Kirli Çıkılar )))

ne denir ki bilemedim.hatalarınızı zaten görmüşsünüz.
Allah yardımcınız olsun.bundan sonra da umarım gelirlerinizi biriktitebilirsiniz.tabi eşinizi frenlemeniz gerek.çok bonkörmüş.
çocuğunuzu düşünün ileride şimdi kazandığınız bu paralar bol keseden veriler yardımlar çok işinize yarayacak.
ipleri elinize alın.
sevgilerimle.
bebeğinizle mutlu olun inşallah.

kızlar merhabalar herkese hayırlı cumalar
uzun zamandır yazma fırsatı bulamıyorum, ama her fırsat bulduğumda
uğrayıp bakıyorum neler yazdığınıza yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz
inanın burası kk'nın en güzel ve en faydalı topiklerindendir, çok güzel paylaşımlar var
ve birbirimizden çok güzel şeyler öğreniyoruz katılan herkesin memnun olduğu
sayılı topiklerden birisi burası gelelim benim bu ayki bildirimime, ben bu ay bir çeyrek
aldım ama cumartesi hediye olarak gidecek. bu ay birikimim 1000 tl. oldu. farmasi'cim
eklersen sevinirim kızlar hepimizin birikimleri bereketli olsun

ben miydim acaba türkcell süperonline internet kullanıyoruz biz.yazmıştımda buraya daha önce ev telefonuda taşıdık süperonline a.sabit ücret yok ne konuşuyosan onu ödüyosun.hiç konuşmazsan sadece interneti ödersin.biz çok memnunuz araştırmanı tavsiye ederim

ahh şu erkeklerin teknoloji merakı..
benim eşimde de var..
evlendiğimizin 2. ayı 600 tl ye cep telefonu aldı ama söz dinletemedim..
başının etini fazlasıyla yemiş olacağım ki son oldu diyebilirim..
ama her an tetikte, bomba gibi..

senfat,
eşinin özelliklerinde kardeşe sahip biri olarak ipi bir an evvel eline al diyorum başka da bişey demiyorum..

okurken içim şişti. bir o kadar da tedirgin oldum.
çünkü nişanlımla yapacağımız evlilik sonunda bu şekilde bir hayata sahip olacağımıızı düşündüm. al al al sonra dağıt dağıt dağıt. elektronik eşya konusuna hasta olan insanlar var ne yazık ki.
halbuki teknolojide sınır yok işte bu gün en iyisini bile alsam üç beş güne yenisi çıkacak.

dağıttığı paralara bakılırsa sıkıntısız bir şekilde birikim yapıp ev alabilirsiniz. umarım kısa sürede ipleri eline alırsın

ee şeyyy... telefonları akrabalara veriyormuş ya..bir şey demek istiyorum.... görümcen var mı bilmiyorum ama beni görümceliğe kabul eder misin hem eşinden aldığım borçları sana veririm, sende biriktirirsin

telefon,bilgisayar,araba,lüks giyim..
hep daha iyisini en yeni modelini isteme hastalığı..marka takıntısı..
gerek tvdeki dizilerle, gerek çevremizle, gerek çok bilinçli ve programlı yapıldığını düşündüğüm alışveriş festivalleriyle (bu sene ankaradaki 3 ay sürdü nerdeyse) özendirilmeye çalışıyoruz..
akıllı olalım bu oyunlara gelmeyelim.
gerekli olanını gerektiği kadar satın alalım..evet dış görünüş önemli ama abartmamak lazım.tadında almak lazım
eşlerimizi de bu yönde telkin edelim
benim eşim maddi yönden zor bir çocukluk geçirmiş şimdi ise acayip marka takıntısı var..
yavaştan yavaştan çaktırmadan törpülüyorum..
giymediği,uygun fiyatlı ama kaliteli markalardan hediyeler alıyorum giymezse darılıyomuş gibi yapıyorum napiiim:)))

farmasi ben sizi ay sonunda yakaladığım için sadece 50 tl var, bidahaki aya mı devretsin? yoksa bu ay yazalım mı?

Selam herkese birikime başlayamadım ama
tavsiyelerinizi uygulayarak faturaları düşürdüm
teşekkür ederim

Allah bağışlasın miniği
yazdıklarınızı okudum ve şunu demek geldi içimden bir taraf harman savuruyor bir taraf nohut kavuruyor
yani eşinle yatırım birikim harcama konusunda aynı yöne bakamadığınız gibi bir resim çıkıyor karşımıza ve bu insanın gönlünü çok üzer biliyor musunuz ?

bir taraf ortamı adam edeceğim diye uğraşa dursun diğeri kendi keyfinde bekar oğlanı yaşasın Allah sabır versin canım
inşallah bir an önce eşin aklını başına devşirir.

bugün genciz kazanıyoruz ama bir gün illaki ya sağlık sorunumuz i olacak ya gelirimiz düşecek emeklilik vs gibi nedenlerle ya da çoluğumuz çocuğumuz çeşitli sebeplerle giderleri daha bir artacak işte o zaman şimdi biriktirebilirsek biriktirdiklerimiz ,yatırıma dönüştürmeye başarabildiklerimiz imdada koşacaktır.( kira gelirleri ,döviz altın vs gibi )

sizin tam olarak geliriniz ne kadar gideriniz ne kadar ?
eşim öğretmen kadar alıyordu şimdi daha fazla demişsiniz herhangibir meslek grubundan ziyade önceden ne alıyordu şimdi ne alıyor onu yazsanız daha anlaşılır olurdu diye düşünüyorum

zira ortalama 1600 tl kazanan öğretmen de var 3000 tl kazanan öğretmen de var aylık ortalama 5000- 7000 tl civarında para kazanan öğretmen de var...

