- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
farmasi bişe sorcam canım ya eski tarihli almak biriktirmek adına daha mantıklı dimi yani sonuçta 2003 de alınmış altınla 2011 de alınmış altın arasında bi fark yok hemde birikim olca için doğal olarak eskiycek yanlışmı düşünüorum...
canım sarımsağı soyup yarım kiloluk peynir kabına koyup ağzını sıkıca kapatıyorum başka hiçbir işlem yapmıyorum
lazım olunca çıkarıp buzu eriyince sarımsak sıkacağı ile sıkıp kullanıyorum aksi taktirde buzlu olursa plastik sıkacağı kırıyor.
kızlar merhabalar
yazdıklarınızı 2-3 haftadır düzenli takip ediyorum, tabii 800 sayfa okumadım. ben de kendimden bahsedeyim. 32 yaşındayım, evliliğimizde 5 yıl doldu, 7 aylık bir bebeğim var ve genellikle onu ayağımda sallarken okuyorum.
17 yaşından beri 15 yıldır çalışıyorum. (üniversitede hem okuyup, hem kipada 5 yıl çalışmıştım) 5 yıldır ise devletteyim. uzun yıllar özelde çalıştım. ben de kendimin çok tutumlu oldugunu kesinlikle söyleyebilirim ancak parayı nasıl kullanacağımı kesinlikle bilmiyorum. yaptıgım yanlışları da anlatayım. son 8-9 yıldır kendimin bilinçlenme çağı oldugunu söyleyebilirim. çok fazla tüketmenin insana yarar getirmeyeceğini erken yaşta öğrendiğim için gereksiz para harcanmasına ve savurganlığa tahammülüm yok. afrikada onca aç insan oldugunu gözümün önüne getiririm sürekli. hiçbir şeyi bitirmeden çöpe atmam, bir eşyanın birine yarayacagını düşünüyorsam mutlaka eski kıyafetlerimi ihtiyaç sahiplerine veriririm. tutumluluğumun sadece cimrilikten olgunu düşünmüyorum. aşırı çevreciyim ve çöplerimi mutlaka ayrıştırırım. (cola ve detarjan kutuları, gazeteler v.s.) ve ayrı çöpe atarım, marketlerden asla fazla poşet almadıgım gibi özel alışveriş çantam vardır onunşla giderim alışverişe neyse bunlar ayrıntı. anlattıgınız yöntemlerin çoğunu ben de yapıyorum ancak yemeği çok dışarıda yeriz. ben de evde yapılıp çöpe gideceğine dışarıda yiyelim diye düşünüyorum. eşim yemek konusunda çok mızımız. tencere yemeklerini pek sevmez. aslında benim derdim eşimle. çoğu erkek gibi çok sever para harcamayı. mesela evliliğimizn 3. yılında 3. laptopu (2760 tl verdi sonuncuya) almıştık ve 1 yıldır apple laptop alacagım diye tutturmuş durumda. 8-9 ayda bir cep telefonu degiştirir ve eskilerini akrabalarımıza verir, bugune kadar hiç telefon sattıgını görmedim. bu ay son aldıgı tel. 800 tl. bir de flaş bellek kolleksiyonu var mesela flaşların 40 tl oldugu zamanlarda bir sürü alıyordu. her isteyene borç verir, kesinlikle geri gelmeyecek her yere çeyrek altın takar, bebeğimiz oldugunda bir sürü alır gelir dedim, fossssssss. taktıklarımız bile getirmedi. 4 yıl boyunca kardeşlerine sürekli para gönderdi karşılıksız. okulu bitiridiler karşılığında biri sadece bir hırka aldı, diğerinden bir şey görmedik henüz.( gönderilen para aylık en az 400 tl) şu an çok kazanıyor Allaha şükür ancak ben harcayamama yönümden ve çok tüketmenin savurganlık oldugunu düşündüğümden benim yerime başkaları harcıyor, yemeyenin malını yerler demişler. çok doluyum. erkek kardeşine 14000 borç verdik, amcasına 7000 lira verdik, amcasından gelecegini hiç sanmam. kardeşi bizden aldıgı borcu ödemek yerine eşine 2000 tl ye cep telefonu, (ben ise 3,5 yıl aynı teli kullandım.) deri montlar alır, şu an araba bakıyor, belki de almıştır, 1 haftadır konuşmadık. şu an annemlerin yanındayım. geçen gün amcasına 200 lira gönderdiği ve erkek kardeşine 900 tl ye telefon aldıgı için bizimkilere karşı çok mahçup ve dün bir oturma grubu aldık onlara peşin 2800 tl ye. harcamaya gelince bizimkilere harcar. para cebine batar. net için vınn almıştık ilk çıktıgında fatıurlar çok geldi. biz hep zararız yani. bu arada fitremizi ve zekatımızıda verirdik kenarda para olmadıgı halde, paramızın bereketsiz oldugunu düşündüğümüzden. çalıştıgım halde agdamı kendim yaparım kuaförden çekinirim, saçlarımı arkadasıma boyatırım yani sıfır masraflı bir kadınım diyebilirim. şu anda evimiz falan yok.
