Kirli Çıkılar )))

eşinizin bilmediği banka hesabı açarsınız olur biter
ya da haberi olsun kendi yapmanız gereken işlemlere karışmasın
olmaz mı ?

Keşke yakın olsaydık farmasi, senden çıkmazdım hiç

Burada da ne oğlumu götürebileceğim bir park var (çok uzakta arabayla gidebiliriz) ne de oğlumla yaşıt çocuklar var!
Hata mı ettim acaba bu yıl burada kalmakla bilmiyorum valla. Büyük bir şehirde olsaydık verirdim kreşe bütün gün koşar oynardı ne güzel. Ama şimdi hep evde olduğundan ee bir de içinde müthiş bir enerji olduğundan kendine zarar vermeye başladı.

Gerçekten annelik çook zormuş, hele bir de çalışıyorsan. Allah bana da gösterir inşallah seninkiler gibi büyüdüğü günleri. Senin küçük oğlan da okula başlıyor ne güzel. O günlerin hayalini kuruyorum ben şimdiden Okulunun ilk gününü, evde ders çalışmamızı vs çok istiyorum o günleri görmeyi.

farmasi sen sarımsakları temizleyip, dondurucuya koyuyorsun öyle mi, annem yağ falan dökerdi.

size zahmet hayatınızı kolaylaştıran böyle püf noktaları da yazarsanız arada aklınıza geldikçe, çocukla zamandan tasarruf sağlamış olurum hem de bazı şeyler bozulmaz

sen hangi internete baktın acaba süperonline da 8 mbps yok sanırım.fibergezer 24 ay taahhütlü+sabit no taşıma adıyla bir kampanyası var.senin için uygun diye düşünüyorum ev nosunu da taşıyosun 300 dk hediye veriyo 20 mbps hızında 49 tl.kampanyası bitince bu tarife de 59 tl oluyor.

Son düzenleme:
günaydın kirli çıkılar güzel haftasonları dileğiyle...

evet sadece sarımsakların kabuklarını soyup bir saklama kabına koyup buzluğa koyuyorum.
salça ve tereyağımı da buzlukta muhafaza ediyorum

ahhh ahh para var ki bazı mesleklerin yıpratıcı olmasına karşın teselli edecek bmw leri mercedesleri oluyor...
ya yıpratıcı da olsa çocuklarının karnını bile zor doyuranlara ne demeli...
yanlış anlaşılmasın, evim çevre yolunda da sabah okula giderken otobüs otobüs işçileri görürüm işe giden.. asgari ücrete günde 12 saat sıcak soğuk demeden çalışan.. bi kendimizi düşündüm..sonra da sadece onlar geldi aklıma ve haliyle üzüldüm

hoşgeldin canım..
özlettin kendini yaa..
benim ev arkadaşımın biri var onun da eşi polis, bir oğlu varki sorma facede de fotolarını ekliyor dolapların içinde yaramazlığı fotoğraflardan fışkırıyor..
Allah sabır versin ilerde başarılarını mutluluklarını gördükçe tatlı birer anı olarak kalsın bunlar inşallah..

