ben,m bir sorum olacak fikirlerimizi bekliyorum.
elimde ata lirası ve çeyrekler falan var. bankada ablamın adına kasada duruyordu ve ben onları aldım. evde saklamaya korkuyorum. aslında kuyumcuda altın alma dönemi kalmadı ama ben onları eşim bozamasın ve isteyemesin diye öyle almıştım. zira bankadan altın alınca bozması bir tıka bakıyor ve sana altın gibi değil de TL gibi geliyor. bir gün kardeşi para istediğinde benden altınlardan istemişti ve sana aynılarını yaparım demişti.( ha dediği gibi bana geri öderdi ama karşı tarafa güvenmiyordum) ben de vermeyeceğim dediğimde kredi çekip kardeşine verdi. bu gibi durumları önlerim diye düşünmüştüm. neyse bu ayrıntılar sizi sıkmasın. şimdi sorum ben bu altınları evde saklamak istemiyorum. şu an yüksekken bozup, tl ye çevirip, altın düştüğünde bankadan alsam ve sizlere mi katılsam. günlük alış- satış yaparım.
hava civa meselesi ise eşim de kendi açısından şöyle düşünüyor. ben alkol almıyorum, sigara içmiyorum bi teknoloji merakım var. yani günde 1 paket malbro içsem ayda 300 lira olur. işim de stresli ve yorucu başka eğlencem mi var. o kadar yoğun ki işleri onun açısından baktıgında haklı gibi.. hava atmak için değil ancak güzel arabanın sürüş keyfi olması ve güvenli oldgunu düşünüyor. çok juzun yol yapıyoruz
hoşgeldin canım
en iyisi miniği sen bize gönder 2 tane abi var bizde onun enerjisinin hakkından gelirler
şaka bir yana hep aynı süreçlerden geçtik tatlı yorgunluklar bunlar canım Allah acılarını göstermesin
sabret canım sabret hepsi geride kalacak
annelik zor zanaat[/B]
joeyfun zahmet edip yazmışsın sağol. internetten baktım da, kampanya var, 3 eylüle kadar, inşallah 3 eylül de dahildir. sanırım ilk 6 ay 9,99 tl, sonraki aylar 59 tl, vaktin olursa sen de bakabilir misin, acaba ben mi yanlış anlamışım. ha bir de hızı 8 mbps yazıyordu galiba.
farmasi sen sarımsakları temizleyip, dondurucuya koyuyorsun öyle mi, annem yağ falan dökerdi.
size zahmet hayatınızı kolaylaştıran böyle püf noktaları da yazarsanız arada aklınıza geldikçe, çocukla zamandan tasarruf sağlamış olurum hem de bazı şeyler bozulmaz
ahhh ahh para var ki bazı mesleklerin yıpratıcı olmasına karşın teselli edecek bmw leri mercedesleri oluyor...bende önce niye fiziki altın alıyorsun diyecektim ama senin gerekçende çok mantıklı ama eşin bir yol bulup borç veriyorsa
öyleyse fiziki altın olayına gerek kalmıyor.buradaki arkadaşlar gibi bankadan gram altın almak daha mantıklı al sat yapar kar edersin fırsat yakaladığında.şahsen bende öyle istiyorum eczane açana kadar düğünde takılan altınları bozdurup altın hesabı dolar yapmayı düşünüyorum.
araba konusunda benim eşimde aynılarını söylüyor hak veriyorum bende.bazı meslekler çok yıpratıcı oluyor o kadarda olsun istedikleri napalım.
herkese selam
Yeni arkadaşlar gelmiş ve çok güzel şeyler paylaşmışsınız.
Artık çok fazla uğrayamıyorum buraya benim bıdık çok yaramaz olmaya başladı. Gündüz uykusu da azaldığından sürekli onun peşinde koşturup duruyorum. Günü 2 öğünle geçiriyorum onunla ilgilenmekten, bir de çok hırçın olmaya başladı, istediği olmayınca kafasını yerlere vuruyor =(
Eşim ise uzun bir süredir gece geliyor uyuyor sabah çıkıp işe gidiyor, sürekli iş sürekli iş. Küçücük bir ilçede hergün olay mı olur yahu! Ama oluyor işte. Bıktım vallahi artık. Pazartesi okul başlıyor ondan sonra da böyle olursa ne yaparım bilmiyorum artık. Bütün gün okulda yorul sonra eve gel evde yorul ama hep tek başına =(
Maddi anlamda da bu ay sarsıldık gibi. 60tl kalmış sadece =( Zekat verdik üstüne memlekete gittik bir de birikime para ayırdık derken bu durumdayız işte.
