Kirli Çıkılar )))

canım o zaman sen de hoşgeldin:)
hep birlikte başaracağımıza eminim.

yetirip artırırsın eminim .meyve sebze ne tutacak ki.:)

Allah bol kazanç ve sağlık versin canım.hastalarınıza da acil şifa:)

çok teşekkür ederim.:)sosyal olamazsak paramız olsun bir işe yaramıyor.çocukların mutluluğu herşeye değer.

süpper bi rbütçe .alışverişi sen üstlen.eminim ki daha da çok artırıp biriktirebilirsin.
anladığım kadarıyla 1000 tl birikim için ayrılan oluyor ama onu 1200-1300 bile yaparsın sen:)

evet.o benim.kendime yakın gördüklerimi eklemiştim:)
daha aktıf olup paylaşım ve fikir alışverişinde bulunanları yani.
ama buradaki herkes -kim beni kendine yakın görüyorsa arkadaş olabiliriz.
artık bu sayfadan ayrılmam ben:)

süpper .ben de artık eşime alışverişi yasakladım.dedim ki artık market alışverişini birlikte yapacağız veya ben yapacağım.pazara birlikte gideceğiz.ama o ödeyecek.
benim maaşını atrtık birikime ayırmaya karar verdik.
1 ayda ne çok şey kattı bana bu sayfa.zaten arayış içindeydim.tam yerine geldim.farmasiii:)
diğerleri:)
teşekkürler

canım azimle ve seve seve okudum sıkılmada.sanki kendimi sohpete gelmiş gibi hissettim.herkes o kadar samimi ki:)
herşeyi sizden öğrendim ben.usta sizlersiniz.

benden küçük bişey paylaşayım.
yeni açtığım salça kutusunu bir tepsiye 1 er kaşık olacak şekilde tüm tepsiye yayıp buzluğa terleştirip donduruyorum sonra hepsini buzdolabı poşetine koyup buzlukta tutuyorum.her yemek yapacağım zaman ordan ihtiyacım kadar alıyorum 1-1,5 parça.böylece salçam hiç bozulmadan uzu süre taze kalıyor:)

herkese günaydın bugün yine işteyim.ne çok şey yazmışsınız.
önce alıntılarla cevap yazdım:)
hafta bitiyor ay bitiyor.herkes farmasiye bildirim yaptı mı:)
sabah cadısı gibi hesap sordum bakın....

hayırlı olsun herkese bol birikimler.

hayatınızda uyguladığınız tasarruf ve pratiklikleri paylaşmaya devam edelim.

Valla bu ay bildirim yapamicim sanırım bayram dolayısıyla epeyce harcamamız oldu ....Bilet paraları bayram kıyafetleri derken epey uçmuşuz

ne güzel bir paylaşım olmuş burası. vallaha bizde ay sonunu zor getiriyoruz.birikim yapmayı bırak maaşa son hafta kala bozuklukları birleştirip harcıyoruz. aslında gelirimiz çok iyi ama borcumuz çok. bir yerde hata yapıyoruz harcamada ama çözebilmiş değilim.

merhaba hayırlı cumalar kirli çıkılarrrrrrrrrrrrrrr

merhaba canım

aylık ortalama gelirlerinizi giderlerinizi paylaşırsan belki o hatayı bulup telafi için çözüm yolları arayabiliriz

şimdi aylık gelirim eşimle birlikte 4.400tl

840tl ev kredisi

640 tl araba kredisi

700 lira bir kredi daha ( ölcem bu krediler yüzünden yakında)

ve her ay kredi kartının asgarisi en az 700 tl

şimdi elimizde nakit kalması için kredi kartının asgarisiyle elektrik,su,internet,digitürk,telefonlar gibi faturaları ödüyoruz.

ayrıca eşim güne girdi iş yerindeki arkadaşlarıyla 150 tl o var

bunların hepsi 3030 tl yapıyor.

bizim faturalar biraz fazla geliyor

digitürk 70 tl (eşim lig tvsiz duramıyor maç hastası)

telefonlar ikimizin ki birlikte en az 100 tl ( sabit kontratlı hata ettik ama yaptık işte)

elektrik 80-85 arası

su 30

internet 50

aidat 25

tüm masraflar bu . ama bence bizim sorunumuz şu mesela ev kredisiyle arabanın kredisini birde gün parasını eşim veriyor. kredi kartını diğer krediyi ben ödüyorum.tüm borçlar ödendikten sonra herkesin parası kendi hesabında duruyor. hep diyorum ver bana ya da sen al bütün idareyi yok öyle olmaz diyor.

aslında bana verse ben idare ettiricem hatta arttırıcam ama olmuyor işte. yok ben erkeğim yanımda para olsun yok şöyle yok böyle.

neyse sonuç olarak bu kadar parayla aç kalıyoruz inanmazsını maaşa 2 hafta var ve bende sadece 1 yada 2 lira var yemeğimi evden getiriyorum kahvaltımıda gün içinde neredeyse para bile harcamıyorum. evlendiğimden beri yani bir yıldır sadece 30 tlye bir pantolon aldım kendime kıyafet masrafımda yok yani.

çok lazımmış gibi arabada aldırdı.e araba durdugu yerde para yiyor gazıydı arızasıydı. bu arada kalan paradan pazar ve market masraflarını düşmedim.

ne olur bana bir akıl verin bir plan yapalım arttırmayı bırak yetireyim yeter.

biraz fazla uzun kaçtı ama yardım lazım bana.

ha birde eşimin altılı sevdası var parası olunca hergün mutlaka oynar 3-5 lira ama yinede toplayınca baya bir para yapıyor. hepte 5te kalıyor bigün tutturcak ama :) o da bir masraf işte.

Son düzenleme:
farmasi ben 2 3 aydır bildirim yapmamıştım. tatilde paraları yiyince yapacak bildirim kalmamıştı. artık tatil bitti bende biriktirmeye yeniden başladım.en son 12 ata ve 40 gram altınım vardı. yeni biriktirdiğimi bu aya yazabilirsin 4200 tl var. burası bana yine uğurlu gelirde ii birikim yapabilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…