evlendiğimizde hiç eşya alınmadı bize, altınlarımızıda aldılar. çünkü çift maaşlıyız. halbuki eşim 6 aya kadar bir öğretmen kadar kazanıyordu, şu anda iyi kazanıyor, ben de ücretsiz izne ayrıldım.
birikim konusunda yaptıgımız hataları ve kaybettiğimiz paraları da yazacagım sizlere de ders olsun.
kızlar merhabalarherkese hayırlı cumalar
uzun zamandır yazma fırsatı bulamıyorum, ama her fırsat bulduğumda
uğrayıp bakıyorum neler yazdığınızayeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz
inanın burası kk'nın en güzel ve en faydalı topiklerindendir, çok güzel paylaşımlar var
ve birbirimizden çok güzel şeyler öğreniyoruzkatılan herkesin memnun olduğu
sayılı topiklerden birisi burasıgelelim benim bu ayki bildirimime, ben bu ay bir çeyrek
aldım ama cumartesi hediye olarak gidecek. bu ay birikimim 1000 tl. oldu. farmasi'cim
eklersen sevinirimkızlar hepimizin birikimleri bereketli olsun
telefon,bilgisayar,araba,lüks giyim..
hep daha iyisini en yeni modelini isteme hastalığı..marka takıntısı..
gerek tvdeki dizilerle, gerek çevremizle, gerek çok bilinçli ve programlı yapıldığını düşündüğüm alışveriş festivalleriyle (bu sene ankaradaki 3 ay sürdü nerdeyse) özendirilmeye çalışıyoruz..
akıllı olalım bu oyunlara gelmeyelim.
gerekli olanını gerektiği kadar satın alalım..evet dış görünüş önemli ama abartmamak lazım.tadında almak lazım
eşlerimizi de bu yönde telkin edelim
benim eşim maddi yönden zor bir çocukluk geçirmiş şimdi ise acayip marka takıntısı var..
yavaştan yavaştan çaktırmadan törpülüyorum..
giymediği,uygun fiyatlı ama kaliteli markalardan hediyeler alıyorum giymezse darılıyomuş gibi yapıyorum napiiim:)))
farmasiciğim hani demişsin ya ''sanalda insanlar birbirini tanımayınca yazdıklarından art niyetli birşeyler çıkatmaya çalışıyorlar şahsen ne laf sokma derdindeyim ne de başka birşey '' işte bende tam böyle bir halde bir yorum yapmıştım akıllıbıdığa taaa ramazan ayında nereye tayin istesem diye forumda danışırken. sen oradan sonra bana bi saldırı başlattın çok tuhaf bir alınganlık gösterdin ve bana yağdırmaya başladın. o zamanda söylemiştim bir dakika ya ne oluyor sana yada forumdaki herhangi birine birşey diyen oldu mu diye.forumdaki hiçbir bireyi ilgilendiren bir durum yoktu yazdıklarımda oysaki. merak edenler sayfa 749'dan da bakabilir. orada çok açık seçik görünüyor zaten herşey..ben tamamen saf duygularla belli bir konuda görüş belirtmiştim görüşümü belirtrken ne senin ne başkasının işi gücü yaşadığı yer durumu zerre kadar aklımda yoktu.umarım bu ne olduğunu bile anlayamadığım mesele burada son bulur.
inşallah tüm bu açıklamalardan sonra yanlış anlaşılan birşey kalmaz çünkü yazdığın birşeyede çok cevap veresim var:) oğlun sayısalda sağlıkla tıp dişhekimliği eczacılık üçlüsünden birini istiyorsa ve ticareti seviyorsa eczacı olup müthiş paralar kazanabilir o zamana şartlar çok değişmezse. Allah hakkında hayırlı olanı versin.
tamam işte o zaman ben çok şaşırmıştım birden bire bu saldırıya ve sebebini sorduğumda forumdakiler adına genel konuşuyorum demiştin. şu an gerçek sebebini öğrendiğim için çok mutluyum.akıllıbıdığa hepimiz bir yerler önerdik tayin konusunda
ben ona şahsen kendi bulunduğum il ve ona bağlı ilçelerin durumunu açıklamaya da çalıştım
tabi bunları yazarken daha çok akıllıbıdığın içerisinde bulunduğu maddi sıkıntıları gözönünde bulundurarak ...