tatlım ben yazim bi kaç şey pazar gününden bi kavanoza bi kilo soğanı bol yagda kavurup koyyorum hafta içi yemek yaparken sogan doğrama kavurma gibi bi sorunum olmuyo kavrulmuş oldugu içinde bozuolmuyo
sarımssakları soyup rendeleyip bi kavanoza koyup üstünede tuz srpiyorum bolcada zeytinyağ döküorum ne pörsüme ne bişe sarımsaklı yogurtmu yapcan mesela yogurda bi kaşık sarımsak ezmesi tamamdır:)
tost makinesinin plakaları benimki çıkmayanından bu frmda duymustum artık yaglı kağıt sererek yapıorum tostlarımı kırıntı yag hiç bişe olmuyo çok pratik mesela ekmek aldım aldım gibi dilimleyip yada fırında imkanın varsa dilimlettirip bizimkinde yok bida bida kırıntı çıkarmasın diye tek seferde hallediorum eve genelde bitmiyo buzdolabında bekletiyorum bi haftadan uzun beklio
sonra çorbaları yaptımda iki katı yapıorum yarısını bi kiloluk kavanoza kaynar kaynar doldurup ters çevirip bi gün bekletip o şekilde sonra buzdolabına koyyorum eve geldimde acil misafirmi var yada yemekmi yok açıp ısıtıorum o kadar hem ocaktan tasarruf hem zmandan tasarruf ve tazecik yapar yapmaz koydugun için çıktında yeni pişirmişsin gibi oluyo yogurt çorbasında bil denemdim ama nanesini koymadan yaptım süperdiyani
sonra hani nevresimlerden iki tane yastık kılıfı çıkıyo ya ben 4 yastık kullanıodum yatakta şimdi iki yastık kullanıorum önce iki tanesini takıorum bi hafta sonra yastık yüzlerini değiştriorum iki hafta bi nevresim gidiyo sonuçta nevresim takımının en çok kirlnen parçası yastık yüzü yazın en sıcak zmanarında 5 günde bi yapıodum kışın 10 günde bir yaparım mesela böylece hem nevresim takımı uzun süre gidio hem yıkandıktan sonra ütülüorum ben o zor olmuyo ayda iki takım kirlenio önceden dört takım kirleniodu yarıya düşürdüm mesela zmandan tasarruf enerjiden tasarruf
koltuklarım beyaz sürekli siliodum bende gittim beyaz polar aldım şimdi hiç elli olmuyo hem dekorasyonu bozmuorum hemde misafir gelcende kaldırıorum poları mis gibi koıltuk takımı tertemiz sürekli temiz tutmaya çalışmaktan daha iyi
haftalık marketi pazara gitmişken ikisini birden çıkıorum ayrıca onada zman ayırmama gerek kalmıyo
mesela kalan yemek diyelim ertesi gün sofraya gelceği haliyle dolaba kaldırıp jelatinliorum ertesi gün mikrodalgada bes dk. ısınıyo tmam diğer türlü farklı kaba koy ondan boşalt bimem ne uğraşmıorum çorbamı arttı iki kaseye koyyorum iki kişiyiz çünkü yüzünüde streç filmle kaplıorum ertesi gün ısıtıorum öylece sofrada sonrada durulanıp hop makinede
sonracıma elma aldım diyelim pazardan elmelerin hepsini yıkıorum güzelce mutfak havlusuna kuruluorum poşetin içine havlu kağıt koyup elmeleri içine koyyorum poşeti başlayıp bide bi kasenin içine koyyorum tertemiz yemek istedimizde yıkamam gerek kalmıo
maydanozları bunu yeni öğrendim yine bu formdan tatlım bu pazar denicem henüz denemedim denim sonucu yazarım
maydanozları saplarından iki cm kesiosun demekt şeklinde ipini kesip yıkıosun ben dmet şeklinde sirkeli suya koymayı düşünüorum çünkü kediler en çok maydonozlara işiyomuş neyse yıkadıktan sonra sirkeleyip kavanoza sapları aşagıda olcak şeklde koyup kavanozun kapağınıda sreç filmle püf noktası buymuş kaplıomussun 15 gün taze ve temiz kalıomuş
aynı şekilde marullarıda yıkayıp şöyle bi sirkeleyip borcama dizim üstünü straç filmle kapladnmı 15gün taze ve temiz kullanıma hazır kalıomuş
imkanın varsa yemekleri geceden yap çok büyük kolaylık sabah işe gitmedende pirinç ısla oh mis gibi.... geldinde iki dk bide salata süper
sonra ben işe gitmeden tuvalete ve lavaboya çamasır suyu döküp gidiorum mikrobu kırılsın diye
gelince elimi yüzümü yıkakende lavaboyu yıkıorum
şmdilik aklıma gelenler bunlar:)

nevresim yüzü konusunda bi yanlışım var:) dört tane yastık yüzü yascama iki yazmışım önce ikisini sonra ikisini kullanıorum dicektim.

az önce dediğin şekilde baktım internetten, o da eylülün sonuna kadarmış, sanırım turkcele gitsek bize daha iyi yardımcı olurlar. en azından 35-40 lira daha az fatura ödemiş oluruz, hem de kota olarak kısıtlamamış oluruz kendimizi. teşekkürler
karanfilce vodafone hattına taşımayı sen söyledin değil mi dün, benim hattım turkceldi, aveaya geçtim, şimdi de vodafona bi bakayım peki daha sonra yeniden aveaya geçmek istesem geçebilir miyim, belli bi sözleşme süresi oluyor mu bu geçişlerde de? çünkü aveaya bakıyorum kampanyalar iyi güzel de, hep numarasını aveaya taşıyanlara, bakıyorum 20 tl'lik güzel bi fatura, ama bizler için 30 tl, ne gereği var dimi yani

ahhh ahh para var ki bazı mesleklerin yıpratıcı olmasına karşın teselli edecek bmw leri mercedesleri oluyor...
ya yıpratıcı da olsa çocuklarının karnını bile zor doyuranlara ne demeli...
yanlış anlaşılmasın, evim çevre yolunda da sabah okula giderken otobüs otobüs işçileri görürüm işe giden.. asgari ücrete günde 12 saat sıcak soğuk demeden çalışan.. bi kendimizi düşündüm..sonra da sadece onlar geldi aklıma ve haliyle üzüldüm