Okumaktan kendimi alamıyorum resmen.
Fena gaza geldim yarın kendime bişeyler bakmaya çıkacaktım okul açılıyor malum öğretmenlere.Ama vazgeçtim.Topu topu alacağım bi etek ama 40-50 liradan aşağı tutmaz e napacaktım kredi kartına al bi borç daha.Vazgeçtim.İnşallah evi okula yakın bir yere taşıyacağız kira ve yol masrafı da düşecek inşallah dua edin.Kasıma kadar borçları en azından kredi kartlarını bitireyim inşallah sonrasında banka kredisi ayda 250 civarında kesiliyor 7-8 ayım kaldı onda da :) Şimdiden mutlu oldum.Kasım gibi bebek istemeye başlayacağız inşallah ücretsiz izne ayrılmam için her ay en az 1000 lira ayırmam lazım bi kenara

merhaba senfat okurken bende yazık o paralara dedim.senin tutumluluğunu takdir ettim sende eşin gibi savurgan olsaydın ayın sonunu zor getirecektiniz nerdeyse o kadar müsrifliğe servet dayanmaz.eşin böyle olmasaydı çoktan şahane bir ev almış olmanız gerekirdi bence yanlış bilmiyorsam eşin kadın doğum uzmanıydı senin bir yerde yazdığına denk gelmiştim diye hatırlıyorum :44:

ah şu arkeklerin arba merakı yok mu .allrighta cevap yazacaktım eşim bir sürü para verdi bmw aldı yazmış diye sendede aynısı var kulübe hoşgeldin:) benim eşimde yakıtına parasına dikkat etmez sadece beğensin yeter.evlendiğimizde jeepi vardı benzini içiyordu resmen.düz vites bu kullanamıyorum diye bahane ettim sattırdım.yerine normal sedan otomatik bir araba aldı 65000 tl verdi.yapma etme 35000lik ufak şirin birşey alalım dedim dinletemedim.buda pek az yakmıyor maalesef. işyeri açarken sermaye lazım deyip sattıracağım ama koydum kafaya

olsun hocahanım sen gene de git kendine yeni birşeyler al ve güle güle kullan
biriktirelim de eğlenelim de yiyelim de içelim de giyinelim de hepsinin yeri ayrı ve de güzel

çok isabetli olur araba konusundaki kararın

nedenine gelince eşim 3-4 yıldır citroen c4 sıfır aldı ona biniyor
onun öncesinde de c3 serilerini sıfır alıp sattı
sebebi şu eşim günlük ortalama 120 km yol yapıyor ev ve işyeri arası ve diğer gidip geldiği yerlerle birlikte ama bahsettiğim markayı sırf yakıt sarfiyatının azlığı nedeniyle tercih ediyor

şimdiye yüzbin kere 50000- 10000 euro arası bir jeep alırdı ama bu ona şunları kaybettirirdi
yıllık vergisi motor hacminden dolayı çok fazla olacak
yakıtına verdiği para ile bir sıfır araba alınır
hepsinden daha önemlisi 8 yılda bir tekstil telefi boyahanesi iken şimdi ip üreten organize bir firma olamazdı
daha 6 ay anca oldular 400000 tl lik ( 170000 euro) makina aldılar çok şükür ödendi bitti gitti neredeyse

önemsiz gibi görünen şeyler toplandığında çok büyük olabiliyor

Son düzenleme:
Şimdi arada kaldım ben napcam ya

İhtiyacın varsa al..
ben de bi etek alayım diyorum ama öyle bi etek olmalı ki ütü az istemeli, ama aynı zamanda zarif olmlaı, rahat olmalı çok zayıfım ya üstümde güzel durmalı, okula uygun olmalı..
öyle bi etek bulamadığımdan hep pantolonlara sarılıyorum işte ama hepsini karşılamasa da çoğu bir arada bulursam alacam inşallah..

cancazlarım ben haftasonu internete giremeyeceğim..
şimdi eşimle pazara gidip kışlık fasülye domates alacağız:))

pzt görüşmek üzere..

evet çok haklısın fazla yol yapıyor olsaydık batmıştık resmen.bizim durumumuz şöyle eşimin işi pek uzak değil arkadaşının arabası çok az yakıyor onla gidip geliyorlar.bende çalışıyorken bundan önceki işimde şirketin arabasını kullanıyordum.arabamız çok az kullanılıyor gezmeden gezmeye rutin işe geliş gidişimiz yok sadece 2 ay önce işe başladığımda bir 20gün falan işe gidip geldim kendi arabamla.
eşim çok mantıksız bir tip değil çok çalışıyoruz zaten haftasonu gezerkende güzel bir arabaya binelim diye savunuyor bende çok karşı çıkmıyorum zaten çok stresli bir işi var.hiçbir ekstrası yoktur eşimin adamcağız istediği arabaya binsin jaguar değil ya sonuçta diyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…