cancazlarım ben haftasonu internete giremeyeceğim..
şimdi eşimle pazara gidip kışlık fasülye domates alacağız:))
pzt görüşmek üzere..
evet çok haklısın fazla yol yapıyor olsaydık batmıştık resmen.bizim durumumuz şöyle eşimin işi pek uzak değil arkadaşının arabası çok az yakıyor onla gidip geliyorlar.bende çalışıyorken bundan önceki işimde şirketin arabasını kullanıyordum.arabamız çok az kullanılıyor gezmeden gezmeye rutin işe geliş gidişimiz yok sadece 2 ay önce işe başladığımda bir 20gün falan işe gidip geldim kendi arabamla.
eşim çok mantıksız bir tip değil çok çalışıyoruz zaten haftasonu gezerkende güzel bir arabaya binelim diye savunuyor bende çok karşı çıkmıyorum zaten çok stresli bir işi var.hiçbir ekstrası yoktur eşimin adamcağız istediği arabaya binsin jaguar değil ya sonuçta diyorum:)
aahh ahh kaç günlerdir ben de onun planlarını yapıyorum geçen gün kendi semt pazarımızda hüsrana uğradım hiç bişey yoktu ve pahalıydı..
ama geçen cumartesi mevlana civarında köylülerden hem uygun fiyata hem de çok güzel domatesler salatalıklar almıştım. yarın bi daha bakcam bulursam fazlaca alcam eşim de bana yardıma gelecek.
hedefim fasülye ve menemenliklerimi yapmak. sosumu annem yapacak.. turşuyu güzel yapamıyorum onu güvendiğim bi kermesten alıyorum tazecik çıtır çıtır harika oluyor.. böylece kışlık mevzumu kapatcam inşallah.. bamyayı da çok seviyoruz ama el yakıyor. en son 6 tl ye gördüm bakalım onu da 3-4 civarı denk getiriverirsem bi kaç paketlik alcam inşallah..
dün de 2 kiloya yakın kırmızı biberimi dolaba attım bi kış yetiyor o bana sotelerde kullanıyorum genelde.
aahh ahh kaç günlerdir ben de onun planlarını yapıyorum geçen gün kendi semt pazarımızda hüsrana uğradım hiç bişey yoktu ve pahalıydı..
ama geçen cumartesi mevlana civarında köylülerden hem uygun fiyata hem de çok güzel domatesler salatalıklar almıştım. yarın bi daha bakcam bulursam fazlaca alcam eşim de bana yardıma gelecek.
hedefim fasülye ve menemenliklerimi yapmak. sosumu annem yapacak.. turşuyu güzel yapamıyorum onu güvendiğim bi kermesten alıyorum tazecik çıtır çıtır harika oluyor.. böylece kışlık mevzumu kapatcam inşallah.. bamyayı da çok seviyoruz ama el yakıyor. en son 6 tl ye gördüm bakalım onu da 3-4 civarı denk getiriverirsem bi kaç paketlik alcam inşallah..
dün de 2 kiloya yakın kırmızı biberimi dolaba attım bi kış yetiyor o bana sotelerde kullanıyorum genelde.
salçalık biber.. tepelerini düz düz kesiyorum iç içe geçiriyorum ve direk o şekilde dolaba atıyorum közlemeye göre daha fazla yer kaplıyor ama onu yapmak yorucu oluyor benim için. bir de bunun bi tanesini çıkarıyorum tavuk ya da mantarın içine doğruyorum çıkarması çok kolay oluyor yani..canım 2 kg kırmızı biber yağ biberi mi? közleyerek mi attın?
canım kolay gelsin şimdiden ve de Allah huzurla yiyebilmeyi nasip etsin
Allah herkesin gönlüne göre versin canım ne diyeyim
eşim de ben de hava civa peşinde değiliz şimdilik işin daha reel tarafındayız
lüks bir arabamız olmasın ama ikimizin de arabası olsun
bir de her ne kadar ben memur olsam da gerek kendi ailemden gelen gerekse eşim ve ailesi tarafından gelen bir ticaret ehliliğimiz ve parayı daha çok işimizi ilerletmede kullanmayı öncelik haline getirme gibi düşüncemiz daha ağır basıyor ilk etapta ...
cevap yazmaya anca vaktim oldu, şu cep işini araştırcam inşallah.canım aveanın bu tarifesi sanırım dışardan gelenlere.. önce iyice öğren.
sen bir kaç aylığına vodafone hesabını bilen tarifeye geç.15 tl lik filan var.
sonra buna geçersin..
sakın tembellik yapma
ben internetini hiç kullanamıyorum telefonum yüzünden ama eşim çok kullanıyor.. mesajların da en fazla 50 sini filan kullanıyorum. o da benim öğrenciler işletmeye gidiyor ya onları çok aramak zorunda kalıyorum. bazen mesaj atıyorlar(öğrenci milleti) mesaj atmak gerekli oluyor. 5 mesaj atsan kdvsi şusu busu bakmışsın aylık en aşağı 5 tl artmış. o yüzden bu tarife benlik hatta fazlası bile var.
ortalama 3 yıldır bu apartmanda oturuyorum. çok şükür hiç internet bağlatmak zorunda kalmadık.
vınn hiç kullanmadım ama okuldan bi arkadaş yavaş demişti.
ttnet ise dünyanın masrafı..
hiç iyi dost olabileceğiniz komşunuz yok mu
benim babam ttneti kapattı.o da bizim tarifede aveanın.
kendi cebinden de girilebilir internete ama o masaüstü bilgisayara program yükledi cep telefonunu bilgisayara bağlıyor. cep telefonu modem vasıtası görüyor. onunla internete bağlanıyor. 1 gb da yetiyor..
ama film filan izlenmez tabi.. genel ihtiyaçlar giderilir..
bunu ilk defa duydum ben, ama iyiymiş.ttnet cep telefonu hattı kullanabiliyorsun.
avea vodafon turcell gibi.,
hattın adı tt net oluyor.