çok haklısın Allah zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun. asgari ücretle zor şartlar altında bedenen zorlanarak çocuk okutmaya çalışanları düşününce insan harcadığındanda birktirdiğindende utanıyor. yazın 35 derece sıcağın altında hiç gölge olmadan yollarda inşaatlarda çalışan amcaları görüyoruz.onların yanında gencecik yaşımızda doktorluğun hakimliğin stresinden bahsetmek tabiki komik kaçıyor ama herkesinde ayrı şartları imtihanı var.Allah kimseye kaldıramayacağı yük yüklemesin.

canım çok faydalı bilgiler paylaşmışsın sağol. benim soracağım kavrulan soğanları ve rendelenmiş sarımsakları bozdolabına mı koyuyorsun buzluğa mı? buzdolabına ise ne kadar dayanıyor?

canım çok faydalı bilgiler paylaşmışsın sağol. benim soracağım kavrulan soğanları ve rendelenmiş sarımsakları bozdolabına mı koyuyorsun buzluğa mı? buzdolabına ise ne kadar dayanıyor?

buzdobına tatlım sarımsak en azından 6 ay saklanıyo
soğanda en az bir ay dayanıyo....

slm

kışlık hazırlıklarından bahsedilmeye başlanmış o zman ben de sorayım sorumu

un tarhanası için erken mi. ay sonunda kardeşimin düğünü var ayın 20 sine kadar yoğurup ekşitip döküp kurutup kaldırmalıyım. geçen sene eylül sonu gibi yapmıştım .ama şimdi zamanım kısıtlı

bir şey eklemek istiyorum belki de bu topikte okudum hatırlayamadım ama soğanı dondurucu ve buzlukta saklamak sağlıklı değilmiş. çünkü soğan rendelenince farklı kimyasallar ortaya çıkıyormuş.

birşey daha salça saklamaya gerek duymuyorum. çünkü olca ve bafiranın ev tipi salçaları var. hem leziz hem de uzun süre dayanıyor.

selin teşekkür ediyorum. ilk işim soğan işini denemek olacak. soğanlar kavruldugu için besin değeri bozulmuyor anladıgım kadarıyla. dolapta saklanacak zaten. sarımsakları ise dondurcuya farmasinin dediği şekilde atacağım. misafir geldiğinde sorun oluyordu ben de gecen hafta börek, kek ve kurabiye attım misafir geldiğinde yardımcı olsun diye. yoksa ben pek aramam. olmasa yemem ama dolapta olunca kendni tutamıyorsun.

eva altın konusundaki fikirlerin için saol canım. bu arada çoğu kişi iş yerinde çok yoruluyor, kimi daha rahat para kazanıyor tabii. eşim iyi kazanıyor derken ben Allah'a çok şükür asgari ücretlilere ve bir çok memura göre evet iyi kazanıyor, ancak onun kadar emek vermeden daha kolay para kazananlar da var tabii. tabi onun nasıl çalıştıgını bilmeden başkalarıyla kıyaslanması da cok hoşuma gitmiyor. yaşadıgımız yerde tek hekim branşında. gunluk ortalama 100 hasta bakan, pazartesileri 130 hasta bakan, oruçlu iken akşamları erken gelebilmek için öğlenleri hasta bakan, her ay 1 hafta eksik çalışsa dahi aynı döner sermayeyi alabileceğine karşın fazla çalışarak fedakarlık yapan ve bebeğine eşine yorgunluktan vakit ayıramayan, her akşam ve hafta sonu mutlaka iş yerine giden birine haksızlık yaptıgınızı söyleyebilirim. gecen hafta akşam 21.30 da iş yerine gitti ve 2.30 da geldi. ben de ha geldi, ha gelecek diye saatlerce bekledim, ancak geldikten sonra akşam yemeğini yedi ve yattı. sabaha kadar telefon susmaz, özel hasta bakmadıgı halde. mesleğine aşık olmasına rağmen keşke öğretmen olsaydım der, babası ve kız kardeşini gördükçe. bana sorarsanız cok kolay para kazanan ticaretle ugraşan, karşılıgında fazla riske de girmeyen, ailesinden kalan daire ve dükkanların kirası ile emek vermeden bizim aylık gelirimiz kadar gelir elde eden kişiler var derim tabi. mesela ben bazı devlet memurlarının yata yata para kazandıgını düşünüyorum ancak adliye personelinin (icra v.b.) çok yorulduklarını, her zaman iş tempolarının çok yogun oldugunu biliyorum. kendi çalıştıgım kurumun işleri de çok yogun ama bazı meslek grupları için rahat. doktor parayı kazanmak için işin başında beklemek zorunda poliklinik yapıp, ameliyatını yapar para kazanır. EVA senin işin biraz ticarete giriyor. bence sen de 3-5 yıl da olsa bu patadan payını al derim. biraz da sen kazan.
araba meselesine gelince 5 yıllık evliyiz 1 evimiz var ve biraz borcumuz kaldı deseydim (ki öyle olmasını çok arzu ederdim.) bu durum garipsenmeyecekti ancak sürekli araba değiştirme denince çok zenginmiş gibi bir durum çıkıyor. zaten çok zengin olsam arabanın degiştirilmesinden bu kadar gocunmam. iyi araba demek konfor demek. beni rahatsız eden ev yokken sık araba değiştirilmesi. ama iş bazıları asgari ücretle çalışırkene gelmiş. bu tartışma uzar tabi ben derim onlarda onlarda öss de tr derecesi yapsalardı dr. olsalardı, başkası bana der ki senin babanda ev, dükkan alsaydı kira gelirin olsaydı falan filan.

