canım çok tatlı tatlı yazmışsın..
ben de o kadar olmasa da arada sırada okuyordum sonra üye olup yazmaya karar verdim
henüz çok yeniyim (1-2gün) ama senin gibi ben de içimdeki cevheri çıkartacağıma inanıyorum:)))
kızlar ben de verdiğim randevularıma göre kabataslak ayın eylülün 15'ne kadarki bütçemi gözden geçirdim.
ve 15 eylüle kadar olan tüm ödemelerimi yapıp bir ohh çektm:o zamana kadar kafam rahat.
-1.300 ofis kirası
-1.750 eşya taksiti
-200 sekreter avansı
-100 tl kadar faturalarımı ödemiş bulunmaktayım
bu tarihe kadar yaklaşık 600tl ayırdım masraflar için
annemler haftasonu ziyarete geliyorlar 100 tlsi ile dönüş biletlerini aldım
500tl kaldı.
belirlediğim bu tarihe kadar elime ne kadar geçerse cuk bankaya atılacak, şimdi değil tabi ama altın düştüğünde çevrilecek
bu arada eşimle kesemiz ayrı değil yani onun maaşından da benim masraflarımı ödeyebiliyoruz yeri geldiğinde
yani ayırdığım bu paranın içinde onun da masrafları var. Arabasının benzinini 2 gün önce doldurmuştu, evin herşeyi erzağı tamam bir tek günlük sebze-meyve-süt alıncak o kadar..
işte asıl maharet yetirebilecek miyim artrabilecek miiyim göreceğiz deneyeceğm kendimi:))
selam
birikimleriniz hayırlı olsun. yarın zafer bayramı ama benim mesaim var . sabah 9 dan 11 e kadar 2 saat çalışacağım (sağlık personeliyim kanser hastalarını ışınlıyoruz tedavide devamlılık şart o yüzden bayram vs hep çalışıyoruz haftasonu hariç). ama 2 saatin karşılığında yaklaşık 70 tl mesai alacağım. hopp yatırım hesabıma gidecek.
altına pek yaklaşamayanlardanım ben . hep B tipi likit fon alıyorum az ama hep kazandırıyor.kafam rahat
bu önemli bir konu, her ay ailece yapılacak etkinlikler için bütçede yer ayrılması gerektiğine inanıyorum, çocuklarımızın mutlu ve sosyal bireyler olarak gelişmesi herşeye değer...
boşverme bence arkadaşım:) üstüne eğil.. sinema, tiyatro, müzik kursu, tatil, piknik, konser... nesne alarak değil de hizmet satın alarak kendimizi ve ailemizi mutlu edecek yatırımlar:)
bugün çok yoğundum aralarda okudum, cevap verememek dürtmüş resmen:) biriktirmişim...
Zafer bayramımız kutlu olsun kirli çıkılarrrÖleyim bayrağıma..
Bu arada şuna karar verdim bakın bakalım doğru mudur.?
Eşim 2500.tL alıyor.
530 ev kirası.
45 internet her ay sabit.
30 su (genelde 22-33)arası geliyor
40 elektrik (38-45 arası genelde)
25 cep telefonu
500 elden alınan borcun taksidi.
10 apartman aidatı.
220 harçlık
100 meyve sebze pazar masrafı
Geriye onun maaşından 1000 tl kaldı
Bunun 600 lirasını birikim için bana veriyor gerisi işte mutfak masrafı
400 tl kalıyor..Diyorum ki onun mutfak için harcayacagı paraya el koysam bana verse ben harcasam artırabilecegimden eminim ben yapsam daha doğru olmaz mı ? Çok ıvır zıvırcı kendi maaşımdan bile mutfak masrafı yapıyorum ama yetmiyor diyor..
Benim maaşım ise 1066 tl.
Kızımın kreş masrafı 485 tl.
