Kirli Çıkılar )))

canım liste pazartesi mi yayınlanacak yarın mı?
hafta sonu pek fırsatım olmuyor nete girmeye.
bu hafta sonu karışık salça yapacağız.
ve de kornişon turşusu.malum kış hazırlıkları.

canım onların para vereni çok dedeler nineler amcalar halalar derken yevmiyeyi doğrultuyorlar maşaallah

daha 2 gün önce eşimin halası yurtdışından gelmişlerdi hoşgeldine gittiğimizde bunlara çıkarmış 50 er tl vermiş

bu sabah kayınvalide 2 bıdığın okul alışverişlerini ne zaman yapacağımı soruyor ben de bu hafta nasipse yapacağımı ortalık fazla kalabalıklaşmadan yapacağımı söyledim ...

tamam o zaman sen yap da baban sana versin parasını dedi

maşallah.Allah daha çok versin.ne şanslısınız.çok şükür bizim de sağolsunlar eğitim başında dededinden eğitim ödeneği geliyor.devlet gibi:)
200 tl.Allah onlara sağlık versin.
ama dediğin gibi artık ben de gözümü açtım her fırsatı değerlendireceğim.

canım liste pazartesi mi yayınlanacak yarın mı?
hafta sonu pek fırsatım olmuyor nete girmeye.
bu hafta sonu karışık salça yapacağız.
ve de kornişon turşusu.malum kış hazırlıkları.

nasipse bugün 18:00 de son bildirim yapma
ve ben 5-10 dk içerisinde yayınlarım

archobiy canım ben de salçamı ,tereyağımı derindondurucuda muhafaza ediyorum hiç çöpe gitmez

hatta soyulmuş sarımsaklarımı da bir kaba koyup derindondurucuda saklarım

karanfilce benim de hattım avea ve şu günler çarşıya gitmeye fırsat bulursam tarifemi değişmek istiyorum. benimki her yöne 400+şebekeiçi 1600 dk, bunu almamın nedeni, nişanlıyken tel.ile çok konuşuyorduk, evlendikten sonra da değişmedim, bu sene baktım ki, bu dakikalar bana fazla geliyor, fatura da o ay msj atıp atmamama bağlı olarak 35-40 civarı geliyor. ben de şu 100 dakikası 4 tl olana geçmek istiyordum, 9 lira da kdvsi var. seninki daha mantıklı sanki, çünkü en az 200 dk falan konuşurum ben biliyorum, ee sizinkinin fiyatına gelir nerdeyse ve sizinki 500 dk, güzelmiş yaa. bunu da bi araştırayım.
bir de şu internet konusu var. ttnetle olan sözleşmemiz bu ay bitti, sırf internet için ev teli bağlatmıştık. ev teli 22, internet sınırsız 65, çok fazla oluyor, sözleşmemiz de bitmişken değişelim bunu diyoruz. eşim vın tarzı bir şey olsun diyor, ama bize kotalı yetmez biliyorum, geçenlerde burda biri turkcelin sınırsız internetinden bahsetmişti ama kimdi hatırlamıyorum, halen daha napalım karar veremedik :44:

hayirli cumalar herkese
birkac gun gelemedim
cok guzel seyler yazmissiniz, hepsini not ediyorum

Allah gonlune gore versin insallah, ilk ayda tutunsun bebisin sana. dualarim seninle, beklemek ne zor bilirim...

archobiy canım ben de salçamı ,tereyağımı derindondurucuda muhafaza ediyorum hiç çöpe gitmez

hatta soyulmuş sarımsaklarımı da bir kaba koyup derindondurucuda saklarım

ben de tereyağımı koyuyorum ama sarımsağı denemedim.
nasıl yapıyorsun soyup buzdolabı poşetine mi koyuyorsun yoksa zeytinyağlı mı bazıları öyle yapıyormuş.pörsür diye güvenemedim ben.

