burda kendi yaptığım birikim tüp bebekte sıfırlanacağı için listeye hiç dahil olmadım
inş. bu ay başlıycaz ve 0 lanacak elimdeki
inş. hamile kalıp sonrasında anne olunca birikimlerimi bildiririm
şimdilik böyle takılıyorum biliyosun

hayırlısıyla önce bebiş gelsin
birikim de olur kısmetse
sen her zaman buralarda ol canımmmmmm

benim kuzucuklar da bugün 110 'ar tl verdiler bana onlara altın alıvermem için .

vavvv.110 ar tl nasıl biriktirmişler.çok iyi.söylemiştin dede-nineler veriyormuş.ama çok para çocuklar için.
bize de dediğim gibi, 200 tl verdiler sadece 40 tl ye winx çanta aldık gerisi duruyor.eşofman ihtiyacı var.onu da alınca gerisini kumbaraya atacağım.onun izniyle tabi.

benim salçalarım da maşallah hiç bozulmaz..
salçamı uşaklı bi arkadaşımın halasından alıyorum. onlar güneşte yapıyor ve baya tuzlu oluyor 2 yıl bile bişey olmuyor salçaya.. ancak bize güneş salçası tuzlu ve ekşi geldiğinden bimden aldığım 1 kiloluk salçalarla karıştırıp buzdolabında kavanozda saklıyorum.
böylece salçanın tamamını karıştırmadığım için güneş salçam hiç bozulmamış oluyor. hazır salça da 1 er kiloluk zaten.. ben de böyle yapıyorum..
geliriniz nerdeyse bizimkiyle aynı hatta fazla bile..
bizim çocuğumuz yok ama dün eşimle konuşuyoruz olsa bile biz aşırı masraflardan kaçınırdık zannedersem..
çünkü aşırı masraf demek çocuğun yaşam kalitesini yükseltmek demek değil benim düşünceme göre.
makul yollarla maddi manevi sosyal ihtiyaçlarını karşılardık diye düşünüyorum.
benim dikkatimi şu çekti. kerdi kartlarının asgarisini ödüyorsunuz gördüğüm kadarıyla.. bence asgari öderken eşinizin güne girmiş olması olmamış..
şu an sizin odak noktanız kredi kartlarının kapatılması olmalı..
kredi kartlarınızın 1500 tl si birikim olarak görülebilir.
ama 700 tl yi düşürmelisiniz.. biz 2 kişi olarak market alışverişimiz toplamda 300-350 tl yi buluyor.. siz de ilk etapta bunu en aşağı 500 e çekmelisiniz diye düşünüyorum..
üstelik cep telefonlarına verilen fahiş fiyatlara da çok üzülüyorum.
şu an ben de eşim de avea nın 19 tl ye her yöne 500 dk, 1000 sms, 1 gb internet tarifesindeyiz. il merkezinde yaşıyoruz ve şu ana kadar çekimle ilgili hiç bi problem yaşamadım. ve her ay dakikalarım artıyor bile internetinden de gayet memnunuz.
aynı tarife vodafone da 35 tl, turkcell de 49 tl.. fark ortada.. bu gibi durumlar hep karşımıza çıkar.. marka uğruna fazla para vermeyi gözden çıkarırsak çok çok fazla tasarruf yapabiliriz.
altılıya gelince sanırım gözünüzde siz de küçümsüyorsunuz.. bence eşinize bu konuda fırsat vermeyin.. Allah korusun bu alışkanlık ilerde çok farklı yerlere kayabilir.. maddi ve manevi götürülerine hiç girmiyorum bile..
sizden daha az gelire sahibiz dedim ya ben birikimlerimi ilk evlendiğimiz yıl sadece 20 gr bilezikten 2000 lerin üzerine çıkardım.. darısı başınıza..
yerim onları
İnşallah canım..
Rabbim yüzlerimizi güldürsün tüpe bile gerek kalmadan gelsin bebişlerimiz..
Valla bu ay bildirim yapamicim sanırım bayram dolayısıyla epeyce harcamamız oldu ....Bilet paraları bayram kıyafetleri derken epey uçmuşuz

bence birikim yapmadığın aylar 0 bildirim yap ki listeden silinme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…