150 tl de kendim için harçlık
geriye kaldı 431 tl onun 400'ü zaten birikime gidiyor
Bu mutfak masrafı konusunda zaten çalışan kişiyiz küçük tencerede yemek yapsam 2 gün yiyoruz meyveleride bizim burada mahalle pazarımız var taze taze az alıyorum en fazla 10 tl'lik meyve..Kızım çok seviyor çünkü
sebze ise 3 çeşitten fazla almam çürümesin diye..Oda yine az az 1 er kiloluk.
prezentablokontes,
çok doğru bi karar vermişsin.. erkekler her halukada markette çok harcıyorlaar..
bütçenize çok katkısı olacağına eminim..
archoby, yazdıkların çok hoşuma gitti ve seni hatırladım şimdi..
demek 800 küsür sayfayı okudun ve beni arkadaş olarak ekledin been de tanımadığım için reddetmiştim kusura bakma..
sen buraya yazınca farkettim
canım , benim eşim de evin tüm ihtiyaçları için harcama yaparken evin sadece market+ pazar+ kasap vs alışverişleri için 1000 tl civarında harcanıyordu
kredi kartı ekstresinden anladığım kadarıyla ama içerisinde o kadar lüzumsuz şeyler vardı ki anlatamam...
üstelik biz eşimin ailesinin apartmanında kalıyoruz ve küçük bir ilçedeyiz eşimin ailesinin çevresi oldukça geniştir özellikle de köyden bağı bahçesi olan insanlarla dolu bir çevre bunların bize artısı şu sebze meyve süt peynir yoğurt kırmızı beyaz et tarzı şeylerimiz bile kayınvalide kayınpeder ve çevresi tarafından yeri geliyor takviye oluyor.
en çok eşim çerez çikolata tatlı soğuk içecekler düşkünüdür ama abartılıydı gözlemlediğim kadarıyla
ben de buna bir son vermek adına geçen eylül ayında bana sadece pazar+ market+ kasap ihtiyacı için 400 tl verse işin üstesinden gelebileceğimi söyledim
daha sonraki aylarda baktım adamın sadece tatlı çerez masrafına takat gelecek değil onlara karışmam ister al ister alma dedim yavaş yavaş amborgoyu koydum
şimdi ben aylık aldığım 440 tl ile ; pazarımız çok pahalı değil hem de çoğunlukla köyde yetişen ürünler hem taze hem ucuz kısacası
pazara ortalama 20-30 arası ayırıyorum bazen pazara bile gitmeme gerek kalmıyor kayınvalide etrafından gelenleri sağolsun bize getirdiği için ...
market için dediğin gibi değişiyor ucuza bulduğum deterjan yağ şeker çay tuvalet kağıdı vs gibi bozulmayacak ürünleri stokladığım için ....
kasap ihtiyacım için ayda ortalama 50 tl yetiyor da artıyor sebebine gelince kayınpeder kendileri için kasaba gitse bize de mutlaka birşeyler alır..
bana artırırsan üstü senin olsun demişti .ayda ortalama 100-150 civarı artırıyorum ...
temmuzda 440 tl oldu verdiği para 6 ayda bir zam yapacak memura verilen oranında öyle anlaştık
MAŞALLAHARADA BENDE OKUYORUM AMA 800 SAYFA FAZLA GELİYOR MUHAKKAK İNCE DETAY NOTLARI ALMIŞSINDIR ONLARIDA BİZLERLE PAYALAŞIRSAN SEVİNİRİM
KONUYLA ALAKASIZ GELECEK AMA BİR SAYFADA ÇALIŞAN BAYANLARA KOLAYLIKLAR DİYE BİR SAYFADAYDI SANIRIM ORADA BULAŞIK MAKİNESİNİN KAŞIKLIK GÖZÜNE HERŞEYİ AYRI AYRI KOYDUKLARINI YAZMIŞLAR KAŞIKLARI BİR ÇATALLARI BİR BIÇAKLARI BİR ARDA BOŞALTIRKEN ZAMANDAN TASARRUF HEMDE HEPSİNE TEK TEK ELLEMİYORSUN YIKANINCA ÇOK HOŞUMA GİTMİŞTİ BENİMDE
ne güzel bir paylaşım olmuş burası. vallaha bizde ay sonunu zor getiriyoruz.birikim yapmayı bırak maaşa son hafta kala bozuklukları birleştirip harcıyoruz. aslında gelirimiz çok iyi ama borcumuz çok. bir yerde hata yapıyoruz harcamada ama çözebilmiş değilim.
kızlar günaydın.garantinin ana sayfasında altını 80 gösteriyor.bir bilgisi olan var mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?