benim telefonum 2 yıldır avea-ttnet ve inanabiliyormusunuz sabit 12,00 tl ödüyordum 2 aydır indirim yaptılar 9,75 ödüyorum:)))))

canım aveanın bu tarifesi sanırım dışardan gelenlere.. önce iyice öğren.
sen bir kaç aylığına vodafone hesabını bilen tarifeye geç.15 tl lik filan var.
sonra buna geçersin..
sakın tembellik yapma

ben internetini hiç kullanamıyorum telefonum yüzünden ama eşim çok kullanıyor.. mesajların da en fazla 50 sini filan kullanıyorum. o da benim öğrenciler işletmeye gidiyor ya onları çok aramak zorunda kalıyorum. bazen mesaj atıyorlar(öğrenci milleti ) mesaj atmak gerekli oluyor. 5 mesaj atsan kdvsi şusu busu bakmışsın aylık en aşağı 5 tl artmış. o yüzden bu tarife benlik hatta fazlası bile var.

ortalama 3 yıldır bu apartmanda oturuyorum. çok şükür hiç internet bağlatmak zorunda kalmadık.
vınn hiç kullanmadım ama okuldan bi arkadaş yavaş demişti.
ttnet ise dünyanın masrafı..
hiç iyi dost olabileceğiniz komşunuz yok mu

benim babam ttneti kapattı.o da bizim tarifede aveanın.
kendi cebinden de girilebilir internete ama o masaüstü bilgisayara program yükledi cep telefonunu bilgisayara bağlıyor. cep telefonu modem vasıtası görüyor. onunla internete bağlanıyor. 1 gb da yetiyor..
ama film filan izlenmez tabi.. genel ihtiyaçlar giderilir..

ben de tereyağımı koyuyorum ama sarımsağı denemedim.
nasıl yapıyorsun soyup buzdolabı poşetine mi koyuyorsun yoksa zeytinyağlı mı bazıları öyle yapıyormuş.pörsür diye güvenemedim ben.

canım sarımsağı soyup yarım kiloluk peynir kabına koyup ağzını sıkıca kapatıyorum başka hiçbir işlem yapmıyorum
lazım olunca çıkarıp buzu eriyince sarımsak sıkacağı ile sıkıp kullanıyorum aksi taktirde buzlu olursa plastik sıkacağı kırıyor.

ttnet cep telefonu hattı kullanabiliyorsun.
avea vodafon turcell gibi.,
hattın adı tt net oluyor.
100 dk+100 sms
9,75 tl bu kadar.:)
bana yetip artıyor.

ay ne güzel bir tarife o...
bizim tarifeler ise her ay yeni bir süpriz çıkarıyor. seninkisi indirim yapıyor

kızlar merhabalar

yazdıklarınızı 2-3 haftadır düzenli takip ediyorum, tabii 800 sayfa okumadım. ben de kendimden bahsedeyim. 32 yaşındayım, evliliğimizde 5 yıl doldu, 7 aylık bir bebeğim var ve genellikle onu ayağımda sallarken okuyorum.