100 dk+100 sms
9,75 tl bu kadar.:)
bana yetip artıyor.
ben miydim acaba türkcell süperonline internet kullanıyoruz biz.yazmıştımda buraya daha önce ev telefonuda taşıdık süperonline a.sabit ücret yok ne konuşuyosan onu ödüyosun.hiç konuşmazsan sadece interneti ödersin.biz çok memnunuz araştırmanı tavsiye ederim
bu durumda allright senfat ve ben hava civa peşinde oluyoruz sanırım
ikinizinde ayrı ayrı ihtiyacı varsa olsun tabi herkesin ihtiyacı önceliği farklıdır. ticaretle uğraşanın halini iyi bilirim babamda yaşadığı şehirde 40 yıllık beyaz eşya bayisi o da kazandığının fazlasını yeni mallar alarak iş yerine yatırım yaparak kullanır.bende 6 ay sonra bir nevi öyle olacağım kazandığımla iş yerimi büyütmek ilaç stoklamak durumunda kalacağım.
şimdiden esnaf kafası oluştu zaten bende kıyıp da bozduramadığım düğün takılarımın hepsini işyeri açarken gözümü kırpmadan bozduracağım.
eşim zaten kamu çalışanı bende kpss düşünüyorken kafa yapımız şimdikinden çok farklıydı.güzel bir evim olsun arabam olsun biraz birikmişim olsun yeter diyordum. şimdi çok daha farklı bakıyorum. .ticaret zor ve stresli ama risk almadan büyük getiriler olmuyor.
bu arada biraz alakasız olacak şimdi ama daha önceden konuşulmuştu dün ilk defa yarım tablet kullandım bulaşık makinasına tam kullanıma göre hiç fark yok çok memnun kaldım. keserken biraz zorlandım ama ortadaki pembe topu falan dağıldı siz nasıl kesiyorsunuz?
bu arada biraz alakasız olacak şimdi ama daha önceden konuşulmuştu dün ilk defa yarım tablet kullandım bulaşık makinasına tam kullanıma göre hiç fark yok çok memnun kaldım. keserken biraz zorlandım ama ortadaki pembe topu falan dağıldı siz nasıl kesiyorsunuz?
Şimdi arada kaldım ben napcam ya
bence git al yeni giysi ve okul açılırken yeni birşeyler kullanarak gitmenin hazzını yaşa
olabilir, belki de sen söylemiştin, en mantıklısı bu geliyor bana, ama abim diyor ki iyi değildir falan, hızı nasıl, sınırsızdı dimi, fiyatlar ugyun sanırım. ev telefonuna da ihtiyacımız yok zaten, ttneti bağlatacağımız zaman sabit tel.olmadan olmuyordu, biz içe dışa kapattık, hiç de kullanmadık ama faturasını ödedik çatır çatır. bize şu an ev telefonu gerektirmeyen, sınırsız bir internet lazım, tabi uygun fiyatlı olması ilk tercihimiz
İnşallah kendimi durdurabilirim :)
şimdi aylık gelirim eşimle birlikte 4.400tl
840tl ev kredisi
640 tl araba kredisi
700 lira bir kredi daha ( ölcem bu krediler yüzünden yakında)
ve her ay kredi kartının asgarisi en az 700 tl
şimdi elimizde nakit kalması için kredi kartının asgarisiyle elektrik,su,internet,digitürk,telefonlar gibi faturaları ödüyoruz.
ayrıca eşim güne girdi iş yerindeki arkadaşlarıyla 150 tl o var
bunların hepsi 3030 tl yapıyor.
bizim faturalar biraz fazla geliyor
digitürk 70 tl (eşim lig tvsiz duramıyor maç hastası)
telefonlar ikimizin ki birlikte en az 100 tl ( sabit kontratlı hata ettik ama yaptık işte)
elektrik 80-85 arası
su 30
internet 50
aidat 25
tüm masraflar bu . ama bence bizim sorunumuz şu mesela ev kredisiyle arabanın kredisini birde gün parasını eşim veriyor. kredi kartını diğer krediyi ben ödüyorum.tüm borçlar ödendikten sonra herkesin parası kendi hesabında duruyor. hep diyorum ver bana ya da sen al bütün idareyi yok öyle olmaz diyor.
aslında bana verse ben idare ettiricem hatta arttırıcam ama olmuyor işte. yok ben erkeğim yanımda para olsun yok şöyle yok böyle.
neyse sonuç olarak bu kadar parayla aç kalıyoruz inanmazsını maaşa 2 hafta var ve bende sadece 1 yada 2 lira var yemeğimi evden getiriyorum kahvaltımıda gün içinde neredeyse para bile harcamıyorum. evlendiğimden beri yani bir yıldır sadece 30 tlye bir pantolon aldım kendime kıyafet masrafımda yok yani.
çok lazımmış gibi arabada aldırdı.e araba durdugu yerde para yiyor gazıydı arızasıydı. bu arada kalan paradan pazar ve market masraflarını düşmedim.
ne olur bana bir akıl verin bir plan yapalım arttırmayı bırak yetireyim yeter.
biraz fazla uzun kaçtı ama yardım lazım bana.
ha birde eşimin altılı sevdası var parası olunca hergün mutlaka oynar 3-5 lira ama yinede toplayınca baya bir para yapıyor. hepte 5te kalıyor bigün tutturcak ama :) o da bir masraf işte.
bugün kuyumcuya gitmiştim
orada sordular eski çeyrek 158 tl
yenisi 162 tl idi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?