Kirli Çıkılar )))

eskiden cok okurdum bu topigi ayda 1 ceyrek zamanindan.biriktiriyordum da.sonra bir birakmisim-ki benimde kocacigim zaten hesap tutmaz- bugun iyi oldu gordugum.hadi bakalim bismillah baslayalim yeniden:)

cancazlarım ben haftasonu internete giremeyeceğim..
şimdi eşimle pazara gidip kışlık fasülye domates alacağız:))

pzt görüşmek üzere..

aahh ahh kaç günlerdir ben de onun planlarını yapıyorum geçen gün kendi semt pazarımızda hüsrana uğradım hiç bişey yoktu ve pahalıydı..
ama geçen cumartesi mevlana civarında köylülerden hem uygun fiyata hem de çok güzel domatesler salatalıklar almıştım. yarın bi daha bakcam bulursam fazlaca alcam eşim de bana yardıma gelecek.

hedefim fasülye ve menemenliklerimi yapmak. sosumu annem yapacak.. turşuyu güzel yapamıyorum onu güvendiğim bi kermesten alıyorum tazecik çıtır çıtır harika oluyor.. böylece kışlık mevzumu kapatcam inşallah.. bamyayı da çok seviyoruz ama el yakıyor. en son 6 tl ye gördüm bakalım onu da 3-4 civarı denk getiriverirsem bi kaç paketlik alcam inşallah..
dün de 2 kiloya yakın kırmızı biberimi dolaba attım bi kış yetiyor o bana sotelerde kullanıyorum genelde.

Allah herkesin gönlüne göre versin canım ne diyeyim

eşim de ben de hava civa peşinde değiliz şimdilik işin daha reel tarafındayız

lüks bir arabamız olmasın ama ikimizin de arabası olsun

bir de her ne kadar ben memur olsam da gerek kendi ailemden gelen gerekse eşim ve ailesi tarafından gelen bir ticaret ehliliğimiz ve parayı daha çok işimizi ilerletmede kullanmayı öncelik haline getirme gibi düşüncemiz daha ağır basıyor ilk etapta ...

canım 2 kg kırmızı biber yağ biberi mi? közleyerek mi attın?

canım kolay gelsin şimdiden ve de Allah huzurla yiyebilmeyi nasip etsin

canım 2 kg kırmızı biber yağ biberi mi? közleyerek mi attın?
salçalık biber.. tepelerini düz düz kesiyorum iç içe geçiriyorum ve direk o şekilde dolaba atıyorum közlemeye göre daha fazla yer kaplıyor ama onu yapmak yorucu oluyor benim için. bir de bunun bi tanesini çıkarıyorum tavuk ya da mantarın içine doğruyorum çıkarması çok kolay oluyor yani..
tepelerinden çıkanları ise sabah kızarttım yedik onlar da boşa gitmedi :))
canım kolay gelsin şimdiden ve de Allah huzurla yiyebilmeyi nasip etsin

amin sağolasın inşallah canım..

bu durumda allright senfat ve ben hava civa peşinde oluyoruz sanırım?!

ikinizinde ayrı ayrı ihtiyacı varsa olsun tabi herkesin ihtiyacı önceliği farklıdır. ticaretle uğraşanın halini iyi bilirim babamda yaşadığı şehirde 40 yıllık beyaz eşya bayisi o da kazandığının fazlasını yeni mallar alarak iş yerine yatırım yaparak kullanır.bende 6 ay sonra bir nevi öyle olacağım kazandığımla iş yerimi büyütmek ilaç stoklamak durumunda kalacağım.
şimdiden esnaf kafası oluştu zaten bende kıyıp da bozduramadığım düğün takılarımın hepsini işyeri açarken gözümü kırpmadan bozduracağım.
eşim zaten kamu çalışanı bende kpss düşünüyorken kafa yapımız şimdikinden çok farklıydı.güzel bir evim olsun arabam olsun biraz birikmişim olsun yeter diyordum. şimdi çok daha farklı bakıyorum. .ticaret zor ve stresli ama risk almadan büyük getiriler olmuyor.