17 yaşından beri 15 yıldır çalışıyorum. (üniversitede hem okuyup, hem kipada 5 yıl çalışmıştım) 5 yıldır ise devletteyim. uzun yıllar özelde çalıştım. ben de kendimin çok tutumlu oldugunu kesinlikle söyleyebilirim ancak parayı nasıl kullanacağımı kesinlikle bilmiyorum. yaptıgım yanlışları da anlatayım. son 8-9 yıldır kendimin bilinçlenme çağı oldugunu söyleyebilirim. çok fazla tüketmenin insana yarar getirmeyeceğini erken yaşta öğrendiğim için gereksiz para harcanmasına ve savurganlığa tahammülüm yok. afrikada onca aç insan oldugunu gözümün önüne getiririm sürekli. hiçbir şeyi bitirmeden çöpe atmam, bir eşyanın birine yarayacagını düşünüyorsam mutlaka eski kıyafetlerimi ihtiyaç sahiplerine veriririm. tutumluluğumun sadece cimrilikten olgunu düşünmüyorum. aşırı çevreciyim ve çöplerimi mutlaka ayrıştırırım. (cola ve detarjan kutuları, gazeteler v.s.) ve ayrı çöpe atarım, marketlerden asla fazla poşet almadıgım gibi özel alışveriş çantam vardır onunşla giderim alışverişe neyse bunlar ayrıntı. anlattıgınız yöntemlerin çoğunu ben de yapıyorum ancak yemeği çok dışarıda yeriz. ben de evde yapılıp çöpe gideceğine dışarıda yiyelim diye düşünüyorum. eşim yemek konusunda çok mızımız. tencere yemeklerini pek sevmez. aslında benim derdim eşimle. çoğu erkek gibi çok sever para harcamayı. mesela evliliğimizn 3. yılında 3. laptopu (2760 tl verdi sonuncuya) almıştık ve 1 yıldır apple laptop alacagım diye tutturmuş durumda. 8-9 ayda bir cep telefonu degiştirir ve eskilerini akrabalarımıza verir, bugune kadar hiç telefon sattıgını görmedim. bu ay son aldıgı tel. 800 tl. bir de flaş bellek kolleksiyonu var mesela flaşların 40 tl oldugu zamanlarda bir sürü alıyordu. her isteyene borç verir, kesinlikle geri gelmeyecek her yere çeyrek altın takar, bebeğimiz oldugunda bir sürü alır gelir dedim, fossssssss. taktıklarımız bile getirmedi. 4 yıl boyunca kardeşlerine sürekli para gönderdi karşılıksız. okulu bitiridiler karşılığında biri sadece bir hırka aldı, diğerinden bir şey görmedik henüz.( gönderilen para aylık en az 400 tl) şu an çok kazanıyor Allaha şükür ancak ben harcayamama yönümden ve çok tüketmenin savurganlık oldugunu düşündüğümden benim yerime başkaları harcıyor, yemeyenin malını yerler demişler. çok doluyum. erkek kardeşine 14000 borç verdik, amcasına 7000 lira verdik, amcasından gelecegini hiç sanmam. kardeşi bizden aldıgı borcu ödemek yerine eşine 2000 tl ye cep telefonu, (ben ise 3,5 yıl aynı teli kullandım.) deri montlar alır, şu an araba bakıyor, belki de almıştır, 1 haftadır konuşmadık. şu an annemlerin yanındayım. geçen gün amcasına 200 lira gönderdiği ve erkek kardeşine 900 tl ye telefon aldıgı için bizimkilere karşı çok mahçup ve dün bir oturma grubu aldık onlara peşin 2800 tl ye. harcamaya gelince bizimkilere harcar. para cebine batar. net için vınn almıştık ilk çıktıgında fatıurlar çok geldi. biz hep zararız yani. bu arada fitremizi ve zekatımızıda verirdik kenarda para olmadıgı halde, paramızın bereketsiz oldugunu düşündüğümüzden. çalıştıgım halde agdamı kendim yaparım kuaförden çekinirim, saçlarımı arkadasıma boyatırım yani sıfır masraflı bir kadınım diyebilirim. şu anda evimiz falan yok.

evlendiğimizde hiç eşya alınmadı bize, altınlarımızıda aldılar. çünkü çift maaşlıyız. halbuki eşim 6 aya kadar bir öğretmen kadar kazanıyordu, şu anda iyi kazanıyor, ben de ücretsiz izne ayrıldım.

birikim konusunda yaptıgımız hataları ve kaybettiğimiz paraları da yazacagım sizlere de ders olsun.

kızlar iyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim
amin diyorum dualarınıza
inş. burda bebek müjdesini veririm
tabi karanfilce ve diğer isteyen herkesle birlikte yüzümüz güler:)

ardadaşım sizden ders değil üniversitede bölüm konusu olur:))))
alınma ha sakın..ben de (senin kadar olmasa da) eşini toparlamaya çalışanlardanım:)

bir de araba meselemiz var. evliliğimizde 1 yıl dolduktan sonra 2 yaşında bir araba almıştık. 26000 liraya, kaza yaptık, araba pert oldu, kaskosuzdu, gitti paracıklar. jhemen kredi çekip sıfır araba aldık. 14 ay sonra aynı paraya sattık. daha sonra sıfır araba aldık yine 51500 aldık. 13 ay sonra 53250 ye sattık. zararımız olmadı, onu da sattık bir yıl önce 18000 liralık arabayı babasından 20500 liarya aldık. en eski araba en uzun süre kullanır demi,şti bir arkadasım 1 yıldır aynı araba var bizde. yani araba almak için çok kredi çekip ödedik. devamını yazacagım

kızlar iyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim
amin diyorum dualarınıza
inş. burda bebek müjdesini veririm
tabi karanfilce ve diğer isteyen herkesle birlikte yüzümüz güler:)

hep şöyle dua ederim..
Allah çocuğu olmayanları çocuksuzlukla, çocuğu olanları da acısıyla sınamasın.. AMİN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…