(maddi sıkıntılarını da gerek bu topikte gerekse kendisinin açtığı topiklerde okuduğum kadarıyla biliyorum)
işte tayin olduğu yer açıklandığında da uşak ve ilçeleri hakkında olumsuz ifadeler yazdınız
zira eşinizin burada çalıştığını yani il merkezinde hiçbir sosyal aktivitenin olmadığını çok sıkıcı bir kent olduğunu ilçelerini saymadığınızı bile vs vs
tabiki insanların hayattan beklentileri doğrultusunda bir anlam kazanır yaşadığımız yerler olumlu ya da olumsuz olarak...
eşiniz hangi yıllarda burada görev yaptı ve aradan kaç yıl geçti ....sonrasında çalıştığı yıllardaki uşakla bugünkü uşak'ı kıyaslama imkanı bulabildi mi bilmiyorum
ama akıllıbıdığa burası tavsiye edilirken daha çok yukarıda da bahsettiğim gibi akıllıbıdığa daha çok maddi açıdan kendini toparlayabileceği kentlerden biri olduğunu düşündüğüm için tavsiye olarak yazmıştım ...
yoksa uşak'ta insanlar sosyalleşmesinden de yemesinden içmesinden gezme tozmasından da geri kalmazlar
pek çok uşaklı için İzmir sadece 2 saattir alışveriş gezip tozma eğlenme ya da haftasonu geçirebilmek için
ülkemin % 80-90 yerini gezdim gördüm her yeri ayrı güzel
ama her zaman dediğim gibi İSTANBUL'U her konuda tek geçerim ....
tamam işte o zaman ben çok şaşırmıştım birden bire bu saldırıya ve sebebini sorduğumda forumdakiler adına genel konuşuyorum demiştin. şu an gerçek sebebini öğrendiğim için çok mutluyum.
eşim 2007de uşak merkezde hakimdi ve ilçelerden hangisi hatırlamıyorum arkadaşı kaymakamlık yapmıştı.ben eşimin uşak il merkezi ile arkadaşınında hangisi olduğunu hatırlamadığım bir ilçesiyle ilgili beyan ettiği görüşü paylaştım. paylaşamaz mıyım?
herkes bildiği bazı şehirler hakkında görüş bildirdi ben de uşak istiyorum dediği için birşey söylemedim sustum.
sonra uşak değil bursaya tayin olduğunu söyleyince '' bursa çok güzel bir şehir sosyal anlamda artıları çok uşak olmaması daha iyi oldu senin için eşimden ve orada kaymakamlık yapmış bir arkadaşında duyduğum kadarıyla uşak küçük ve sıkıcıymış'' dedim çünkü akıllıbıdık düzenini kurup yıllarca yaşamak istediği ve sosyal anlamda dolu bir şehir olmasını istediğinden bahsetmişti ben de ''isabet olmuş öyleyse'' demeye getirdim ve inan uşak'ı ona senin tavsiye ettiğin dahi aklımda yoktu. sadece orada yıllarca yaşamış iki kişiden duyduğun birşeyi kendi görüşüm olarak beyan ettim. hem aklıma sen yada bir başkası gelmedi ayrıca gelmiş olsaydı bile buna böyle reaksiyon vereceğini tahmin edemezdim.
sen istanbulu tek geçerim demişsin ama trafiği hayat pahalılığı vb eksileri istanbulda yaşayan adamın aklı yoktur diyen insanlarda var çevremde.bense katılmamakla baraber böyle düşünenlere saygı gösteriyorum istanbulda yaşayan ve bazı insanlarca aklı olmayan kategorisine giren biri olarak.
ya ne diosun faydada kelimemi bir ay takılmadım 15 gün oldu karım bir küçük altın artı kumbaramdaki 90 milyon ve bu kadarcık zmanda neden nerdeymişim ben çeyiz topiciklerinde fink atcamda az birazda buraya baksaydım şu an kullanmadım o kadar şey evimde olmazdı neyse olan oldu önümde bi ömür var daha ben burayı bi okul olarak görüorum burda kısa bi sürede alışkanlık kazanıoruz sonsuza kadar sürmicek bu topik sonuçta fakat alışkanlıklarımız yıllarca sürcek ve çocuklarımızada aktarcak onlarda kendi çocuklarına sonsuzlaşcak:)
biz sınırsız 20 mbps hızında kullanıyoruz.50 tl ücreti bunun.ttnette en yüksek 8 mbps var diye biliyorum.ondan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.öyle kesinti falan olmuyor.çok azdır internetin gittiği.şuan yine kampanyalar var 49 tl ye falan sanırım.inceleyin derim ben şahsen.
ben,m bir sorum olacak fikirlerimizi bekliyorum.