Son düzenleme:
bu arada biraz alakasız olacak şimdi ama daha önceden konuşulmuştu dün ilk defa yarım tablet kullandım bulaşık makinasına tam kullanıma göre hiç fark yok çok memnun kaldım. keserken biraz zorlandım ama ortadaki pembe topu falan dağıldı siz nasıl kesiyorsunuz?

cevap yazmaya anca vaktim oldu, şu cep işini araştırcam inşallah.
apartmanda interneti olan var mı bilmiyorum ki, pek öyle nete ihtiyacı olan aileler değiller, kimisi yaşlı, kimisi dar gelirli, kimisinin iş alanı falan farklı, nete ihtiyaçları yok yani. abimler kablolu tvnin internetini kullanıyorlar, hem sınırsız hem de 45 lira mıydı neydi, ama o da apartmana çekilmiş olması lazımmış, bizim apartmanda gene yok.
ttnet cep telefonu hattı kullanabiliyorsun.
avea vodafon turcell gibi.,
hattın adı tt net oluyor.
100 dk+100 sms
9,75 tl bu kadar.:)
bana yetip artıyor.
bunu ilk defa duydum ben, ama iyiymiş.

olabilir, belki de sen söylemiştin, en mantıklısı bu geliyor bana, ama abim diyor ki iyi değildir falan, hızı nasıl, sınırsızdı dimi, fiyatlar ugyun sanırım. ev telefonuna da ihtiyacımız yok zaten, ttneti bağlatacağımız zaman sabit tel.olmadan olmuyordu, biz içe dışa kapattık, hiç de kullanmadık ama faturasını ödedik çatır çatır. bize şu an ev telefonu gerektirmeyen, sınırsız bir internet lazım, tabi uygun fiyatlı olması ilk tercihimiz

ben kimsenin hakkında hava civa peşinde diye cümle kurmadım zira burada tanımadığım kişiler hakkında böyle bir yorum da yapamam...

sanalda insanlar birbirini tanımayınca yazdıklarından art niyetli birşeyler çıkatmaya çalışıyorlar şahsen ne laf sokma derdindeyim ne de başka birşey

hava civa ile kastettiklerime gelince özellikle eşimin çevresinde işletmenin büyümesinden rahatsız olan ve aynı sektördeki iş yaptıklarımız ......( bu bahsettiklerim audi bmw mercedes grand cherokee sınıfında araç kullananlar çoğunlukla eşime x ciğim işte şu kadar basıyor bu araç işte şusu var busu var vs sizin için binmek sorun değil maddi açıdan gençken binmeyeceksin de ne zaman bineceksin gibi laflarla gaza getirmeye çalışanlar )

eczacı olup sermaye sıkıntınız olmadıktan sonra en güzeli serbest çalışmak

oğlum sayısal zekaya sahip kan vs görmek istemem doktor olmak istemem başka ne olabilirim diyor

ben de önemli olan senin ne istediğin vs örnekler veriyordum daha 3-4 gün önce eczacı olabilirsen o da çok güzel bir meslek demiştim
henüz 8 yaşında şahsen vakti geldiğinde olabilirse sermayesini seve seve veririm

evet yarım tableti kullanıyoruz
bir de 1/4 i kullanmayı denemenizi tavsiye ederim arada hiçbir fark yok

bunu da paylaşmıştım
deterjan firmaları duysalar ne yaparlardı acaba

ağustos ayı listede 1. sayfada yayınlandı kızlar hayırlı olsun
Allah hepimize bol bereketli kazançlar ve de birikimler nasip etsin

ben de yarım tablet kullanırken deterjanı koyduğum dolapta bir adet kullanmadığım bıçak bir de çekiç koyuyordum. paketi bile açmadan bıçağı ortaya yerleştirip çekiçle bi tık tamam.

selaaam kızlar:) iki gündür geçte olsa okuyorum yazıları amma koyulmuş sohbetler:) geri kaldım.. evde tadilat var zorunlu olarak, doğalgaz yapıyoruz.. gitti paracıklar:))) ama hazırlamıştık zaten onun masrafını..

valla bakıyorum hanımlar işyerleri açıp atağa geçmeyi hedefliyorlar... başarılar dilerim, darısı başıma... ama zor gibi kamuya bi alışınca o sabit parayı bile risk edemiyor insan... en iyisi gençken yapmak...

arkadaşlar onsta aldı başını gidiyor.. bol kazançlar olsun hepimize, ama aslında önemli olan çok ya da azdan ziyade bu yola girmiş olmak...

biz sınırsız 20 mbps hızında kullanıyoruz.50 tl ücreti bunun.ttnette en yüksek 8 mbps var diye biliyorum.ondan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.öyle kesinti falan olmuyor.çok azdır internetin gittiği.şuan yine kampanyalar var 49 tl ye falan sanırım.inceleyin derim ben şahsen.