farmasi sen sarımsakları temizleyip, dondurucuya koyuyorsun öyle mi, annem yağ falan dökerdi.
size zahmet hayatınızı kolaylaştıran böyle püf noktaları da yazarsanız arada aklınıza geldikçe, çocukla zamandan tasarruf sağlamış olurum hem de bazı şeyler bozulmaz
sen hangi internete baktın acaba süperonline da 8 mbps yok sanırım.fibergezer 24 ay taahhütlü+sabit no taşıma adıyla bir kampanyası var.senin için uygun diye düşünüyorum ev nosunu da taşıyosun 300 dk hediye veriyo 20 mbps hızında 49 tl.kampanyası bitince bu tarife de 59 tl oluyor.
tatlım ben yazim bi kaç şey pazar gününden bi kavanoza bi kilo soğanı bol yagda kavurup koyyorum hafta içi yemek yaparken sogan doğrama kavurma gibi bi sorunum olmuyo kavrulmuş oldugu içinde bozuolmuyo
sarımssakları soyup rendeleyip bi kavanoza koyup üstünede tuz srpiyorum bolcada zeytinyağ döküorum ne pörsüme ne bişe sarımsaklı yogurtmu yapcan mesela yogurda bi kaşık sarımsak ezmesi tamamdır:)
tost makinesinin plakaları benimki çıkmayanından bu frmda duymustum artık yaglı kağıt sererek yapıorum tostlarımı kırıntı yag hiç bişe olmuyo çok pratik mesela ekmek aldım aldım gibi dilimleyip yada fırında imkanın varsa dilimlettirip bizimkinde yok bida bida kırıntı çıkarmasın diye tek seferde hallediorum eve genelde bitmiyo buzdolabında bekletiyorum bi haftadan uzun beklio
sonra çorbaları yaptımda iki katı yapıorum yarısını bi kiloluk kavanoza kaynar kaynar doldurup ters çevirip bi gün bekletip o şekilde sonra buzdolabına koyyorum eve geldimde acil misafirmi var yada yemekmi yok açıp ısıtıorum o kadar hem ocaktan tasarruf hem zmandan tasarruf ve tazecik yapar yapmaz koydugun için çıktında yeni pişirmişsin gibi oluyo yogurt çorbasında bil denemdim ama nanesini koymadan yaptım süperdiyani
sonra hani nevresimlerden iki tane yastık kılıfı çıkıyo ya ben 4 yastık kullanıodum yatakta şimdi iki yastık kullanıorum önce iki tanesini takıorum bi hafta sonra yastık yüzlerini değiştriorum iki hafta bi nevresim gidiyo sonuçta nevresim takımının en çok kirlnen parçası yastık yüzü yazın en sıcak zmanarında 5 günde bi yapıodum kışın 10 günde bir yaparım mesela böylece hem nevresim takımı uzun süre gidio hem yıkandıktan sonra ütülüorum ben o zor olmuyo ayda iki takım kirlenio önceden dört takım kirleniodu yarıya düşürdüm mesela zmandan tasarruf enerjiden tasarruf
koltuklarım beyaz sürekli siliodum bende gittim beyaz polar aldım şimdi hiç elli olmuyo hem dekorasyonu bozmuorum hemde misafir gelcende kaldırıorum poları mis gibi koıltuk takımı tertemiz sürekli temiz tutmaya çalışmaktan daha iyi
haftalık marketi pazara gitmişken ikisini birden çıkıorum ayrıca onada zman ayırmama gerek kalmıyo
mesela kalan yemek diyelim ertesi gün sofraya gelceği haliyle dolaba kaldırıp jelatinliorum ertesi gün mikrodalgada bes dk. ısınıyo tmam diğer türlü farklı kaba koy ondan boşalt bimem ne uğraşmıorum çorbamı arttı iki kaseye koyyorum iki kişiyiz çünkü yüzünüde streç filmle kaplıorum ertesi gün ısıtıorum öylece sofrada sonrada durulanıp hop makinede
sonracıma elma aldım diyelim pazardan elmelerin hepsini yıkıorum güzelce mutfak havlusuna kuruluorum poşetin içine havlu kağıt koyup elmeleri içine koyyorum poşeti başlayıp bide bi kasenin içine koyyorum tertemiz yemek istedimizde yıkamam gerek kalmıo