elimde ata lirası ve çeyrekler falan var. bankada ablamın adına kasada duruyordu ve ben onları aldım. evde saklamaya korkuyorum. aslında kuyumcuda altın alma dönemi kalmadı ama ben onları eşim bozamasın ve isteyemesin diye öyle almıştım. zira bankadan altın alınca bozması bir tıka bakıyor ve sana altın gibi değil de TL gibi geliyor. bir gün kardeşi para istediğinde benden altınlardan istemişti ve sana aynılarını yaparım demişti.( ha dediği gibi bana geri öderdi ama karşı tarafa güvenmiyordum) ben de vermeyeceğim dediğimde kredi çekip kardeşine verdi. bu gibi durumları önlerim diye düşünmüştüm. neyse bu ayrıntılar sizi sıkmasın. şimdi sorum ben bu altınları evde saklamak istemiyorum. şu an yüksekken bozup, tl ye çevirip, altın düştüğünde bankadan alsam ve sizlere mi katılsam. günlük alış- satış yaparım.
hava civa meselesi ise eşim de kendi açısından şöyle düşünüyor. ben alkol almıyorum, sigara içmiyorum bi teknoloji merakım var. yani günde 1 paket malbro içsem ayda 300 lira olur. işim de stresli ve yorucu başka eğlencem mi var. o kadar yoğun ki işleri onun açısından baktıgında haklı gibi.. hava atmak için değil ancak güzel arabanın sürüş keyfi olması ve güvenli oldgunu düşünüyor. çok juzun yol yapıyoruz
valla ben eşinizin ne teknoloji merakına ne de araba tutkusuna birşey diyebilirim. SOnuçta araba da bir yatırım. TEknoloji merakı da kusuru olsun =) Ama bu akrabalara verdiği karşılığı gelmeyen borçlar çok can sıkıcI gerçekten. Bu işin tek kurtuluşu var o da eşinizi borca sokmak. Eviniz yoktu galiba, kredi falan çekip ev alsanız nasıl olur acaba?ben,m bir sorum olacak fikirlerimizi bekliyorum.
elimde ata lirası ve çeyrekler falan var. bankada ablamın adına kasada duruyordu ve ben onları aldım. evde saklamaya korkuyorum. aslında kuyumcuda altın alma dönemi kalmadı ama ben onları eşim bozamasın ve isteyemesin diye öyle almıştım. zira bankadan altın alınca bozması bir tıka bakıyor ve sana altın gibi değil de TL gibi geliyor. bir gün kardeşi para istediğinde benden altınlardan istemişti ve sana aynılarını yaparım demişti.( ha dediği gibi bana geri öderdi ama karşı tarafa güvenmiyordum) ben de vermeyeceğim dediğimde kredi çekip kardeşine verdi. bu gibi durumları önlerim diye düşünmüştüm. neyse bu ayrıntılar sizi sıkmasın. şimdi sorum ben bu altınları evde saklamak istemiyorum. şu an yüksekken bozup, tl ye çevirip, altın düştüğünde bankadan alsam ve sizlere mi katılsam. günlük alış- satış yaparım.
hava civa meselesi ise eşim de kendi açısından şöyle düşünüyor. ben alkol almıyorum, sigara içmiyorum bi teknoloji merakım var. yani günde 1 paket malbro içsem ayda 300 lira olur. işim de stresli ve yorucu başka eğlencem mi var. o kadar yoğun ki işleri onun açısından baktıgında haklı gibi.. hava atmak için değil ancak güzel arabanın sürüş keyfi olması ve güvenli oldgunu düşünüyor. çok juzun yol yapıyoruz
herkese selam
Yeni arkadaşlar gelmiş ve çok güzel şeyler paylaşmışsınız.
Artık çok fazla uğrayamıyorum buraya benim bıdık çok yaramaz olmaya başladı. Gündüz uykusu da azaldığından sürekli onun peşinde koşturup duruyorum. Günü 2 öğünle geçiriyorum onunla ilgilenmekten, bir de çok hırçın olmaya başladı, istediği olmayınca kafasını yerlere vuruyor =(
Eşim ise uzun bir süredir gece geliyor uyuyor sabah çıkıp işe gidiyor, sürekli iş sürekli iş. Küçücük bir ilçede hergün olay mı olur yahu! Ama oluyor işte. Bıktım vallahi artık. Pazartesi okul başlıyor ondan sonra da böyle olursa ne yaparım bilmiyorum artık. Bütün gün okulda yorul sonra eve gel evde yorul ama hep tek başına =(
Maddi anlamda da bu ay sarsıldık gibi. 60tl kalmış sadece =( Zekat verdik üstüne memlekete gittik bir de birikime para ayırdık derken bu durumdayız işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?