İnşallah kendimi durdurabilirim :)

canım ölçülü olduktan sonra güzel , yeni giyinmek de insanı iyi hissettirir diye düşünüyorum

yoksa hep aynı şeyleri giyiyorum diye düşünmeye başlar bir süreden sonra insan
zaten her sezon kişi en fazla 8-10 parça birşey alsa gardolap giysiden geçilmez
ve farklı bir sürü kombine fırsatı olur kişinin

tatlım borç varken güne girmek ne kadar mantıklı bilemiyorum açıkçası... aslında girdiğiniz miktar çok bişe diil ödenir ama eşinizin tutumunu yavaş yavaş değiştirmeniz lazım
şöle yapın paranızı ya sizin hesabınızda yada evde toplayın her biriniz 200 tl harçlık alın biray onunla idare etmee çalışın...
şudur budur harcandı diyelim yanında 50 tl kalan bi 50 tl daha ek alsın kalan parayıda ay sonunda altın mı alırsınız bankada gramamı yatırırsınız bilemicem ama paranın idaresi tutumlysanız sizde kalsın... eşinize bi sistem kurun
bide kumbara ayarlayın altılıya verceği parayı kumbaraya atsın bir ayda ne kadar gittiğini kendi gözlerile görsün sadece bir ay eminim bidaha oynamıcak...
ona buna sürekli bişeler ısmarlamasın kimseye yük olmasın ama kendinide sömürmesin böle insanlar etraft o kadar çok ki bizim bi arkadaş vardı bir kere hesap ödedini hatırmam ama sor ona oooooo her gün taksimde bi gün tiyatrıda bi gün sinemada....
iki kişiye elektrikte çok fazla tatlım ya saatinizi bi kontrol edin vede elektrikten tasarruf etmeye çalışın bana biraz çok geldi alışverişinizi bimden yapın özellikle sen yap...
tatlım bizde her ay 1120 araba kredisi ödüyoruz maaşımız tam sizin kadar 4.350 lira kredi kartımız 1000 liradan az gelmedi ama halılar ıvıvr zıvır düğün taksitleri vardı bu ay bitti 500 ev kirası bu ay 300 milyon artırcaz gibi duruyo ve ve ve ben 2 küçük altın yaptım:) eylüldede bi aksilik çıkmazsa 700 den fazla atıcaz kenara.... ama benim eşim çok masrafsız bi adam... cebinde 100 lira varsa bi haftada 20 lira anca harcar belki hiç işe yol parası yok evden alıolar yemek işte çıkıyo zaten bi sakızı vardır cidden bak:)onuda market alışverişinde alıorum o kadar kahvesi yoktur sigarası alkolü yoktur idda oynyodu onu nişanlıyken braktırdım bazen sayısal loto oynuydu onuda bıraktırdım bi tek yılbaşına alıoz o kadar başka almayız:) bi çıkarsak dışarı ikimizin hesabını öder yada haftada bi halı sahaya gider ona para verir yada arkadaşlarıyla gidip çay falan içer arada bi tüm hesabı ödese bile 15 max tutca miktar oda her zaman biri öder yani masrafsız adam kocam nazar değmesin

bugün kuyumcuya gitmiştim
orada sordular eski çeyrek 158 tl

yenisi 162 tl idi.

farmasi bişe sorcam canım ya eski tarihli almak biriktirmek adına daha mantıklı dimi yani sonuçta 2003 de alınmış altınla 2011 de alınmış altın arasında bi fark yok hemde birikim olca için doğal olarak eskiycek yanlışmı düşünüorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…