neyse kızlar lafı dağıttım yine bol kazançlı hafta sonları...

senfat benim yazımı görüp cevap yazdın sanırım ama şimdi bende baktım 2 paragraf yazım var görünüyor ancak ilk paragrafı karanfilce arkadaşımıza ait ben onun yazdıklarını kes yapıştır yaptım cevap vermeden önce. ikinci paragraf benim ona cevabım.
yani ben eşinin stresli bi işi olduğun söylediğinde senin dediğini onaylamış ve benim eşimin işi de çok stresli o yüzden ben de senin gibi araba vb bazı isteklerine ses çıkarmıyorum demiştim. bunun üzerine karanfilce arkadaşımız bize hem zor şartlar altında çalışıp hemde zor geçinenler var demiş ve o da o yönden bakınca haklı.

senfatcım eşinin iş yoğunluğunu nasıldır çok iyi biliyorum. eltim kadın doğum asistanı ve kızcağızın neler çektiğini bizzat görüyorum.ayda 12-13 nöbet tutuyor.çok ama çok zor bir iş. uzman oluncada hafiflemiyor iş yükü. birde yeni yasalarla boğuşuyorlar. kısacası kadın olsun erkek olsun çok yoğun riskli ve stresli bir iş.

çok haklısın Allah zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun. asgari ücretle zor şartlar altında bedenen zorlanarak çocuk okutmaya çalışanları düşününce insan harcadığındanda birktirdiğindende utanıyor. yazın 35 derece sıcağın altında hiç gölge olmadan yollarda inşaatlarda çalışan amcaları görüyoruz.onların yanında gencecik yaşımızda doktorluğun hakimliğin stresinden bahsetmek tabiki komik kaçıyor ama herkesinde ayrı şartları imtihanı var.Allah kimseye kaldıramayacağı yük yüklemesin.

kızlar yazdıklarınızı okudum da yaptığımız iş ya da işlerin zorluğu kolaylığı konusunda boşuna birbirinize birşeyleri göstermeye örneklendirme çabasındasınız bence

kısacası her işin kolaylığı zorluğu zevkli yanı çilesi vs vs vardır ve sonuçta herkes kendi çektiğini yaşadığını girdiği riskleri sorumlulukları bilir...

bence her meslek kutsal ve önemli
toplumda malum iş bölümü var ve herkes birbirine muhtaç ......
bence kaderimizde bize biçilmiş görevi en güzel şekliyle yerine getirmenin derdinde olmalıyız diye düşünüyorum.

farmasicim bende tam senin düşündüğünü düşünüyorum her işin kendine özgü artıları eksileri vardır ve her meslek önemli ve gereklidir.
konu zaten arkadaşımızın eşimin işi stresli o yüzden bazı zevklerine karışmıyorum gibi iyi niyetli bir yorumundan çıktı.

bunun üstüne diğer bir arkadaşımızın daha zor işler var hem de karşılığını alamıyorlar demesiyle gelişti.

umarım daha farklı yerlere çekilmez.

Son düzenleme:

vealeykümselam canım

ben kış hazırlıkları olarak sadece derin donrucuya koyacaklarımı hazırlarım

onun dışında tarhana turşu kurutmalık vs
fasulye nohut mercimek vs gibi bakliyatlar filan kayınvalidemden gelir çevresindeki temiz güvenilir kişiden tarhanamızı filan alır nitekim 3 gün önce benim tarhanalar geldi
demekki yapılma mevsimi
mayalanma süresi bildiğim kadarıyla 15- 20 gün sonrasında da kurutma ve ovalama işlemleri derken uzun bir süreci kapsıyor, Allah yapanlara kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…