maydanozları bunu yeni öğrendim yine bu formdan tatlım bu pazar denicem henüz denemedim denim sonucu yazarım
maydanozları saplarından iki cm kesiosun demekt şeklinde ipini kesip yıkıosun ben dmet şeklinde sirkeli suya koymayı düşünüorum çünkü kediler en çok maydonozlara işiyomuş neyse yıkadıktan sonra sirkeleyip kavanoza sapları aşagıda olcak şeklde koyup kavanozun kapağınıda sreç filmle püf noktası buymuş kaplıomussun 15 gün taze ve temiz kalıomuş
aynı şekilde marullarıda yıkayıp şöyle bi sirkeleyip borcama dizim üstünü straç filmle kapladnmı 15gün taze ve temiz kullanıma hazır kalıomuş
imkanın varsa yemekleri geceden yap çok büyük kolaylık sabah işe gitmedende pirinç ısla oh mis gibi.... geldinde iki dk bide salata süper
sonra ben işe gitmeden tuvalete ve lavaboya çamasır suyu döküp gidiorum mikrobu kırılsın diye
gelince elimi yüzümü yıkakende lavaboyu yıkıorum
şmdilik aklıma gelenler bunlar:)
canım çok faydalı bilgiler paylaşmışsın sağol. benim soracağım kavrulan soğanları ve rendelenmiş sarımsakları bozdolabına mı koyuyorsun buzluğa mı? buzdolabına ise ne kadar dayanıyor?
ahhh ahh para var ki bazı mesleklerin yıpratıcı olmasına karşın teselli edecek bmw leri mercedesleri oluyor...
ya yıpratıcı da olsa çocuklarının karnını bile zor doyuranlara ne demeli...
yanlış anlaşılmasın, evim çevre yolunda da sabah okula giderken otobüs otobüs işçileri görürüm işe giden.. asgari ücrete günde 12 saat sıcak soğuk demeden çalışan.. bi kendimizi düşündüm..sonra da sadece onlar geldi aklıma ve haliyle üzüldüm
hoşgeldin canım..
özlettin kendini yaa..
benim ev arkadaşımın biri var onun da eşi polis, bir oğlu varki sorma facede de fotolarını ekliyor dolapların içinde yaramazlığı fotoğraflardan fışkırıyor..
Allah sabır versin ilerde başarılarını mutluluklarını gördükçe tatlı birer anı olarak kalsın bunlar inşallah..
farmasicim bende tam senin düşündüğünü düşünüyorum her işin kendine özgü artıları eksileri vardır ve her meslek önemli ve gereklidir.kızlar yazdıklarınızı okudum da yaptığımız iş ya da işlerin zorluğu kolaylığı konusunda boşuna birbirinize birşeyleri göstermeye örneklendirme çabasındasınız bence
kısacası her işin kolaylığı zorluğu zevkli yanı çilesi vs vs vardır ve sonuçta herkes kendi çektiğini yaşadığını girdiği riskleri sorumlulukları bilir...
bence her meslek kutsal ve önemli
toplumda malum iş bölümü var ve herkes birbirine muhtaç ......
bence kaderimizde bize biçilmiş görevi en güzel şekliyle yerine getirmenin derdinde olmalıyız diye düşünüyorum.
slm
kışlık hazırlıklarından bahsedilmeye başlanmış o zman ben de sorayım sorumu
un tarhanası için erken mi. ay sonunda kardeşimin düğünü var ayın 20 sine kadar yoğurup ekşitip döküp kurutup kaldırmalıyım. geçen sene eylül sonu gibi yapmıştım .ama şimdi zamanım kısıtlı
bir şey eklemek istiyorum belki de bu topikte okudum hatırlayamadım ama soğanı dondurucu ve buzlukta saklamak sağlıklı değilmiş. çünkü soğan rendelenince farklı kimyasallar ortaya çıkıyormuş.
birşey daha salça saklamaya gerek duymuyorum. çünkü olca ve bafiranın ev tipi salçaları var. hem leziz hem de uzun süre dayanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?